Stran 35 od 38

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 06 Jan 2015, 13:39
Napisal/-a tintek
Pozdravljeni!

Pa je šla še ena Futaba (T12FG) na frsky, ne dobesedno tokrat sem zanj izdelal zunanji modul.

Na ohišje sem namestil kos plastike v katerega sem vlepil magnet, en magnet sem vlepil na notranjo stran ohišja komande, tako da lepo sede v sedlo original FASST modula in se lepo "prilepi"
Slika

Tako pa je videti črevesje:
Slika

Zapakirano malo bolj lično:
Slika

Za LCD sem izdelal nosilec iz medeninaste cevi skozi katero sem speljal žičke, na cevko sem prilotal 2 4mm konektorja z čimer se zaslon in nosilec pritrdi na modul, torej če lcd-ja ne potrebujemo ga zlahka odstranimo, lcd pa je pritrjen na "kuglo" tako da se lpo suče in nastavlja v vse smeri.
Slika

Za vhod napajanja in signala sem uporabil trainer konektor:
Slika

Končna verzija:
Slika

Senzor za napetost deluje:
Slika

Pa še kufer sem ji privoščil kamor se pospravi lcd, original ter frsky modul zdej pa sam žgat :)
Slika


Zanima me kaj rabim (kakšne senzorje) za priklop na ta sprejemnik:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... etry_.html

Zanima me predvsem napetost morda tudi tok.

LP Tine

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 06 Jan 2015, 14:58
Napisal/-a scrat
Odlično.

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 25 Jan 2015, 21:54
Napisal/-a modelarr
Pozdravljeni.
Imam frsky modul s sprejemnikom D9R II plus in komando Turnigy 9xr pro.
Ali je možno upravljanje quada z naze32 preko PPM signala.
Če je kakšne so nastavitve v komandi in kaj vse je potrebno narediti?
Prosim za pomoč.

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 25 Jan 2015, 23:20
Napisal/-a krko
Živjo,
imam FrSky Taranis in em zanima, če ima komanda vgrajen tak, modul, da lahko na njej uporabim kakršnokoli telemetrijo?

Če prav razumem zadevo, kupim sprejemnik serije X s smart portom, smart port hub, na katerega priklopim vse senzorje, katere potrebujem, kabel hub-a pa nato priklopim na sprejemnik?
Če pa hočem da mi prikazuje še moč, pa moram to narediti na komandi?

Podpira Taranis tudi GPS telemtrijo?

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 27 Jan 2015, 09:46
Napisal/-a scrat
modelarr napisal/-a:Pozdravljeni.
Imam frsky modul s sprejemnikom D9R II plus in komando Turnigy 9xr pro.
Ali je možno upravljanje quada z naze32 preko PPM signala.
Če je kakšne so nastavitve v komandi in kaj vse je potrebno narediti?
Prosim za pomoč.

D8R-II Plus imaš in ne D9?
Mislim, da ga morš flashat z tem FW-jem, da dobiš PPM signal: http://www.frsky-rc.com/download/view.p ... 8R-XP_27ms.

Tukaj pa še video: https://www.youtube.com/watch?v=NQQJ29d ... e=youtu.be

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 27 Jan 2015, 09:48
Napisal/-a scrat
krko napisal/-a:Živjo,
imam FrSky Taranis in em zanima, če ima komanda vgrajen tak, modul, da lahko na njej uporabim kakršnokoli telemetrijo?

Če prav razumem zadevo, kupim sprejemnik serije X s smart portom, smart port hub, na katerega priklopim vse senzorje, katere potrebujem, kabel hub-a pa nato priklopim na sprejemnik?
Če pa hočem da mi prikazuje še moč, pa moram to narediti na komandi?

Podpira Taranis tudi GPS telemtrijo?
Podpira samo FrSKY telemetrijo. Kakšno moč bi ti imel prikazano?

Tudi GPS podpira.

