Futaba T10CP in antena

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
lemondrink
Začetnik
Prispevkov: 48
Pridružen: 25 Okt 2005, 20:59

Futaba T10CP in antena

Odgovor Napisal/-a lemondrink » 20 Avg 2017, 14:38

Pozdravljeni!


Ker sem bil malo neroden sem zvil anteno od komande. :evil:

Še vedno je funkcionalna ampak se jo ne da zložit nazaj.

Sprašujem kje bi dobil novo anteno? Malo sem že srfal naokol pa nisem nič našel.

Gre pa za anteno na 35Mhz obmojčju in ima 10 segmentov.

Vem da sem stara šola, da bi lahko prešaltu na 2.4G ampak imam preveliko sprejemnikov še na 35Mhz.

LP
Jani

lemondrink
Začetnik
Prispevkov: 48
Pridružen: 25 Okt 2005, 20:59

Re: Futaba T10CP in antena

Odgovor Napisal/-a lemondrink » 28 Sep 2017, 07:12

Nobeden nič ne ve kje se to anteno dobi?


LP
Jani

Uporabniški avatar
Mipo
Dr. Modelar
Prispevkov: 2936
Pridružen: 15 Nov 2004, 11:59
Kraj: Vrtojba

Re: Futaba T10CP in antena

Odgovor Napisal/-a Mipo » 28 Sep 2017, 17:17


lemondrink
Začetnik
Prispevkov: 48
Pridružen: 25 Okt 2005, 20:59

Re: Futaba T10CP in antena

Odgovor Napisal/-a lemondrink » 30 Sep 2017, 07:53

Ni taprava. :(


LP
Jani

Uporabniški avatar
Mipo
Dr. Modelar
Prispevkov: 2936
Pridružen: 15 Nov 2004, 11:59
Kraj: Vrtojba

Re: Futaba T10CP in antena

Odgovor Napisal/-a Mipo » 01 Okt 2017, 11:49

In zakaj ne?

Pa saj nisi napisal kakšna je prava! #-o
Vzemi meter, izmeri dolžino, premer v korenu in mere navoja (M3?)- notranji ali zunanji navoj?

lemondrink
Začetnik
Prispevkov: 48
Pridružen: 25 Okt 2005, 20:59

Re: Futaba T10CP in antena

Odgovor Napisal/-a lemondrink » 23 Okt 2017, 10:20

Malo z zamudo.

Moja antena ima 10 segmentov in meri v dolžino 110 cm.

Koliko pa meri ko je pospravljena pa ne vem ker se jo ne da zložiti.



LP
Jani

pidalc
Tekmovalec
Prispevkov: 307
Pridružen: 12 Mar 2013, 20:26

Re: Futaba T10CP in antena

Odgovor Napisal/-a pidalc » 24 Okt 2017, 06:22

Izmeri prvi segment in dodaj cca 10 mm, pa dobiš mero zložene. Drugače bi pa morala pasat gor katerakoli za 35MHz. Tu je pomembna frekvenca in ne tip postaje. Preveriš le premer in navoj, da lahko sestaviš. Pa še tu se da kaj sčarat, če ne paše popolno.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Futaba T10CP in antena

Odgovor Napisal/-a Krist » 24 Okt 2017, 15:51

Če ti kaj prav pride, imam doma še anteno od Multiplex evo. fi je 10mm, dolžina pa 1024mm. Navoj je M4
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Odgovori

Vrni se na