Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a scrat » 08 Dec 2012, 23:18

Tole kupm, k bo na voljo FrSky Tx/Rx modul :)

RC rabbit
Razpravljalec
Prispevkov: 60
Pridružen: 31 Okt 2011, 19:45
Kraj: Zadobrova

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a RC rabbit » 22 Dec 2012, 22:32

Po35 letih modelarstva sem tudi jaz nabavil to RV napravo in jo nadgradil z er verzijo.Naj povem da sem dolgoletni uporabnik Futabe,tako je bila razlika kar velika.
Er9 verzija sicer ponuja odlične rešitve,vendar zahteva veliko znanja pri programiranju in spoznavanja funkcij,ki jih omogoča.To pa zahteva dosti časa,ko pa znanje
osvojiš.je lažje,vendar možgančki ne spijo.
Začetnikom priporočam,da se mogoče ne prenaglijo z nalaganjem er9 verzije,saj tudi osnovna V2 oprema omogoča normalno uporabo običajnim modelarjem.Predvsem
mix programi v er9 so po moje dovolj zahtevna zadeva za začetnika.
Na trg prihaja nova verzija http://turnigy9xr.com/ , zgleda,da bo cenovno spet ugodna varijanta,pustimo se presenetiti.
Kitajci presenečajo na celi črti,Japonci jim ne bodo ušli !

LP Gregor
Na zrak !

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a gusar » 23 Dec 2012, 08:47

RC rabbit napisal/-a:Po35 letih modelarstva sem tudi jaz nabavil to RV napravo in jo nadgradil z er verzijo.Naj povem da sem dolgoletni uporabnik Futabe,tako je bila razlika kar velika.
Er9 verzija sicer ponuja odlične rešitve,vendar zahteva veliko znanja pri programiranju in spoznavanja funkcij,ki jih omogoča.To pa zahteva dosti časa,ko pa znanje
osvojiš.je lažje,vendar možgančki ne spijo.
Začetnikom priporočam,da se mogoče ne prenaglijo z nalaganjem er9 verzije,saj tudi osnovna V2 oprema omogoča normalno uporabo običajnim modelarjem.Predvsem
mix programi v er9 so po moje dovolj zahtevna zadeva za začetnika.
Na trg prihaja nova verzija http://turnigy9xr.com/ , zgleda,da bo cenovno spet ugodna varijanta,pustimo se presenetiti.
Kitajci presenečajo na celi črti,Japonci jim ne bodo ušli !

LP Gregor
Če pa jim hlastači po dobičku prinesejo na pladnju tehnologijo....to bo se oz. se že vrača kot bumerang. ](*,)
Kar pa se tiče nove ER9 mislim da gre samo za zunanjo preobleko.
MKM

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1284
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 23 Dec 2012, 09:39

Jaz osebno mislim, da ko se navadiš er9x sw je 1000x lažje kot original :)
Pri originalu sem imel z vsem težave, tudi po 1 letni uporabi.
Pri er9x pa po tem ko dojameš, kaj s čim delaš in kako moraš delati, narediš mix kakršnega koli želiš :D
Še vedno sem mnenja, da je bolje da se navadiš novega sw od začetka, ker ti je kasneje bolj enostavno.

LP
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

Uporabniški avatar
cmaet
Tekmovalec
Prispevkov: 211
Pridružen: 22 Apr 2009, 20:33
Kraj: Ljubljana

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a cmaet » 23 Dec 2012, 09:47

Če si popoln začetnik, letiš kakšnega easystarja in posledično miksov sploh ne uporabljaš, je original po mojem res malo enostavnejši. Če hočeš kaj več pa se strinjam z gladiac-om, jaz sem si mikse naštimal tudi na originalu, a si nisem bil nikdar povsem na jasnem kako in kaj, vedno sem moral najprej pogledat kakšn tutorial. Z er9x pa zadevo enkrat spoznaš in ti je jasno kako funkcionira.
Jaz bi nadgradil že samo zaradi trimanja z enim klikom. To je zame najbolj uporabna funkcija.
Elektro pogoni delujejo na bel dim. Če beli dim uide iz pogona, ne dela več.

