Hitec Aurora 9 - 2,4 Ghz Telemetric

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
Uporabniški avatar
joemontana1234
Razpravljalec
Prispevkov: 123
Pridružen: 19 Dec 2011, 09:11
Kraj: Ljubljana

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a joemontana1234 » 24 Mar 2013, 17:39

odisej01 napisal/-a:Aurora 9, dosti bolj pregledna, uporabljam jo tudi z Telemetrijo na solarnem modelu, kjer so podatki iz letala zelo pomembni in pri Aurori je to zelo dobro narejeno, predvsem pregledno. Pa zaslon na dotik je tudi zelo vredu.

lp
Ja kar se mi zdi pri aurori faj je to da imaš tudi voice telemetrijo sedaj, kajti pri začetnikih kot sem sam bi bilo najbrž težko gledati podatke na komando, to se mi zdi prednost hiteca prek spektrumom. Bomo videli, pred mano je še kar dosti treninga tko, da ko bom kupoval novo komando bo mogoče še marsikaj novega na trgu.

Hvala ti za informacije. :)

Uporabniški avatar
odisej01
Razpravljalec
Prispevkov: 96
Pridružen: 04 Nov 2007, 14:24
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a odisej01 » 24 Mar 2013, 19:04

Jaz imam od telemtrije ta paket HTS-SS Blue in pa HTS-Navi USB Telemetry Receiver (prikolopiš na PC) pa je potem starca še toliko bolj pregledna :)
Drugače se pa strinjam ja, da če ne boš še sedaj kupoval komand, bomo tako ali tako verjetno vsi počasi vozili letala na iPadu :))
Jaz sem sam začel z Graupner MC-15, šel potem na MX-12 zdaj pa največ uporabljam Hitec Aurora 9 z 2,4GHz modulom... Kjer je tipkanje po zaslonu dosti lažje kot pa po tipkah na Graupnerju :/

lukasmuka
Tekmovalec
Prispevkov: 220
Pridružen: 05 Feb 2011, 19:44

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a lukasmuka » 30 Mar 2013, 14:29

http://www.airtekhobbies.com/aurora9.html
če se kdo odloča za nakup aurore, Komanda+ optima 7 + poštnina = 260€
Hitec Aurora 9, Hitec Lynx 4, RcFactory 48” EPP extra, MSH Prôtos,Carson specter, FTX outback2 Ranger

Uporabniški avatar
joemontana1234
Razpravljalec
Prispevkov: 123
Pridružen: 19 Dec 2011, 09:11
Kraj: Ljubljana

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a joemontana1234 » 30 Mar 2013, 22:50

lukasmuka napisal/-a:http://www.airtekhobbies.com/aurora9.html
če se kdo odloča za nakup aurore, Komanda+ optima 7 + poštnina = 260€
ooo to pa je kar poceni!!

:)

Uporabniški avatar
odisej01
Razpravljalec
Prispevkov: 96
Pridružen: 04 Nov 2007, 14:24
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a odisej01 » 01 Apr 2013, 19:37

Pri nas 359EUR, je pa res da imaš potem SLO garancijo, če se kaj zgodi...

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a gusar » 01 Apr 2013, 19:53

odisej01 napisal/-a:Pri nas 359EUR, je pa res da imaš potem SLO garancijo, če se kaj zgodi...
Tudi pri Schwagiju-ju so že imeli večkrat akcijo po tej ceni, samo moraš sledit-oz. biti prijavljen na njihovo stran da dobiš info ....tudi tu nimaš problema z garancijo, pri njih nabavljam že več kot 30 let in do zdaj še nisem imel niti ene slabe izkušnje oz. vso RV tehniko do zdaj sem nabavil pri njih ....naj ne zveni to kot reklama, ampak na- žalost včasih ni šlo drugače......... :whistle:
MKM

Uporabniški avatar
odisej01
Razpravljalec
Prispevkov: 96
Pridružen: 04 Nov 2007, 14:24
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a odisej01 » 02 Apr 2013, 06:28

Glede na izkušnje z SLO dobavitelji ti tudi jaz svetujem, da nabavi kjer je ceneje. Na garancijo v SLO se tako ali tako ni za zanašati, saj ni nobenega Uradnega zastopnika za Hitec. Če se kaj zgodi z napravo je najbolje reševati mimo posrednikov kar direktno z Multiplex-om. Govorim iz lastnih izkušenj.

