Hitec Aurora 9 - 2,4 Ghz Telemetric

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori

Uporabniški avatar
B-1B
Razpravljalec
Prispevkov: 81
Pridružen: 23 Jul 2008, 19:23
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a B-1B » 08 Okt 2009, 22:06

Jaz jo čakam že celo poletje, pa nonstop samo prestavlajo. Iz junija al juilja smo zdaj že v oktobru, nekak najbolj ziher pa je trenutno december.

Bomo pa drugo leto nabavli, ko bodo odpravljene tudi že kakšne napake :)

Drgač pa bo to pomojem za ta denar daleč najboljša komanda

Uporabniški avatar
zvonko
Tekmovalec
Prispevkov: 244
Pridružen: 28 Feb 2006, 21:11
Kraj: Tržec-Ptuj

Aurora

Odgovor Napisal/-a zvonko » 18 Okt 2009, 12:38

Prva serija je prispela. Moja je bila naročena pri Modelarstvu Stopar, zaenkrat opravljena dva štarta brez problemov. Ko bodo na voljo senzorji še se bo sprobala telemetrija, zaenkrat prikazuje le napetost sprejemniških celic.Za programiranje pa novodila skoraj niso potrebna. Še nekaj slik: :)
Priponke
Slika 005.jpg
Slika 005.jpg (140.61 KiB) Pogledano 13242 krat
Slika 001-1.jpg
Slika 001-1.jpg (99.15 KiB) Pogledano 13242 krat

Uporabniški avatar
shqwarch
Profesor
Prispevkov: 1479
Pridružen: 02 Avg 2006, 20:24
Kraj: Nisem Profesor, Sem Razpravljalec :) ;)
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a shqwarch » 18 Okt 2009, 18:47

Fajn komanda, še posebej če pogledaš kaj ponuja konkurenca za dražje dnarje samo meni zaenkrat prav nepride v poštev pa mi še dolgo nebo, mogoče si želim samo predelati komande na 2,4GHz pa sem itak skeptičen glede te predelave že dolgo časa.
Slika

Uporabniški avatar
Matjaž_Černivc
Profesor
Prispevkov: 1258
Pridružen: 15 Nov 2004, 14:04

Odgovor Napisal/-a Matjaž_Černivc » 05 Dec 2009, 14:13

Zvonko;

kako je z kvaliteto plastike in stikal?

lp in hvala z aodgovor!

Uporabniški avatar
zvonko
Tekmovalec
Prispevkov: 244
Pridružen: 28 Feb 2006, 21:11
Kraj: Tržec-Ptuj

...

Odgovor Napisal/-a zvonko » 06 Dec 2009, 15:18

Stikala se mi zdiju vredu, kvaliteta plastike pa se bo pokazala po določenih urah uporabe. :D

lp

Uporabniški avatar
Matjaž_Černivc
Profesor
Prispevkov: 1258
Pridružen: 15 Nov 2004, 14:04

Odgovor Napisal/-a Matjaž_Černivc » 08 Dec 2009, 18:26

...antena pa je potegnena zunaj ohišja na na zadnji strani?

lp

Uporabniški avatar
zvonko
Tekmovalec
Prispevkov: 244
Pridružen: 28 Feb 2006, 21:11
Kraj: Tržec-Ptuj

...

Odgovor Napisal/-a zvonko » 08 Dec 2009, 18:32


Uporabniški avatar
Matjaž_Černivc
Profesor
Prispevkov: 1258
Pridružen: 15 Nov 2004, 14:04

Odgovor Napisal/-a Matjaž_Černivc » 08 Dec 2009, 18:54

...se mi je zdelo da so vsaj nekje morali zaj...

