Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
Uporabniški avatar
VaZl
Tekmovalec
Prispevkov: 350
Pridružen: 17 Nov 2004, 18:07
Kraj: ex LJ; blizu Sl. Bistrica, pod Pohorjem :-)

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a VaZl » 21 Jun 2014, 12:36

Tole je najcenejša varianta kontrole napetosti, tudi po posameznih celicah, sicer samo do 4S.....
http://www.graupner.de/en/products/ad5b ... oduct.aspx

Ali pa dražja in večja zadeva....
http://www.graupner.de/en/products/a60b ... oduct.aspx

Sam sprejemnik pa ti kaže samo napetost sprejemniške baterije, signal.....

LP, Zlato

Uporabniški avatar
saMx
Freak
Prispevkov: 749
Pridružen: 28 Mar 2008, 22:34

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a saMx » 21 Jun 2014, 16:38

Zaenkrat več kot 4 celice tako nimam.

A sam tudi uporabljaš HoTT?

Hvala!
Stay hungry. Stay foolish. :wink:

LP, Samo

Uporabniški avatar
VaZl
Tekmovalec
Prispevkov: 350
Pridružen: 17 Nov 2004, 18:07
Kraj: ex LJ; blizu Sl. Bistrica, pod Pohorjem :-)

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a VaZl » 21 Jun 2014, 17:09

Ja, imam MX-20, zaenkrat vse ok, edino tisto o 4km dometa je mal za lase privlečeno...
Na Hexacopterju imam Electric Air modul, da vidim porabo, na FunCubu pa je modul za napetost čisto dovolj.

LPZ

Uporabniški avatar
saMx
Freak
Prispevkov: 749
Pridružen: 28 Mar 2008, 22:34

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a saMx » 21 Jun 2014, 19:25

No super.

Sem se ravno zmenil z nekom, in mi bo prodal malo rabljen komplet modul + smart box + stikalo za preklop med 35MHz in 2.4GHz. Tako da že komaj čakam, da po dopustu stestiram zadevo. :)
Stay hungry. Stay foolish. :wink:

LP, Samo

Uporabniški avatar
saMx
Freak
Prispevkov: 749
Pridružen: 28 Mar 2008, 22:34

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a saMx » 03 Jul 2014, 16:26

Zdravo.

Evo, včeraj sem tudi sam postal lastnik HoTT-a. =D> :jumpjump: Sedaj pa me zanima, če mi lahko kdo pomaga, ker nevem a si prav razlagam ta navodila:
Transmitter: To initialise the system, i.e. to reset it to the factory default settings, locate the BIND / RANGE button on the back of the transmitter, hold it pressed in while you switch the transmitter on, then release the BIND / RANGE button again. Receiver: To initialise the system, i.e. to reset it to the factory default settings, locate the BIND / RANGE button on the back of the transmitter, hold it pressed in while you switch the transmitter on, then release the BIND / RANGE button again. Now immediately press and hold the SET button on the receiver, switch it on, and release the SET button again. After about two or three seconds the green LED on the receiver lights up to confi rm that your radio control system has been re-initialised.
Rad bi poizkusil resetirati modul, da bi videl če bo potem Smart Box prikazoval pravilno. Namreč modul in SB sta rabljena, in razmišljam, da bi jih mogoče moral zresetiral, da bi potem meni začelo prikazovati določene vrednosti, in tako, kot piše v navodilih. Namreč v navodilih za Smart Box piše, da bi se morali ob zagonu le-tega na ekranu pojaviti dve opciji, in sicer SETTING AND DATA VIEW in pa SIMPLE DATA VIEW. Ko pa jaz zaženem komando, se mi pa pojavijo tri opcije, in sicer SETTING AND DATAVIEW, MODEL SELECT in pa EXTERNAL MONITOR. In če recimo izberem prvo opcijo mi potem ponudi prikaz določenih vrednosti preko senzorjev za TX ali RX, vendar so povsod same nule. Ob določenih izbranih opcijah pa se pojavi prazen ekran, in potem tudi ESC gumb več ne prime, da bi šel korak nazaj, kot, da bi se zaciklal. Potem ga lahko samo izklopim, ter ponovno poženem.