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 27 Jan 2015, 12:32
Napisal/-a modelarr
Hvala za odgovor.
Morda da bi bila boljša rešitev nakup novega sprejemnika, ki podpira PPM signal.
Morda bi lahko dal tega:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... etry_.html
Se pravi, da komando vseeno nastaviš normalno, ostalo pa naredi sprejemnik.
Ima morda kdo nastavitve za quad z naza32 in gps-om. (lahko v eepe programu)?

LP

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 27 Jan 2015, 14:00
Napisal/-a scrat
Zakaj bi kupoval nov sprejemnik? Potem raje kupi D4R-II, ki je manjsi in enako zna cppm ze v startu. Samo, ker bos fural cez 8 kalanalov, potem moras flashniti sprejemnik z 27ms fw-jem, ker drugace se ti lahko sprejemnik zaklene in quad znori.

Lahko ti pomagam glede flashanja.

Ti posljem eepe za naze32 in gps nastavitve. Edino kar bos moral sam nastaviti je magnetic declination.

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 27 Jan 2015, 21:27
Napisal/-a krko
scrat napisal/-a:
krko napisal/-a:Živjo,
imam FrSky Taranis in em zanima, če ima komanda vgrajen tak, modul, da lahko na njej uporabim kakršnokoli telemetrijo?

Če prav razumem zadevo, kupim sprejemnik serije X s smart portom, smart port hub, na katerega priklopim vse senzorje, katere potrebujem, kabel hub-a pa nato priklopim na sprejemnik?
Če pa hočem da mi prikazuje še moč, pa moram to narediti na komandi?

Podpira Taranis tudi GPS telemtrijo?
Podpira samo FrSKY telemetrijo. Kakšno moč bi ti imel prikazano?

Tudi GPS podpira.
Moč, ki jo porablja motor, predvsem to me zanima.

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 27 Jan 2015, 22:03
Napisal/-a Gladiac
Moc ti racuna tokovni senzor za 40 ali 150a.
Moras pa samo omogociti prikaz na zaslonu.

LP

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 27 Jan 2015, 22:49
Napisal/-a krko
Aha, če prav vem, potem senzor namestim na žico baterije oziroma regulatorja?
Seveda samo na eno, in ne na obe skupaj.

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 28 Jan 2015, 08:10
Napisal/-a Gladiac
Ja ce mas 150a potem das na + :D

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 04 Feb 2015, 19:13
Napisal/-a FRIC
Ima mogoče kdo FrUSB-2/FUC-2 za nadgradnjo DHT-U na firmware v 2.3. Doma imam FrUSB-3/FUC-3, ki pa baje po nekaj predelavah lahko nadomesti FUC-2 - če je komu kaj poznano se priporočam.

lp

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 14 Feb 2015, 14:55
Napisal/-a FRIC
Nekaj mi ni jasno.

Na naze32 sem pripeljal baterijo na Voltage Monitor, nato sem na FrSky D6FR na A2 port priklopil telemetrijo iz naze32. Sedaj na DHT-U dobim neko napetost ampak je povsem nekaj drugega kot bi morala biti. Sem poskusal nastavit vse mogoče ampak brez uspeha.

Imam mogoče kdo kakšno idejo, je mogoče kriv sprejemnik in bi ga moral zamenjati za D4FR-II zaradi PPM signala.

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 12 Mar 2015, 20:08
Napisal/-a vlakci
je kdo ki ima star tip DHT in mu ne odgovarja pozicija/oblika stikal? Bi rabil starejšo izvedbo dodatnega vezja s stikali, ker sem zaradi potreb moral predelat da uporabljam vmesno verzijo nekje med DHT in DFT

Imam tole (s kabli, novo)
Slika

rabim pa za tole (so lahko odčipnjene nogice z DFT ali odrezan kabel z DHT)
Slika

prednost nove verzijem, da rabi le dve okrogli luknji za LED in tipko, a za stikao če ni priklopljeno na vezje je isto kot za 2way telemetrija. Stikal ima po originalu dolgo ročico

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 16 Mar 2015, 11:38
Napisal/-a scrat
FRIC napisal/-a:Nekaj mi ni jasno.