Uporabniški avatar
nejc_l_m
Razpravljalec
Prispevkov: 115
Pridružen: 28 Dec 2011, 08:52
Kraj: Makole

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a nejc_l_m » 02 Apr 2013, 12:51

Kupiš kje je ceneje. Jaz sem svojo auroro kupil pri Stoparju ker je bila takrat pač tam najceneje. Garancija pa ni problem saj so vse trgovine kupcem prijazne in z veseljem pomagajo. Trgovci so tudi modelarji in vedo kak je če te kaj jezi. Ovira vas lahko samo če vas muči jezik. Pokličete kakšnega kolega ki obvlada nemško ali angleško pa se da vse zmenit. Jaz osebno še nisem imel z nobenim težav.

Uporabniški avatar
odisej01
Razpravljalec
Prispevkov: 96
Pridružen: 04 Nov 2007, 14:24
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a odisej01 » 03 Apr 2013, 06:48

Bodite tudi pozorni kaj vse dobite v setu, ki ga kupujete. Pri Stoparju ponavadi ne dobite polnilca za komande Hitec CG-S42, kar mi je malo sumljivo. Cena pa spet ni tako nizka 11,50EUR.

Drugače je polnilec v vseh možnih setih, ki jih kupite pri Hitec-u
http://www.hitecrcd.com/products/aircra ... -4ghz.html

lukasmuka
Tekmovalec
Prispevkov: 220
Pridružen: 05 Feb 2011, 19:44

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a lukasmuka » 03 Apr 2013, 19:12

mah ta polnilec je "neuporaben", že original baterije ne napolni 100%. 80mAh samo....
Pri airtek-u v zgornjem linku dobiš 120mAh, kar še gre za silo skozi pri original baterijah.
Tako, da neke pomembne vloge naj ne igra pri nakupu :)
Hitec Aurora 9, Hitec Lynx 4, RcFactory 48” EPP extra, MSH Prôtos,Carson specter, FTX outback2 Ranger

Uporabniški avatar
odisej01
Razpravljalec
Prispevkov: 96
Pridružen: 04 Nov 2007, 14:24
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a odisej01 » 03 Apr 2013, 20:00

Sem samo opozoril, ker na ta račun nekateri prodajalci prodajajo ceneje... "isto" stvar.

Uporabniški avatar
nejc_l_m
Razpravljalec
Prispevkov: 115
Pridružen: 28 Dec 2011, 08:52
Kraj: Makole

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a nejc_l_m » 05 Apr 2013, 19:03

Ni ga čez lipo baterijo v Aurori.
Največ kaj gre notri je RAY 3G 2S 2700mA pa ni treba nič zalagat.
Pa še cenejša je kot orginal RAY Aurora 2600mA

Je kdo mogoče katero večjo not spravo?
Jaz sem iskal vse mogoče pa ne gre nobena večja.

lukasmuka
Tekmovalec
Prispevkov: 220
Pridružen: 05 Feb 2011, 19:44

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a lukasmuka » 06 Apr 2013, 12:07

ni ga čez LSD nimh. Še vedno dovolj dooooolg čas uporabe in 100x bolj ziher kot lipo. Pa še polniš lahko, brez da odpiraš pokrovček baterije.
hehe :)
Hitec Aurora 9, Hitec Lynx 4, RcFactory 48” EPP extra, MSH Prôtos,Carson specter, FTX outback2 Ranger

Uporabniški avatar
odisej01
Razpravljalec
Prispevkov: 96
Pridružen: 04 Nov 2007, 14:24
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a odisej01 » 06 Apr 2013, 15:05

Jaz bi tudi raje pri LSD NiMh baterijah ostal za komande, se mi zdijo nekoliko bolj varne kot kitajski Lipo :)

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a gusar » 07 Apr 2013, 09:24

odisej01 napisal/-a:Jaz bi tudi raje pri LSD NiMh baterijah ostal za komande, se mi zdijo nekoliko bolj varne kot kitajski Lipo :)
Še so kakšni drugi LI-po kot kitajski???
MKM

Uporabniški avatar
odisej01
Razpravljalec
Prispevkov: 96
Pridružen: 04 Nov 2007, 14:24
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a odisej01 » 07 Apr 2013, 17:33

Verjetno obstaja kaj, samo dvomim da bi bila cena prava za modelarski žep...