Ker kolikor sem uspel posrfati je Aurora čista zmagovalka v svojem razredu!

lp

Uporabniški avatar
shqwarch
Profesor
Prispevkov: 1479
Pridružen: 02 Avg 2006, 20:24
Kraj: Nisem Profesor, Sem Razpravljalec :) ;)
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a shqwarch » 08 Dec 2009, 20:22

Matjaž_Černivc napisal/-a:...antena pa je potegnena zunaj ohišja na na zadnji strani?

lp
A to ni dobro? Če želiš menjati modul je to potem preprosto, ali je tebi zaradi drugega stališča ta hiba nevšečna? Kompliciraš :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Matjaž_Černivc
Profesor
Prispevkov: 1258
Pridružen: 15 Nov 2004, 14:04

Odgovor Napisal/-a Matjaž_Černivc » 08 Dec 2009, 20:54

shqwarch napisal/-a:
Matjaž_Černivc napisal/-a:...antena pa je potegnena zunaj ohišja na na zadnji strani?

lp
A to ni dobro? Če želiš menjati modul je to potem preprosto, ali je tebi zaradi drugega stališča ta hiba nevšečna? Kompliciraš :lol:
Čemu bi želel menjati modul na napravi, ki je v osnovi 2,4GHz ... oz. cemu bi sploh kupoval tako napravo, če bi ji kasneje želel menjati modul... Aaaa?

lp

Uporabniški avatar
skorp_jon
Profesor
Prispevkov: 1327
Pridružen: 09 Avg 2006, 09:02
Kraj: Beltinci

Odgovor Napisal/-a skorp_jon » 08 Dec 2009, 21:13

Kaj pa če drugo leto pride 12.4 Ghz ali karkoli drugega - 12.4 je izmišljen, da mi ne bo kdo govoril kje sem to našel itd...

Potem enostavno zamenjaš modul in greš dalje.
Futaba 12FG & Taranis Q X7

Uporabniški avatar
Matjaž_Černivc
Profesor
Prispevkov: 1258
Pridružen: 15 Nov 2004, 14:04

Odgovor Napisal/-a Matjaž_Černivc » 08 Dec 2009, 22:02

...verjetnost, da se zgodi kaj takega je vsaj za potenco 9 manša kot to, da pri metu sala zapneš tisti kabeleček in ga odtrgaš...

lp

Uporabniški avatar
mucy
Freak
Prispevkov: 610
Pridružen: 28 Sep 2007, 17:39
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a mucy » 08 Dec 2009, 23:03

skorp_jon napisal/-a:Kaj pa če drugo leto pride 12.4 Ghz ali karkoli drugega - 12.4 je izmišljen, da mi ne bo kdo govoril kje sem to našel itd...

Potem enostavno zamenjaš modul in greš dalje.
Futaba, JR, Graupner itd. Imajo to rešeno veliko bolj elegantno .. tut ko bo zunaj 46,78 GHz nebo nobenih črev vidnih...

LP!

Uporabniški avatar
shqwarch
Profesor
Prispevkov: 1479
Pridružen: 02 Avg 2006, 20:24
Kraj: Nisem Profesor, Sem Razpravljalec :) ;)
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a shqwarch » 08 Dec 2009, 23:13

Matjaž_Černivc napisal/-a:...verjetnost, da se zgodi kaj takega je vsaj za potenco 9 manša kot to, da pri metu sala zapneš tisti kabeleček in ga odtrgaš...

lp
Ja to ti pa dam prav ja. Se spozabiš pa zahakljaš kabel od antenece, pa je hudič.
Slika

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Odgovor Napisal/-a jannyy » 12 Dec 2009, 20:30

Kakšni so kej meniji ? zakomplicirani ali enostavni ?
"Na tisoč neumnih pride en moder in trije, ki se imajo za modre."

Uporabniški avatar
Paps
Tekmovalec
Prispevkov: 444
Pridružen: 12 Jun 2008, 17:49
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a Paps » 13 Dec 2009, 14:59

jannyy napisal/-a:Kakšni so kej meniji ? zakomplicirani ali enostavni ?
http://www.rcuniverse.com/forum/m_8861187/tm.htm

Uporabniški avatar
Jereb88
Začetnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 31 Maj 2008, 08:55
Kraj: Lipce

Odgovor Napisal/-a Jereb88 » 19 Dec 2009, 23:13

Ta tedn sem tudi jaz dobil hitec auroro.Najbolj me je skrbela antena a je kabel zelo masiven in izoliran v plastično zaščito če kabel močno povlečeš se tudi antena stakne tako da se kabel praktično ne da strgati.
Drugače pa sm z rv napravo zelo zadovljen in z njo ni nobenih problemou.

