DS-16 ji je ime

Sprva malo nezadovoljen, ker me je futaba resnično dolga leta razvajala z plug&play sistemom, ampak ko sem malo zobe stisnil je pa kar šlo.
Skratka, kot vsi pravijo, ko se jo enkrat navadiš je nebi dal več stran. Jaz nisem nobena izjema

Stestirana na orenk krači z nekaj telemetrije in moram rečti da je vse toliko hudo da te sr**t prtisne. Vse kar sem si kdaj želel imam sedaj servirano na dlani. Še posebaj se mi dopadejo timerji in korelacija z telemetrijo. Tako mi čas letenja štarta kar gps, ko je hitrost večja od 20km/h za deset sekund, se timer starta in ugasne kadar je obratno.....in to je samo ena malenkost, skratka noro. Aja, a sem omenil, da mi ista štoparica beleži tudi celotno zgodovino letenja

Za programiranje 17 servomotorjev, oziroma 15 kanalov sem porabil cca 3ure, kar je sicer velikooo več kot sem porabil za isto reč pri futabi, ampak je treba priznati, da si s komando še nisem na ti. Verjamem da bo šlo pri naslednjih modelih veliko hitreje.
Še morda glavni razlog zakaj sem menjal, velikokrat sem že doživel da so lastniki komand z barvnimi ekrani iskali senco oziroma jo delali da so sploh kaj videli na ekran, in kot drugo, zasloni na dotik so za igrače. Vsa kapacitivna stikala (zaslon na dotik spada med njih) niso 100% in me nobeden ne bo prepričal nasprotno, sem mnenja da pač ne sodijo na RV oddajnik. Rabil pa sem več kanalov in ta oddajnik me je edini prepričal z robustnostjo, da ne govorim, da je daleč najbolj zmogljiv oddajnik kar ga lahko v tem trenutku dobiš. Skratka odličen mono display, robustne tipke solidna izdelava, sistem ki deluje in odlična podpora proizvajalca.
V glavnem, vesel ko radio, sploh ne vem zakaj sem se toliko dolgo upiral.
Robi, hvala za vse nasvete!