RC - USB vmesnik

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
andraz16
Razpravljalec
Prispevkov: 126
Pridružen: 31 Jul 2008, 11:07
Kraj: radeče

Odgovor Napisal/-a andraz16 » 31 Okt 2008, 19:34

a mi daš link? plis
lp. Andraž

40Mh CH 58

and
Razpravljalec
Prispevkov: 53
Pridružen: 07 Jun 2008, 19:55

Odgovor Napisal/-a and » 31 Okt 2008, 19:58

http://shop.ebay.de/items/_W0QQ_nkwZfms ... R40QQ_mdoZ

Točnega naslova nimam, ker je bila takrat licitacija tako kot so te.
Preberi s kje pošiljajo, kam in koliko je poštnina. Tukaj so vsi pod 10€.
Zraven sem dobil tudi CD z igro FMS, ki pa mi ni. Sam igram Aerofly.
Še en pogoj je . Registracija.
Kabelj sem priklopil na SPEKTRUM DX6i.

andraz16
Razpravljalec
Prispevkov: 126
Pridružen: 31 Jul 2008, 11:07
Kraj: radeče

Odgovor Napisal/-a andraz16 » 31 Okt 2008, 21:06

A ima spectrum isti priklop kakor graupner? če ima in če ni potrebno nič spreminjat v rv napravi tako kaor nekateri pravijo ga bom pa vzel
lp. Andraž

40Mh CH 58

and
Razpravljalec
Prispevkov: 53
Pridružen: 07 Jun 2008, 19:55

Odgovor Napisal/-a and » 31 Okt 2008, 22:23

Spektrum ima mono priključek, drugače pa dobiš še dodatne 3 priključke zraven.

RCGuy21
Razpravljalec
Prispevkov: 63
Pridružen: 28 Sep 2008, 18:14

Odgovor Napisal/-a RCGuy21 » 07 Nov 2008, 15:50

Inštaliral sem verzijo 1.8.25 ali nekaj takega (AFPD). Zdaj pa mi noče najdet mojega joysticka-Windows ga prepozna in deluje, na AFPDju pa ne dela. Kaj naredit?
LP, Jan

Pilatus Porter
EasyStar
Futaba T6EX 2,4 GHz

Ernest
Razpravljalec
Prispevkov: 119
Pridružen: 06 Jun 2003, 14:51
Kraj: Maribor

RC USB vmesnik

Odgovor Napisal/-a Ernest » 08 Nov 2008, 09:18

And pozdravljen,

a lahko s tvojim vmesnikom zaženeš Reflex XTR in prosto določaš razporeditev in delovanje kanalov?

:^o [-X
Lp,
Ernest

and
Razpravljalec
Prispevkov: 53
Pridružen: 07 Jun 2008, 19:55

Odgovor Napisal/-a and » 08 Nov 2008, 09:25


Uporabniški avatar
MATJAŽ
Freak
Prispevkov: 879
Pridružen: 19 Sep 2005, 20:16
Kraj: KAMNIK

Odgovor Napisal/-a MATJAŽ » 03 Dec 2008, 18:51

je za komando hitec in multiplex evo royal 9 isti konektror oz. če paše od hiteca v multiplex..

lp,M
modelarstvo je ta bol'\:D/

Ernest
Razpravljalec
Prispevkov: 119
Pridružen: 06 Jun 2003, 14:51
Kraj: Maribor

RC-USB vmesnik

Odgovor Napisal/-a Ernest » 03 Dec 2008, 19:32

Ne.

Lp,
Ernest

Uporabniški avatar
Robi_bc
Tekmovalec
Prispevkov: 248
Pridružen: 26 Avg 2006, 21:22
Kraj: Bovec

Re: RC-USB vmesnik

Odgovor Napisal/-a Robi_bc » 17 Dec 2008, 10:59

Ernest napisal/-a:Ne.

Lp,
Ernest
Imam FS-One od Hangar 9.zanima me kakšne so potrebne nastavitve Ernestovega vmesnika, ter ali kakšen dongle emulator itd..


Lp

R:
Slope,Acro,Shock..mah kar ima pač zakrilca

Uporabniški avatar
kbelcar
Razpravljalec
Prispevkov: 72
Pridružen: 07 Jan 2007, 13:25
Kraj: varazdin HR
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kbelcar » 20 Dec 2008, 09:01

Pozdrav

Me zanima kako spojiti USB-vmesnik (Ernestov) na MC-19 stanico, na kateri konektor odnosno na kateri pin na konektoru!!

