FrSky 2.4GHz Telemetry

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a gusar » 28 Feb 2014, 02:01

janček napisal/-a:Živjo!

Imam sledeč problem.
Zadnjič sem po nesreči na sprejemnik priklopil 14V namesto 5V in je skurilo sprejemnik ter vario meter.
Ko sem vario meter vzel iz modela se opazil, da je bila skrčljiva cevka prežgana
ter, da je en element poškodovan.
WP_20140227_004.jpg
Je mogoče to napetostni regulator ali kaj drugega?
Ima 4 pine ter oznaka je 16 ter 2 ostalega se ne vidi.
Zraven elementa je oznaka U3.
WP_20140227_006.jpg
Nato sem odprl še sprejemnik.
Ko priklopim na BEC svetita obe led diode.
Ter ni vidnih posledic na elementih.


Mogoče kdo ve kako to popraviti, če se seveda da?

Hvala

Lp
Jan

To je lahko tantalov kondenzator ali regulator napetosti, težko boš ga dobil v SMD formi....zaradi varnosti se to ne splača popravljat, to je moje mnenje.....lahko narediš poiskus... odlotaj ga ....poglej od spodaj če je zažgan bakreni vodnik, če ti bo uspelo bakreni vodnik zlotat bi moral sprejemnik delat brez tega elementa če je vse ostalo ok.
MKM

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a scrat » 01 Mar 2014, 13:09

Jaz se ne bi igral. Sploh, ker FrSky sprejemniki niso tako dragi. Škoda leteče naprave zarad + - 20€.

Uporabniški avatar
zerdoner
Freak
Prispevkov: 612
Pridružen: 18 Dec 2005, 13:19
Kraj: Polzela

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a zerdoner » 25 Mar 2014, 12:27

Imam sledečo težavo. Antena na sprejemniku se mi je odtrgala. Sedaj me zanima ali lahko enostavno anteno malo olupim in prispajkam nazaj na konektor, kateri pride potem na sprejemnik.
Priponke
CAM00352.jpg
antenco sem malo olupu
CAM00352.jpg (57.37 KiB) Pogledano 3359 krat
CAM00355.jpg
tu bi jo porinu v ohišje kot je na slii in zalotu.
CAM00355.jpg (38.6 KiB) Pogledano 3359 krat

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2945
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 25 Mar 2014, 12:33

zerdoner napisal/-a:Imam sledečo težavo. Antena na sprejemniku se mi je odtrgala. Sedaj me zanima ali lahko enostavno anteno malo olupim in prispajkam nazaj na konektor, kateri pride potem na sprejemnik.
Kupi novo... Dobiš v GianShark,Hobbyking....

Lp
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

Uporabniški avatar
zerdoner
Freak
Prispevkov: 612
Pridružen: 18 Dec 2005, 13:19
Kraj: Polzela

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a zerdoner » 25 Mar 2014, 12:34

Če bi imeli zalogo bi jo že vzel. Tako je pa nimajo oz. imajo samo dolge js pa potrebujem 15cm.

Uporabniški avatar
URAN8
Freak
Prispevkov: 524
Pridružen: 23 Nov 2004, 22:29
Kraj: Radeče

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a URAN8 » 25 Mar 2014, 13:05

Ne lotaj tega. Težko boš zadel samo srednji kontakt pa še stopil boš izolacijo konektorja, sem probal sam. Kupi raje tole http://www.der-schweighofer.at/artikel/ ... upner_hott (pazi v paketu je samo 1 kos) , je isti konektor, tudi za MPX (preizkušeno).
LP Andrej

MR. HYPE
Razpravljalec
Prispevkov: 178
Pridružen: 27 Mar 2005, 15:10
Kraj: Polzela

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a MR. HYPE » 25 Mar 2014, 16:06

Problem :)
na Banggood sem nabavil modul:
http://www.banggood.com/Wholesale-FrSky ... 68278.html

Danes sem prejel paket, vendar poleg modula ni bilo antene :^o
Ali bi morala bit zraven???

l.p.D

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a gusar » 25 Mar 2014, 16:27

MR. HYPE napisal/-a:Problem :)
na Banggood sem nabavil modul:
http://www.banggood.com/Wholesale-FrSky ... 68278.html