RC rabbit
Razpravljalec
Prispevkov: 60
Pridružen: 31 Okt 2011, 19:45
Kraj: Zadobrova

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a RC rabbit » 23 Dec 2012, 11:21

Upam,da ste razumeli,kaj sem hotel povedati,namreč naprava je cenovno izredno ugodna,pa premami marsikaterega potencialnega uporabnika,ki pa za svoj nivo znanja in
časa , ki ga namenja modelarstvu,ne potrebuje potrebuje nekih softiciranih rešitev,takih nas ali vas je relativna manjšina.
Današnja stopnja tehnološkega razvoja je pri marsikateri stvari za navadne ljudi neuporabna,ker stvari jemljejo enostavno in nočejo komplicirai.
Npr.,imam digitalni fotoaparat,ki ima softwer kot super računalnik izpred 30 let,rabim pa samo par funkcij.
Pri teh komandah pa mislim,da je osnovna verzija dovolj dobra za take,ki nočejo komplicirati in jemljejo stvari enostavno,pa jih tudi kakšna mala programska napaka ne moti.
Če tega tipa modelar naloži er9X ima sigurno potem več težav.
Če se mi ne da preveč mozgati,raje uporabljam Futabo,drugače pa je er9X dober trening za možgane in inovativne rešitve. To je to,za ta dnar.
LP Gregor
Na zrak !

Uporabniški avatar
Gladiac
Profesor
Prispevkov: 1284
Pridružen: 15 Jun 2010, 16:47
Kraj: Smlednik

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a Gladiac » 23 Dec 2012, 17:08

Hehe ja no Problem pri er9x je samo to, da je potrebno znanje lotanja ali pa nekoga ki to stori namesto tebe :D

Kar se pa tiče enostavnosti ima pa tudi er9x ze template za 4 kanalno letalo in tudi ni tezko spravit v luft :D

No da nebomo debato preveč raztegnili, enemu pač ustreza original drugemu pa er9x :D

LP
http://www.onedrone.com - vse za fpv/uav... :D
http://www.patron.si - Spletna trgovina s pripomočki za vaš avto, dom, računalnike, ovitki za telefone
http://www.kopterworx.com Aerial solutions ... :D
http://www.lipo.si GensAce - Izbira Prvakov :)

Bastian
Razpravljalec
Prispevkov: 114
Pridružen: 31 Dec 2009, 11:15
Kraj: Kamnik

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a Bastian » 24 Dec 2012, 16:31


videosony
Razpravljalec
Prispevkov: 84
Pridružen: 22 Maj 2005, 15:00

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a videosony » 25 Dec 2012, 23:16

Jo je kdo naročil ?
Jaz sem jo Turnigy 9XR, komaj čakam da vidim kak dela in kak je notranjost narejena.
Meni je super da že vsebuje konektor za programirat, pri 9X sem moral žice lotat gor.
Za modul razmišljam nekaj z telemetrijo kakšen FrSky.

Uporabniški avatar
cmaet
Tekmovalec
Prispevkov: 211
Pridružen: 22 Apr 2009, 20:33
Kraj: Ljubljana

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a cmaet » 26 Dec 2012, 10:12

Hehe, lastniki korporacije Turnigy morajo bit ful veseli, da so lahko firmware za svoj naslednji izdelek našli kar na internetu. #-o
Elektro pogoni delujejo na bel dim. Če beli dim uide iz pogona, ne dela več.

videosony
Razpravljalec
Prispevkov: 84
Pridružen: 22 Maj 2005, 15:00

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a videosony » 26 Dec 2012, 12:59

Meni se to dopade da je vse open source, odprto in dostopno vsem, pa nastavitve da lahko čisto vse sam konfiguriraš, kar pri večini imensko znanih komandah ne gre, ker je fiksno določeno. Cena komande pa je tako ali tako nepremagljiva.

