FrSky Taranis X9E

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1266
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 19 Jan 2016, 23:01

Muzika mislim da je file imenovan tada al mekej podobnega :)
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a gusar » 19 Jan 2016, 23:13

Gladiac napisal/-a:Muzika mislim da je file imenovan tada al mekej podobnega :)
Ok samo kako to spremeniti ta začetni pozdrav....prej je bilo kot dobrodošli v OPEN TX .....fail na SD ?
MKM

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1266
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 19 Jan 2016, 23:17

Na frsky strani imaš original sd kartico - vsebimo.
Potem pa samo kopiraš na sd.
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a gusar » 19 Jan 2016, 23:53

Gladiac napisal/-a:Na frsky strani imaš original sd kartico - vsebimo.
Potem pa samo kopiraš na sd.
No ja naložil sem si DE verzijo :whistle:
MKM

Periss
Začetnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 14 Jun 2011, 21:42

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a Periss » 24 Jan 2016, 21:26

Jaz sem si LBT na interni XJT naložil preko sd kartice, me je pa zafrkavalo, ker si nisem znal posodobiti OpenTx na 2.1 (onemogočiti sem moral fw check), v verziji 2.0 je opcija pri posodobitvi internega modula le "delete". Na sledečem linku je vse lepo opisano. ](*,)
Ko enkrat poskusiš letenje, boš vedno hodil po zemlji z očmi uprtimi v nebo, ker tam si bil in tja se želiš vrniti.

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a gusar » 25 Jan 2016, 15:43

Periss napisal/-a:Jaz sem si LBT na interni XJT naložil preko sd kartice, me je pa zafrkavalo, ker si nisem znal posodobiti OpenTx na 2.1 (onemogočiti sem moral fw check), v verziji 2.0 je opcija pri posodobitvi internega modula le "delete". Na sledečem linku je vse lepo opisano. ](*,)
če imaš X9E ta ima že v osnovi verzijo 2.1...moj jo ima .....sicer je posodobitev preko SD... LBT in Open TX z companionom 2.1 simpl. :whistle: edino moraš pazit na verzijo FW
MKM

raza
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 27 Jan 2012, 10:59

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a raza » 25 Jan 2016, 17:46

Še eden več, ki se muči z X9E in njenim drobovjem.
A je kdo od vas našel kako spletno stran, kjer bi bilo za dol potegnit nastavitve za motorne modele?
Osnove sicer niso nek problem, za mixe, stikala in ostale možnosti je pa fajn imet neko podlago.
Našel sem eno stran, kjer je programje za par jadralnih modelov.
http://www.rc-soar.com/opentx/setups/es ... /index.htm

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a gusar » 25 Jan 2016, 19:32

raza napisal/-a:Še eden več, ki se muči z X9E in njenim drobovjem.
A je kdo od vas našel kako spletno stran, kjer bi bilo za dol potegnit nastavitve za motorne modele?
Osnove sicer niso nek problem, za mixe, stikala in ostale možnosti je pa fajn imet neko podlago.
Našel sem eno stran, kjer je programje za par jadralnih modelov.
http://www.rc-soar.com/opentx/setups/es ... /index.htm
Open tx-companion 2.1 programiraš in skopiraš na sd :-k

http://open-txu.org/home/v2-1-resources/
MKM

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1266
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 26 Jan 2016, 13:17

raza napisal/-a:Še eden več, ki se muči z X9E in njenim drobovjem.
A je kdo od vas našel kako spletno stran, kjer bi bilo za dol potegnit nastavitve za motorne modele?
Osnove sicer niso nek problem, za mixe, stikala in ostale možnosti je pa fajn imet neko podlago.
Našel sem eno stran, kjer je programje za par jadralnih modelov.
http://www.rc-soar.com/opentx/setups/es ... /index.htm

S kje pa si, mogoče je kdo blizu in ti lahko pokaže kako in kaj :D
Drugače pa na forumu opentx je tema o tem.