Danes sem prejel paket, vendar poleg modula ni bilo antene :^o
Ali bi morala bit zraven???

l.p.D
Seveda mora biti zraven!
MKM

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2945
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 25 Mar 2014, 16:34

gusar napisal/-a:
MR. HYPE napisal/-a:Problem :)
na Banggood sem nabavil modul:
http://www.banggood.com/Wholesale-FrSky ... 68278.html

Danes sem prejel paket, vendar poleg modula ni bilo antene :^o
Ali bi morala bit zraven???

l.p.D
Seveda mora biti zraven!
Ja, na sliki je, piše pa takole:

Package Included:
1 x FrSky DFT transmitter module

:^o [-X :roll: :evil:

Probaj se pritožit...

Sicer pa paše od vsakega odsluženega ruterja, ki se jih valja povsod polno...

LP
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

dinamich
Začetnik
Prispevkov: 40
Pridružen: 19 Maj 2010, 07:12
Kraj: Ljubljana

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a dinamich » 26 Mar 2014, 14:46

@zerdoner Nikar ne počni tega kar je na slikah. Antenski kabel je namreč dvožilni koaksialni kabel, se pravi da ima osrednjo žilo (ta je vidna na tvoji fotki) poleg tega pa ima okoli nje tik pod zunanjo izolacijo še en vodnik - ki se mu reče oplet.

Zato je povezava v konektorju dvojna, na ohišju je oplet, na sredinski pin pa pride osrednja žila koaksialnega kabla. Take antenske konektorje se ne lota, ampak se jih stisne na primerno pripravljen kabel. Tvoj konektor je fuč, antena tudi, nabavi novo!

Uporabniški avatar
zerdoner
Freak
Prispevkov: 612
Pridružen: 18 Dec 2005, 13:19
Kraj: Polzela

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a zerdoner » 26 Mar 2014, 14:55

dinamich napisal/-a:@zerdoner Nikar ne počni tega kar je na slikah. Antenski kabel je namreč dvožilni koaksialni kabel, se pravi da ima osrednjo žilo (ta je vidna na tvoji fotki) poleg tega pa ima okoli nje tik pod zunanjo izolacijo še en vodnik - ki se mu reče oplet.

Zato je povezava v konektorju dvojna, na ohišju je oplet, na sredinski pin pa pride osrednja žila koaksialnega kabla. Take antenske konektorje se ne lota, ampak se jih stisne na primerno pripravljen kabel. Tvoj konektor je fuč, antena tudi, nabavi novo!
Hvala za odgovor kakršnega sem potreboval. Sem že zamenjal z drugim sprejemnikom. Ko bo zaloga na hobbykingu jih pa nabavim par kosov za rezervo.

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2945
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 26 Mar 2014, 19:10

zerdoner napisal/-a:
dinamich napisal/-a:@zerdoner Nikar ne počni tega kar je na slikah. Antenski kabel je namreč dvožilni koaksialni kabel, se pravi da ima osrednjo žilo (ta je vidna na tvoji fotki) poleg tega pa ima okoli nje tik pod zunanjo izolacijo še en vodnik - ki se mu reče oplet.

Zato je povezava v konektorju dvojna, na ohišju je oplet, na sredinski pin pa pride osrednja žila koaksialnega kabla. Take antenske konektorje se ne lota, ampak se jih stisne na primerno pripravljen kabel. Tvoj konektor je fuč, antena tudi, nabavi novo!
Hvala za odgovor kakršnega sem potreboval. Sem že zamenjal z drugim sprejemnikom. Ko bo zaloga na hobbykingu jih pa nabavim par kosov za rezervo.
O teh težavah smo že večkrat debatirali. Zgornji odgovor je na mestu!

Sicer se da lotati - a potem se vedno samo še lota direktno na sprejemnik...

Npr:
Ker nisem našel nobenega dobavitelja tako tankega Coax kabla, sem ga enostavno odlotal iz HK sprejemnika - ki je vzor za pravilno izvedbo antene:
Slika

Odprl sem SR300T in odstranil anteno:
Slika
Slika

Nato sem pripravil novo anteno:
Slika

in jo zalotal na prejšnje mesto:
Slika

Tik ob mestu, kjer pride antena je več kontaktnih mest, kamor je potrebno lotati oplet (pri HK sprejemniku je to standard, pri Spektrumu pa sploh ni predvideno...)

