Stran 33 od 38

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 09 Jun 2014, 11:21
Napisal/-a scrat
Pomoje se je quad zrušil zaradi oscilacije-preveč vibracij in ne zaradi tx/rx...

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 09 Jun 2014, 18:49
Napisal/-a kristjangriljc
Verjetno je res kaj takega ja... Danes sem quada testiral še z hitec optic 6 2,4ghz in ko sem s quadom bolj na hitro zavil se je zrušil v travo. A to mislite da težava v kk2.1 plošči?

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 10 Jun 2014, 08:55
Napisal/-a scrat
kristjangriljc napisal/-a:Verjetno je res kaj takega ja... Danes sem quada testiral še z hitec optic 6 2,4ghz in ko sem s quadom bolj na hitro zavil se je zrušil v travo. A to mislite da težava v kk2.1 plošči?
Kok pa maš nastavljene P in I parametre? Ali imaš ESC-je flashane z simonk FW-jem? In kakšen okvir imaš?

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 22 Jun 2014, 09:52
Napisal/-a kristjangriljc
P in I parametre sem nastavljal po tem posnetku... https://www.youtube.com/watch?v=0W7PiV6qvWc
Reglerji niso flashani.
Ta frame imam. http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 550mm.html

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 28 Jun 2014, 21:28
Napisal/-a MajsterBojč
Pozdrav,

imam tale sprejemnik D6FR Telemetry http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... el_RX.html in me zanima, če lahko na njega priklopim tale senzor http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... sion_.html

Lp Bojč

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 10 Jul 2014, 09:40
Napisal/-a vrta
Ima kdo v bližini Kamnika (ali Ljubljane) kabl za priklopit FrSky d4r II na USB, da nadgradim firmware za uporabo CPPM.

Se pravi tole zadevo: http://boltrc.com/index.php?route=produ ... uct_id=529

Bi si sposodil za en dan, častim pivo. :)

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 10 Jul 2014, 12:11
Napisal/-a scrat
Jst mam. Samo bi se lahko dobila šele drug teden. To nardiva v 3 minutah.

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 10 Jul 2014, 12:47
Napisal/-a vrta
Te kontaktiram naslednji teden.

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 10 Jul 2014, 12:50
Napisal/-a Gladiac
Smlednik, mamo tud kakšno :D
Če maš čas prit, lahko pri meni to nardiva, pa še sam bom videl kako to izgleda :D

LP

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 11 Jul 2014, 07:10
Napisal/-a BRANKY
Zdravo!
Ali se ti 2.4 Ghz moduli dajo priklopit v vsako napravo? Namrec imam GRAUPNER MC10, kolega ima pa MC15 in bi rada malo posodobila napravi, ki sicer delujeta perfektno. Zanima me ce se to, da nardit z modulom na sliki spodaj.
Hvala za pomoc in odgovore.

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 11 Jul 2014, 07:28
Napisal/-a AirLord
da zakaj ne, veliko je bilo že tega napisanega v temi... . Jaz bi raje dal gor DHT-U modul, ki ima poleg modula tudi zalon (oziroma je modul kar v zaslonu notri). Če boš rabil telemetrijo moraš kupiti itak še FLD-2 zaslon za prikazovanje podatkov, pa je cenovno potem enako. Pri DHT-U potem inštaliraš modul/zaslon na vidno mesto in povežeš +,- in PPM skupaj na komandi, bolj preprosto ne more biti.

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 11 Jul 2014, 08:54
Napisal/-a AlesZ
Jaz bi raje dal gor DHT-U modul
...malo nazaj je bil nedobavljiv,ali je sedaj spet aktualen...?

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 11 Jul 2014, 08:59
Napisal/-a BRANKY
Jaaaaaa super! :D
Hotel sem vgraditi v notranjost, da je zunaj cimmanj navlake. Bom pogledal tisti modul pa da vidim kako je narejen pol se bom pa odlocil. Glavna nit predelave je seveda kratka antena in telemetrija. Koliko lazje je, ce ni treba opletat s tisto metrsko anteno okol pa vedno se nekje zalomi. :P

Hvala za pomoc.

Ko pa selotim bom pa se za mc 15 objavu slikce.

