Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 02 Jan 2010, 10:00

A imaš "capacitiy" nastavljen na pravo kapaciteto baterije?
Novi oddajniki imajo drugačne baterije in moraš nastaviti "slfdscharge" na "low".

A "battery charge" ti pa kaže prav (se manjša z uporabo)? Ker, ko sem izklopil oddajniški modul tudi ne kaže več časa (je premajhna poraba toka). Zna bit, da MLink porabi premalo toka...
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
gandalf
Freak
Prispevkov: 881
Pridružen: 13 Jul 2008, 12:40
Kraj: Slov. Konjice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gandalf » 02 Jan 2010, 10:06

Takole je zdaj.
Batt. voltage 7.95V
Battery charge je 0h
Remaining time je 0h
Operating time je 27.7h

Kapaciteta baterije je nastavljena prav kot tudi slfdscharge je na LOW
Kaj je potem kaj narobe? :-?
http://www.slometeo.net/bezina/

Uporabniški avatar
gizmo
Tekmovalec
Prispevkov: 219
Pridružen: 03 Apr 2005, 21:59
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a gizmo » 02 Jan 2010, 10:11

Pozdrav,

Ker ne vem, kdaj sem napravo kupil (MPX Royal Evo 9), ali je mogoče kakorkoli drugače ugotoviti, ali spada v datumsko krizno skupino ali ne? Recimo preko priklopa na PC (ser.kabel preko COM)...?

Hvala in LP
Igor

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 02 Jan 2010, 10:16

Hmm, mogoče po verziji programske opreme.
Mislim, da ne bodo nič komplicirali, če jim pošlješ, ker je nadgradnja brezplačna, pa itak naredijo še pregled zraven.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 02 Jan 2010, 13:35

gandalf napisal/-a:Takole je zdaj.
Batt. voltage 7.95V
Battery charge je 0h
Remaining time je 0h
Operating time je 27.7h

Kapaciteta baterije je nastavljena prav kot tudi slfdscharge je na LOW
Kaj je potem kaj narobe? :-?
Bo treba v navodila pogledat, kot, da ne bi resetiralo, ko napolne.
A si polnil prazno baterijo ali napol prazno, mogoče nio zaznal prav, pa tudi polniti moraš baterijo v oddajniku (OBVEZNO MAX 1,5A), če jo vzameš ven in zunaj polneš moraš na roko nastavit kapaciteto...
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
gandalf
Freak
Prispevkov: 881
Pridružen: 13 Jul 2008, 12:40
Kraj: Slov. Konjice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gandalf » 02 Jan 2010, 13:41

Baterijo sem polnil z toko 0,2A in je bila pol prazna. Po končanem polnjenju to se lepo prikazuje pol pa ne več sam nevem kako dolgo. Mogoče 1 dan ali pa.... Ko bom naslednjo polnjenje naredil bom potem to kontroliral. Do sedaj sem opravil 2 polnjenja!
Samo sem pa opazil ko napolnil baterijo mi na polnilcu pokaže takšno vrednost !(mAh) v RV napravi pa drugo. In navodilh piše da lahko to spremeniš da potem prav računa :-k

LP!

Danilo
http://www.slometeo.net/bezina/

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2963
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 02 Feb 2010, 14:30

tole se mi valja v računalniku,če komu koristi.....
More and more people install other radio systems into existing RC units,
with the Multiplex Royal Evo / Pro series there is an ignoring
power up delay and warning message when we unplug the normal RF module,
and install our own.
So Daniel Wee and I have spend a few hrs supplying you this info,
about how to get rid of this RF OFF warning.
The rf module is connected with a 6 pin header,
no 2 from bottom, is a RF module mounted signal, when pulled hight
the microcontroller will see an RF module.
So the trick is to connect a 3.3V signal to that pin,
this pictures show you how this can be done, without remove the PCB,
this picture is of a PRO12 unit !!
it may look different on EVO 9/12, but it will be the same pin 2 from bottom
in the 6 pin header.
Priponke
royal_pro_12_008.jpg
royal_pro_12_008.jpg (116.21 KiB) Pogledano 3652 krat
Slika

