FlySky Gt3 B/C - 8 kanalni surface radio

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2875
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

FlySky Gt3 B/C - 8 kanalni surface radio

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 17 Jun 2013, 14:56

Verjetno vas že več pozna napravo, mnogi pa ste lastniki...
http://www.flysky-cn.com/eShowProducts.asp?id=49

Review je objavljen tukaj http://www.youtube.com/watch?v=BHV2OhN43Lo

Le malo pa vas ve, da ima ta napravo možnost FirmWare hack, ki se najde tukaj: https://github.com/semerad/gt3b/tree/master/Releases

Po predelavi je naprava 8 kanalna....

https://github.com/semerad/gt3b/blob/ma ... -0.6.1.txt


Zanima me, če je kdo v SLO to že naredil in kake so izkušnje?

Lp
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

mmeh
Začetnik
Prispevkov: 1
Pridružen: 05 Jul 2013, 07:07

Re: FlySky Gt3 B/C - 8 kanalni surface radio

Odgovor Napisal/-a mmeh » 29 Avg 2013, 14:13

Pozdravljen!

Sem lastnik Flysky GT3B.
Nabavil sem kit komplet za predelavo te postaje, ker sem imel željo po upravljanju z večimi komandami hkrati.
Sam sem si doma zgradil opcijo rock crawlerja in sem pozimi plužil sneg in sem potreboval več komand, drugače to nebi bilo izvedljivo :)
Z postajo sem bil že od začetka zadovoljen, ko pa sem jo nadgradil z tem firmware hack-om pa je postala še boljša!!! :D
Tako da, meni zelo dobro služi!!!

Lp

Uporabniški avatar
atf300
Tekmovalec
Prispevkov: 344
Pridružen: 03 Sep 2012, 18:31
Kraj: Ljubljana

Re: FlySky Gt3 B/C - 8 kanalni surface radio

Odgovor Napisal/-a atf300 » 30 Avg 2013, 19:03

rc-ryder napisal/-a:Verjetno vas že več pozna napravo, mnogi pa ste lastniki...
http://www.flysky-cn.com/eShowProducts.asp?id=49

Review je objavljen tukaj http://www.youtube.com/watch?v=BHV2OhN43Lo

Le malo pa vas ve, da ima ta napravo možnost FirmWare hack, ki se najde tukaj: https://github.com/semerad/gt3b/tree/master/Releases

Po predelavi je naprava 8 kanalna....

https://github.com/semerad/gt3b/blob/ma ... -0.6.1.txt


Zanima me, če je kdo v SLO to že naredil in kake so izkušnje?

Lp
ce se ti ne da programerja kupovat ti lahk jaz nardim

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2875
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: FlySky Gt3 B/C - 8 kanalni surface radio

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 10 Feb 2014, 16:51

atf300 napisal/-a:
se ti ne da programerja kupovat ti lahk jaz nardim
Bi se kar priporočil, ker bi prav prišel kak kanal več...

Več se zmeniva na ZS.

Lp
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2875
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: FlySky Gt3 B/C - 8 kanalni surface radio

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 14 Apr 2014, 21:08

Zdravo!

ATF300 mi je že pred meseci "zrihtal" napravo in od takrat je bila bolj malo v uporabi, ker sem ostale avte vezal na Spektruma ali na GT3 (še tisti z modulom...)

Malo me je na začetku ATF300 prestrašil s programiranjem, drugo pa je bilo, da sem z ostalimi avti imel viška dela ;-)

No, približujejo se prvomajski prazniki in krajši dopust, na katerega gresta z mano en Crawler in en buggy. Ker nisem imel namena s sabo vlačit dveh daljincev izgovorov ni bilo več :-?

Najprej sem za vsak slučaj pustil stari sprejemnik v Panglinu in samo pretaknil kable in se začel igrat.

Če si navajen stare narave, je na začetku prava zmešnjava. potem je obvezen RTFM (Read The Fuckin Manual!) in potem gre lažje.

Moj namen je bil predvsem realizirat 4WS in nič drugega. Ko narediš RTFM proceduro je še malo igračkanja in nekako gre. Res pa ni čisto simpl.

Da bi še komu zadevo olajšal, sem jo tule na kratko opisal:

Torej, bistvena razlika med standardnim FW in FW 0.6x je v tem, da obstaja dolgi in kratki prisk na tipko potrdi (kolešček)

S kratkim pritiskom v osnovnem meniju se zadeva štela kot običajno:
Slika

Če pa izbereš enega od menijev in na dolgo pritisneš tipko za izbor, se pojavi nov set menijev, ki omogočajo dodatne nastavitve.

