Spektrum dx6i

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

RHCP
Začetnik
Prispevkov: 27
Pridružen: 13 Jan 2008, 19:37
Kraj: 1290 Grosuplje

Spektrum dx6i

Odgovor Napisal/-a RHCP » 25 Dec 2008, 13:03

Imam eno vprašanje če bi mi kdo znal odgovoriti. Na tej strani:

http://www.modelflight.com.au/spektrum/ ... m_dx6i.htm

je cena za mode 1 drugačna od cene za mode 2 spektrum dx6i. Kdo ve zakaj oziroma kaj je boljše?
lp luka

Uporabniški avatar
skorp_jon
Profesor
Prispevkov: 1330
Pridružen: 09 Avg 2006, 09:02
Kraj: Beltinci

Odgovor Napisal/-a skorp_jon » 25 Dec 2008, 14:11

Razlika je, da mode 1 ima gas na desni, mode2 pa ima gas na levi strani.

Drugo je vse isto.

Cena nevem zakaj je različna. Pač avstralci kot avstralci. Mogoče jim je kenguru spremeno cene na spletu :)
Futaba 12FG & Taranis Q X7

Uporabniški avatar
shqwarch
Profesor
Prispevkov: 1482
Pridružen: 02 Avg 2006, 20:24
Kraj: Nisem Profesor, Sem Razpravljalec :) ;)
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a shqwarch » 25 Dec 2008, 16:42

Kot ti je že skorp_jon napisal je to bistvena razlika. Glede cene je pa verjetno zato, ker je po cenejši različici verjetno večje povpraševanej, ker je večja uporaba komand katere imajo mod 2. Sicer pa je videti ja da je precej ugodna, če ne najugodnejča do sedaj videna na tržišču in če sem prav prebral pride v kompletu z sprejemnikom.
Slika

robar
Tekmovalec
Prispevkov: 285
Pridružen: 13 Dec 2008, 17:42
Kraj: Škofja Loka

DX6i

Odgovor Napisal/-a robar » 26 Dec 2008, 22:33

Jaz sem pred dobrim tednom kupil DX6i v Angliji za 95 eurov. Tam je enaka cena za MD1 in MD2. Naslov je www.fast-lad.co.uk
Pošiljka je prišla v enem tednu.
LP Robar

Uporabniški avatar
shqwarch
Profesor
Prispevkov: 1482
Pridružen: 02 Avg 2006, 20:24
Kraj: Nisem Profesor, Sem Razpravljalec :) ;)
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a shqwarch » 27 Dec 2008, 00:19

Koliko te je pa poštnina pričla?
Slika

Uporabniški avatar
skorp_jon
Profesor
Prispevkov: 1330
Pridružen: 09 Avg 2006, 09:02
Kraj: Beltinci

Odgovor Napisal/-a skorp_jon » 27 Dec 2008, 16:57

Mene je poštnina z anglije stala okoli 15€. Nisem čisto do evra prepričan.

Komando nisem niti probal, pa sem jo že prodal. Dobro, da bo ostala v moji vasi in bom jo vsaj videl :)
Futaba 12FG & Taranis Q X7

robar
Tekmovalec
Prispevkov: 285
Pridružen: 13 Dec 2008, 17:42
Kraj: Škofja Loka

Poštnina iz Anglije

Odgovor Napisal/-a robar » 27 Dec 2008, 18:15

Ja poštnina je približno 15 eurov in je odvisna od trenutne menjave funta.

Uporabniški avatar
Multijet
Tekmovalec
Prispevkov: 339
Pridružen: 24 Mar 2008, 14:48
Kraj: Šentjernej

info

Odgovor Napisal/-a Multijet » 03 Jan 2009, 16:25

Živijo zanimam se za nakup te postaje pa me zanima će je to uredu postaja,ter kje se da potem dobiti sprejemnike?
Lp Blaž
Kdor ne leti sploh ne živi!!!!

Uporabniški avatar
Offshore
Dr. Modelar
Prispevkov: 4968
Pridružen: 23 Avg 2005, 14:24
Kraj: bogu iza nogu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Offshore » 03 Jan 2009, 19:42

Lindi jih ima od cca. 60€ naprej
...

Uporabniški avatar
mucy
Freak
Prispevkov: 610
Pridružen: 28 Sep 2007, 17:39
Kraj: Bled

Odgovor Napisal/-a mucy » 04 Jan 2009, 02:20

Mibo, od 47€ naprej..

wolf
Začetnik
Prispevkov: 15
Pridružen: 13 Jan 2009, 23:05
Kraj: KK

Odgovor Napisal/-a wolf » 21 Jan 2009, 21:50

Če se priključim tej temi, da ne odpiram nove za dx6i.
Kako priklopiti dx6i za simulator, ter učitelj - učenec?
Izdelava kablov, ter nastavitve ??
Lahko tudi link na odgovore.
lp
wolf

Uporabniški avatar
skorp_jon
Profesor
Prispevkov: 1330
Pridružen: 09 Avg 2006, 09:02
Kraj: Beltinci

Odgovor Napisal/-a skorp_jon » 21 Jan 2009, 23:01

Kabli so isti kot za graupner sisteme.
Futaba 12FG & Taranis Q X7

wolf
Začetnik
Prispevkov: 15
Pridružen: 13 Jan 2009, 23:05
Kraj: KK

Odgovor Napisal/-a wolf » 22 Jan 2009, 13:31

Kaj pa nastavitve, kakšna stikala za preklop in podobno ?
Namreč zadevo imam šele naročeno, v navodilih nisem zasledil kaj konkretnega. V modelarstvu pa sem zelen, tako da manjka praktičnega pristopa.
lp
wolf