Ker razmišljam, da je mogoče še vedno pač vse nastavljeno na prejšnjega uporabnika, razmišljam, da bi zadeve zresetiral. Vendar me pri tem skrbi, ker mi iz navodil ni ravno najbolj razločno, kaj ta reset pomeni. Bojim se, da bi mi resetiralo celotno komando, kar pa res nebi rad?

Tako, da bi prosil, če mi lahko kdo pomaga pri tem, ker se še ne znajdem najbolje. :oops: #-o

Hvala!
Stay hungry. Stay foolish. :wink:

LP, Samo

Uporabniški avatar
saMx
Freak
Prispevkov: 749
Pridružen: 28 Mar 2008, 22:34

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a saMx » 04 Jul 2014, 19:18

Zna kdo pomagat?
Stay hungry. Stay foolish. :wink:

LP, Samo

bow11
Začetnik
Prispevkov: 15
Pridružen: 01 Okt 2012, 15:12

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a bow11 » 10 Jul 2014, 19:48

Zdravo

Mam vprašanje ali bi lahko na odajnik Graupner HoTT 2.4GHz mx-12 2.4GHz priklopil sprejemnik GR-16 in imel 6 kanalov+telemetrijo.Zanima me koliko bi še bila vredna Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12) stara 2 leti,rabljena 5ur. :-k

Uporabniški avatar
saMx
Freak
Prispevkov: 749
Pridružen: 28 Mar 2008, 22:34

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a saMx » 11 Jul 2014, 19:32

Danes dobil od Lindingerja USB kabel, in še tisti drugi kabel, da se lahko updejta modul itd... Imam problem, ker mi na nobenem računalniku ne zazna USB-ja oz. tistega vmesnika GM Genesis, ko ga priklopim. Lučka nikakor ne začne svetiti. Ne na Win 8.1 ne na Win 7. Poizkusil sem tudi ročno naložiti driverje, pa tudi ne gre. ](*,) :evil:

Bi mi znal kdo pomagati?

Hvala!
Stay hungry. Stay foolish. :wink:

LP, Samo

FANATIC
Razpravljalec
Prispevkov: 133
Pridružen: 04 Feb 2009, 09:31
Kraj: Pod hribom

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a FANATIC » 11 Jul 2014, 21:36

Windovs xp bi moral zaznat! Suport imaš na njihovi strani! Lp!

Uporabniški avatar
saMx
Freak
Prispevkov: 749
Pridružen: 28 Mar 2008, 22:34

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a saMx » 12 Jul 2014, 10:39

Sem kasneje našel driverje tudi za Win 8.1, tako da sem zrihtal. :)
Stay hungry. Stay foolish. :wink:

LP, Samo

Uporabniški avatar
saMx
Freak
Prispevkov: 749
Pridružen: 28 Mar 2008, 22:34

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a saMx » 16 Jul 2014, 17:02

Spet eno vprašanje. :oops:

Ali mogoče kdo od HoTT uporabnikov, uporablja senzor, ki prikazuje voltažo posameznih celic v pogonski bateriji? Prejšnji teden sem ga dobil, pa mi ga nikakor ne uspe usposobiti.

Mogoče kdo zna kaj pomagat?

Hvala!
Stay hungry. Stay foolish. :wink:

LP, Samo

Uporabniški avatar
VaZl
Tekmovalec
Prispevkov: 350
Pridružen: 17 Nov 2004, 18:07
Kraj: ex LJ; blizu Sl. Bistrica, pod Pohorjem :-)

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a VaZl » 16 Jul 2014, 21:37

Si tole dobro prebral?

