Hitec Aurora 9 - 2,4 Ghz Telemetric

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
lukasmuka
Tekmovalec
Prispevkov: 222
Pridružen: 05 Feb 2011, 19:44

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a lukasmuka » 14 Apr 2013, 20:31

to boš zdaj na začetku sezone nafilal, pa proti koncu še enkrat in je to to :)
Hitec Aurora 9, Hitec Lynx 4, RcFactory 48” EPP extra, MSH Prôtos,Carson specter, FTX outback2 Ranger

Uporabniški avatar
nejc_l_m
Razpravljalec
Prispevkov: 115
Pridružen: 28 Dec 2011, 08:52
Kraj: Makole

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a nejc_l_m » 15 Apr 2013, 19:21

Komanda ma 5 ur obratovanja od kar sem napolnil baterijo pa je šlo 7 procentov. :D

Fasst
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 25 Jul 2012, 14:43
Kraj: Kransterdam

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a Fasst » 15 Apr 2013, 22:34

Nekdo, je za omenjeno komando pred časom zapisal, da je (svetlobna) leta neprej pred ostalimi? :^o Morda? V čem že? ker ima touch screen, ki ga je Futaba uporabila na svojih komandah že leta 2007 oz 2008. Kaj pa faze letenja in vse ostalo? Kvaliteta naprave sama itd, etc. Če bi bila sama naprava res tako zelo kvalitetna ne bi v preteklosti tudi tisti, ki obvladajo letenje doživeli trdih pristankov, mislim na izgubo signala in podobno. Razno razni update postopki skoraj obvezni :-k
Kupiš Futabo in v samem začetku dobiš že vse; verzijo, ki je zanesljiva, Lipo tehnologija, zanesljivo delovanje skratka izdelek oziroma oddajnik, ki to je.

Lepo in prav da se piše tudi kaj o Hitec Aurori, ampak vse skupaj že malo pretirano [-o< .Sicer pa vsem lastnikom omenjenih komand vse dobro v zraku, dokler :-k :roll:

Lp :lol:

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a gusar » 15 Apr 2013, 23:31

Fasst napisal/-a:Nekdo, je za omenjeno komando pred časom zapisal, da je (svetlobna) leta neprej pred ostalimi? :^o Morda? V čem že? ker ima touch screen, ki ga je Futaba uporabila na svojih komandah že leta 2007 oz 2008. Kaj pa faze letenja in vse ostalo? Kvaliteta naprave sama itd, etc. Če bi bila sama naprava res tako zelo kvalitetna ne bi v preteklosti tudi tisti, ki obvladajo letenje doživeli trdih pristankov, mislim na izgubo signala in podobno. Razno razni update postopki skoraj obvezni :-k
Kupiš Futabo in v samem začetku dobiš že vse; verzijo, ki je zanesljiva, Lipo tehnologija, zanesljivo delovanje skratka izdelek oziroma oddajnik, ki to je.

Lepo in prav da se piše tudi kaj o Hitec Aurori, ampak vse skupaj že malo pretirano [-o< .Sicer pa vsem lastnikom omenjenih komand vse dobro v zraku, dokler :-k :roll:

Lp :lol:
Daj prosim ...zadrži svoje komentarje ..nimaš pojma!
MKM

Uporabniški avatar
odisej01
Razpravljalec
Prispevkov: 96
Pridružen: 04 Nov 2007, 14:24
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a odisej01 » 16 Apr 2013, 11:40

Komande delajo BP, tako da ne zastopim kje so problemi... Ali pa če jih sploh kdo ima z to komando?

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a gusar » 16 Apr 2013, 15:11

odisej01 napisal/-a:Komande delajo BP, tako da ne zastopim kje so problemi... Ali pa če jih sploh kdo ima z to komando?
Probleme si delajo taki, ki je niso videli niti od blizu in imajo največ za povedat.
MKM

Uporabniški avatar
odisej01
Razpravljalec
Prispevkov: 96
Pridružen: 04 Nov 2007, 14:24
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a odisej01 » 17 Apr 2013, 07:30

Mislim da res ja :) Jaz zase lahko povem da uporabljam samo Graupner in Hitec in da mi komande še nikoli niso zatajile, prej crkne kaj drugega...