Uporabniški avatar
bray
Freak
Prispevkov: 928
Pridružen: 04 Maj 2006, 20:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bray » 22 Jan 2009, 13:58

Ne potrebujes nic drugega kot navaden kabel z mono bananco na vsaki strani (seveda ce imata obe napravi isti prikljucek). Na master napravi pa potem s stikalom TRAINER preklopis na slave oziroma dovolis ucencu upravljanje preko slave komande. Sam sem preizkusil zadevo z dvema DX6i in gre brez problema. Morajo pa biti nastavitve modela (hodi, trimi, mixi) iste na obeh napravah.
I didn't know it was impossible when i did it!
http://www.sdgpslogger.com
http://bpp-blog.blogspot.com

zigasoncek
Razpravljalec
Prispevkov: 160
Pridružen: 20 Avg 2007, 21:24

Odgovor Napisal/-a zigasoncek » 27 Jan 2009, 13:42

Naročil DX6i pri Fast Lad Performance.

Se že veselim pošiljke :)

Me pa zanima ali ima kdo shemo za USB kabel za simulator?

LP
Žiga

Uporabniški avatar
denys
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 06 Jun 2007, 16:23
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a denys » 27 Jan 2009, 16:36

Ne rabiš usb kabla. Rabiš samo vhod "line in" ali "microfon" na zvočni kartici, program SmartPropoPlus in kabel z dvemi 3,5mm jack priključki (moški na obeh straneh).

Slika

zigasoncek
Razpravljalec
Prispevkov: 160
Pridružen: 20 Avg 2007, 21:24

Odgovor Napisal/-a zigasoncek » 27 Jan 2009, 21:08

Živjo!

Hvala za odgovor.Se pravi konektor 2 pinski ali 3?pa kje je žila in masa.

LP
Žiga

Uporabniški avatar
denys
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 06 Jun 2007, 16:23
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a denys » 27 Jan 2009, 21:52

Ni važno, lahko je tudi stereo jack. Kabel kupi, ker za 2€ se ti ga ne splača sam delat. Dobiš ga v vseh trgovinah z avdio opremo.

zigasoncek
Razpravljalec
Prispevkov: 160
Pridružen: 20 Avg 2007, 21:24

Odgovor Napisal/-a zigasoncek » 27 Jan 2009, 21:56

Super.
Hvala ti!

Poročam, ko zadevo dobim in sprobam.

LP
Žiga

Uporabniški avatar
saMx
Freak
Prispevkov: 749
Pridružen: 28 Mar 2008, 22:34

Odgovor Napisal/-a saMx » 29 Jan 2009, 20:44

Živjo.

Sem videl, da ravno pišete o tej Spektrumovi napravi.. Pa bi še jaz nekaj vprašal.. Mogoče je že tako napisano..

Zanima me nasploh tale naprava Spektrum DX5e, ali dela tako kot mora.. Namreč zanima me zaradi tega ker je zelo nizka cena, glede na to, da je 2.4GHz. Edino kar me malo moti je to, da je letalska (ampak bi se kar hitro navadil :P). :D

Hvala za odgovore!

LP, Samo
Stay hungry. Stay foolish. :wink:

LP, Samo

Uporabniški avatar
mongo56
Tekmovalec
Prispevkov: 301
Pridružen: 07 Sep 2007, 17:36
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a mongo56 » 29 Jan 2009, 21:54

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=947709

Na tujih forumih so zadovoljni z njo.
Če ne potrebuješ več kot 5 kanalov, te ne moti, da ima spomin samo za en model in da takorekoč nima možnosti programiranja potem mislim, da je vredna svojega denarja.
Je pa res, da 80€ sam zanjo ne bi dal ker za slabih 40€ več dobiš DX6i.

Uporabniški avatar
shqwarch
Profesor
Prispevkov: 1482
Pridružen: 02 Avg 2006, 20:24
Kraj: Nisem Profesor, Sem Razpravljalec :) ;)
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a shqwarch » 30 Jan 2009, 00:07

So pa zato tu kitajčki :lol: :lol:

PS: Ali mi zna kdo pojasniti, kaj pomeni pri Corona sistemih kratica DSSS ter FHSS.
Slika

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2978
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 30 Jan 2009, 08:03

Pri firmi ,ki jo reklamiraš si lahko prebereš razlago.......


The 2.4GHz adheres strictly to Frequency-Hopping Spread Spectrum (FHSS) communication standards by constantly switching across a wide band of frequencies. The 2.4G system has made digital communication come true and sends an error free signal to the receiver which is decoded faster than ever before.
Direct Sequence Spread Spectrum (DSSS) uses a carrier that remains fixed to a specific frequency band. The data signal, rather than beingtransmitted on a narrow band as is done in microwave communications, is spread onto a much larger range of frequencies (RFbandwidth) using a specific encoding scheme. This encoding scheme is known as a Pseudo-noise sequence, or PN sequence.
Slika

Uporabniški avatar
mongo56
Tekmovalec
Prispevkov: 301
Pridružen: 07 Sep 2007, 17:36
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a mongo56 » 31 Jan 2009, 10:21


noobzor
Začetnik
Prispevkov: 47
Pridružen: 24 Avg 2008, 13:27

Odgovor Napisal/-a noobzor » 31 Jan 2009, 11:47

denys napisal/-a:Ne rabiš usb kabla. Rabiš samo vhod "line in" ali "microfon" na zvočni kartici, program SmartPropoPlus in kabel z dvemi 3,5mm jack priključki (moški na obeh straneh).

Slika
Ali rabiš kakkšen driver za to ker se ne spoznam preveč na računalnike in mi zadeva preprosto ne laufa.
LP

Odgovori

Vrni se na