Graupner MX-10, 12, 16, 20, 24 (MX serija)

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
Uporabniški avatar
HyperJack
Profesor
Prispevkov: 1229
Pridružen: 16 Maj 2004, 11:07
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a HyperJack » 08 Jul 2011, 11:59

&ashi upam, da ti bodo dobro služile :)

Slika

lp

Uporabniški avatar
ashi
Tekmovalec
Prispevkov: 247
Pridružen: 08 Maj 2007, 21:36
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a ashi » 12 Jul 2011, 09:11

Voila..

Rocke so zmontirane in moram rect, da so ODLICNO izdelane.. mogoce jih bom mal pobrusu, ker so izstruzena "rebrca" malo ostra, ampak nic zato..

Bravo!

Lp,
A.
Priponke
photo.JPG
MX-12 z novimi, daljsimi rockami
photo.JPG (122.52 KiB) Pogledano 2767 krat

Uporabniški avatar
david76
Začetnik
Prispevkov: 30
Pridružen: 04 Mar 2007, 21:44
Kraj: Izola

Odgovor Napisal/-a david76 » 30 Sep 2011, 13:29

Zanima me kaj bi mi ostali priporaočali LiPo ali LiFe sam se namreč ne morem odločiti.
Pri LiFe predvidevam ,da nebi potreboval diode za znižanje voltaže.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=17955

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=16529

lp David

Uporabniški avatar
Spidi_
Tekmovalec
Prispevkov: 293
Pridružen: 04 Avg 2007, 12:46
Kraj: Gorenjska :)

Graupner MX-12 + krilo

Odgovor Napisal/-a Spidi_ » 30 Okt 2011, 11:00

Živjo

Imam eno čudno težavo, nikakor ne morem odpraviti sledeče napake:

Sestavil sem si krilo, 2 servota vsak za svoj aileron. Na napravi sem naredil da je vrsta letala ELEVON.

Sedaj pa težava, za nagib levo in desno servota delujeta ok, gor in dol pa ravno obratno.

Kaj naj storim?

Hvala!

Uporabniški avatar
KolarModelar
Freak
Prispevkov: 994
Pridružen: 19 Okt 2007, 15:52
Kraj: Letuš
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a KolarModelar » 30 Okt 2011, 11:03

Malo se poigraj z reversi pa bo uspelo :)
Nč bat, sam žgat...

Uporabniški avatar
manpower
Freak
Prispevkov: 612
Pridružen: 27 Jun 2009, 19:59
Kraj: Okolica KRANJA

Odgovor Napisal/-a manpower » 30 Okt 2011, 11:04

Kje imaš prikloplene serve na sprejemniku en mora bit na kanalu 2 en pa na 3 imaš tako?
Bolje biti pameten in zaskrbljen, kot pa neumen in nasmejan!

Uporabniški avatar
dinko
Freak
Prispevkov: 772
Pridružen: 04 Okt 2006, 00:40
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a dinko » 30 Okt 2011, 11:06

maš 4 opcije

ch1-levi ch2-desni - normal normal
ch2-levi ch1-desni - normal normal
ch1-levi ch2-desni - reverse reverse
ch2-levi ch1-desni - reverse reverse

lahko da moraš zamenajti kanale.. pa potem naredtiti servo reverse na komandah


LP

Uporabniški avatar
Spidi_
Tekmovalec
Prispevkov: 293
Pridružen: 04 Avg 2007, 12:46
Kraj: Gorenjska :)

Odgovor Napisal/-a Spidi_ » 30 Okt 2011, 14:17

dinko napisal/-a:maš 4 opcije

ch1-levi ch2-desni - normal normal
ch2-levi ch1-desni - normal normal
ch1-levi ch2-desni - reverse reverse
ch2-levi ch1-desni - reverse reverse

lahko da moraš zamenajti kanale.. pa potem naredtiti servo reverse na komandah


LP
Je uspelo, finta je bila v prikopu servotov, zamenjal sem kanale (en sevro z drugim) sedaj pa deluje vse ok.

Hvala za pomoč.

Uporabniški avatar
andrejbu
Tekmovalec
Prispevkov: 376
Pridružen: 30 Sep 2003, 19:45
Kraj: Novo mesto-Otočec

Oddajnik MX12

Odgovor Napisal/-a andrejbu » 10 Nov 2011, 20:14

Živjo družba!

Mene zanima, če komanda Graupner MX12 ustreza začetnemu učenju helikopterja, naprimer za Raptor 30, Eco 8 ? Predvsem za osnovno letenje.

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3995
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 11 Nov 2011, 09:53

Da, 6 kanalov imaš povsem zadosti (dokler ne boš želel imeti še kake dodatne funkcije):
- 3 kanali za ciklik/kolektiv,
- 1+1 za rep in žiroskop,
- 1 za motor (servo za regulacijo plina ali elektro regler).

Uporabniški avatar
andrejbu
Tekmovalec
Prispevkov: 376
Pridružen: 30 Sep 2003, 19:45
Kraj: Novo mesto-Otočec

Odgovor Napisal/-a andrejbu » 11 Nov 2011, 10:09

Thanks! :wink:

Uporabniški avatar
joskokladusan
Tekmovalec
Prispevkov: 238
Pridružen: 27 Okt 2011, 17:02
Kraj: Kostanjevica na Krki

Mx-12

Odgovor Napisal/-a joskokladusan » 25 Dec 2011, 18:37

Bi kdo vedel kaj narediti ker se mi mx-12 ne prizge ce jo vkljucim. Baterija je ok. [/u]
;-)

Uporabniški avatar
T0RN4D0
Dr. Modelar
Prispevkov: 2979
Pridružen: 15 Feb 2010, 20:40
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a T0RN4D0 » 25 Dec 2011, 19:02

Lahko je kje kak slab stik pri bateriji (odpri in izmeri če dobiva notri štrom), lahko ti je pregorela varovalka če si pri polnjenju kaj zasral... Naprej se pa stvari malo zakomplicirajo :D
Fly it like you stole it!

