FrSky 2.4GHz Telemetry

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
Uporabniški avatar
bray
Freak
Prispevkov: 928
Pridružen: 04 Maj 2006, 20:57
Kontakt:

FrSky 2.4GHz Telemetry

Odgovor Napisal/-a bray » 06 Maj 2010, 11:13

V tej temi bom poizkusal predstaviti nov "kitajski" 2.4G sistem.

http://www.frsky-rc.com/Products.asp?BigClassID=17

glavni kukiji:

* moduli za vecino naprav (tudi DIY varjanta)
* FHSS oziroma ACCST (Advanced Continuous Channel Shifting Technology)
* povratni kanal - telemetrija
* odprt protokol za telemetrijo!
* moznost menjave/nadgradnje firmware-a
* low cost

Moj cilj je povezati sd gps logger na sprejemnik in podatke prikazati na LCD, ki bo prikljucen na komando/modul.
Zadnjič spremenil bray, dne 12 Jul 2010, 21:39, skupaj popravljeno 2 krat.
I didn't know it was impossible when i did it!
http://www.sdgpslogger.com
http://bpp-blog.blogspot.com

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 15 Maj 2010, 14:28

Že imaš doma?
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Coil
Profesor
Prispevkov: 1145
Pridružen: 22 Mar 2008, 00:00
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Coil » 15 Maj 2010, 14:46

Imam :) vendar ne modula z telemetrijo, kjer so preizkusne verzije že zunaj, serijsko pa pridejo ven konec meseca... Jaz imam DIY modul v mx16s, zato prodajm vse 35mhz sprejemnike, ker bom vrgel ven cel modul in v celoti prešel na Frsky 2.4

Obsežna tema, na RCGroups...
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1176328

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 15 Maj 2010, 14:57

Malce sem gledal po njihovi strani. Obljubljajo veliko, cena je pa v rangu Assana.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Coil
Profesor
Prispevkov: 1145
Pridružen: 22 Mar 2008, 00:00
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Coil » 15 Maj 2010, 15:01

Ne samo obljubljajo, tudi je veliko :) Poseka vse kitajce, in se lahko primerja z Jeti, Hitech, Futaba...

Samo njihov indoor 4ch sprejemnik, testiran na RCGroups ima domet več kot 1.5Km. Super support, sem v stiku z njihovim tehnikom in pripravljajo 8ch verzijo primerno za MK brez PPM konverterja, ki bo imel že serijsko (combine PPM) en izhod za vseh 8 kanalov.

http://www.youtube.com/watch?v=t31P1rii ... re=related

http://rcmodelreviews.com/2.4ghzshootout.shtml

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 15 Maj 2010, 15:10

zdej si mi pa dal miselt. Glih navadu sem se na Assana....
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Coil
Profesor
Prispevkov: 1145
Pridružen: 22 Mar 2008, 00:00
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Coil » 19 Maj 2010, 23:19

FrSky me je obvestil da je na poti prvi sprejemnik z skupnim PPM izhodom. Kaj naj rečem, čez odnosom do strank nimam pripomb. Ko smo se kakšen mesec nazaj začeli pogovarjati, si nisem mislil, da ti gre neko podjetje lahko tako na roko.

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2868
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 21 Maj 2010, 17:32

SlikaSlika
Prav nespodobno sta si podobna,tudi navodila.............
Slika

Uporabniški avatar
zerdoner
Freak
Prispevkov: 612
Pridružen: 18 Dec 2005, 13:19
Kraj: Polzela

Frsky

Odgovor Napisal/-a zerdoner » 08 Jun 2010, 05:41

No včeraj sem pa tudi jaz naročil omenjeni modul in en sprejemnik 8ch, da zadevo stestiram, če mi bo odgovarjala...
Morm pa pohvalit Frsky glede komuniciranja, ki so mi na vprašanja odgovorili v roku 3 ur...

Drugače je pa že tudi pošiljka na poti in upam, da bo kmalu tukaj...

Bom pa zadevo namontiral v MPX Royal 9

LP, Mitja

Uporabniški avatar
Coil
Profesor
Prispevkov: 1145
Pridružen: 22 Mar 2008, 00:00
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Coil » 08 Jun 2010, 09:17

Super, baje vleče celo 5km če je v vidni liniji :D

http://www.rcgroups.com/forums/showpost ... tcount=720

Uporabniški avatar
zerdoner
Freak
Prispevkov: 612
Pridružen: 18 Dec 2005, 13:19
Kraj: Polzela

frsky

Odgovor Napisal/-a zerdoner » 08 Jun 2010, 09:40

Bomo vidli kako bo kaj se obnesu v f5j modelu... Pričakujem, glede na rezultate testiranj, da ne bo težav... Morm še samo najdit na mpx-u kam zadevo zalotat. 35mhz modul bom pa čist vn vrgu tk da bo samo 2,4...

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2868
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 08 Jun 2010, 11:38

Morm še samo najdit na mpx-u kam zadevo zalotat. 35mhz modul bom pa čist vn vrgu tk da bo samo 2,4...
potem imaš lahko edino 3030 (3010)................
Priponke
mpxas4.jpg
mpxas4.jpg (42.17 KiB) Pogledano 11347 krat
Slika

Uporabniški avatar
zerdoner
Freak
Prispevkov: 612
Pridružen: 18 Dec 2005, 13:19
Kraj: Polzela

frsky

Odgovor Napisal/-a zerdoner » 08 Jun 2010, 11:53

pa je princip evo9 isti/podoben kot na profi 3030?