Pozdrav, hvala
pozzz, kristijan

Pingi
Tekmovalec
Prispevkov: 401
Pridružen: 22 Nov 2004, 12:28
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a Pingi » 22 Dec 2008, 13:33

Kaj zdaj je že kdo pogruntal vse nastavitve (za dongle emulator) za komando MX16 za RealFlight 4 ?
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former."
- Albert Einstein

Ernest
Razpravljalec
Prispevkov: 119
Pridružen: 06 Jun 2003, 14:51
Kraj: Maribor

RC-USB vmesnik

Odgovor Napisal/-a Ernest » 29 Apr 2009, 14:53

Deluje.

Lp

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 29 Apr 2009, 16:26

Pingi napisal/-a:Kaj zdaj je že kdo pogruntal vse nastavitve (za dongle emulator) za komando MX16 za RealFlight 4 ?
Nekaj podobnega sem se tudi sam matral z EVO 12 in obupal :oops: Sicer je nekaj delovalo, ne pa tako kot bi si želel. Nekaterih kanalov ni prepoznalo in podobne fore.
Raje vozi v AFPD, če ne drugega, so modeli bolj realni, čeprav je grafika slabša.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
deci
Tekmovalec
Prispevkov: 289
Pridružen: 13 Jan 2009, 19:20
Kraj: Sežana - Šepulje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a deci » 27 Jun 2009, 20:39

Pozdravljeni,
mam problem kakor ze dva pred mano ampak nikjer nisem zasledil resitve na primer!
ko hočem nastavit mi lucka ne ugasne, pa zihr nimam vkloplenih mesalnikov!
pa tud ce prekmaknem vec osi mi noce ugasnit!
tako da nevem kje je problem!

Morda kdo bi znal pomagat!

Imam pa Futaba 9C super, pa simulator realflightG4!

hvala in lep pozdrav!

Uporabniški avatar
Paps
Tekmovalec
Prispevkov: 444
Pridružen: 12 Jun 2008, 17:49
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a Paps » 27 Jun 2009, 21:37

ko vklopiš v USB moraš držati tipko. ko je vlkopljen tipko izpusti po željenem utripu. napravo ne priklapljaj na vmesnik dokler ni programiran. tako naredim jaz in deluje vse razen 6 kanala.

Uporabniški avatar
deci
Tekmovalec
Prispevkov: 289
Pridružen: 13 Jan 2009, 19:20
Kraj: Sežana - Šepulje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a deci » 27 Jun 2009, 22:02

pfuuuu! :D

ze 3 ure se mučim! :D katastrofa!

hvala za predlog sam ne deluje! :D

še kaksen?

lp

Uporabniški avatar
deci
Tekmovalec
Prispevkov: 289
Pridružen: 13 Jan 2009, 19:20
Kraj: Sežana - Šepulje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a deci » 30 Jun 2009, 13:13

Poštimal!

Za RealFlight G4 sem nastavil umesnik na 4. nastavitev in nato na 2x 4 osna igralna palica z eno tipko!

Potem sem upošteval vse nastavitve ki ste jih navedli za emulator!

ampka se vedno se ni odzvalo vse skupaj!

Problem je bil da imam v PC prikljopljen se Volan in pa Xbox controler in igrica ni zaznala RV naprave!

Rešitev se je skrivala v nadzorni plošči pod krmilniki za igre in tam sem izbral tipko "dodatno" in nastavil Usb umesnik za napravo ki jo želim uporabljati s starejšimi programi! tako se je začela RV naprava odzivati! Tako da sem moral le še kanale pravilno razporediti v igri!

Upam da bo nekomu tale obrazlozitev v pomoč!

lp

s3to
Začetnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 13 Maj 2007, 07:21

Odgovor Napisal/-a s3to » 28 Jul 2009, 11:19

Zanima me kako naj si nastavim povezljivost z računalnikom in oddajnikom Futaba tc7 2,4Ghz. Računalnik mi ob vklopu kabla naprave ne spozna in rabi driver 3410 boot device. Je sploh možno uporabljat ta kabel (Jeff electronic) s tem oddajnikom na Reflex simulatorju? #-o
Hvala

Uporabniški avatar
snoopy
Freak
Prispevkov: 788
Pridružen: 18 Avg 2007, 13:18
Kraj: Posavec

Odgovor Napisal/-a snoopy » 04 Avg 2009, 22:01

Jou.
Zanima me če ima že kdo od real flighta g4.5 expansion pack 6. jest ga že imam samo mi ne dela. imam vseh 5 packov in vseh 5 addonov. lepo vse deluje. 6 mi pa noče?a kermu dela?
vaja dela mojstra..

