Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
Uporabniški avatar
WaterBoy
Tekmovalec
Prispevkov: 286
Pridružen: 09 Nov 2007, 21:45
Kraj: Šoštanj

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a WaterBoy » 31 Jan 2016, 18:10

LP

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2872
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 31 Jan 2016, 20:08

IKE napisal/-a:V postaji je že modul in je ceneje menjati sprejemnik kot zaradi napačno kupljenega sprejemnika menjati modul.

Da ne bom naredil oziroma naročil kaj narobe bi prosil še za potrditev ali sta ta dva sprejemnika OK.
Kakšne so vaše izkušnje, kaj se splača kupiti ? Dovolj bi bil 5 kanalni sprejemnik !?

Turnigy 5RX 5Ch Mini 2.4GHz FHSS Receiver
> http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... eiver.html

Z ozirom na razliko v ceni pa mislim da bi tudi 7 kanalni bil OK.

Turnigy XR7000S Receiver for Turnigy 6XS TX
> http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... XS_TX.html

Obstaja pri HK še kakšna druga opcija ? Drug model sprejemnika ?

V naprej hvala za pomoč.
Te dva sprejemnika po moje tudi nista kompatibilna s tem oddajnikom! Vse kar je HK še nujno ne paše na HK oz Flysky. Še celo isti FlySky ne pašejo vsi. Poglej, če je modul V1 ali V2.

Če je V2, potem raboš failsafe sprejemnike. HK je zadevo precej zbrkal in enostavno ne najdem več, kje bi pri njih našel pravi sprejemnik...

http://www.ebay.com/itm/FlySky-FS-R9B-2 ... SwBP9UXIuH - 8 kanalni
http://www.ebay.com/itm/FlySky-FS-R6B-F ... SwuMFUhX9T - 6 kanalni

Druga opcija, pa da v celoti prebašeš na kak FrSky sistem. Malo več denarja v štartu - malo bolje na cilju...

LP
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

dkulcar
Freak
Prispevkov: 880
Pridružen: 28 Okt 2006, 09:18
Kraj: Lendava
Kontakt:

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a dkulcar » 22 Jun 2016, 08:53

Kupujem sprejemnik za mojo napravo z vgrajenim tem modulom.

Zanima me ali ta sprejemnik deluje z zgoraj omenjenim modulom.
LP David

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1284
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 22 Jun 2016, 13:19

Nista kompatibilna.
Za oddajni modul sprejme samo d in v varianto sprejemnikov.
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3479
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 16 Apr 2017, 11:30

Pozdravljeni

Za mlajšega modelarja programiram napravo za jadralno letalo. V template Glider ne najdem kanala za gas/throttle. Kako vam je uspelo to nastaviti?

Hvala za pomoč.

Lp Gorazd
Fear of a Flat Planet.

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1284
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 16 Apr 2017, 21:58

Verjetno imaš še original sw gor?
Mislim da ima večina še nadgrajene na er9x sw in se mi zdi, da je programiranje veliko lažje.
Pa še sw je enak kot na taranis komandi, če bo kasneje kaj nadgrajeval.
Upam, da se javi kdo, ki to pozna.
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

Uporabniški avatar
Mario44
Začetnik
Prispevkov: 35
Pridružen: 29 Jul 2014, 12:34
Kraj: Ljutomer

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a Mario44 » 06 Nov 2017, 17:20

Pozdravljeni.
Zanima me če se da na napravi nastaviti da imaš shranjenih več sprejemnikov, ne pa da moraš skos znova bindat drugi sprejemnik.
Slika
Messerschmitt Bf 109
Lp Mario44

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2872
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 06 Nov 2017, 19:00

To je bil "bug" starejših V1 sistemov. Je to to?
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

Uporabniški avatar
Mario44
Začetnik
Prispevkov: 35
Pridružen: 29 Jul 2014, 12:34
Kraj: Ljutomer

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a Mario44 » 06 Nov 2017, 20:25

https://hobbyking.com/en_us/turnigy-9x- ... ystem.html
ta zadeva je danes prišla domov , imam tudi tgy i6 na kateri se je dalo lepo shraniti vse sprejemnike, zato pa sem tudi zdaj naročil to(ima AFHDS 2A) da lahko porabim sprejemnike od tgy i6.
Sem probal flašniti opentx vendar usbasp nekaj nepaše :D
Slika
Messerschmitt Bf 109
Lp Mario44

Uporabniški avatar
Mario44
Začetnik
Prispevkov: 35
Pridružen: 29 Jul 2014, 12:34
Kraj: Ljutomer

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a Mario44 » 07 Nov 2017, 19:04

Imam en problem , zadevo sem posodobil na open tx na napravi deluje vse , normalno zbindam sprejemnike, vendar se pri tem ustavi , nikakor ne morem premakniti servo motorjev, na nobenem kanalu, sprobal že več stavri drugi program pa nič. Je že kdo imel tako situacijo ?
je možno da je kriv ta novi modul (AFHDS 2a) da ni kompatibilen z temi programi?

