Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
Uporabniški avatar
Odisej
Freak
Prispevkov: 506
Pridružen: 06 Jul 2005, 17:00
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a Odisej » 05 Jun 2015, 10:51

Gas kanal imam nastavljen zdaj in izpade mal hecno. Saj, deluje in ni panike, ampak:
- na Rx je altimeter priklopljen na gas kanal. Super. Up pozicije je output napetosti celice, Mid je Output višine meta, Low je record data.
- preko mixa ga uporabljam za uravnavanje chamber-ja na krilu + flap/brake
(mix ne sme biti skozi aktiven, ker bi a) lahko pri metu (dlg) pomotoma vžgal bremzo in b) ker bi imel rokico stalno na sredini in bi altimeter piskal..., za to ga vklapljam/izklapljam preko stikala za D/R ki je bilo prosto)

Za to bi imel rad svoje stikalo, za flight mode in za altimeter na dejanskem kanalu. Ostala stikala trenutno so porabljena :wink:
- en D/R je skupen za nagib/višino/smer
- gear + flap da kombinacijo 3 flight modov
- porabljena sta oba "prosta" mix-a, ki jih dx6i podpira...

Imava pa jaz in Blahh isti problem, ker letiva z istimi modeli praktično in je čeprav je sicer naprava super, bi mogoče naredila upgrade... ampak, ne bi rad plačeval $$ in ne dobil vsega kar bi rad.
Slika

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a Krist » 05 Jun 2015, 11:02

Mogoče kot ideja. Če naprava podpira headtracker za FPV, si izdelaš podobno varianto, le senzor zamenjaš z dvema stikaloma in imaš dodatne kanale.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a Rocher » 05 Jun 2015, 12:15

Odisej napisal/-a:Da še jaz pristavim lonček... ali lahko eno od teh 3pos. stikal predstavlja direktno en kanal (gear?) na sprejemni strani? Ker, rabil če so že 3 stikala, dve uporabiš za menjavo flight-mode-ov, eno pa za nadzor-feedback z altimetra ki podpira 3-pos stikalo :)
3 pozicijska stikala lahko sprogramiraš kamor češ. Tudi dva stikala hkrati lahko uporabiš za dva kanala na sprejemniku (AUX, GEAR). Vendar jima moraš določiti končne vrednosti, da bodo stvari priključene na ta dva kanala pravilno razumele vrednosti.

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*HPi SavageXL 5.9*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*
*DiATONE GT R249*

Blahh
Razpravljalec
Prispevkov: 97
Pridružen: 22 Feb 2015, 23:32
Kraj: Centralna močvara

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a Blahh » 08 Jun 2015, 22:06

Aaaa vidim da se je stric lotil optimiranja... ja res je zoperno priletiš mimo uklopiš se igraš mal z bremzo un pa vmes piska kaj vse ve on... sicer se da vse skupaj izklopiti, samo če se da na ker drug switch to vezat bi bilo pa top :)

Blahh
Razpravljalec
Prispevkov: 97
Pridružen: 22 Feb 2015, 23:32
Kraj: Centralna močvara

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a Blahh » 18 Jun 2015, 08:41

Rocher napisal/-a:Teža je tu tu. Boljši občutek daje ta v rokah ravno zaradi gume spodaj in ob straneh. Boljši občutek dajo tudi ročke saj se mi zdijo bolj gladke in zvezne po premikih. Velika je približno enako kot prejšnji model, antene pa pri tej po pomoti ne moreš odlomit saj ne štrli tolko ven, niti je ne moreš premikat. Sem imel tudi sam DX6i tako da bo primerjava objektivna :).

Tri pozicijska stikala so tri. Prvi zgoraj levo (na DX6i Flap/Gyro), drugi na strani desno in tretji na strani levo. Dodatno imaš dve tipki s katerimi lahko resetiraš števec, nastavitve in izhod iz menijev, seveda je roller tudi v igri za pomikanje med meniji.

