FrSky X9D - TARANIS

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
dinamich
Začetnik
Prispevkov: 40
Pridružen: 19 Maj 2010, 07:12
Kraj: Ljubljana

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a dinamich » 24 Okt 2015, 20:21

gusar napisal/-a: Imam še vprašanje, ker mi nemški jezik leži, kakšen je postopek spremembe jezika....
V Companion greš v Settings, zavihek Radio Profile, izbereš željen jezik iz seznama Menu Language. Zapreš dialog, nato pa Download... in potegneš dol nov OpenTX firmware, ki bo imel željen jezik (zadnji del imena datoteke bo imel -de.bin če boš izbral nemški jezik). Potem novi firmware naložiš na Taranis.

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a gusar » 25 Okt 2015, 16:52

dinamich napisal/-a:
gusar napisal/-a: Imam še vprašanje, ker mi nemški jezik leži, kakšen je postopek spremembe jezika....
V Companion greš v Settings, zavihek Radio Profile, izbereš željen jezik iz seznama Menu Language. Zapreš dialog, nato pa Download... in potegneš dol nov OpenTX firmware, ki bo imel željen jezik (zadnji del imena datoteke bo imel -de.bin če boš izbral nemški jezik). Potem novi firmware naložiš na Taranis.

Hvala za info :D
Ve kdo kako so razporejeni pini na Tranisu za priklop dodatnega zunanjega modula...signalppm, plus....minus :-k

lp
MKM

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2855
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 25 Okt 2015, 17:04

RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a gusar » 25 Okt 2015, 21:16


=D>
LP
MKM

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a gusar » 30 Okt 2015, 12:08

V osnovnem meniju bi mi moralo zraven zvočnika kazati tudi ikono za sd kartico....ampak je ni??? :-k ...drugače zadeva funkcionira.
MKM

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a scrat » 02 Nov 2015, 09:18

gusar napisal/-a:V osnovnem meniju bi mi moralo zraven zvočnika kazati tudi ikono za sd kartico....ampak je ni??? :-k ...drugače zadeva funkcionira.
Don't worry. Ne rabiš gledat tega znaka. Meni tudi ne, pa deluje.

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a gusar » 05 Nov 2015, 16:58

scrat napisal/-a:
gusar napisal/-a:V osnovnem meniju bi mi moralo zraven zvočnika kazati tudi ikono za sd kartico....ampak je ni??? :-k ...drugače zadeva funkcionira.
Don't worry. Ne rabiš gledat tega znaka. Meni tudi ne, pa deluje.

Varianta plus EU ne kaže ...nič ne moti
Zadnjič spremenil gusar, dne 10 Dec 2015, 16:29, skupaj popravljeno 1 krat.
MKM

Uporabniški avatar
MajsterBojč
Tekmovalec
Prispevkov: 309
Pridružen: 11 Jan 2012, 13:54
Kraj: Radlje ob Dravi

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a MajsterBojč » 14 Nov 2015, 09:53

gusar napisal/-a:
scrat napisal/-a:
gusar napisal/-a:V osnovnem meniju bi mi moralo zraven zvočnika kazati tudi ikono za sd kartico....ampak je ni??? :-k ...drugače zadeva funkcionira.
Don't worry. Ne rabiš gledat tega znaka. Meni tudi ne, pa deluje.

Varianta plus EU ne kaže ...nič ne moti :whistle:
P.S......ker sem ravno pri roki imel DIY DHT modul sem probal, če zadeva deluje in ola evo ne bo treba zavreči sprejemnikov V in D :-({|=
pozdravljeni, mene zanima, če se vstavi drug modul, naprimer "orange", se to lahko preklaplja med modulacijo "orange"-"frsky" v komandi, ali je potrebno vedno modul menjat?

Lp Bojč
Lp. Bojč

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1270
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 14 Nov 2015, 17:42

Brez menjave lahko izbiraš notranji xjt modul in pa med tistim ki ga imaš zadaj vstavljenega.