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a gusar » 26 Dec 2012, 13:16

videosony napisal/-a:Jo je kdo naročil ?
Jaz sem jo Turnigy 9XR, komaj čakam da vidim kak dela in kak je notranjost narejena.
Meni je super da že vsebuje konektor za programirat, pri 9X sem moral žice lotat gor.
Za modul razmišljam nekaj z telemetrijo kakšen FrSky.
Boš se kar načakal----no modul bo te stal toliko kot oddajnik :-({|= :whistle:
MKM

videosony
Razpravljalec
Prispevkov: 84
Pridružen: 22 Maj 2005, 15:00

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a videosony » 27 Dec 2012, 11:20

Ja imaš prav glede cene modula, pa vseeno če vse skupaj seštejem in pogledam kaj dobim je še vedno nepremagljiva cena, če primerjamo z kompletom, ki ima podobne specifikacije. Pred leti sem kupil Graupner MX-12 35MHz za 150€, zdaj za manjši (ali enak) denar dobim bistveno več.

Uporabniški avatar
KAD
Začetnik
Prispevkov: 11
Pridružen: 08 Mar 2012, 19:37
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a KAD » 27 Dec 2012, 13:11

cmaet napisal/-a:Hehe, lastniki korporacije Turnigy morajo bit ful veseli, da so lahko firmware za svoj naslednji izdelek našli kar na internetu. #-o
Edino tisti del, kjer so napisane zasluge, so pobrisali...

Na hitro sem preletel čez komando, pa se mi ne zdi nič posebnega. Dejansko so dali stara čreva v novo ohišje, dodali anteno v ročaj in zakomplicirali z moduli in dodali 6 pinski konektor za FW. Lahko bi vsaj dali ohišje modula zraven, tako da si potem sam vgradi DIY modul v to ohišje, ali pa predela kak drug modul.

Imam doma V2 verzijo, pa sem letel vsega 14 dni z njo, potem pa sem vzel FRSKY modul vn in dal komando v škatlo počivat. Kvaliteta naprave je za ta denar uredu, ampak natančnost krmiljenja ni najboljša. Sploh ko letiš multirotorje, kjer se vsak klik pozna, zna bit moteče.
Lep pozdrav,
Kristjan

http://kads-world.com

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a scrat » 27 Dec 2012, 13:30

KAD napisal/-a:
cmaet napisal/-a:Hehe, lastniki korporacije Turnigy morajo bit ful veseli, da so lahko firmware za svoj naslednji izdelek našli kar na internetu. #-o
Edino tisti del, kjer so napisane zasluge, so pobrisali...

Na hitro sem preletel čez komando, pa se mi ne zdi nič posebnega. Dejansko so dali stara čreva v novo ohišje, dodali anteno v ročaj in zakomplicirali z moduli in dodali 6 pinski konektor za FW. Lahko bi vsaj dali ohišje modula zraven, tako da si potem sam vgradi DIY modul v to ohišje, ali pa predela kak drug modul.

Imam doma V2 verzijo, pa sem letel vsega 14 dni z njo, potem pa sem vzel FRSKY modul vn in dal komando v škatlo počivat. Kvaliteta naprave je za ta denar uredu, ampak natančnost krmiljenja ni najboljša. Sploh ko letiš multirotorje, kjer se vsak klik pozna, zna bit moteče.
Zato pa imaš platko k MultiWii podpira pa si nastaviš DEADBAND pa si zmagu :)

Fratello
Razpravljalec
Prispevkov: 103
Pridružen: 26 Avg 2006, 16:29
Kraj: Kamnik
Kontakt:

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a Fratello » 30 Dec 2012, 22:29

Blade msr s to komando ne bo deloval, deluje le s spectrum komandami (dsmx).

mihec87
Dr. Modelar
Prispevkov: 3857
Pridružen: 24 Jan 2005, 18:57
Kraj: Velenje

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a mihec87 » 01 Jan 2013, 10:58

Fratello napisal/-a:Blade msr s to komando ne bo deloval, deluje le s spectrum komandami (dsmx).
Kar je normalno saj 2.4ghz sistemi med sabo niso kompatibilni...
Modelarji smo kot trobentice,ko skopni sneg ter pride pomlad, pokukamo na plano..