Nastaviš si lahko tudi Preflight check in te komanda ob vklopu opozarja kaj vse preglej pri modelu da ne pozabiš. Pravtako ima alarme za osnovne nastavitve stikal (govorne), ne tako kot če si pri DX6i pozabil vključen Throttle cut in je samo piskala.

lp
Še eno hitro vprašanje, če lahko. Pri DX6i si lahko zgolj pri flapih nastavljal tudi kompenzacijo višinca... a dx6v2 omogoča to tudi pri drugih mixih? (trenutno imam nastavljeno na mix1 da preko gasa štelaš chamber, ne morem pa seveda v tem mixu dodat naj hkrati doda malo kompenzacije na višincu, ker kot rečeno dx6i nima te možnosti pa me zanima če jo ima ta nova verzija). Res da lahko sam ročno pač kompenziraš z višincem, sam ni ga čez komot :D

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a Rocher » 18 Jun 2015, 09:45

Sicer tolko napredno še nisem programiral, niti te funkcije ne potrebujem. Mogoče je zate prava funkcija Offset pri mixih. Ne vem pa ali je imela tudi DX6i to možnost. Mogoče pogledaš kakšen vodič za mixe na tej komandi (lahko iščeš tudi po DX8 ali DX9, saj si deli firmware) pa se boš bolje znašel oziroma boš takoj videl ali je to to?

https://www.youtube.com/watch?v=ZC0LVc2Vw0c

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*HPi SavageXL 5.9*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*
*DiATONE GT R249*

Blahh
Razpravljalec
Prispevkov: 97
Pridružen: 22 Feb 2015, 23:32
Kraj: Centralna močvara

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a Blahh » 18 Jun 2015, 22:14

Tnx bom pogledal... to kar stric na videu razlaga ima tudi 6xi da lahko dodaš elevator pri flapih... problem je da nima te iste možnosti pri mixu da narediš... sicer je že Odisej prišel na idejo kako bomo tudi to bypasali.. pač oba mixa uporabiš na gas ročico na enem dodajaš flap na drugem pa elevator, je pa res da pri dx6i imaš samo 2 mixa kar pomeni da bo launch moral biti gas do vrha gor pa mal merkat da ročice za gas ne pozabiš premaknit gor pred metom :D

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a Rocher » 07 Jul 2015, 11:52

Če koga prepriča, se da lepo uporabljati Orange sprejemnike s telemetrijo :). Izgubljeni paketki in padla povezava je zaradi Range Testa + 2,4GHz ruterčka v sobi ter ostalih testov :). Sicer pa je enako pri original Spektrum modulih (TM1x00), kjer zatrujejo da ob normalnih pogojih letenja dobijo 40-50 izgubljenih paketkov a brez padle povezave. Med letom, pa sem spraznil arsenal baterij, nisem naletel na več kot 47 izgubljenih paketov in nobene izgube povezave.

Slika

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*HPi SavageXL 5.9*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*
*DiATONE GT R249*

Uporabniški avatar
mummy
Razpravljalec
Prispevkov: 99
Pridružen: 28 Jan 2012, 19:50
Kraj: Velenje

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a mummy » 08 Okt 2015, 15:58

Rabim malo pomoči namreč kupujem komando za quadrocopter tam do 200e.kaj mi svetujete,model,firmo..... :oops: :oops: :oops: :oops:
Futaba 3PK 2.4ghz.
Hpi baja 5b ss.
Frsky Taranis X9D.
quadrocopter acrobee.

matej555
Razpravljalec
Prispevkov: 119
Pridružen: 04 Nov 2013, 18:59
Kraj: radeče

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a matej555 » 08 Okt 2015, 18:11

Jaz bi ti svetoval da raje daš nekaj eurov več in si kupiš frsky taranis. Sam ga imam že kar nekaj časa in sem zelo zadovoljen z njim, pa še dodatni sprejemniki so relativno poceni.
LP
Matej

Uporabniški avatar
findme
Razpravljalec
Prispevkov: 105
Pridružen: 01 Okt 2015, 14:22

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a findme » 11 Okt 2015, 14:05

Pozdravljeni vsi skupaj,

zanima me kaj je bistvena razlika (če sploh) med temi tremi komandami:

- https://www.lindinger.at/en/rcelectroni ... mode-2-set
- http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... de_1_.html
- http://www.amazon.com/FlySky-i10-Channe ... B00I19QI0I

Predvidevam da so to popolnoma isti produkti, ki jih prodajajo različni proizvajalci?

