Problem

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
Uporabniški avatar
freak
Tekmovalec
Prispevkov: 212
Pridružen: 08 Jun 2015, 06:42
Kraj: Šmartno pri Litiji-zg.Jarše

Problem

Odgovor Napisal/-a freak » 20 Jan 2018, 17:45

Poceni sem nabavil komando lrp A2-STX PRO z sprejemnikom A3-RC DELUXE.Ne dela drugi kanal,kanal za motor.Je še možna rešitev ali rajši nabavim nov sprejemnik

mimixrv
Razpravljalec
Prispevkov: 127
Pridružen: 29 Nov 2016, 18:31

Re: Problem

Odgovor Napisal/-a mimixrv » 22 Jan 2018, 08:24

Pri nas boš samo sprejemnik težko dobil.
Iz izkušenj ti svetujem, da nabavi A2. A3 sprejemnik in A2 oddajnik se NE povežeta.
Na Nemškem ebayu jih dobiš po 10 € - rabljene. Je pa problem, ker je poštnina tudi ene10 €. In si na 20.
Samo tako pač je.
Saj si 100%, da si vse prav zvezal, zbindal, nastavil?

Uporabniški avatar
freak
Tekmovalec
Prispevkov: 212
Pridružen: 08 Jun 2015, 06:42
Kraj: Šmartno pri Litiji-zg.Jarše

Re: Problem

Odgovor Napisal/-a freak » 22 Jan 2018, 08:31

Hmmmm,smerni servo pa dela.Hja nekje je nek feler,ker občasno dobi signal im motor dela za sekundo,dve

mimixrv
Razpravljalec
Prispevkov: 127
Pridružen: 29 Nov 2016, 18:31

Re: Problem

Odgovor Napisal/-a mimixrv » 22 Jan 2018, 08:34

Pa si ''naučil'' ESC na ta sprejemnik?

Uporabniški avatar
freak
Tekmovalec
Prispevkov: 212
Pridružen: 08 Jun 2015, 06:42
Kraj: Šmartno pri Litiji-zg.Jarše

Re: Problem

Odgovor Napisal/-a freak » 22 Jan 2018, 08:41

Ne.Je že prejšni lastnik rekel da mu ni delalo.

Uporabniški avatar
freak
Tekmovalec
Prispevkov: 212
Pridružen: 08 Jun 2015, 06:42
Kraj: Šmartno pri Litiji-zg.Jarše

Re: Problem

Odgovor Napisal/-a freak » 22 Jan 2018, 08:43

Prav veliko nebom kompliciral,enostavno vržem v smeti

mimixrv
Razpravljalec
Prispevkov: 127
Pridružen: 29 Nov 2016, 18:31

Re: Problem

Odgovor Napisal/-a mimixrv » 22 Jan 2018, 08:50

Ja to boš pa menda naredil.
Poglej v navodila od ESCja.
Ponavadi gre nekako tako:
- Vklopiš oddajnik
- Držiš neko določeno tipko na ESC-ju (glej navodila ESC-ja) in med držanjem vklopiš sprejemnik.
- Ko pride ESC v ustrezen mode (glej navodila ESC-ja), ponavadi spustiš tipko in:
- daš in držiš poln plin - zapiska, zasveti (glej navodila ESC-ja)
- daš in držiš polno zavoro - zapiska zasveti (glej navodila ESC-ja)
- pustiš v nevtralni legi - zapiska zasveti (glej navodila ESC-ja)
- pri nekaterih ESCjih je to to, pri nekaterih moraš sprejemin ugasniti, vklopiti nazaj in dela (glej navodila ESC-ja)

Nič ne škodi, če poskusiš ponovno zbindati oddajnik in sprejemnik.

Če si 100% odločen, da vžeš v smeti, daj raje meni. Plačam poštnino in pivo. :wink:

Uporabniški avatar
freak
Tekmovalec
Prispevkov: 212
Pridružen: 08 Jun 2015, 06:42
Kraj: Šmartno pri Litiji-zg.Jarše

Re: Problem

Odgovor Napisal/-a freak » 22 Jan 2018, 09:02

Bom poizkusil,a veliko upanja nimam.V primeru ,da ne dela dobiš.

