Spektrum dx6i

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Uporabniški avatar
mongo56
Tekmovalec
Prispevkov: 301
Pridružen: 07 Sep 2007, 17:36
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a mongo56 » 31 Jan 2009, 12:39

SmartPropoPlus in PPJoy si inštaliral? Sam imam slabe izkušnje s to konfiguracijo. Na Audigyju je zadeva delovala zadovoljivo (rahle variacije okoli centra), na integrirani zvočni kartici v laptopu pa se ni obneslo sploh.
Priporočam ti da si nabaviš usb interface kabel, ki je takorekoč plug&play.
Najdeš ga med malimi oglasi. Naši imajo žal zasoljene cene >20€, na ebayu ga najdeš s poštnino vred za ~10€.

Uporabniški avatar
denys
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 06 Jun 2007, 16:23
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a denys » 31 Jan 2009, 12:39

Saj sem napisal "program SmartPropoPlus".

http://downloads.sourceforge.net/smartp ... PP-337.exe

noobzor
Začetnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 24 Avg 2008, 13:27

Odgovor Napisal/-a noobzor » 31 Jan 2009, 13:06

Mam inštalerano. A morm pri PPJoyu kej kunfiguracije nardit ker mi sploh noče scanat nobene ročice niti tipke, pri Smart Pro plus pa more bit najbrš tisti okenček z ppJoy extension odklukan?
LP

Uporabniški avatar
denys
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 06 Jun 2007, 16:23
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a denys » 31 Jan 2009, 14:08

Program pusti vklopljen. NE pritisni DONE ampak HIDE, da ti ga skrije v taskbar.
Priponke
spp.JPG
spp.JPG (26.08 KiB) Pogledano 1878 krat

noobzor
Začetnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 24 Avg 2008, 13:27

Odgovor Napisal/-a noobzor » 31 Jan 2009, 15:03

V SPP-ju mam nastavljeno tako kot imaš ti. Zafrkava me ta PPJoy...
Priponke
nastavitve1.JPG
opozorilo
nastavitve1.JPG (71.62 KiB) Pogledano 1839 krat
LP

Uporabniški avatar
saMx
Freak
Prispevkov: 749
Pridružen: 28 Mar 2008, 22:34

Odgovor Napisal/-a saMx » 01 Feb 2009, 15:08

Aha, hvala vam.
Bom kar počakal, da bo kdo prodajal kakšno Futabo 3PM (ali kaj podobnega) za solidno ceno. Mogoče kdo ve za kakšno?

Hvala za prijaznost!

LP, Samo
Stay hungry. Stay foolish. :wink:

LP, Samo

zigasoncek
Razpravljalec
Prispevkov: 160
Pridružen: 20 Avg 2007, 21:24

Odgovor Napisal/-a zigasoncek » 06 Feb 2009, 22:11

Pozdravljeni!

No pa sem dočakal paket iz Anglije.:)
Vse ok,brez zapletov,korektno tudi zapakirano.Pravkar pa vgrajujem sprejemnik v avijon,tako da potem manjka samo še lepo vreme in gremu v luft.
Montiral sem tudi višinomer od Eagle Tree.

Lep modelarski pozdrav,

Žiga

Uporabniški avatar
Fido
Razpravljalec
Prispevkov: 192
Pridružen: 09 Jul 2008, 14:04
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a Fido » 07 Feb 2009, 08:12

saMx napisal/-a:Aha, hvala vam.
Bom kar počakal, da bo kdo prodajal kakšno Futabo 3PM (ali kaj podobnega) za solidno ceno. Mogoče kdo ve za kakšno?

Hvala za prijaznost!

LP, Samo

V malih oglasih, Sandi iz Celja prodaj Futabo---> viewtopic.php?t=35829 Povprašaj ga, če je še na voljo..

Lp!

Miha

Uporabniški avatar
saMx
Freak
Prispevkov: 749
Pridružen: 28 Mar 2008, 22:34

Odgovor Napisal/-a saMx » 07 Feb 2009, 08:51

Sem že gledal ja.. Ampak sem se zdaj kar odločil, da bom raje (ko bo treba) vzel kar eno avtomobilsko komando..

Hvala ti vseeno!