Lp Mario
Slika
Messerschmitt Bf 109
Lp Mario44

Uporabniški avatar
urbyy
Razpravljalec
Prispevkov: 104
Pridružen: 24 Jun 2011, 17:31
Kraj: Novo mesto

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a urbyy » 24 Jan 2018, 10:40

Išče se pult za 9x, mogoče kdo ve kje bi se da dalo dobit poleg ebay-a in podobnih?
leti že leti, sm kako leti je zdej uprašanje :P

Uporabniški avatar
modelarr
Freak
Prispevkov: 491
Pridružen: 06 Feb 2010, 13:22
Kraj: Kočevje

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a modelarr » 24 Jan 2018, 17:45

Pozdravljeni
Sem že postavil to vprašanje, vendar v napačni temi.
Torej:
Imam Turnigy 9xr pro s frsky DJT modulom in sprejemnikom.
Težava je da mi na displayu na postaji ne kaže moči signala- Rx, Tx.
Poizkusil sem že z drugim modulomi in sprejemnikom, vendar je enako.
Morda kdo ve kaj bi lahko bilo narobe?
Prosim za pomoč.
Kr neki !!

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1284
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 25 Jan 2018, 07:51

Potrebna je predelava modula in postaje.
Če tega še nisi storil, ti ne more prikazovati teh informacij.

Na youtube je vse opisano, kako spraviti frsky telemetrijo na turnigy komando.
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

Uporabniški avatar
modelarr
Freak
Prispevkov: 491
Pridružen: 06 Feb 2010, 13:22
Kraj: Kočevje

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a modelarr » 25 Jan 2018, 09:54

Mi je že delalo, pa mi je antena šla, sedaj pa tudi z novim modulom več ne dela.
Kr neki !!

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1284
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 25 Jan 2018, 16:00

Vem, da si moral tudi v modulu nekaj spajkati.
Verjetno ti ta korak manjka.

Poglej, mogoče je to to.
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

Uporabniški avatar
modelarr
Freak
Prispevkov: 491
Pridružen: 06 Feb 2010, 13:22
Kraj: Kočevje

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a modelarr » 25 Jan 2018, 16:04

Na turnigy 9xr pro ni potrebno. Nekaj drugega mora biti narobe.
Kr neki !!

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1284
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 25 Jan 2018, 18:03

OK!

Glede na to v kateri temi je vprašanje, sem pač mislil, da je ta komanda.

LP
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

Uporabniški avatar
tomazslo
Profesor
Prispevkov: 1357
Pridružen: 22 Jun 2010, 19:07
Kraj: Kranjska Gora
Kontakt:

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a tomazslo » 11 Nov 2018, 11:02

Na HK sem nabavil postajo https://hobbyking.com/en_us/turnigy-9x- ... ystem.html ...

Prvo, sprejemnika, ki je priložen ne moreš najti nikjer na netu za nabaviti. Nabavil sem IA6 https://hobbyking.com/en_us/turnigy-ia6 ... eiver.html , vendar izgleda da mu nekaj v protokoliu ne odgovarja. Našel sem drugega https://hobbyking.com/en_us/turnigy-ia6 ... -sbus.html , ki se da skonektati.

Problem postaje je pa, da lahko bindaš le en sprejemnik, pri vsakem nadalnjem bindanju prejšnji sprejemnik ni več povezan. Na youtube sem našel posnetek https://www.youtube.com/watch?v=Qh4byn2pDZs , da je že nekdo drug imel enak problem.
Sedaj je potrebno pred letanjem vedno model bindati na novo, če sem prej letal z drugim.

Na servisni službi mi rešitve niso znali povedati, niti ne razložiti ali je problem v postaji, ali v oddajniškem modulu.
Ali je že imel kdo podobeen primer ?

Hvala za odgovor...Tomaž

Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
Prispevkov: 2872
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a rc-ryder » 14 Nov 2018, 07:45

Zdravo,

podoben (isti!) problem se je pojavil na FlySky napravi za vozila in plovila:

https://www.google.si/search?client=ms- ... wer4xcL9Mg

Problem je v AFHDS 2A protokolu.

Problem so kasneje rešili, tisti, ki pa so dobili take naprave pa so morali menjati TX čip na napravi. Kar je poseg za tiste, ki to SMD pa take pa to res obvladajo.

LP
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)

Odgovori

Vrni se na