Za 4WS avtor piše v RTFM takole:

- mixes 4WS, DIG, throttle brake cut-off (for boats with forward-only throttle), Multi-Position (to set arbitrary up to 8 positions),
brake channel (to send brake side of throttle to extra channel)
> choose menu EPOINT and press ENTER-long
> menu EPOINT will blink
> select one of mixes 4WS (4), DIG (d), brake cut-off (b),
multi-position (P), brake channel (8)
for mixes 4WS, DIG:
> press ENTER and choose channel for this mix or OFF
- for dual-ESC steering (boat, tank, ...) select DIG channel 1 and
with steering D/R reduce required ESC travel (at 100% it will go to
contra to allow steering at place)
> press ENTER and set mix in range -100...0...100 %
0% is default and means both channels have same max steering/throttle
100% means 100% reduce on rear steering/throttle (eg. no steering)
-100% means 100% reduce on front steering/throttle (eg. no steering)
> for 4WS press ENTER and select crab (CR1) or no-crab (CR0)
for Multi-Position:
> there are 4 Multi-Positions identified by numbers 1..4, they have
8/6/4/4 positions
> press ENTER and choose channel for this function or OFF
- channel can be "D" also, which means map to DIG function
> press ENTER and set channel value for first position
> press ENTER and set channel value for second position or END
> ... up to eight position
for brake cut-off:

Kar po domače pomeni, da greš na meni E. POINT in na dolgo pritisneš vrtljiv gumb:
Slika

nato kolešček vrtiš toliko časa, da se na prvem mestu izpiše 4 ( > select one of mixes 4WS (4) )
Slika

potrdiš <kratek pritisk na kolešček>

in nato z vtljivim koleščkom nastaviš vrednost 3 (pojma nimam zakaj - edina možnost poleg OFF...)
<kratek pritisk na kolešček>

Naslednja vrednost ki jo potrdiš je med -100 in + 100% - kar pomeni katera kolesa bolj zavijajo... -100% samo zadnja, +100% samo sprednja, 0% oboja enako
Slika
<kratek pritisk na kolešček>

Naslednja vrednost, ki jo je treba izbrati je CR0 in CR1 - z vrednostjo 0 je protismerno zavijanje, vrednost 1 pa rakovica
Slika
<kratek pritisk na kolešček>

Nato še dolg pritisk na selektorski kolešček in zadeva urejena.

LP
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2875
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: FlySky Gt3 B/C - 8 kanalni surface radio

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 22 Apr 2014, 15:03

Izvedel sem test dometa naprave in je objavljen tule:

viewtopic.php?f=64&t=57825&p=538624#p538624

LP
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

Uporabniški avatar
Mr. S2k
Freak
Prispevkov: 941
Pridružen: 10 Maj 2010, 21:52
Kraj: Mengeš
Kontakt:

Re: FlySky Gt3 B/C - 8 kanalni surface radio

Odgovor Napisal/-a Mr. S2k » 04 Maj 2014, 15:33

Tudi jaz sem se podobno lotil te komande. Letos potrebujem za potrebe čolnarstva 4 kanalno napravo. Nekaj časa sem razmišljal katero napravo naj si kupim, nato pa sem si premislil in odločil modoficirati svojo. Imam Fly Sky GT3b, kateri smo zamenjali Firmware (TNX aft300 ;) ).
In ker je bila naprava že razdrta, sem zmontiral na volansko os ležaj. Sedaj se lepše vrti, pa občasnega škripanja ni več.

Slika

Ker sem hotel še večjo natančnost krmiljenja, sem predelal volanski mehanizem, tako da imam sedaj 15°več hoda v obe smeri. Potenciometer to omogoča, je pa treba biti previden pri ˝friziranju˝ ker pri pretiravanju vzmet zaradi zatikanja prečne plastike in sredinskega dela ne more vračat volan na sredino ;)

Slika

Naslednja stvar, ki sem jo naredil, je vgradnja elektronskega regulatorja napetosti. Enostavno se pocvika stari uporovni regulator stran in nalota novi elektronski. Komanda ima sedaj smešno majhno porabo :D
Regulator ki sem ga uporabil je RECOM R-785.0-0.5
Dobi se ga npr. tudi v Conradu.
Navodila: http://www.overkillrc.com//GT3B/GT3B%20 ... 20v1.0.pdf

Namontiral sem tudi 3mm LEDico, za prikaz delovanja naprave. Enostavno se jo prilota na + na regulator in na - na ploščo oz. npr. za stikalom za vklop in npr. na baterije ;)

Pod vsako tipko sem dal za vžigalično glavo plastelina, da sem se znebil šklepetanja in zračnosti v tipkah ;)

Ker pa pri zelo hitrih čolnih ne moreš spustiti volana iz rok in trimat obenem, sem zmontiral še dve tipki za trimanje smeri direktno na volan in jih vzporedno zvezal na že obstoječe. S tem sem si zelo olajšal nastavljanje smeri.

