Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
Uporabniški avatar
modelarr
Freak
Prispevkov: 486
Pridružen: 06 Feb 2010, 13:22
Kraj: Kočevje

Turnigy 9X 9Ch Transmitter

Odgovor Napisal/-a modelarr » 06 Feb 2010, 13:35

Ker sem še začetnik v modelarstvu bi prosil strokovnjake,da mi odgovorijo na nekaj vprašanj:
Zanimam se za oddajnik:Turnigy 9X 9Ch Transmitter
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... 8Mode_2%29
-kaj potrebujem še poleg, da bo delovalo na mojem heliju:blade msr
-ali deluje tudi na helikopterju (ali je primeren), ki ga nameravam kupiti: blade cp ali blade cp pro2 ali blade 400?
-piše da je brez nekakega modula-kaj to pomeni?
Hvala za odgovore!!!

Uporabniški avatar
Coil
Profesor
Prispevkov: 1145
Pridružen: 22 Mar 2008, 00:00
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Coil » 06 Feb 2010, 13:40

Če modula ni ga moraš kupiti sam, torej potrebuješ modul in sprejemnik. Pozanimaj se prvo če ima komanda CE oznako in ostale stvari potrebne za uvoz v Evropo...

Uporabniški avatar
modelarr
Freak
Prispevkov: 486
Pridružen: 06 Feb 2010, 13:22
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a modelarr » 06 Feb 2010, 20:53

Poslal sem jim mail, da mi povejo če ima ta komanda CE oznako.
Niste mi odgovoril na vprašanje ali bi to delalo na omenjenih helikopterjih?
Modul s sprejemnikom je čisto spodaj na tem linku, pa me zanima ali je pravi za to komando?
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... 8Mode_2%29

Aja- katere druge stvari še?

Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
Coil
Profesor
Prispevkov: 1145
Pridružen: 22 Mar 2008, 00:00
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Coil » 06 Feb 2010, 23:52

Seveda bo delalo, na vseh helikopterjih in letalih ki ne potrebujejo več kot 8 kanalov... Oba modula pašeta v napravo.

gregio
Razpravljalec
Prispevkov: 105
Pridružen: 15 Nov 2004, 19:00
Kraj: logatec

Odgovor Napisal/-a gregio » 07 Feb 2010, 21:44

poglej men so odgovorl tako,da sicer nima oznake ce gor ja pa narejena za evropsko tržišče,sam tukaj nastane problen,ker dejansko je to lahko samo napr igralna palica in nima nobenga modula,zakaj bi potem rabu ce oznako saj ne oddaja paktično nč,ti šele z moduli določiš kakšna bo moč,kukr razumem situacijo lih zaradi tega je nečem uvozit ,ker ne bi rad imel na carini komplikacij,bi se pa treba blo pozanimat na carini,kako je s tem

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2874
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 07 Feb 2010, 21:51

Čisto napačno razmišljaš.....vse zadeve so podvržene EU standardom,FCC je samo eden od pogojev za pridobitev certifikata.....

ps
tista naprava je delana za EU tržišče in če jo kupiš v Europi dobiš nemški EU certifikat...ki si ga je pridobil zastopnik....
Slika

Uporabniški avatar
8pac
Profesor
Prispevkov: 1608
Pridružen: 07 Sep 2008, 15:26
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a 8pac » 07 Feb 2010, 21:51

Raj pejt v mantua model, tam si jo lahko tudi ogledaš in sprobaš. Jaz osebno sem jo moram priznati, da sem bil kar navdušen nad njo, sej najberž jo bom kupil za kakšne depronarje in pa park flayerje.

Uporabniški avatar
modelarr
Freak
Prispevkov: 486
Pridružen: 06 Feb 2010, 13:22
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a modelarr » 08 Feb 2010, 17:59

Kaj pa tale naprava:
http://www.hobbyzoom.com/shop/index.php ... cts_id=379
Na sliki se vidi oznaka CE.
Mislite da bi bila v redu?
Še nekaj mi ni jasno in vas prosim za pomoč:
-ko sem poskušal naročiti to napravo samo da vidim kolko bi bila poštnina, sem ugotovil da se izdelek plača šele ko ga dobiš, al kaj? Ni mi jasno katere podatke jim moram dati!!1 RES!!!
help plaese!!

Uporabniški avatar
8pac
Profesor
Prispevkov: 1608
Pridružen: 07 Sep 2008, 15:26
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a 8pac » 08 Feb 2010, 18:17

Raje uzami pri mantui, saj te z poštnino in davkom ter cerino pride tam nekje isto mogoče malo manj, samo če bo kar koli narobe z komando jo lahko hitro zamenjaš, tam boš imel pa še stroške z poštnino...

Uporabniški avatar
shqwarch
Profesor
Prispevkov: 1479
Pridružen: 02 Avg 2006, 20:24
Kraj: Nisem Profesor, Sem Razpravljalec :) ;)
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a shqwarch » 08 Feb 2010, 22:45

@modelarr, poglej še na R2hobbies tam jo imaš komplet z modulom za podobno ceno kot pri HKju in z uvozom ni bilo problemov.
Slika

majstoralc
Razpravljalec
Prispevkov: 52
Pridružen: 30 Dec 2009, 18:08

Odgovor Napisal/-a majstoralc » 09 Feb 2010, 12:24

Bravo!!!
Ta trgovina je prava!!!!
Hvala g.shqwarch

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3452
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 24 Jun 2010, 14:53

Je že komu uspelo dobiti ta oddajnik v SLO brez komplikacij na carini? Kolikor gledam ima na škatli obe oznaki CE in FCC vendar ali je to dovolj za naše?
Oddajnik je dobil kar dobre ocene na testu tukaj:
http://www.rcmodelreviews.com/turnigy9xv2review.shtml
Slika

Fear of a Flat Planet.