Fasst
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 25 Jul 2012, 14:43
Kraj: Kransterdam

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a Fasst » 17 Apr 2013, 12:47

Zakaj zdaj take debate in polemike? Kupiš kar ti je všeč in dosegljivo, sigurno pa je da komanda oziroma oddajnik za 300 republiških ni primerljiva z npr. takšno ki je v cenovnem razredu 1000€ in več. Vreme je lepo dajte raje letet in modelarit naprej in izkoristite, kar vam Aurora ponuja.

lp =;

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a gusar » 17 Apr 2013, 13:55

Fasst napisal/-a:Zakaj zdaj take debate in polemike? Kupiš kar ti je všeč in dosegljivo, sigurno pa je da komanda oziroma oddajnik za 300 republiških ni primerljiva z npr. takšno ki je v cenovnem razredu 1000€ in več. Vreme je lepo dajte raje letet in modelarit naprej in izkoristite, kar vam Aurora ponuja.

lp =;
Ma daj no ...saj nismo od včeraj, da ne bi vedeli kako in kaj.....kdo je že povzročil to polemiko :whistle:
MKM

Uporabniški avatar
odisej01
Razpravljalec
Prispevkov: 96
Pridružen: 04 Nov 2007, 14:24
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a odisej01 » 17 Apr 2013, 14:44

Dražje na žalost ne pomeni kaj dosti boljše... Menim, da je bolje da uporabljaš tisto kar poznaš kot pa nekaj kjer se ne znajdeš najbolje... Pa na žalost velja to tudi še kje drugje kot pa samo pri komandah v modelarstvu.

Uporabniški avatar
nejc_l_m
Razpravljalec
Prispevkov: 115
Pridružen: 28 Dec 2011, 08:52
Kraj: Makole

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a nejc_l_m » 17 Apr 2013, 18:13

Dečki bolje komanda v roki pa letalo v zraku, kot letalo na strehi. :D

Je pa to tema za Auroro, komu kaj ne paše pa naj odpre temo za tisto komando ki jo ima pa naj tam deli svoje ˝dolgoletne˝ izkušnje.

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a gusar » 17 Apr 2013, 21:37

nejc_l_m napisal/-a:Dečki bolje komanda v roki pa letalo v zraku, kot letalo na strehi. :D

Je pa to tema za Auroro, komu kaj ne paše pa naj odpre temo za tisto komando ki jo ima pa naj tam deli svoje ˝dolgoletne˝ izkušnje.
Se strinjam, naj bo debata za dotično RV ,naj se vsi, ki nimajo kaj povedati ali svetovati .... ne smetijo :lol:
MKM

Uporabniški avatar
nejc_l_m
Razpravljalec
Prispevkov: 115
Pridružen: 28 Dec 2011, 08:52
Kraj: Makole

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a nejc_l_m » 11 Maj 2013, 17:47

Danes nabavil Hitec HTS-SS Advance Upgrade Combo. http://www.modelarstvo-stopar.si/produc ... oduct=4957
Že zmontirano provizorično v model skupaj z tokovnim in napetostnim senzorjem.
Upam da lahko jutri že naredim probni polet z telemetrijo.

LP Nejc

Uporabniški avatar
odisej01
Razpravljalec
Prispevkov: 96
Pridružen: 04 Nov 2007, 14:24
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a odisej01 » 13 Maj 2013, 06:31

Jaz imam pa HTS-SS Blue (Elektro) http://www.modelarstvo-stopar.si/produc ... oduct=4961
Komplet z vsemi senzorji me je prišel 97EUR. A pri tebi so vsi senzorji priloženi?

Uporabniški avatar
nejc_l_m
Razpravljalec
Prispevkov: 115
Pridružen: 28 Dec 2011, 08:52
Kraj: Makole

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a nejc_l_m » 13 Maj 2013, 14:44

V kompletu je Advance Sensor Station ki podpira vse senzorje kaj so trenutno na razpolago.
http://www.hitecrcd.com/products/aircra ... tsssa.html
Priloženi senzorji :
-Vario http://www.hitecrcd.com/products/aircra ... ts-vm.html
-senzor hitrosti ali Speed senzor http://www.hitecrcd.com/products/new-pr ... ts-as.html
-servomanager ki meri koliko toka porabijo servoti (priključimo lahko 4 servote) http://www.hitecrcd.com/products/new-pr ... s-sm-.html
-temperaturni senzor http://www.hitecrcd.com/products/new-pr ... etemp.html

Napetostni in tokovni senzor sem že pa imel prej doma.