Originalni plastični volan sem zamenjal z aluminijastim, kateri da komandi čisto drug izgled.

No in na koncu si nisem mogel pomagat, da je nebi še pobarval :lol: Oranžna perla ;)

Slika

Slika

LP
Yes we can! ;)

www.jelen.si
Slika

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2875
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: FlySky Gt3 B/C - 8 kanalni surface radio

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 25 Jul 2014, 20:38

Zopet sem moral zaradi tvojih projektov zmanjšati kontrast na monitorju ;-)

Super zgleda =D> :D

Lp
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: FlySky Gt3 B/C - 8 kanalni surface radio

Odgovor Napisal/-a scrat » 06 Avg 2014, 22:31

Ima tale TX Atmel procesor in se ga lahko flasha?

Uporabniški avatar
Stanko P.
Freak
Prispevkov: 829
Pridružen: 05 Dec 2007, 19:46
Kraj: Benedikt
Kontakt:

Re: FlySky Gt3 B/C - 8 kanalni surface radio

Odgovor Napisal/-a Stanko P. » 07 Avg 2014, 14:57

Nekako nisem zasledil, kateri sprejemnik pride v poštev, da lahko koristimo potem več kot 3 kanale.

Hvala in lp.
RC Addict!

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2875
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: FlySky Gt3 B/C - 8 kanalni surface radio

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 07 Avg 2014, 18:13

Stanko P. napisal/-a:Nekako nisem zasledil, kateri sprejemnik pride v poštev, da lahko koristimo potem več kot 3 kanale.

Hvala in lp.
Zdravo,

sprejemniki so dobri vsi, ki so kompatibilni s Turnigy 9X / Flysky 9X

Npr:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=33383 - 6 kanalni (EU skladišče)

isti pri Morskem Psu http://www.giantshark.co.uk/product/170 ... ver-fs-r6b

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=33379 - 8 kanalni (EU skladišče)

Če je na lagerju je doma v par dneh... Običajno se kaj najde tudi na bolhi...

Lp
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

Uporabniški avatar
Stanko P.
Freak
Prispevkov: 829
Pridružen: 05 Dec 2007, 19:46
Kraj: Benedikt
Kontakt:

Re: FlySky Gt3 B/C - 8 kanalni surface radio

Odgovor Napisal/-a Stanko P. » 07 Avg 2014, 19:40

Hvala za odgovor.
RC Addict!

Uporabniški avatar
Stanko P.
Freak
Prispevkov: 829
Pridružen: 05 Dec 2007, 19:46
Kraj: Benedikt
Kontakt:

Re: FlySky Gt3 B/C - 8 kanalni surface radio

Odgovor Napisal/-a Stanko P. » 20 Avg 2014, 21:48

Ok, kupil sem HK varianto, rabljeno, pa se mi ne dopade kako deluje - namreč servo trza ob spreminjanju pozicije. Še minuto pred tem je z Maverick komando delalo vse normalno.

Kdo ve kaj bi lahko bilo?
RC Addict!

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2875
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: FlySky Gt3 B/C - 8 kanalni surface radio

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 21 Avg 2014, 10:24

Stanko P. napisal/-a:Ok, kupil sem HK varianto, rabljeno, pa se mi ne dopade kako deluje - namreč servo trza ob spreminjanju pozicije. Še minuto pred tem je z Maverick komando delalo vse normalno.

Kdo ve kaj bi lahko bilo?

Probaj priklopit servo na oba kanala in primerjaj. Lahko je sprejemnik, lahko pa potenciometer na pištoli...

Normalno dela lepo in zvezno...

LP
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

Uporabniški avatar
Patrikowski
Začetnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 21 Jul 2014, 17:56

Re: FlySky Gt3 B/C - 8 kanalni surface radio

Odgovor Napisal/-a Patrikowski » 13 Sep 2014, 21:40

Pozdravljeni!

Nikjer v tej temi nisem zasledil, kje so gumbi za kanale od 4 do 8? :-k

lp
May the RC be with you :cool:

Pesek, asfalt in ostale varke: Reely Rhino BL

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2875
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: FlySky Gt3 B/C - 8 kanalni surface radio

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 13 Sep 2014, 22:03

Patrikowski napisal/-a:Pozdravljeni!

Nikjer v tej temi nisem zasledil, kje so gumbi za kanale od 4 do 8? :-k

lp
https://github.com/semerad/gt3b/blob/ma ... -0.6.1.txt

pozorno je treba prebrat navodila.

LP
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

Odgovori

Vrni se na