Hvala

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2976
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 11 Okt 2015, 21:51

Ohišja so različna,cena pri "lindigerju "je evropska maloprodajna,ostale dve sta brez davka in carine.......V europskem skladišču je že nekaj časa ni,mode 1 mislim.....
Slika

Uporabniški avatar
mummy
Razpravljalec
Prispevkov: 99
Pridružen: 28 Jan 2012, 19:50
Kraj: Velenje

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a mummy » 12 Okt 2015, 09:19

čedalje bolj gledam tole Frsky leto se zaključuje mogoče pa cena tudi kaj pade. :oops: :oops:
Futaba 3PK 2.4ghz.
Hpi baja 5b ss.
Frsky Taranis X9D.
quadrocopter acrobee.

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2976
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 12 Okt 2015, 12:23

En model ali drugi pri vseh trgovcih vedno piše "mode 1 ali pa mode " na zalogi,kot gledam navodila je pa možno mode (1-4) menjat v meniju....?
Slika

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1285
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 12 Okt 2015, 13:16

Sam imam taranisa d in e varianto in mislim da razen na jetija nebi nikol zamenjal.
Vsa teletrija, enostavnost programiranja - ko se navadiš - in vse ostalo mi je več kot dovolj.
Pa tudi sprejemniki so od najmanjšega do največjega :D, podpira do 16 kanalov z vgrajenim modulom in po mojem do 32 z dodatnim modulom.

Bo pa mogoče na onedrone.com mogoče na voljo tudi ta komanda http://radiolink.com.cn/doce/product-detail-89.html
9Kanalna, meniji enaki kot pri futabi, cena pa upam da nebo več kot 150e.

Vekakor ugodnejša kot futaba 6 kanalna :D

LP
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

Uporabniški avatar
findme
Razpravljalec
Prispevkov: 105
Pridružen: 01 Okt 2015, 14:22

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a findme » 13 Okt 2015, 07:15

AlesZ napisal/-a:Ohišja so različna,cena pri "lindigerju "je evropska maloprodajna,ostale dve sta brez davka in carine.......V europskem skladišču je že nekaj časa ni,mode 1 mislim.....
Kako pa je s sprejemniki za te 3 komande? Se tudi ti razlikujejo samo v ohišju? Namreč zanima me, če lahko naprimer na modelih kjer ne potrebujem telemetrije uporabljam Turnigy-jev sprejemnik s Carson-ovo komando?
https://www.youtube.com/channel/UCYH9ncSgf6BTqFBV-f9YDcA

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3857
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 13 Okt 2015, 18:09

Večkrat se kje pojavi gdo ki bi probal malo z modeli, multirotorji,250 fpv racing... Za 200-300 je taranis x9d..Kaj pa okoli 100eur-načeloma digitalna 6k naprava z zanesljivim 2,4ghz sistemom je dovolj..Kak predlog..?
Sam sem našel
Turnigy TGY-i6(kakšne izkušnje je zakaj?)
Turnigy 9X(ta ima za 250 dokaj velik sprejemnik,možna sicer predelava na frsky samo spet dvigne ceno)+si že blizu 9xr pro(še malo zraven pa je na taranis x9d)
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a Rocher » 13 Okt 2015, 18:42

OrangeRX T-SIX (sprejemnik + oddajnik 70€?)? Za začetek več kot dovolj, nastavitev ponuja tudi dosti. Najboljše pa je cena sprejemnikov. Začetnik pa s FPV tudi ne bo šel preko 1km, sploh pa z velikostjo ranga 250.