LP, Zlato
Priponke
Voltage_Modul_2-4_EN.pdf
(1.07 MiB) Prenešeno 79 krat

Uporabniški avatar
saMx
Freak
Prispevkov: 749
Pridružen: 28 Mar 2008, 22:34

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a saMx » 17 Jul 2014, 05:42

Že enih 5x. :D

Žice v balancer konektorju na bateriji sem tudi preuredil, da pride - tako kot kaže, pa ni nič. Same nule še vedno povsod.

Nevem a sem dobil nedelujoč senzor, čeprav skoraj nebi verjel.
Stay hungry. Stay foolish. :wink:

LP, Samo

Uporabniški avatar
VaZl
Tekmovalec
Prispevkov: 350
Pridružen: 17 Nov 2004, 18:07
Kraj: ex LJ; blizu Sl. Bistrica, pod Pohorjem :-)

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a VaZl » 17 Jul 2014, 12:11

Hmmm, pol pa ne vem, meni dela....
Mogoče preveri če imaš na na RX in TX isti firmware, ali pa posodobi na zadnjega.....


LPZ

Uporabniški avatar
saMx
Freak
Prispevkov: 749
Pridružen: 28 Mar 2008, 22:34

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a saMx » 17 Jul 2014, 12:48

Mislim, da mi je nekdo na RCGroups dal kar pravi odgovor. Bedak nisem prebral vseh navodil za sprejemnik, in nisem vedel, da mu moram nekako povedati, da je 5 kanal za telemetrijo. Sem mislil, da to itak avtomatsko že ima, ker je označen z T.

Tako, da upam da je to.

Hja, malo površno včasih kaj pregledam in kaj pomembnega izpustim. :oops: #-o Na napakah se učimo baje.. :lol:

Drugače firmware pa imam povsod isti, ker sem ravno včeraj še zadnjo reč updejtal.

Hvala za pomoč!
Stay hungry. Stay foolish. :wink:

LP, Samo

tomaz234
Razpravljalec
Prispevkov: 154
Pridružen: 13 Okt 2012, 07:26

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a tomaz234 » 24 Okt 2014, 16:18

Pozdravljeni, da ne odpiramo nove teme , imam mx12,2.4ghz in sem zelo zadovoljen s komando, bi pa v kratkem nabavil novo in sicer mc 16, ker je že v osnovi pult in mi sam pult bolj odgovarja,in tudi cenovno je kar dostopna povrh še ima dva sprejemnika 6 in 8 kanalov. Mx 12 bi pa pustil podmladku, pa še učitelj -pilot bi bilo izvedljivo. Kar me moti je to da ima samo dva stikala, kako je kaj izvedljivo v primeru dodatnih stikal ?

http://shop.lindinger.at/product_info.p ... id=9702435

Lp

robar
Tekmovalec
Prispevkov: 284
Pridružen: 13 Dec 2008, 17:42
Kraj: Škofja Loka

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a robar » 25 Okt 2014, 10:59

V zadnji točki lindingerjevega navodila piše, da so dodatne funkcije možne, če nadgradiš software, vendar pa je ta plačljiv.
Lp

tomaz234
Razpravljalec
Prispevkov: 154
Pridružen: 13 Okt 2012, 07:26

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a tomaz234 » 26 Okt 2014, 17:29

huh, update treba plačat+ stikala pa si finančno verjetno na MC 20. s samo dvema stikaloma pa je verjetno od neke mere naprej komanda skoraj neuporabna.?

tomaz234
Razpravljalec
Prispevkov: 154
Pridružen: 13 Okt 2012, 07:26

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a tomaz234 » 23 Nov 2014, 19:30

sem poslal vprašanja graupnerju in trgovini lindinger pa zaenkrat nobenega odgovora v enem tednu, a res ni nobenega lastnika te naprave da poda nekaj informacij glede nadgradnje in stikal? hvala lp

robar
Tekmovalec
Prispevkov: 284
Pridružen: 13 Dec 2008, 17:42
Kraj: Škofja Loka

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a robar » 23 Nov 2014, 19:56

Spodaj je kopija iz lindingerjevega navodila. Žal pomeni " per Kostenpflichtigen Update " , da update s katerim razširiš funkcije, ni zastonj.