Še ena debata na to temo:
viewtopic.php?f=64&t=86039&p=523586&hil ... ma#p523586

in še ena:
viewtopic.php?f=64&t=84760&p=522889&hil ... ma#p522889

Če si odtrgal čisto na sprejemniku - jo lahko dolotaš, počakaš na novo in zamenjaš...

Če je nekje vmes odtrgana, samo enostavno oguliš 32mm coax dela in imaš malo krajši podaljšek;-)

Samo v karbonskem trupu ne sme biti.

LP
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3858
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 27 Mar 2014, 14:45

Frsky nima direktno(en starejši 4k ma nalotano) nalotane antene ima na konektor..
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

PrimozL
Razpravljalec
Prispevkov: 94
Pridružen: 22 Apr 2005, 07:48
Kraj: okolica Vipave

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a PrimozL » 22 Apr 2014, 21:49

Živijo,

Priključek je vrste U.FL. Na eBayu je velika izbira poceni kabelčkov z U.FL priključkom, ampak večina jih ima na drugi strani SMA ali RP-SMA priključek. Tudi to ni neka huda ovira. Kabelček odrežeš povsem pri nasprotnem konektorju in ga od tam olupiš v dolžini 31 mm (1/4 valovne dolžine pri 2440 MHz v zraku), kot je nekdo že napisal. Še bolje, če zavihaš na ta način sproščen oklop nazaj po kabelčku in daš čez termoskrčko. Na ta način narediš električno protiutež olupljenemu delu in s tem malenkost boljšo anteno.

Tak kabelček se zelo rad izpuli iz U.FL priključka. Srednja žila mislim, da je samo potisnjena v kontakt, oklop pa je krimpan. Če je prostor, priporočam preventivno utrditev s termoskrčno cevko. Ampak pozor - ne pretiravat s toploto, da ne stopite kabelčka in prideta srednja žila in oklop v stik, kar bo drastično zmanjšalo domet.

LP Primož

Uporabniški avatar
kristjangriljc
Tekmovalec
Prispevkov: 330
Pridružen: 10 Sep 2009, 17:20
Kraj: Kamnik

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a kristjangriljc » 14 Maj 2014, 19:48

Pozdravljeni!
Upam da sem zadel temo. Imam Graupnerjeve komande mx16s 40mhz. Želim si jih predelati na 2,4ghz in namen imam uporabiti ta modul: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... odule.html
Bo delovalo? Uporabo tega modula sem zasledil le na 35mhz, zato ne vem ali to deluje tudi na 40mhz.
Hvala za odgovore.
S50MX
aggr3ssiv@gmail.com

ludwe
Freak
Prispevkov: 840
Pridružen: 16 Mar 2008, 14:37
Kraj: CERKNICA

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a ludwe » 14 Maj 2014, 20:05

Dela ,dela nima veze 35/40 potem bo itak 2,4.
Samo pogumno v nakup
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo dobro naredili prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat.

Uporabniški avatar
AirLord
Tekmovalec
Prispevkov: 384
Pridružen: 20 Jan 2012, 19:30

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a AirLord » 15 Maj 2014, 07:06

kristjangriljc napisal/-a:Pozdravljeni!
Upam da sem zadel temo. Imam Graupnerjeve komande mx16s 40mhz. Želim si jih predelati na 2,4ghz in namen imam uporabiti ta modul: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... odule.html
Bo delovalo? Uporabo tega modula sem zasledil le na 35mhz, zato ne vem ali to deluje tudi na 40mhz.
Hvala za odgovore.
Raje vzemi DHT-U modul, ki ima tudi zaslonček za prikazovanje telemetrije, se splača dodati tistih nekaj $ več pa imaš v kompletu...kasneje boš itam moral dokupiti še zaslonček pa si na istem. Tako kot je že Ludwe napisal ja pa vseeno kakšen (na kateri frekvenci dela) je originalni modul, ki je v postaji. Ti itak rabiš samo PPM + in - povezeš in to je vsa čarovnija. Po možnosti naredi tako, da ohraniš stari modul, če ga bo kaj rabil še v prihodnosti. Veži na dvopolno stikalo tako, da izbiraš oz. preklapljaš lahko med moduloma.
ZephyR clone FWP
Quad MV15 670 FP
Quad MV2 450 FP
QAV250 FP
ET gear: LoggerV3, OSD Pro, Guardian, Eagle eyes GS
RC link:FR Sky,2,4Ghz DHT-U
Video link: TS351+RC305, 5,8Ghz, 200mW,
FatShark base VG
SC2000 PZ0420
NEX-5N; MOBIUS