LP, Samo
Stay hungry. Stay foolish. :wink:

LP, Samo

robar
Tekmovalec
Prispevkov: 285
Pridružen: 13 Dec 2008, 17:42
Kraj: Škofja Loka

usb kabel za DX6i

Odgovor Napisal/-a robar » 16 Feb 2009, 15:35

Zdravo,
ali mi lahko kdo pove, koliko polov ima vtikač na originalnem kablu za simulator za povezavo med DX6i in USB računalnika. V enem od prejšnih odgovorov je pisalo, da je 3 polen, vendar je po mojem občutku verjetno 4
polen.
LP Robar

Uporabniški avatar
rok0191
Razpravljalec
Prispevkov: 187
Pridružen: 11 Maj 2008, 12:27
Kraj: Radomlje

Odgovor Napisal/-a rok0191 » 16 Feb 2009, 15:43

2 :wink:

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Re: usb kabel za DX6i

Odgovor Napisal/-a Melly » 16 Feb 2009, 16:53

robar napisal/-a:Zdravo,
ali mi lahko kdo pove, koliko polov ima vtikač na originalnem kablu za simulator za povezavo med DX6i in USB računalnika. V enem od prejšnih odgovorov je pisalo, da je 3 polen, vendar je po mojem občutku verjetno 4
polen.
LP Robar
"kabel" ni samo navadna povezava ampak je vmes tudi vezje, ki prilagodi in procesira signale (pretvornik iz PPM v format igralne palice)...
Izhod iz oddajnika je PPM, dovolj sta dve žici.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

robar
Tekmovalec
Prispevkov: 285
Pridružen: 13 Dec 2008, 17:42
Kraj: Škofja Loka

Odgovor Napisal/-a robar » 17 Feb 2009, 08:32

Melly,
hvala za pojasnilo. Mislil sem, da je pretvorba signala narejena že v komandi in se s kablom prilagodijo samo različni tipi konektorjev.
LP, Robar

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2978
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 17 Feb 2009, 10:51

Slika

robar
Tekmovalec
Prispevkov: 285
Pridružen: 13 Dec 2008, 17:42
Kraj: Škofja Loka

Odgovor Napisal/-a robar » 17 Feb 2009, 16:28

Aleš,
hvala za informacije. Ko bom imel čas, bom vse malo preštudiral in porabil kar mi bo pasalo. Ali morda veš, kje bi se lahko dobil 6 polni ženski konektor pravokotne oblike, kot ga uporablja Futaba?
LP, Robar

tadej mlakar 007
Tekmovalec
Prispevkov: 382
Pridružen: 16 Feb 2008, 23:24
Kraj: Lenart v slo. goricah

Odgovor Napisal/-a tadej mlakar 007 » 18 Feb 2009, 21:25

zigasoncek napisal/-a:Pozdravljeni!

No pa sem dočakal paket iz Anglije.:)
Vse ok,brez zapletov,korektno tudi zapakirano.Pravkar pa vgrajujem sprejemnik v avijon,tako da potem manjka samo še lepo vreme in gremu v luft.
Montiral sem tudi višinomer od Eagle Tree.

Lep modelarski pozdrav,

Žiga
super žiga,tudi mene zanima kakšne bodo tvoje ugotovitve,tudi sam gledam po teh oddajnikih,vendar me malo skrbi,kako se kaj te zadeve obnesejo v večjih modelih v akrobatskih,a ima morda kdo izkušnje???
ker tale oddajnik in tole dx6i je res poceni. ;)
Vsak dan :-({|= kurcu!

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3486
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 15 Mar 2009, 22:32

Fear of a Flat Planet.

Uporabniški avatar
skorp_jon
Profesor
Prispevkov: 1330
Pridružen: 09 Avg 2006, 09:02
Kraj: Beltinci

Odgovor Napisal/-a skorp_jon » 19 Mar 2009, 22:56

Ali mogoče kateri ve kam bi se naj poslali DX6i oddajniki?
Če sem prav našel je najbližje Nemčija.