•Später per Update erweiterbare Software per Kostenpflichtigen Update können die Funktionen erweitert werden.
Lp

tomaz234
Razpravljalec
Prispevkov: 154
Pridružen: 13 Okt 2012, 07:26

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a tomaz234 » 23 Nov 2014, 20:35

ja, sem zadevo razumel ampak ne vem kakšen je strošek, mi zaenkrat še niso odpisali, sem še poslal v schweighofer, mogoče oni vejo kaj več o nadgradnji stikal, kakšen je strošek, kajti če gre za več kot 100eu se že splača razmišljat o mc 20, tam že maš morje stikal, se mi le zdi da bo kasneje problem pri kakšnem malenkost bol zahtevnem modelu ko imaš samo dve stikali?

Uporabniški avatar
saMx
Freak
Prispevkov: 749
Pridružen: 28 Mar 2008, 22:34

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a saMx » 24 Nov 2014, 08:22

Saj Graupner ti po mojem ne bo odpisal. Sem kakšen mesec, dva nazaj, pisal, če bi jim lahko poslal komando na servis, ker sem jo nekaj skuril, pa ni bilo odgovora vse do danes...
Support pa tak... Mogoče pa, če ne pišeš v njihovem jeziku, ne j***... :evil:
Stay hungry. Stay foolish. :wink:

LP, Samo

Uporabniški avatar
Zaunkönig
Profesor
Prispevkov: 1401
Pridružen: 20 Feb 2012, 09:51
Kraj: Ljubljana

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a Zaunkönig » 24 Nov 2014, 08:54

S mailom v Nemščin,so mi mi prijazno odgovorili v pičlih treh urah :-)
DS Day - Velika Planina Official Video ... Welcome to the Dark Side

https://youtu.be/OAtj3f9Wsv0

tomaz234
Razpravljalec
Prispevkov: 154
Pridružen: 13 Okt 2012, 07:26

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a tomaz234 » 24 Nov 2014, 18:40

Sem dobil odgovor od schweighoferja takoj, tako da tam kot zgleda še razumejo kakšen jezik več, napisali pa so mi v skromni surovi angleščini da se da brez update pa link od stikal mi je prilepil, bom pa še na graupner poslal da vidim v čem je fora da moraš update plačati in kakšen je strošek, se bom malo pozabaval z google translate pa da vidijo malo nemške arabščine, mogoče jih malo premaknemo če bo vsaj polovico vsebine v nemščini :o

Mitja.A
Razpravljalec
Prispevkov: 72
Pridružen: 16 Avg 2006, 08:37

Re: Graupner HoTT 2.4GHz (mx-12/16/20)

Odgovor Napisal/-a Mitja.A » 24 Nov 2014, 20:47

Če drugega ne, se bodo pa vsaj malo nasmejali.
takole se mu zgoogla

Dobil sem odgovor od schweighoferja takoj, tako da se zdi, kot da je za razumevanje te vrste jezika, toda pišem v angleškem skromno RAW, da bi dobili brezplačno posodobitev povezava mimo me zaklenjena, bom Graupner poslal, da vidim kaj šala za nadgradnjo plača in kaj se bo strošek malo "zabave v google translate, da vidite bit 'nemškega in arabskem jeziku, lahko premaknete malo", če je vsaj polovica vsebine v nemščini

Takoj sem dobil odgovor od schweighoferja, tako da se zdi, kot da je za razumevanje te vrste jezika, toda pišem v angleščini ponižen, da bi dobili surovo brezplačna posodobitev povezava gre iz mene je zaklenjena, sem poslal Graupner, da vidite, kaj šala plačilu nadgraditi in kakšen bo strošek malo "zabavno videti malo google translate", ki ga nemško in arabskem jeziku, lahko premaknete malo, "če je vsaj polovica vsebine v nemški jezik

Odgovori

Vrni se na