Uporabniški avatar
dart2
Tekmovalec
Prispevkov: 340
Pridružen: 17 Jan 2007, 16:14
Kraj: ptuj

Odgovor Napisal/-a dart2 » 25 Dec 2011, 19:06

Mislim da ti je kar varovalka šla. Sem imel pred leti podobno težavo ko sem priključke narobe obrnil (in takrat zadnjič polnil prek vtičnice). Odpri komado odvij vijake na modulu in pod modulom je varovalka.
Lp, Nejc

Uporabniški avatar
joskokladusan
Tekmovalec
Prispevkov: 238
Pridružen: 27 Okt 2011, 17:02
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a joskokladusan » 25 Dec 2011, 20:09

Vse sem izmeril in zamenjal varovalko. mc je bil prikljucen sa simulator
Sinko pa je z necim naredil stik na polnilni vticnici.
;-)

Uporabniški avatar
matjaz123modelar
Razpravljalec
Prispevkov: 166
Pridružen: 07 Maj 2011, 08:09
Kraj: črenšovci

mx-12

Odgovor Napisal/-a matjaz123modelar » 26 Dec 2011, 18:08

zdravo ali ima kdo navodila za mx-12 ?
če jih imate mi jih prilepita tukaj :oops:
funtick
easy star
alpha 1500
atlantis f5j
F-22
boom
jak-55
cap-580
mono 2
kolibri
alpha yet
HLG
LRP S10BLAST bx


mx-12 2.4ghz

Uporabniški avatar
dart2
Tekmovalec
Prispevkov: 340
Pridružen: 17 Jan 2007, 16:14
Kraj: ptuj

Odgovor Napisal/-a dart2 » 26 Dec 2011, 18:13

Lp, Nejc

Uporabniški avatar
blaž berden
Profesor
Prispevkov: 1510
Pridružen: 24 Nov 2005, 16:20
Kraj: Murska Sobota - Maribor

Odgovor Napisal/-a blaž berden » 26 Dec 2011, 19:25

Ti CD, ki sem ga priložil ne dela?
Če ne mi sporoči, imam zadevo shranjeno, ti bom poslal :)
LP Blaž :)

Uporabniški avatar
matjaz123modelar
Razpravljalec
Prispevkov: 166
Pridružen: 07 Maj 2011, 08:09
Kraj: črenšovci

Odgovor Napisal/-a matjaz123modelar » 26 Dec 2011, 20:04

CD DELA CD-ROM PA NE
funtick
easy star
alpha 1500
atlantis f5j
F-22
boom
jak-55
cap-580
mono 2
kolibri
alpha yet
HLG
LRP S10BLAST bx


mx-12 2.4ghz

Uporabniški avatar
matjaz123modelar
Razpravljalec
Prispevkov: 166
Pridružen: 07 Maj 2011, 08:09
Kraj: črenšovci

Odgovor Napisal/-a matjaz123modelar » 27 Dec 2011, 16:54

zdravo da nebom smetil koliko mora biti dolga antena za 40mhz
funtick
easy star
alpha 1500
atlantis f5j
F-22
boom
jak-55
cap-580
mono 2
kolibri
alpha yet
HLG
LRP S10BLAST bx


mx-12 2.4ghz

Uporabniški avatar
T0RN4D0
Dr. Modelar
Prispevkov: 2979
Pridružen: 15 Feb 2010, 20:40
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a T0RN4D0 » 27 Dec 2011, 18:38

Meter, in razni derivati tega. (dva, polovica, četrtina...)
Fly it like you stole it!

Uporabniški avatar
joskokladusan
Tekmovalec
Prispevkov: 238
Pridružen: 27 Okt 2011, 17:02
Kraj: Kostanjevica na Krki

Odgovor Napisal/-a joskokladusan » 29 Dec 2011, 20:16

Zadeva popravljena. Pregorela dioda. Hvala za odgovore in lp.
;-)

Uporabniški avatar
matjaz123modelar
Razpravljalec
Prispevkov: 166
Pridružen: 07 Maj 2011, 08:09
Kraj: črenšovci

Odgovor Napisal/-a matjaz123modelar » 03 Jan 2012, 20:13

zdravo ali kdo ve ali se na mx-12 da "zabremzat" motor (regulator)??? #-o
funtick
easy star
alpha 1500
atlantis f5j
F-22
boom
jak-55
cap-580
mono 2
kolibri
alpha yet
HLG
LRP S10BLAST bx


mx-12 2.4ghz

Uporabniški avatar
Alex 76
Profesor
Prispevkov: 1189
Pridružen: 27 Okt 2006, 08:14
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Alex 76 » 03 Jan 2012, 20:23

Zaviranje je odvisno od elektro motorja in krmilnika obratov. Komanda s tem ni neposredno povezana ter je za dosego tega cilja vsaka primerna.

LP
Alex

Uporabniški avatar
krzmarko
Tekmovalec
Prispevkov: 362
Pridružen: 22 Jan 2011, 16:52
Kraj: Goričica pod krimom

Odgovor Napisal/-a krzmarko » 03 Jan 2012, 21:46

za zaviranje motorja najdi navodila od regulatorja in potem je od regulatorja odvisno kako se nastavlja. ponavadi je to s piskanjem regulatorja in premikanjem ročice za gas na napravi. vse ti piše v navodilih če ti seveda to regulator sploh omogoča.

Odgovori

Vrni se na