Uporabniški avatar
ziga123
Tekmovalec
Prispevkov: 311
Pridružen: 25 Avg 2011, 13:37
Kraj: Šentjur

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a ziga123 » 07 Apr 2013, 17:39

Hitec optic 6 sport
Multiplex royal 7
Sanwa MT-44
Pichler Domino, Orion, Sniper
Libella Dlg
Kyosho Inferno MP7.5 Sports 3 1/8
kyosho inferno mp9e 1:8 tki1
street jam ota r31 drift 1:10
Traxxas e-revo 1/16

Uporabniški avatar
nejc_l_m
Razpravljalec
Prispevkov: 115
Pridružen: 28 Dec 2011, 08:52
Kraj: Makole

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a nejc_l_m » 08 Apr 2013, 14:09

To me pa res čudi da LiPo nebi bla vredu.
Te pa res ne vem zakaj majo taboljše komande serisko LiPo vgrajeno. :D
Nima kaj bit.
Po mojih izmeraz bi mogla še ta not pasat http://www.lipo.si/izdelek/G-RX35002S1P ... 4v-2s1p-rx
to je skor 3 krat od orginala.

Uporabniški avatar
odisej01
Razpravljalec
Prispevkov: 96
Pridružen: 04 Nov 2007, 14:24
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a odisej01 » 08 Apr 2013, 14:48

Originalna baterija je 7.2V 1300mAh (dimenzije 9,8cm dolžina x 4cm širina in 1,5cm višna) V dolžino bi šlo po mojem največ 10,7cm, ker ima Aurora eno penco nameščeno ob straneh in pa na pokrovu prostora za baterijo (cca 5mm).

Tako da po mojem več kot tole ne bo šlo notr
http://www.lipo.si/izdelek/G-20C22002S1 ... v-20c-2s1p

LP

Uporabniški avatar
nejc_l_m
Razpravljalec
Prispevkov: 115
Pridružen: 28 Dec 2011, 08:52
Kraj: Makole

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a nejc_l_m » 08 Apr 2013, 15:13

Jaz sem te pene ven pobral pa tisto na pokrovu za polovico porezal pa mi gre ta lipo lepo not http://www.modelarstvo-stopar.si/produc ... d_product=

Sem pa danes naročil 3500 Gens Ace pa bo šla not sem še pred tem enkrat prostor zmeril.

Uporabniški avatar
odisej01
Razpravljalec
Prispevkov: 96
Pridružen: 04 Nov 2007, 14:24
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a odisej01 » 08 Apr 2013, 15:26

Držim prekrižane prste na nogi, drugače pa sporoči če bo vse kul...

LP

Uporabniški avatar
nejc_l_m
Razpravljalec
Prispevkov: 115
Pridružen: 28 Dec 2011, 08:52
Kraj: Makole

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a nejc_l_m » 10 Apr 2013, 14:28

Evo pa smo baterijo spravli not. Paše kot bi bila za nalašč narejena za Auroro. Za las gre mimo konektorja, kabel od konektorja pa je speljan pod baterijo. Prostora je dovolj, tako da tudi pokrov ne naseda. Na desni strani je pa tudi dovolj prostora da not spravimo balanser konektor in micro DIN.

Pa še par slikic.

LP Nejc
Priponke
20130410_150653_majnsa.jpg
20130410_150653_majnsa.jpg (43.04 KiB) Pogledano 2526 krat

Uporabniški avatar
odisej01
Razpravljalec
Prispevkov: 96
Pridružen: 04 Nov 2007, 14:24
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a odisej01 » 11 Apr 2013, 11:02

Lepo :) Ampak gre res na mm notr po mojem...

Uporabniški avatar
nejc_l_m
Razpravljalec
Prispevkov: 115
Pridružen: 28 Dec 2011, 08:52
Kraj: Makole

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a nejc_l_m » 11 Apr 2013, 12:44

Ja čisto na knap je. Samo boljše tak ko pa da zalagaš. Ker orginal RAY Aurora lipo je dosti premali. Bi lahko še kakih 30 % pri širini zram dali.

Uporabniški avatar
odisej01
Razpravljalec
Prispevkov: 96
Pridružen: 04 Nov 2007, 14:24
Kraj: Kočevje
Kontakt:

Re: Hitec Aurora 2,4 Ghz Telemetric

Odgovor Napisal/-a odisej01 » 12 Apr 2013, 14:40

No in zdaj boš lahko pa 2 dni v zraku :) Samo še model na solarke si umisli pa bo baterija v komandah izkoriščena...

Odgovori

Vrni se na