Uporabniški avatar
kristjangriljc
Tekmovalec
Prispevkov: 330
Pridružen: 10 Sep 2009, 17:20
Kraj: Kamnik

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a kristjangriljc » 15 Maj 2014, 12:33

Ok hvala :D
S50MX
aggr3ssiv@gmail.com

scorpioncek
Freak
Prispevkov: 466
Pridružen: 21 Mar 2004, 23:10

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a scorpioncek » 23 Maj 2014, 16:45

Imam D8R II Plus in DJT modul. Zadevo bi rad spravil na CPPM.

Je sedaj to varno početje, če koristiš 8 kanalov?
Kako najlažje to narediti (nimam ftdi to usb vmesnika)?

Uporabniški avatar
AirLord
Tekmovalec
Prispevkov: 384
Pridružen: 20 Jan 2012, 19:30

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a AirLord » 26 Maj 2014, 07:15

je zakaj ne, sam uporabljam CPPM že cca. 3 leta brez problema. Pazi samo toliko, da daš gor pravi FW z 27ms, ker 18ms je delal probleme. Da naložiš FW moraš imeti od Frsky FUC kabel. Kateri je pravi (mislim, da so 3 različice FUC1, FUC2 in FUC3) za tvoj modul pa poglej na njihovi strani.
ZephyR clone FWP
Quad MV15 670 FP
Quad MV2 450 FP
QAV250 FP
ET gear: LoggerV3, OSD Pro, Guardian, Eagle eyes GS
RC link:FR Sky,2,4Ghz DHT-U
Video link: TS351+RC305, 5,8Ghz, 200mW,
FatShark base VG
SC2000 PZ0420
NEX-5N; MOBIUS

Uporabniški avatar
kristjangriljc
Tekmovalec
Prispevkov: 330
Pridružen: 10 Sep 2009, 17:20
Kraj: Kamnik

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a kristjangriljc » 06 Jun 2014, 18:13

Pozdravljeni!

Pred dnevi sem dobil Frsky dht modul, ter sprejemnik v8fr-II. Modul sem lepo brez problemov vgradil v komande. Uporabljam komande mx16s. No danes sem spravil quada v zrak in kar naenkrat sem dobil motnje. :o Med letom je quad začel močno trzati in posledično sem ga zrušil na tla. To se mi je zgodilo kar 3x... Enostavno modela nisem mogel odpeljati 10m stran od sebe. Na srečo jo je odnesel brez praske, saj sem letel nad visoko travo.
VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=381mMFz ... e=youtu.be
Ali bi mogoče kdo vedel kaj bi lahko bilo narobe?
S50MX
aggr3ssiv@gmail.com

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3858
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 07 Jun 2014, 13:55

Ta quad je z drugim sistemom letel?
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

Uporabniški avatar
kristjangriljc
Tekmovalec
Prispevkov: 330
Pridružen: 10 Sep 2009, 17:20
Kraj: Kamnik

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a kristjangriljc » 07 Jun 2014, 20:19

Kako to mislite z drugim sistemom?
S50MX
aggr3ssiv@gmail.com

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3858
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 08 Jun 2014, 07:12

Quad prvič leti z frsky, ali je že letel z 35mhz ali kar si pač imel prej?

Ker sistem z telemetrijo ob slabem signalu ipd piska..

Če imaš kake servomehanizme,regulator z bec.. Sestavi skupaj in se oddaljuj z oddajnikom da izključiš quad kot možno težavo...
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

Uporabniški avatar
kristjangriljc
Tekmovalec
Prispevkov: 330
Pridružen: 10 Sep 2009, 17:20
Kraj: Kamnik

Re: FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a kristjangriljc » 08 Jun 2014, 14:36

Enkrat sem že letel na 40mhz, toda se bile motnje.
Bom preizkusil domet da vidim kje je težava.
S50MX
aggr3ssiv@gmail.com

Odgovori

Vrni se na