Na naze32 sem pripeljal baterijo na Voltage Monitor, nato sem na FrSky D6FR na A2 port priklopil telemetrijo iz naze32. Sedaj na DHT-U dobim neko napetost ampak je povsem nekaj drugega kot bi morala biti. Sem poskusal nastavit vse mogoče ampak brez uspeha.

Imam mogoče kdo kakšno idejo, je mogoče kriv sprejemnik in bi ga moral zamenjati za D4FR-II zaradi PPM signala.
Si nastavil feature = telemetry v CLI-ju?

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 01 Maj 2015, 20:41
Napisal/-a Triatlet
Pozdravljeni.
Imam eno težavo, pa me zanima, če se je kdo že srečal s čim podobnim.
Lastim si Taranisa, v modelu pa imam sprejemnik X8R, ter nanj priklopljena FLVSS LiPo Voltage Sensor ter Variometer Sensor.
Preko Smart Porta. Dosedaj je delovalo vse tako, kot je treba. Zadnjič pa sem šel letet, in sem pred letom na komandi
resetiral telemetrijo, zaradi višine, da sem prišel na nulo. Potem opazim, da mi ne bere več voltaže.
Danes pa sem se začel malo ukvarjati, in ne prebere na komando nič več. Ne višine, ne voltaže.
Poskušal sem priklopiti posamezen modul, zamenjat kable, pa ni nič bolje. Na obeh senzorjih hitro utripa rdeča LEDica.
Kaj lahko še probam narediti?

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 09 Maj 2015, 23:27
Napisal/-a vlakci
par vprašanje za telemetrijo BREZ zunanjega displaya ali bluetooth zunanje povezave. Uporabljal bom le glede na piskač znotraj DFT enote. Berem navodila ampak v več različnih variantah so si malo naprostujoča dejstva. Do zdej sem pogruntal da imam pri D8R-IIplus dva analogna priklopa A2 in A1 katere bereta od 0 do 3.3V.

Če je A1 vezan na X z jumperjem imam znotraj sprejemnika 4:1 pretvornik in meri napetost na spokah, ki pride z BEC ali ločene baterije samo za sprejemnik. Po tovarniških nastavitvah, pri katerih vrednostih bo DFT začel piskat in opozorjat na nizko napetost napajanje sprejemnika? Glede na navodila telemtrijskega displaya, naj bi se moralo nastavit v menijih faktor pretvorbe na enako vrednost kot je pretvorba prejemniku, plus nivo javljanja, ampak za začetek ne bom uporabljal displaya ampak le zvočna opozorila

Pol primer da A1 nočem imet na notranjo napetost sprejmenika z faktorjem 4, ampak vežem na zunanjo 3S baterijo, preko uporovnega adpaterja ki bo 4:1. Kako nastavit v DFT da bo začel piskat ko pride na D8R-IIplus A1 pod 2.625V?

Pol glede A2 - kaj ta je tovarniško izklopljen alarm, glede da je nepovezan (napetost analogna 0V)? Kako tega nastavit, da če laufaš dve ločene 3S baterije, ena merjena na A1, druga na A2, obe z delilnikom meritve 4:1 bo začel DFT piskat ko bo na A1 ali A2 pod 2.625V?

Pol še kot zadnje - nikjer ne zasledim podatka o javljalniku moči signala (RSSI) za D8R-IIplus, ko je pa v navodilih DFT omenjen.
The transmitter develops an internal voltage representing the receiver signal strength. Alarms are programmed in the transmitter to warn the pilot then the model is nearing maximum control range
Razporeditev s katero bom začel je LiPo 3S, BEC 5V, DFT in D8R-IIplus. Hočem si pa nastavit, da javi zvočni alarm ko bo A1 pod 2.625V (10.5V LiPo), A2 ne bom še uporabil in da javlja RSSI (moč signala). Druga opcija je A1 z jumperjem in alarm če napajanje sprejemnika pade pod 4.5V (ker je delilnik 4:1 pomeni na A1 1.125V , A2 alarm pri 2.625V (LiPo 10.5V) in javljanje RSSI.