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 23 Jul 2014, 15:45
Napisal/-a Obiwan
Pozdravljeni!
Sem nou na tem forumu in se opravičujem če je kje ta napaka opisana samo je pri iskanju nisem zasledil.
Imam optic 6 sport od hiteca in sem namestil 2.4ghz modul, sprejemnik je pa frsky v8r4 ki je pravi za ta modul. Oddajnik in sprejemnik se pomojem uredu povežeta , saj ko tiščim tipko modula na daljincu in daljinec prižgem začne vtripati rdeča dioda, nato še pritisnem tipko na sprejemniku in ga priključim na napajanje in isto začne vtripati rdeča dioda, oboje vgasnem ponovno prižgem in na obeh straneh sveti rdeča dioda ko pa priklopim servo motorčke na sprejemnik ostane motorček v končnem položaju in rahlo brni na premikanje ročič pa se ne odziva. Enako se zgodi na katerem koli od 4 kanalou , motorček porine v en skrajni položaj in nereagira na premike ročič. Sedaj pa me zanima kaj bi lahko bilo narobe da dobi motorček pač signal samo za v eno smer na pemike ročič pa nereagira????

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 23 Jul 2014, 16:25
Napisal/-a Gladiac
Najprej prizgi sprejemnik da ti gorita zelena in rdeca potem pa komando z modulom.
Nato ti na sprejemniku zacne utripati rdeca ledica in naj bi bila povezana.
Oboje ugasnes in prizges oddajnik nato sprejemnik in mora na sprejemniku goreti zelena.
Se mi zdi da je tak postopek drugace so pa navodila zraven sprejemnika in tja poglej.

LP

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 23 Jul 2014, 16:49
Napisal/-a spiky
Če govorimo o V8R4-II, potem najprej preveri stikala na oddajniškem modulu.

Switch 1 OFF, Switch 2 ON (non-telemetry):

-držiš F/S gumb na oddajniku in ga prižgeš
-držiš F/S gumb na sprejemniku in priklopiš baterijo
-ko se zadeva poveže, bo rdeča luč gorela
-izklopiš vse skupaj

Switch 1 OFF, Switch 2 OFF (telemetry):

-najprej vzameš priložen jumper in z njim povežeš signalna pina 1 in 2 na sprejemniku (je tudi označeno na samem sprejemniku)
-držiš F/S gumb na oddajniku in ga prižgeš
-priklopiš baterijo na sprejemnik (F/S gumba ni potrebno držat)
-ko se zadeva poveže, bo rdeča luč gorela
-izklopiš vse skupaj

Odstraniš morebitni jumper in ponovno vklopiš. Ko je zadeva zbindana in sprejemnik dobiva signal oddajnika, mora na sprejemniku goret ZELENA.




LP Izi

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 24 Jul 2014, 16:31
Napisal/-a _ID_
Osnovni problem predelave omenjene komande je, da komanda ob normalnem vklopu (z glavnim stikalom) ne pošilja PPM signala. Ga pa pošilja, če jo vklopiš preko trainer porta (vštekaš stereo bananico v port učenec-učitelj). Sam sem imel identične probleme in doktoriral ob tej predelavi! PPM signal je treba potegniti od trainer konektorja!

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 24 Jul 2014, 16:45
Napisal/-a MajsterBojč
Pozdravljeni

Jas sem moj modul vgradil po naslednjem postopku

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1716241

postopek deluje brezhibno in do sedaj še nisem imel kakšnje motnje [-o< uporabljam ga pa od lanske sezone,
preveril sem tudi domet, odpeljal sem se z avtom na sosednji hrib in je bila razdalja od komand pa do modela 1500m,
zadeva je delovala čisto normalno. Sprejmnik in oddajnik sem povezal po navodilih, ki so bile priložene.

Lp Bojč

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 14 Avg 2014, 08:00
Napisal/-a Krist
Nekaj razmišljam o posodobitvi fw na 8kanalnem sprejemniku x8r II plus na XP verzijo. Če dam sprejemnik v PPM način, bodo ostali kanali še vedno aktivni v pwm načinu? Rabim namreč 2kanala za premikanje kamere in enega za flap.