Kakšna je pa razlika med programiranjem motornega modela ali elektro?

LP
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

raza
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 27 Jan 2012, 10:59

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a raza » 26 Jan 2016, 14:35

Našel teme o Opentx že prej. Vendar je hitreje in lažje spisan program prilagoditi, kot v celoti spesniti.
Zdaj sem našel tole:
http://rcsettings.com/

Drugače lokacija v okolici Jesenic.

Peter Burkeljc
Tekmovalec
Prispevkov: 242
Pridružen: 12 Mar 2005, 14:09

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a Peter Burkeljc » 26 Jan 2016, 15:03

Zdravo!

Včasih so imeli modelarji RV naprve zato, da so z njimi leteli. Bile so pripomoček za letenje. Ko spremljam dogajanje z Tanaris napravo, pa sem mislil, da je to naprava za nekaj €, ker moraš potem še vse narediti, da deluje. Oziroma moraš imeti vsaj fax iz računalništva. Potem sem pogledal k Lindigerju in sem ugotovil, da stane slabega stotaka manj, kot n.pr. Multiplex Cockpit SX9, ki sem jo kupil. Tu pa ni treba iskati programov na spletu, če nisi računalniško podkovam, kot moja malenkost, imaš že pripravljene programe za začetniška, akrobatska letala, z ¨V¨repom, delta, helikopterje in celo multirotorje. Ko sem jo dobil, so bila navodila na nekaj straneh, kar me je presenetilo. Potem se odkril zakaj. Vse je bilo na zaslonu. Lahko pa delaš tudi po svoje.

Pa brez zamere in

LP

Peter

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1266
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 26 Jan 2016, 15:13

Hm ja to ze drzi, da imas vse ze sprogramiran ampak si z vsem tem tudi omejen.
S Taranisom in OpenTX sw pa lahko naredis kar ti srce pozeli.
Je pa res da ce se ti neda kaj nauciti ti tudi nobena druga komanda ne pomaga.

Da skrajsam :) ko skapiras sistem imas za vsak model 5 min da lahko letis, vse ostalo so finese. Meni osebno se pa recimo futaba ali katera druga komanda ne odgovarja. Je pa res da za taranis vecinoma najdes modele narejene na netu ali pa ti jih kdo naredi in poslje po mailu. Seveda ce ti pove kaj hoce.
Je pa se najlazje nekoga najt in da ti razlozi v 10minutah in ce si le malo dojemljiv ti je jasno kako stvar deluje.


LP
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a gusar » 27 Jan 2016, 02:10

Peter Burkeljc napisal/-a:Zdravo!

Včasih so imeli modelarji RV naprve zato, da so z njimi leteli. Bile so pripomoček za letenje. Ko spremljam dogajanje z Tanaris napravo, pa sem mislil, da je to naprava za nekaj €, ker moraš potem še vse narediti, da deluje. Oziroma moraš imeti vsaj fax iz računalništva. Potem sem pogledal k Lindigerju in sem ugotovil, da stane slabega stotaka manj, kot n.pr. Multiplex Cockpit SX9, ki sem jo kupil. Tu pa ni treba iskati programov na spletu, če nisi računalniško podkovam, kot moja malenkost, imaš že pripravljene programe za začetniška, akrobatska letala, z ¨V¨repom, delta, helikopterje in celo multirotorje. Ko sem jo dobil, so bila navodila na nekaj straneh, kar me je presenetilo. Potem se odkril zakaj. Vse je bilo na zaslonu. Lahko pa delaš tudi po svoje.