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*HPi SavageXL 5.9*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*
*DiATONE GT R249*

pubec
Tekmovalec
Prispevkov: 291
Pridružen: 23 Avg 2007, 09:28

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a pubec » 14 Okt 2015, 22:50

mihec87 napisal/-a:...
Turnigy TGY-i6(kakšne izkušnje je zakaj?)
x9d)
Kolega v klubu jo ima. Sicer z nalepkami FlySky 6i.
Zadeva izgleda kot igračka. Majhna in lahka. Deluje brez problema in zanesljivo. Kolega jo uporablja za combat in ni imel prolemov z njo.
Omogoča nekaj osnovnih nastavitev, nima pa timerja.
Vendar pazi. Turnigy ima navadno zraven park fly sprejemnik s karajšm dosegom. Na ebayu dobiš sprejenik s polnim dosegom za okoli 12 eur, če se prav spomem.

Uporabniški avatar
mummy
Razpravljalec
Prispevkov: 99
Pridružen: 28 Jan 2012, 19:50
Kraj: Velenje

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a mummy » 15 Okt 2015, 16:14

Nabavil Frsky Taranis. :lol:
Futaba 3PK 2.4ghz.
Hpi baja 5b ss.
Frsky Taranis X9D.
quadrocopter acrobee.

Dave3D
Začetnik
Prispevkov: 31
Pridružen: 13 Okt 2015, 18:24

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a Dave3D » 15 Okt 2015, 18:20

Meni pa diši spektrum dx9 black edition.

Kaj vi porečete na to komando?

Uporabniški avatar
mummy
Razpravljalec
Prispevkov: 99
Pridružen: 28 Jan 2012, 19:50
Kraj: Velenje

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a mummy » 15 Okt 2015, 18:42

Futaba 3PK 2.4ghz.
Hpi baja 5b ss.
Frsky Taranis X9D.
quadrocopter acrobee.

gerotmf
Začetnik
Prispevkov: 11
Pridružen: 12 Okt 2015, 14:25

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a gerotmf » 16 Okt 2015, 11:26

Za malo vec od 50e pa malo 'hackanja' walkera devo 7e, deviationx firmware (dsmx/2, walkera protokol out of the box), antena mod, high power mod (150mW), pa se 2 dodatna 3 pos stikala .. no ja pa ce ze hoces kaksne kitajce letet se nrf24l01,cc2500,.. modul od banggoda dodas pa je :)

Rx potem lahko izbiras, original spektrum, walkera, orangerx, lemonrx .. kar ti pase, telemetrija, brez .. vse dela bp :)

vec na http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1918045

Dave3D
Začetnik
Prispevkov: 31
Pridružen: 13 Okt 2015, 18:24

Re: Kupujem RV napravo in prosim za nasvet

Odgovor Napisal/-a Dave3D » 16 Okt 2015, 17:55

Še nekaj bi vprašal,pa da ne svinjam z novimi temami...

Imam tudi komando WFLY WFT07 ki je solidna komanda z grafi in kupom nastavitev..
Problem je v tem da sem uporabil factory reset in sedaj ima samo 3 mesta za modele,
prej 10 in ima samo heli način,prej acro in heli.
Kaj hudiča se je zgodilo in kaj narediti?

andrej bratož
Tekmovalec
Prispevkov: 207
Pridružen: 12 Okt 2013, 08:16

SPEKTRUM DX 7 ali DX8 ???

Odgovor Napisal/-a andrej bratož » 20 Nov 2015, 17:39

SPEKTRUM DX 7 ali DX8 ???

Trenutno uporabljam oddajnik SPEKTRUM DXi6, ki pa mi ne nudi vseh informacij, ki jih potrebujem za letenje. Sprašujem uporabnike oddajnikov SPEKTRUM kaj mi svetujejo za nakup nove radijske postaje? Ali je primerna bolj " sedmica" ali " osmica " seveda novejše izdelave. Če ima kdo kakšen uporaben nasvet se mu zahvaljujem.

Pozdrav! Andrej

Odgovori

Vrni se na