Uporabniški avatar
mmohoric
Razpravljalec
Prispevkov: 121
Pridružen: 21 Dec 2009, 16:49
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a mmohoric » 22 Dec 2009, 16:20

kakšna je razlika med tem dvema??

http://www.der-schweighofer.at/artikel/ ... empfaenger

ter

http://www.der-schweighofer.at/artikel/ ... empfaenger

vrjetno po kanalih .. :)) samo pri cool pc sem gledal pise da je 9 kanalna cena pa je tam okoli 380... tukaj pa je 7 kanalna toliko..

lp

Uporabniški avatar
saMx
Freak
Prispevkov: 749
Pridružen: 28 Mar 2008, 22:34

Odgovor Napisal/-a saMx » 22 Dec 2009, 16:38

Mislim, da samo število kanalov sprejemnika. ;)
Stay hungry. Stay foolish. :wink:

LP, Samo

Uporabniški avatar
pinc
Razpravljalec
Prispevkov: 74
Pridružen: 15 Maj 2005, 20:55
Kraj: SLO

Odgovor Napisal/-a pinc » 22 Dec 2009, 17:35

mit_optima_9_kanal_empfaenger

to pomeni da je sprejemnik z 7 oz 9 kanali komanda pa je ista tak jaz razumem.

:)

lp
pinc

Uporabniški avatar
saMx
Freak
Prispevkov: 749
Pridružen: 28 Mar 2008, 22:34

Odgovor Napisal/-a saMx » 22 Dec 2009, 18:02

=D> :P
Stay hungry. Stay foolish. :wink:

LP, Samo

Uporabniški avatar
Ericsson
Razpravljalec
Prispevkov: 148
Pridružen: 08 Sep 2008, 22:34
Kraj: Črni Vrh nad Polhovim Gradcem

Odgovor Napisal/-a Ericsson » 22 Dec 2009, 20:00

So moduli za telemetrijo že zunaj? Sicer si aurore ne lastim in si je v bljižnji prihodnosti niti ne nameravam, ker optic6 trenutno zadostuje. No, kot programerja pa me je nekaj zelo pritegnilo. Pri aurori je že serijsko vgrajen USB port za real-time telemetrijo na PC-ju. Torej je komunikacija možna v smeri RC->PC, kaj pa v stilu PC->RC? Mogoče kaj o tem piše v navodilih? Ker v primeru da je možno kontroliranje naprave s pomočjo PC-ja in s tem posledično kontroliranje modela ter istočasno telemetrijo, potem postane stvar sila zanimiva za razne projekte =P~ .
Modelarstvo, ena izmed redkih stvari pri katerih mi ni žal da sem u "hribah duma"

Uporabniški avatar
mmohoric
Razpravljalec
Prispevkov: 121
Pridružen: 21 Dec 2009, 16:49
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a mmohoric » 22 Dec 2009, 21:09

kje kupiti? pa da jo imajo na zalogi, da se jo ze jutri da dobiti :) lp

Thomi77
Razpravljalec
Prispevkov: 105
Pridružen: 22 Jun 2009, 12:07
Kraj: okolica Ljubljane

Odgovor Napisal/-a Thomi77 » 22 Dec 2009, 21:34

mmohoric napisal/-a:kje kupiti? pa da jo imajo na zalogi, da se jo ze jutri da dobiti :) lp
mislim da jo ima stopar na zalogi
http://www.stopar.si/Radijsko%20vodenje ... ma%207.htm

lp
T.
I'm so.... stay away !

Odgovori

Vrni se na