To že nekaj časa gledam na rcgroups. Baje ko oddajnik pride nazaj dodajo 1x 6100 sprejemnik zastonj zraven.
Futaba 12FG & Taranis Q X7

Uporabniški avatar
Samko
Razpravljalec
Prispevkov: 61
Pridružen: 27 Mar 2009, 12:59
Kraj: Medvode

Odgovor Napisal/-a Samko » 30 Mar 2009, 00:33

Moj oddajnik se sicer obnaša normalno, vendar ima kodo za vpoklic, zato ga bom poslal na potovanje. Najbližje, kar sem našel, je:

Horizon Hobby Deutschland GmbH (Distributor)
Hamburger Strasse 10
Elmshorn, Germany
4941214619960
info@horizonhobby.de
http://www.horizonhobby.de

Nikjer pa nisem zasledil, da dobiš sprejemnik. Bi se pa spodobilo glede na ceno poštnine+čakanje 2-3 tedne.

Uporabniški avatar
Tobija
Začetnik
Prispevkov: 38
Pridružen: 14 Maj 2009, 17:25
Kraj: Komenda

Odgovor Napisal/-a Tobija » 16 Nov 2009, 17:47

Zanima me glede sprejemnika če je nujno da imaš zraven satelit, saj se mi je na le-temu precvikala ena antenca?

logar
Tekmovalec
Prispevkov: 229
Pridružen: 31 Jul 2007, 16:31
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a logar » 16 Nov 2009, 17:52

Če hočeš sprejemnik uporabljati brez satelita, moraš tudi zbindati brez satelita. Preverjeno pri kolegu.

LP Aljaž

Uporabniški avatar
štajerc
Dr. Modelar
Prispevkov: 2270
Pridružen: 08 Avg 2006, 14:36
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a štajerc » 23 Nov 2009, 19:16

Pozdravljeni.
mene pa zanima kako nastaviti dx6i kot učitel komando zebra pa bi bila učenec komanda. Namreč kolega učim letet trainerja pa bi nama bilo lažje če jaz vozim na dx on pa na zebri dokler se ne nauči letet. Sma probala z kablom mono to mono (oni za slušalke) pa ni nič. Mogoče sem kje v navodilih spregledal kako nastaviti oz. kako je s tem.
Prosim če kdo ve naj z nami deli pa bo nas več ki bomo vedli :P
L.P.Samo
Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno!

Uporabniški avatar
ssikuc
Freak
Prispevkov: 675
Pridružen: 10 Sep 2005, 21:02
Kraj: Zagorje

Odgovor Napisal/-a ssikuc » 27 Nov 2009, 18:26

logar napisal/-a:Če hočeš sprejemnik uporabljati brez satelita, moraš tudi zbindati brez satelita. Preverjeno pri kolegu.

LP Aljaž

O katerem sprejemniku je tu govora? Predvidevam da AR6200...
Imam omenjeni sprejemnik in ga nikakor nemorem zbindati brez satelita, lahko opišeš svoj postopek bindanja brez satelita?


LP,
Simon

Uporabniški avatar
mongo56
Tekmovalec
Prispevkov: 301
Pridružen: 07 Sep 2007, 17:36
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a mongo56 » 27 Nov 2009, 18:47

Postopek je povsem enak kot s satelitom.
1. odklopiš satelit
2. vtakneš bind plug
3. prižgeš sprejemnik
4. držiš trainer gumb (dx6i) in prižgeš komando
5. počakaš da lučka na sprejemniku sveti konstantno in nato spustiš trainer gumb
6. odstraniš bind plug
7. ugasneš sprejemnik
8. ugasneš oddajnik

Preverjeno deluje.

Uporabniški avatar
ssikuc
Freak
Prispevkov: 675
Pridružen: 10 Sep 2005, 21:02
Kraj: Zagorje

Odgovor Napisal/-a ssikuc » 27 Nov 2009, 19:15

Sem ponovil postopek še na drugem - AR6200 sprejemniku in mi deluje...
Zakaj mi pa prvi sprejemnik noče brez satelita delat :praskam:

Med bindanjem lučka na začetku utripa, potem ugasne in se ne prižge več nazaj. Bindanje s satelitom je pri tem sprejemniku normalno in delovanje je prav tako normalno, saj nisem opazil nobenih motenj ali kaj podobnega...


p.s.
Kakšen je domet brez satelita?

Odgovori

Vrni se na