LP
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

Uporabniški avatar
MajsterBojč
Tekmovalec
Prispevkov: 309
Pridružen: 11 Jan 2012, 13:54
Kraj: Radlje ob Dravi

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a MajsterBojč » 14 Nov 2015, 17:48

Gladiac napisal/-a:Brez menjave lahko izbiraš notranji xjt modul in pa med tistim ki ga imaš zadaj vstavljenega.

LP
...hvala za odgovor, to pa je dobra zadeva :lol: :lol: :lol:
Lp. Bojč

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a gusar » 14 Nov 2015, 18:01

MajsterBojč napisal/-a:
Gladiac napisal/-a:Brez menjave lahko izbiraš notranji xjt modul in pa med tistim ki ga imaš zadaj vstavljenega.

LP
...hvala za odgovor, to pa je dobra zadeva :lol: :lol: :lol:
lahko pa uporabljaš oba hkrati, zunanji modul nastaviš na slave :D
MKM

Uporabniški avatar
MajsterBojč
Tekmovalec
Prispevkov: 309
Pridružen: 11 Jan 2012, 13:54
Kraj: Radlje ob Dravi

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a MajsterBojč » 14 Nov 2015, 18:50

gusar napisal/-a:
MajsterBojč napisal/-a:
Gladiac napisal/-a:Brez menjave lahko izbiraš notranji xjt modul in pa med tistim ki ga imaš zadaj vstavljenega.

LP
...hvala za odgovor, to pa je dobra zadeva :lol: :lol: :lol:
lahko pa uporabljaš oba hkrati, zunanji modul nastaviš na slave :D
super,me pa še zanima, če je že kdo poskusil povezati Teranis in Futabo z kablom "učitelj-učenec"
Lp. Bojč

Periss
Začetnik
Prispevkov: 32
Pridružen: 14 Jun 2011, 21:42

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a Periss » 09 Dec 2015, 12:07

Kje se lahko ta komanda kupi po najnižji ceni?
Ko enkrat poskusiš letenje, boš vedno hodil po zemlji z očmi uprtimi v nebo, ker tam si bil in tja se želiš vrniti.

videosony
Razpravljalec
Prispevkov: 84
Pridružen: 22 Maj 2005, 15:00

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a videosony » 13 Dec 2015, 21:34

kopterworks in mantua-model imata celi komplet z sprejemnikom in kovčkom za dobro ceno 289€
http://kopterworx.com/frsky-taranis-x9d ... ttery.html
http://www.mantua-model.si/taranis-xd9-plus.html

Če hočeš samo komando brez kovčka in sprejemnika pa tu
http://n-factory.de/onlineshop/Frsky-X9 ... -RC-System

Uporabniški avatar
skorp_jon
Profesor
Prispevkov: 1330
Pridružen: 09 Avg 2006, 09:02
Kraj: Beltinci

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a skorp_jon » 13 Dec 2015, 21:38

Futaba 12FG & Taranis Q X7

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a gusar » 15 Dec 2015, 19:02

pošlje pa ti jo dedek mraz brezplačno :oops:
MKM

Uporabniški avatar
skorp_jon
Profesor
Prispevkov: 1330
Pridružen: 09 Avg 2006, 09:02
Kraj: Beltinci

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a skorp_jon » 15 Dec 2015, 21:56

Mogoče pa jo res pošlje brezplačno. Piši mu pismo.

Poštnina je okoli 10€ oz. malo manj.
Futaba 12FG & Taranis Q X7

Uporabniški avatar
nori-modelar
Profesor
Prispevkov: 1075
Pridružen: 07 Apr 2009, 10:08
Kraj: Slovej Gradec
Kontakt:

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a nori-modelar » 16 Dec 2015, 08:02

Pozdrav,

ta teden bom prejel novo eu verzijo taranisa. Imam par d4r-II sprejemnikov in par micro vd5(neki takega). Zdej kolker sem bral tole nebo delalo. Ce updejtam samo na openTX se vseeno nebom mogel povezati teh sprejemnikov ne? Moram se notranji modul updejtat na non eu? Ima kdo ta kabel za internal module?
LP, Timotej

SUBSCRIBE ---> https://www.youtube.com/channel/UC8nkCBAdDMwPn-ENDuHjC1A

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1270
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 16 Dec 2015, 08:16

Glede na to da je to verjetno prva komanda ki jo boš imel z opentx sw ti predlagam, da jo nadgradiš na 2.1 sw (če ni že) in potem samo skopiraš fajle na sd kartiso in z samo komado flashash modul in sprejemnike.
Instaliras novi companion 2.1 in pri downloudu sw odstraniš kljukico pri eu, če je not.