Uporabniški avatar
zerdoner
Freak
Prispevkov: 612
Pridružen: 18 Dec 2005, 13:19
Kraj: Polzela

frsky

Odgovor Napisal/-a zerdoner » 10 Jun 2010, 07:45

fantje ve kdo na pamet iz katerega pina vn se potegne ppm signal ter plus in minus pri royalki evo 9? Bral sem tudi da na en pin zalotaš minus, da blokiraš 35mhz signal... Kako je kaj z tem? Je to obvezno blokirati al ne?

Lp

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: frsky

Odgovor Napisal/-a Krist » 10 Jun 2010, 09:10

zerdoner napisal/-a:pa je princip evo9 isti/podoben kot na profi 3030?
viewtopic.php?t=26404&postdays=0&postorder=asc&start=50
Glej moje poste, sem predelal evo 12 na assana, priključitev je ista.

viewtopic.php?t=26404&postdays=0&postor ... &start=190
tu imaš še eno predelavo evota.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: frsky

Odgovor Napisal/-a Krist » 10 Jun 2010, 09:12

zerdoner napisal/-a:fantje ve kdo na pamet iz katerega pina vn se potegne ppm signal ter plus in minus pri royalki evo 9? Bral sem tudi da na en pin zalotaš minus, da blokiraš 35mhz signal... Kako je kaj z tem? Je to obvezno blokirati al ne?

Lp
Jst pr svoji nimam tega, na rcgroups je to omenjeno, kako se poveže. Pri meni pač kaže no RF module.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2868
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 10 Jun 2010, 11:40

Očitno so mi slike izpuhtele,tole če kaj komu pomaga......
More and more people install other radio systems into existing RC units,
with the Multiplex Royal Evo / Pro series there is an ignoring
power up delay and warning message when we unplug the normal RF module,
and install our own.
So Daniel Wee and I have spend a few hrs supplying you this info,
about how to get rid of this RF OFF warning.
The rf module is connected with a 6 pin header,
no 2 from bottom, is a RF module mounted signal, when pulled hight
the microcontroller will see an RF module.
So the trick is to connect a 3.3V signal to that pin,
this pictures show you how this can be done, without remove the PCB,
this picture is of a PRO12 unit !!
it may look different on EVO 9/12, but it will be the same pin 2 from bottom
in the 6 pin header.
Priponke
steckermpx.jpg
steckermpx.jpg (72.26 KiB) Pogledano 11086 krat
royal_pro_12_008.jpg
ps....tole z uporom nisem preiskusil....?
royal_pro_12_008.jpg (116.21 KiB) Pogledano 11086 krat
Slika

Uporabniški avatar
zerdoner
Freak
Prispevkov: 612
Pridružen: 18 Dec 2005, 13:19
Kraj: Polzela

frsky

Odgovor Napisal/-a zerdoner » 28 Jun 2010, 08:44

evo pa je prišla pošiljka domov. Zdej pa vgradim in da vidim, če se bo zadeva obnesla v f5j modelih...upam na najboljše

Uporabniški avatar
Coil
Profesor
Prispevkov: 1145
Pridružen: 22 Mar 2008, 00:00
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Coil » 28 Jun 2010, 16:13

Si jo pa dolgo čakal... jutri grejo moduli z telemetrijo iz kitajske do dobaviteljev!

Uporabniški avatar
zerdoner
Freak
Prispevkov: 612
Pridružen: 18 Dec 2005, 13:19
Kraj: Polzela

frsky

Odgovor Napisal/-a zerdoner » 28 Jun 2010, 20:38

ja je kr trajalo...skoraj tri tedne...ampak sam da je pri meni... če bo tole delovalo kot mora si še takoj naročim par sprejemnikov, da ga dam v vsak model. Glede na ceno to sploh ne bo velika investicija

Uporabniški avatar
zerdoner
Freak
Prispevkov: 612
Pridružen: 18 Dec 2005, 13:19
Kraj: Polzela

frsky

Odgovor Napisal/-a zerdoner » 02 Jul 2010, 11:02

eno vprašanje...

A lahko takole vežem +, - in PPM signal kot je označeno na sliki?
Priponke
DSC05733.JPG
DSC05733.JPG (64.73 KiB) Pogledano 11187 krat

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2868
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 02 Jul 2010, 11:36

a ni tisti tvoj PPM antena ? kabli?
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=942096
Slika

Uporabniški avatar
zerdoner
Freak
Prispevkov: 612
Pridružen: 18 Dec 2005, 13:19
Kraj: Polzela

frsky

Odgovor Napisal/-a zerdoner » 02 Jul 2010, 11:41

Ja tisti PPM je kabel, ki gre na anteno... ker pa ne bom tega več potreboval in bom vgradil 2,4 diy me zanima, če lahko kabel PPM iz DIY priključim na ta konektor od antene ali ga je treba na pin kot kažejo na RCGroupu oz kot ima na sliki krist...

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 02 Jul 2010, 11:48

Na tvojem mestu bi prispajkal žice na spodnjo stran vezja. Uporabi servo kabel, tako da boš imel konektor. Na modul pa prispajkaj 3 pinsko letvico, tako da boš lako modul kadar koli snel iz naprave, v primeru, da boš imel še kak drug modul v uporabi.
Še ena ideja je, sicer ni najboljša rešitev, ampak lahko bi odspajkal konektor z modula in izdelal neke vrste umesnik za novi modul.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
zerdoner
Freak
Prispevkov: 612
Pridružen: 18 Dec 2005, 13:19
Kraj: Polzela

frsky

Odgovor Napisal/-a zerdoner » 02 Jul 2010, 12:09

Sem zadevo rešil tako, da sem na diy modul prispajkal konektor, ki sem ga dobil v mibotu in enostavno vtaknil v konektor...tako lahko tudi modul kadarkoli enostavno odstranim iz postaje...

Sedaj moram zadevo še samo preverit kako in če sploh bo delovala :D :D

Odgovori

Vrni se na