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 14 Avg 2014, 11:41
Napisal/-a BRANKY
Koncno:-\ sem dobil posiljko od HK.....
Sem pa takoj opazil da na modulu ni diodice. Niti mi ni cisto jasno al mora biti nujno vgrajena in zakaj ze mora biti......imam namrec Graupner mc-10. Zato bi lepo prosil koga da mi malo objasni cemu sluzi oz ce jo sploh potrebujem. Na dkkumentaciji pise da je napajanje 6-13V enosmerne.

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 17 Avg 2014, 11:22
Napisal/-a joemontana1234
Ali mogoče kdo ve če deluje telemetrija x6r, x8r sprejemnik in DJT modul frsky ?Za prikaz rssi???
Lp igor

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 19 Avg 2014, 10:46
Napisal/-a scrat
joemontana1234 napisal/-a:Ali mogoče kdo ve če deluje telemetrija x6r, x8r sprejemnik in DJT modul frsky ?Za prikaz rssi???
Lp igor
Žal DJT ne podpira X6R ali pa X8R sprejemnikov. Če še nisi kupil oddajnika, raje kupi XJT, ki podpira X sprejemnike.

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 19 Avg 2014, 10:47
Napisal/-a scrat
BRANKY napisal/-a:Koncno:-\ sem dobil posiljko od HK.....
Sem pa takoj opazil da na modulu ni diodice. Niti mi ni cisto jasno al mora biti nujno vgrajena in zakaj ze mora biti......imam namrec Graupner mc-10. Zato bi lepo prosil koga da mi malo objasni cemu sluzi oz ce jo sploh potrebujem. Na dkkumentaciji pise da je napajanje 6-13V enosmerne.
LEDica je zato, da veš ali je oddajnik vključen ali ne. To je bilo, ko si imel komando z Mhz in si jo predelal na 2.4Ghz, da si potem lahko med oddajnikoma preklapljal.

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 20 Avg 2014, 07:03
Napisal/-a joemontana1234
scrat napisal/-a:
joemontana1234 napisal/-a:Ali mogoče kdo ve če deluje telemetrija x6r, x8r sprejemnik in DJT modul frsky ?Za prikaz rssi???
Lp igor
Žal DJT ne podpira X6R ali pa X8R sprejemnikov. Če še nisi kupil oddajnika, raje kupi XJT, ki podpira X sprejemnike.
DJT modul se normalno binda in deluje z X8R ali X6R. Samo vprašanje je telemetrijam če jo sprejemnik pošilja nazaj na modul?

https://www.youtube.com/watch?v=BjFTEFzLtz0

LP

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Objavljeno: 20 Avg 2014, 21:01
Napisal/-a tintek
Pozdravljeni!

Sem novi lastnik komande FUTABA T12FG.
Ker imam od prejšnje FC16 nekje od 15-20 FRSKY sprejemnikov bo torej nujna predelava tudi te komande.
Žal se original modula ne dobi saj je neke čudne sorte, zato bo potrebna rešitev z DHT diy modulom.

Da ne bom odkrival tople vode bi najprej povprašal če je kdo omenjeno komando že predeloval, zanima me najbolj elegantna rešitev, ena je prikazana tukaj:
http://www.jetimodel.com/en/Tx-Module-Installation/
Da se modul samo vgradi in na konektor za trainer kabel znotraj prispajka +, - in signal to je to, ampak sam bom še vedno uporabljal 14 kanalni original futaba sprejemnik torej mora bit zadeva naštimana da se preklopi z stikalom.
Original modul je povezan z 8 ali več pini ne vem zakaj toliko ampak nekaj mora biti za povratno informacijo saj če ga vzameš ven na displayu piše da ga ni, polek tega imaš še na izbiro fasst sistem multi in 7ch...

Bi komanda lepo delovala če bi iz plastike sprintal ohišje ki bi pasalo v komando in v to ohišje zmontiral frsky modul tako bi z menjavo modulov izbiral sistem, pri tem me skrbi kaj z ostalimi pini saj je po vklopu komande vedno potrebno potrditi da nam oddaja signal...

Če ima kdo kakršnokoli idejo kar na forum z njo :)

LP Tine