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2874
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Problem

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 22 Jan 2018, 10:07

Na izhod za "gas" priključi servo mehanizem,pa takoj vidiš ali je problem v sprejemniku ali regulatorju...............
Slika

Uporabniški avatar
freak
Tekmovalec
Prispevkov: 212
Pridružen: 08 Jun 2015, 06:42
Kraj: Šmartno pri Litiji-zg.Jarše

Re: Problem

Odgovor Napisal/-a freak » 22 Jan 2018, 10:38

Regulator je 100% ok

Uporabniški avatar
freak
Tekmovalec
Prispevkov: 212
Pridružen: 08 Jun 2015, 06:42
Kraj: Šmartno pri Litiji-zg.Jarše

Re: Problem

Odgovor Napisal/-a freak » 22 Jan 2018, 20:34

Ok,prečekiral dvakrat.Esc dela normalnoSem dal motor na prvi kanal dela.Torej fuč drugi kanal.Zdaj ma pa zanima kaj bi bilo če motor vežem na tretji kanal.Ko sem gledal vezje imata prvi in drugi isto maso.Razmišljam,da bi še tretji kanal dal zrave pa,da vidim kaj bo

mimixrv
Razpravljalec
Prispevkov: 127
Pridružen: 29 Nov 2016, 18:31

Re: Problem

Odgovor Napisal/-a mimixrv » 22 Jan 2018, 20:47

Narobe ne bo nič.
Samo najbrž ne bo delalo, saj je oddajnik samo 2 kanalen.
Ne da se pa dodeljevat, katera 2 kanala na sprejemniku naj oddajnik uporablja.
Itak je najbrž tudi sprejemnik samo 2 kanalen in so vsi ostali priključki ''dummy''.
Poskusi, mogoče ti pa rata.
Minusi so vsi na istem potencialu. Vedno pa je (hvala bogu :D ) tako narejeno, da je + sredinski, tako da kakorkoli obrneš konektor, + ne bo prišel tja, kamor ne sme.

Uporabniški avatar
freak
Tekmovalec
Prispevkov: 212
Pridružen: 08 Jun 2015, 06:42
Kraj: Šmartno pri Litiji-zg.Jarše

Re: Problem

Odgovor Napisal/-a freak » 22 Jan 2018, 21:25

Ne dela.K.rc

mimixrv
Razpravljalec
Prispevkov: 127
Pridružen: 29 Nov 2016, 18:31

Re: Problem

Odgovor Napisal/-a mimixrv » 23 Jan 2018, 14:11

Prodaš za simbolično ceno? :wink:
S kolegom imava skupaj gledano 4 LRP komande - A2, A3, B2 in B3 - in bi kdaj kaj prav prišlo.
Če ne drugega, ko bo kakšna od kje padla in se razbila ali se iz dveh skombinira ena itd.
Če bi imela viška ustrezen sprejemnik, bi ti ga ponudil, samo resnično nimava.

Uporabniški avatar
freak
Tekmovalec
Prispevkov: 212
Pridružen: 08 Jun 2015, 06:42
Kraj: Šmartno pri Litiji-zg.Jarše

Re: Problem

Odgovor Napisal/-a freak » 23 Jan 2018, 15:17

Se bova zmenila.Mam pa eno vprašanje.Kajbi se zgodilo,če bi v star am/fm sprejemnik prelotal 2.4 dingsbums(nevem kako see reče izgleda kot qvarc)

mimixrv
Razpravljalec
Prispevkov: 127
Pridružen: 29 Nov 2016, 18:31

Re: Problem

Odgovor Napisal/-a mimixrv » 23 Jan 2018, 19:45

Sam se še nisem poglabljal v to, zagotovo je izvedljivo, samo ne vem če tako, da se da kar prespajkati nek modul. Razen, če je proizvajalec ob prehodu iz MHz prenosa na 2.4GHz digitalni neko komando nadgradil / posodobil na tak način. Pri določenih letalskih komandah vem, da nekateri nekaj podobnega počnejo. Samo tam mislim da že proizvajalec to omogoča. Naj me nekdo popravi, če se motim.
Če tebi ali komu drugemu pride prav, za simbolično ceno prodam ali menjam komando Kyosho Perfekta komplet oddajnik in sprejemnik. Popolnoma delujoča, antena dolga in cela, doseg odličen, nagaja le en potenciometer za trimanje volana.

Uporabniški avatar
freak
Tekmovalec
Prispevkov: 212
Pridružen: 08 Jun 2015, 06:42
Kraj: Šmartno pri Litiji-zg.Jarše

Re: Problem

Odgovor Napisal/-a freak » 02 Mar 2018, 08:24

Ponovno problem.Se nabavil maverick komande pri katerem je bil v okvari gas-bremza-reverse poteciometer.To sem odpravil.Zdaj pa bi rad nastavil sprejemnik na gas -bremza brez reverse.Problem je ker ne najdem nikjer navodil za rx.Bi potreboval kartico?

Odgovori

Vrni se na