Uporabniški avatar
capo
Tekmovalec
Prispevkov: 356
Pridružen: 19 Sep 2005, 15:28
Kraj: okolica Domžal

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a capo » 01 Jan 2013, 19:55

mihec87 napisal/-a:
Fratello napisal/-a:Blade msr s to komando ne bo deloval, deluje le s spectrum komandami (dsmx).
Kar je normalno saj 2.4ghz sistemi med sabo niso kompatibilni...



v komandi zamenjaš oddajni modul s tem in bi moralo delovati:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ible_.html

SlimTomPhantom
Razpravljalec
Prispevkov: 145
Pridružen: 16 Sep 2003, 18:32
Kraj: LJ

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a SlimTomPhantom » 01 Jan 2013, 22:16

ali pa če si narediš modul sam iz kake DSM poceni komande. Na Ebayu so po 10€

http://www.hacksmods.com/category/turnigy-9x/

(nižje spodaj na tej strani so navodila za DIY)

Uporabniški avatar
Drekavac
Tekmovalec
Prispevkov: 296
Pridružen: 01 Jun 2010, 13:23
Kraj: Kamnik
Kontakt:

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a Drekavac » 02 Jan 2013, 22:14

capo napisal/-a:
mihec87 napisal/-a:
Fratello napisal/-a:Blade msr s to komando ne bo deloval, deluje le s spectrum komandami (dsmx).
Kar je normalno saj 2.4ghz sistemi med sabo niso kompatibilni...



v komandi zamenjaš oddajni modul s tem in bi moralo delovati:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ible_.html
Preverjeno deluje, samo ne z orginal FW, moraš nadgraditi z ER9X ali open9x, ker je potrebno zamenjati zaporedje kanalov.

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2963
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 02 Jan 2013, 23:02

viewtopic.php?f=115&t=77697#p479156 nekaj je na RC groups,če je to to kar se ušče...!
Slika

Uporabniški avatar
Drekavac
Tekmovalec
Prispevkov: 296
Pridružen: 01 Jun 2010, 13:23
Kraj: Kamnik
Kontakt:

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a Drekavac » 10 Jan 2013, 11:12

Pravkar sem dobil 9XR, prvi občutki so super, kot kaže so res izboljšali gimbale in stikala. =D>

SlimTomPhantom
Razpravljalec
Prispevkov: 145
Pridružen: 16 Sep 2003, 18:32
Kraj: LJ

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a SlimTomPhantom » 10 Jan 2013, 11:39

Drekavac napisal/-a:Pravkar sem dobil 9XR, prvi občutki so super, kot kaže so res izboljšali gimbale in stikala. =D>
Ali je TX modul enake oblike kot pri prejšnji komandi? Paše stari modul v to?

Uporabniški avatar
Drekavac
Tekmovalec
Prispevkov: 296
Pridružen: 01 Jun 2010, 13:23
Kraj: Kamnik
Kontakt:

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a Drekavac » 10 Jan 2013, 11:40

Ja, JR moduli pašejo. Jaz sem takoj vtaknil FrSky, dela ko šus. =D>

Uporabniški avatar
nob
Freak
Prispevkov: 454
Pridružen: 05 Jun 2011, 09:46
Kraj: Cerkno
Kontakt:

Re: Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a nob » 10 Jan 2013, 11:41

Super. Povej malo več, ko jo boš malce bolj spoznal in stestiral.

@Moderatorji: Predlagam , da se vse objave iz te teme o 9XR preseli v novo temo, sicer se bo vse porazgubilo v tej že tako dolgi temi in tam nadaljuje pogovor o 9XR...

Odgovori

Vrni se na