Mislim da bi tako moralo delati brez kakšnega posebnega kabla.
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

Uporabniški avatar
mihah
Dr. Modelar
Prispevkov: 9130
Pridružen: 27 Apr 2001, 01:00
Kraj: Gmajnica
Kontakt:

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a mihah » 11 Jan 2016, 20:17

Hvala Urošu in Onedrone.com :-)

Nekje je potrebno začeti: https://youtu.be/_CMs0J4lEu4
www.lipo.si
https://www.youtube.com/user/RCracingSLO
http://www.multigp.com/chapters/view/DMA-Modra-Ptica-Multi-GP-2016

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2855
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 16 Jan 2016, 19:39

Zdravo,

en mali / veliki problemček....

Danes sem se pridružil druščini na Sekirci, da se malo seznanim s pobočnim letenjem.

S seboj sem priesel AXN-a, opremljenega s sedemkanalnim sprejemnikom FrSky V8R7-II 2.4Ghz. Najprej se je nekaj časa lovil - nato se je povezal s komando, kratek test in gremo! V zrak in po 3-5 metrih komande ne primejo. Veter gor, pena v drevje.... Sprobam še enkrat - isto. Ponovni bind - isto.

Ostanem samo opazovalec, sprobam doma - spet dela.

Ostali so uporabljali Graupner, Futaba in Flysky z Frsky modulom ter FrSky V8FR-II 2.4Ghz sprejemnikov. Popolnoma BP!

V bližini pa seveda en šop oddajnikov za civilno uporabo:
(slika ni moja in od danes - iz teme: viewtopic.php?t=18204&start=40)

Slika

Ima kdo podobne izkušnje? Kak namig? Ne bi rad osumljenega sprejemnike prezgodaj potrepljal s 500g kladivom ... Z njim sem letel že dve sezoni BP in doma se lepo obnaša....

LP
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1270
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 19 Jan 2016, 14:34

Lahko poveš kateri sw imaš naložen?
EU ali navadno varianto?
Škoda ker nista probala tvoje letalo zbindat flysky komando in testirat domet.
Doma dela v bližini ali lahko letiš avion?

Range check je ok?

LP
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a gusar » 19 Jan 2016, 23:01

Gladiac napisal/-a:Lahko poveš kateri sw imaš naložen?
EU ali navadno varianto?
Škoda ker nista probala tvoje letalo zbindat flysky komando in testirat domet.
Doma dela v bližini ali lahko letiš avion?

Range check je ok?

LP
če ima sprejemnik V8R7-II pol sigurno nima EU variante.......mogoče zunanji modul?
MKM

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2855
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 19 Jan 2016, 23:08

To reč sem nabavil dobro leto nazaj, enkrat posodobil takrat in nič drugega... Še preden je bilo kaj o EU govora.
Verzija 2.?x, integriran modul. Trenutno sem v tujini. Ko pridem nazaj bom še enkrat šel tja, da sprobam še z drgimi sprejemniki. Kombo s flysky in zunanjim modulom pa tudi lahko sprobam....
Lp
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

Uporabniški avatar
findme
Razpravljalec
Prispevkov: 99
Pridružen: 01 Okt 2015, 14:22

Re: FrSky X9D - TARANIS

Odgovor Napisal/-a findme » 07 Mar 2016, 20:20

malo za šalo malo za res...
https://www.youtube.com/watch?v=uZI5vU2J8QQ
https://www.youtube.com/channel/UCYH9ncSgf6BTqFBV-f9YDcA

Odgovori

Vrni se na