Pa brez zamere in

LP

Peter
To se lepo sliši, ker včasih je bil multiplex pravi "biser" :whistle: za programiranje........kar pa se tiče programiranje Taranisa z malo truda in logike postane vse simpl =D> ..neomejene možnosti kot je dejal Gladiac O:)
MKM

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a gusar » 31 Jan 2016, 13:12

conpanion.jpg
conpanion.jpg (64.23 KiB) Pogledano 2065 krat
Kater opcije je priporočljivo odkljukat oz. izbrat ? ....poleg protokola eu ali ne ... :wink:
MKM

dinamich
Začetnik
Prispevkov: 40
Pridružen: 19 Maj 2010, 07:12
Kraj: Ljubljana

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a dinamich » 31 Jan 2016, 23:08

Jaz uporabljam timer3 in shutdown confirmation.

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a gusar » 01 Feb 2016, 19:39

Danes sem naredil Range Check z X6R..z novim EU FW LBT ....in sicer sem prišel na cca 90m je še vedno bilo 48db oz. brez opozorila o izgubi signala, mislim da je to več ok :-k

In še;
je možno na X6R na AD1 priklopit analogni FrSky FBVS-01 voltage sensor s kakšnim efektom :wink:
MKM

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1266
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 01 Feb 2016, 21:53

DA :D
Odstraniš jumper in priklopiš senzor :D
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a gusar » 01 Feb 2016, 22:29

Gladiac napisal/-a:DA :D
Odstraniš jumper in priklopiš senzor :D
Hvala... =D>
Priponke
FBVS01.jpg
FBVS01.jpg (48.52 KiB) Pogledano 1973 krat
MKM

Periss
Začetnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 14 Jun 2011, 21:42

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a Periss » 02 Feb 2016, 15:14

gusar napisal/-a:
conpanion.jpg
Kater opcije je priporočljivo odkljukat oz. izbrat ? ....poleg protokola eu ali ne ... :wink:

ja samo če izbereš eu nimaš opcije izbrati protokola D8 za sprejemnik D4R-II ali se motim?
Ko enkrat poskusiš letenje, boš vedno hodil po zemlji z očmi uprtimi v nebo, ker tam si bil in tja se želiš vrniti.

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a gusar » 02 Feb 2016, 19:21

Periss napisal/-a:
gusar napisal/-a:
conpanion.jpg
Kater opcije je priporočljivo odkljukat oz. izbrat ? ....poleg protokola eu ali ne ... :wink:

ja samo če izbereš eu nimaš opcije izbrati protokola D8 za sprejemnik D4R-II ali se motim?

Ne če izbereš EU nimaš protokola za D8 ...z novim EU FW LBT imaš po novem zraven LR12....no sicer pa imam za Taranisa samo X sprejemnike O:)
MKM

raza
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 27 Jan 2012, 10:59

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a raza » 26 Feb 2016, 20:32

Na uradni strani je na voljo nova posodobitev FW

http://www.frsky-rc.com/download/view.p ... =Firmware- Taranis X9E

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a gusar » 27 Feb 2016, 00:33

raza napisal/-a:Na uradni strani je na voljo nova posodobitev FW

http://www.frsky-rc.com/download/view.p ... =Firmware- Taranis X9E

Imam opentx verzijo 2.1.7 ne vem v čem je razlika z novo verzijo Frsky
MKM

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a gusar » 27 Feb 2016, 00:36

gusar napisal/-a:
Gladiac napisal/-a:DA :D
Odstraniš jumper in priklopiš senzor :D
Hvala... =D>
ni še mi uspelo izvabit tega podatka na namizje x9e ](*,)
MKM

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1266
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 27 Feb 2016, 01:27

Ko imaš vklopljeno komando in avion, greš v meni telemetrije in aktiviraš iskanje novih senzorjev.
Bi moralo delovati..
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

raza
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 27 Jan 2012, 10:59

Re: FrSky Taranis X9E

Odgovor Napisal/-a raza » 27 Feb 2016, 09:10

Imam opentx verzijo 2.1.7 ne vem v čem je razlika z novo verzijo Frsky[/quote]

Tu si lahko prebereš:
https://github.com/opentx/opentx/releases/tag/2.1.7

Odgovori

Vrni se na