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 10 Maj 2015, 13:39
Napisal/-a vlakci
FRIC napisal/-a:Nekaj mi ni jasno.

Na naze32 sem pripeljal baterijo na Voltage Monitor, nato sem na FrSky D6FR na A2 port priklopil telemetrijo iz naze32. Sedaj na DHT-U dobim neko napetost ampak je povsem nekaj drugega kot bi morala biti. Sem poskusal nastavit vse mogoče ampak brez uspeha.

Imam mogoče kdo kakšno idejo, je mogoče kriv sprejemnik in bi ga moral zamenjati za D4FR-II zaradi PPM signala.
kok imaš razmerje uporovnega delilnika? A1 ali A2 analogni vhodi zmorejo do max 3.3V, kar je več moraš delit z 2, 4 ali 6 (na strani sprejemnika uporabiš uporovni delilnik, na odajniku nastaviš ta faktor delilnika v menijih)

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 11 Maj 2015, 06:38
Napisal/-a FRIC
@vlakci, @scrat Hvala za odgovore, poskusil sem večino variant, ki so predlagane (zgleda, da nekaj ne špila na plati). Na koncu sem zadevo brez kakeršnih koli težav rešil z senzorjem Voltage_Sensor. Je sicer nekaj gramov več ampak vseskupaj dela super.

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 13 Maj 2015, 17:03
Napisal/-a scrat
FRIC napisal/-a:@vlakci, @scrat Hvala za odgovore, poskusil sem večino variant, ki so predlagane (zgleda, da nekaj ne špila na plati). Na koncu sem zadevo brez kakeršnih koli težav rešil z senzorjem Voltage_Sensor. Je sicer nekaj gramov več ampak vseskupaj dela super.
Odlično.
Kokr vem je D6FR od FrSky za Futabo. Je tako?

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 13 Maj 2015, 21:00
Napisal/-a tmrt
scrat napisal/-a: Odlično.
Kokr vem je D6FR od FrSky za Futabo. Je tako?
Ne bo držalo.

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 18 Maj 2015, 10:32
Napisal/-a scrat
tmrt napisal/-a:
scrat napisal/-a: Odlično.
Kokr vem je D6FR od FrSky za Futabo. Je tako?
Ne bo držalo.
Ups..malo sem brcnil mimo :)

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 23 Maj 2015, 15:19
Napisal/-a Icoman
Končno so DHT DIY moduli pr kitajcu spet na zalogi.

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 28 Maj 2015, 06:27
Napisal/-a Jernej*_
Imam en problem, kupil sem rabljeno komando 9x z vgrajenim DIY modulom FrSky DHT. Včeraj sem letel in sem razbil eno letalo ko je bilo na razdalji okoli 300m od oddajnika, uporabljal sem 8 kanalni sprejemnik brez telemetrije. Seveda je bila to moja napaka ker nisem prvo testiral domet, vendar nato ko sem letalo že razbil sem šel poskusiti domet in mi je že zelo slabo delovalo na razdalji 10m. Ali morda ve kdo kje bi bila lahko napaka, do sedaj sem že imel 2 komandi v kateri sem imel vgrajen tudi ta modul in nisem imel nikoli nobenih problemov, preveril sem tudi nato v oddajniku koaksialni kabel če je vredu in je vse tako kot mora biti. 8 kanalni sprejemnik je drugače nov, tako da tukaj mislim da nemore biti kaj narobe. Doma imam pa trenutno samo ta sprejemnik, tako da trenutno ne morem preizkusiti z drugim.