Uporabniški avatar
odisej01
Razpravljalec
Prispevkov: 96
Pridružen: 04 Nov 2007, 14:24
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a odisej01 » 14 Maj 2013, 07:12

A lahko priklučiš tudi GPS sprejemnik na ta HTS, jaz v mojem kompletu pogrešam samo Vario senzor :(

Uporabniški avatar
nejc_l_m
Razpravljalec
Prispevkov: 115
Pridružen: 28 Dec 2011, 08:52
Kraj: Makole

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a nejc_l_m » 14 Maj 2013, 13:47

Ja tudi GPS gre ja.

Priključki HTS-SS so:
-GPS
-Speed sensor
-Servo manager
-Vario
-2 krat sezor vrtljajev( optični, magnetni)
-temperaturni senzor motorja( meri do 300 stopinj)
-4 krat temperaturni senzor( meri do 200 stopinj)
- senzor goriva
-tokovni senzor(do50A ali do 200A)
-napetostni sezor (do 100V)

Uporabniški avatar
odisej01
Razpravljalec
Prispevkov: 96
Pridružen: 04 Nov 2007, 14:24
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a odisej01 » 15 Maj 2013, 06:31

V bistvu vse kar potrebuješ pa še kaj za zraven :)

Uporabniški avatar
heliraptor
Začetnik
Prispevkov: 30
Pridružen: 02 Apr 2008, 08:58
Kraj: Ribnica

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a heliraptor » 09 Jun 2013, 21:55

Živjo,
od danes lastnik aurore prvi vtis je pozitiven razen jezika za prikaz ki ga nism mogel nikakor spremeniti iz nemščine v angleščino.
Ma se kdo podoben primer

Uporabniški avatar
odisej01
Razpravljalec
Prispevkov: 96
Pridružen: 04 Nov 2007, 14:24
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a odisej01 » 10 Jun 2013, 06:32

Preveri katero verzijo firmware-a imaš? Ta opcija glede menjave jezika je bila na voljo šele pri verziji 1,09
http://hitecrcd.com/support/firmware-so ... re-updates

Uporabniški avatar
heliraptor
Začetnik
Prispevkov: 30
Pridružen: 02 Apr 2008, 08:58
Kraj: Ribnica

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a heliraptor » 10 Jun 2013, 06:40

Mam verzijo 1.09 pod system info mam german nisem pa nikjer našel pod nastavitvami za spremenit jezik res pa da nemško ne znam pa sem kaj spregledal

Uporabniški avatar
odisej01
Razpravljalec
Prispevkov: 96
Pridružen: 04 Nov 2007, 14:24
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a odisej01 » 10 Jun 2013, 08:33

Če ti ne da možnosti za zamenjavo jezika znotraj menija INFO na Aurori, potem boš moral na novo naložiti firmware 1.09 in v postopku pred izbiro firmware-a določiti jezik za svojo Auroro.

http://hitecrcd.com/files/UpgradeManual.pdf

Uporabniški avatar
odisej01
Razpravljalec
Prispevkov: 96
Pridružen: 04 Nov 2007, 14:24
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a odisej01 » 10 Jun 2013, 08:51

Se pravi boš potreboval še HPP-22 modul #-o

Uporabniški avatar
odisej01
Razpravljalec
Prispevkov: 96
Pridružen: 04 Nov 2007, 14:24
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a odisej01 » 10 Jun 2013, 10:23

Cena med 19,90 in 30,00EUR odvisno od dobavitelja.

Uporabniški avatar
heliraptor
Začetnik
Prispevkov: 30
Pridružen: 02 Apr 2008, 08:58
Kraj: Ribnica

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a heliraptor » 10 Jun 2013, 13:33

Ja se mi je kar zdel da bo kaj takega.
Ma to kdo za posodt da se na kavi dobimo pa posodobmo ? :-k

Odgovori

Vrni se na