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Odgovor Napisal/-a jannyy » 14 Avg 2009, 01:22

Ali ve kdo kako nastavit dx6i da deluje gas normalno ? na kabel od ernest-a ? probal sem vse živo in potem sem uspel nastavit le tako da sem dal sub trim na -50 in tako gas deluje...samo čim premakneš za 1 mm na gasu ročko takoj zazna kot da bi dal 50% gasa..... in ostalo kar ostane do konca gasa kontrolira normalno do 100%..... je kakšen nasvet kako nastavit to ?
"Na tisoč neumnih pride en moder in trije, ki se imajo za modre."

Uporabniški avatar
klementercon
Profesor
Prispevkov: 1395
Pridružen: 08 Nov 2008, 12:14
Kraj: Sezana Milano
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a klementercon » 22 Avg 2009, 17:51

lp

kupil sm si hitek optic 6 sport pa me zanima ce to komando lahko prikljucim na simulator prek treiner izhoda ali treba narediti novi vhod in kako??


hvala za pomoc

uros007
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 09 Okt 2009, 09:57

Odgovor Napisal/-a uros007 » 09 Okt 2009, 17:34

Pozdravljeni!

Brat bi se rad naučil vozit avionček na daljinca....
Z neta sem potegnu flight simulator...

Ima daljinec ''SPRING RC, 4 kanalni 2,4 GHz'', zanima pa me če se da ta daljinec povezati z računalnikom da bi se lahko učil preko igrice...

kakšen kabel potrebuje in kje ga dobit...

http://shop.mantua-model.si/index.php?i ... od_id=4186

to bo delovalo?

že vnaprej hvala za odgovore, saj se sam popolnoma nič ne spoznam na to...

lp, uroš

rfmw
Začetnik
Prispevkov: 6
Pridružen: 31 Mar 2009, 20:38

Domača izdelava RC-USB vmesnika Joystick NG2

Odgovor Napisal/-a rfmw » 24 Okt 2009, 19:03

Morda bi znal ta "homemade" RC USB vmesnik zanimati še kakega nadebudnega modelarja in elektronika. Načrti so na:

http://alessioandrea.altervista.org/rcjoyng2.html

Jaz sem si zadevo naredil in dela OK. Imam Futabo T6EX 2,4GHz in letim v Aerofly Pro Deluxe. Stroški so relativno majhni, pod 10 Eur, je pa treba narediti TIV, pa lotati, pa zapeči PIC, ...

Moj dokončani vmesnik je na slikci :)

EDIT: sliko noče pripeti (.jpg, 140kB)?!?
je pa tukaj: http://lea.hamradio.si/~s56jlp/temp/rc-usb-ng2.jpg

Uporabniški avatar
shqwarch
Profesor
Prispevkov: 1482
Pridružen: 02 Avg 2006, 20:24
Kraj: Nisem Profesor, Sem Razpravljalec :) ;)
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a shqwarch » 24 Okt 2009, 20:01

Mah aveš kako je če imaš ževso orodje doma za izdelavo potem ni problema drugače bom raje rekel tako ali mi ti narediš za dako ceno kot si napisal ali pa grem poiskat na internet simulator za 25€. Rabiš nekako spraviti TIV v fitično obliko Sedaj če nimaš laserskega printerja in ti mam ali pa žena noče posoditi likalnika si že tu pogorel. Najbol se bo pa vstavilo pri programiranju. Ali imaš ti homemade natejen programator ali pa si ga dobro preplačal? Tako da jaz bi razmislil o tej tezi pod 10€.

Nebi bilo problema če bi v osnovi imel laserski printer, reklamni papir(tisti povoščen) in granulate železovega klorida, pa spušvo za ga namazat potem sem že eno četrtino zmagal. Likalnik imam pečiso taveliko imam, nimam pa tamajhne. Prav tako nimam paste za cinjenje(mešanica fluxa in cin granulata) da bi vse lepo nakoncu pahnil v pečico in bi bila zageva narejen. O programatorju se bi pa sploh ne svita.
Slika

Odgovori

Vrni se na