MHribi
Razpravljalec
Prispevkov: 57
Pridružen: 13 Feb 2008, 14:49
Kraj: Celje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MHribi » 24 Jun 2010, 15:19

ti dve napravi sta tako rekoč identične
http://shop.mantua-model.si/index.php?i ... od_id=4577
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... irmware%29

razlika je le o programski opremi v drugi so popravili nekatere pomankljivosti prve

preberi razliko:
http://www.rcmodelreviews.com/turnigy9xv2review.shtml
http://www.rcmodelreviews.com/imax9x.shtml
LP
Matevž

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3452
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 24 Jun 2010, 15:40

MHribi napisal/-a:ti dve napravi sta tako rekoč identične
http://shop.mantua-model.si/index.php?i ... od_id=4577
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... irmware%29

razlika je le o programski opremi v drugi so popravili nekatere pomankljivosti prve

preberi razliko:
http://www.rcmodelreviews.com/turnigy9xv2review.shtml
http://www.rcmodelreviews.com/imax9x.shtml
To napravo dobim v HK z vsemi dajatvami in poštnino za 90€, kar je še vedno 70€ razlike. Z uporabo bonusa pri HK pa je cena še manjša.

Razlika je tudi v tem, da ima Turnigy že vgrajen 2.4 sistem brez dodatne antene in pa cena dodatnega sprejemnika je zelo sprejemljiva, beri 7€.
Slika

Fear of a Flat Planet.

Uporabniški avatar
shqwarch
Profesor
Prispevkov: 1479
Pridružen: 02 Avg 2006, 20:24
Kraj: Nisem Profesor, Sem Razpravljalec :) ;)
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a shqwarch » 24 Jun 2010, 16:48

Malo za šalo. Ali kdo kupi mojo Futabo FC-16 za kakšnih 90€, da si nabavim tole komando in še dodaten sprejemnik zraven. :) :D
Slika

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2874
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 24 Jun 2010, 21:12

Je že komu uspelo dobiti ta oddajnik v SLO brez komplikacij na carini?
tole je bilo vprašanje,pa .....? mene tudi zanima...
Slika

Uporabniški avatar
shqwarch
Profesor
Prispevkov: 1479
Pridružen: 02 Avg 2006, 20:24
Kraj: Nisem Profesor, Sem Razpravljalec :) ;)
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a shqwarch » 24 Jun 2010, 21:58

Menda s tistimi na R2hobbies ni nikakršnih problemov pri uvozu. Za slednje iz HK pa nisem popolnoma prepričan ali ma komanda na sebi packe od CE in FCC ali so te le na embalaži.
Slika

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3452
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 24 Jun 2010, 22:44

shqwarch napisal/-a:Za slednje iz HK pa nisem popolnoma prepričan ali ma komanda na sebi packe od CE in FCC ali so te le na embalaži.
Kot kaže slika so oznake na 2.4 modulu.

Slika
Slika

Fear of a Flat Planet.

Uporabniški avatar
shqwarch
Profesor
Prispevkov: 1479
Pridružen: 02 Avg 2006, 20:24
Kraj: Nisem Profesor, Sem Razpravljalec :) ;)
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a shqwarch » 25 Jun 2010, 10:15

No potem pa nebi smelo biti težav, moral pa se bo oglasiti tisti kateri je želel uvoziti to komando in so mu cariniki komplicirali.
Slika

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2874
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 25 Jun 2010, 12:44

shqwarch napisal/-a:No potem pa nebi smelo biti težav, .
Kaj pa vem,od februarja se je marsikaj spremenilo... mogoče bom pa res poiskusil,če bodo kdaj na zalogi naprave za letenje tudi v poletnih mesecih :wink: pri plus dvajset recimo....
Priponke
ce xx.jpg
ce xx.jpg (28.97 KiB) Pogledano 11440 krat
Slika

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3452
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 29 Jun 2010, 12:26

Naprava se lahko uvozi v Slovenijo. \:D/
Preberite si prilogo.
Priponke
Uvoz RV naprave.doc
(42 KiB) Prenešeno 552 krat
Slika

Fear of a Flat Planet.

Uporabniški avatar
ok11
Freak
Prispevkov: 888
Pridružen: 25 Feb 2008, 20:53
Kraj: Sevnica

Odgovor Napisal/-a ok11 » 14 Jul 2010, 13:34

http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... _Firmware)

Eno omenjeno komando bi kupil za sosedovega mulca- novo ali rabljeno...
Lep dan Franc

MHribi
Razpravljalec
Prispevkov: 57
Pridružen: 13 Feb 2008, 14:49
Kraj: Celje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MHribi » 14 Jul 2010, 22:29

LP
Matevž

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3452
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 30 Jul 2010, 16:26

Ta teden so dobili svežo zalogo, ki pa je že skoraj pošla. Recimo danes je mode 2 šel v eni uri.
Nisem si mogel kaj, da si ne bi naročil mode 1. Z bonusom me je prišla 55€. :P
Slika

Fear of a Flat Planet.

ales73
Tekmovalec
Prispevkov: 338
Pridružen: 05 Jul 2009, 19:53
Kraj: Sevnica

Odgovor Napisal/-a ales73 » 19 Avg 2010, 19:52

Ali ima mogoče kdo CE certifikat za FS-TH9X 2.4G 9CH.

Ne kaj strani nazaj v tej temi je bil objavljen tale link, na katerem sem sigurno pred kakim mesecem tudi videl certifikat, sedaj pa izgleda da stran ne obstaja več.

http://www.flysky-cn.com/english/images ... S-TH9X.jpg

Odgovori

Vrni se na