čebelar
Začetnik
Prispevkov: 38
Pridružen: 17 Sep 2007, 20:17

Odgovor Napisal/-a čebelar » 16 Mar 2010, 19:29

Zanima me kako najlaže sprogramiram da bom imel na ročki za plin poln odklon servomotorja (reglerja) in ne prednastavljenega nekoliko naprej, da lahko ugasneš motor na tipko. Težava se pojavi pri elektro modelih kjer potrebuješ poln odklon. Zanima pa me tudi kako napravo resetiraš- nastaviš na tovarniško nastavitev. Naprava je še EVO vendar je posodobljena na zadnjo verzijo (3.30). LP Tomaž

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 16 Mar 2010, 20:49

V navodilih piše, da pač trim od gasa daš na minimum, če uporabljaš elektro motor.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

čebelar
Začetnik
Prispevkov: 38
Pridružen: 17 Sep 2007, 20:17

Odgovor Napisal/-a čebelar » 16 Mar 2010, 21:15

To sem naredil vendar sem mislil da obstoja še kakšna druga možnost. Lp Tomaž

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 16 Mar 2010, 21:36

čebelar napisal/-a:To sem naredil vendar sem mislil da obstoja še kakšna druga možnost. Lp Tomaž
To je edina. Druga bi bila, da daš gas na drsnik in bremzo na ročko, pa bi delovalo normalno. Ta opcija je ponavadi na voljo pri jadralnih modelih.
Malce poglej v navodila.
Če se ne motim, lahko izklopiš tisto tipko v nastavitvah. In imaš potem normalni kanal.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3480
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 19 Mar 2010, 15:35

Hej!

Pri programiranju novega modela sem naletel na težavo pri nastavitvi faz letenja. Nikakor ne morem nastaviti, da se mi pri preklopu faze letenja iz normal v speed oba elerona dvigneta gor.
Poizkušal sem z mixi vendar se mi odklanjata kontra. Prosim za pomoč. [-o<
Fear of a Flat Planet.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 19 Mar 2010, 16:53

Pisaneli napisal/-a:Hej!

Pri programiranju novega modela sem naletel na težavo pri nastavitvi faz letenja. Nikakor ne morem nastaviti, da se mi pri preklopu faze letenja iz normal v speed oba elerona dvigneta gor.
Poizkušal sem z mixi vendar se mi odklanjata kontra. Prosim za pomoč. [-o<
greš pod servo, pa enmu od njiju daš reverse. Moraš pa imeti aileron+ v servo assigment, drugače se obnaša kot klasičen eleron, ko pa ime še tisti + zraven, mu lahko dodeliš funkcijo flapa ali spoilerja.
To sem se tudi sam zaje... pri Spinu DLG, preden sem naredil točno tako, kot sem si zamislil. MPX ima malce drugačno logiko od ostalih, v bistvu je vse skupaj dokaj enostavno in pregledno, ampak dokler ne preštudiraš navodil, kot je treba, gledaš kot tele v komando. To je mene isto pralo, dokler nisem šel malce skozi navodila, edino še heli meniji mi niso še jasni, tako, da se malce lovim.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3480
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 19 Mar 2010, 17:05

To je to, hvala Krist. =D>
Zadnjič spremenil Pisaneli, dne 19 Mar 2010, 18:19, skupaj popravljeno 2 krat.
Fear of a Flat Planet.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 19 Mar 2010, 17:26

Ni panike.
Pravjo, da je hudič v detailih :wink:
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3480
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 19 Mar 2010, 18:15

Moj odgovor se je nekam čudno zapisal. Še enkrat, hvala Krist.
Fear of a Flat Planet.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 06 Jul 2010, 06:38

Nekej me rajca PRO 16 M-link...
Moj EVO 12 ima že več kot 323 ur, tako da razmišljam o servisu (trenutno ta opcija odpade) ali kar novi napravi. Čez slaba 2meseca me čaka svetovno prvenstvo, pa ne bi rad letal z napravo, ki ni 100%.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 06 Jul 2010, 16:58

Saj, če daš na servis jo zrihtajo, da bo kot nova in pač dodaš še modul...
Mene je tudi mučilo ampak Jeti tudi ni od muh...
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 06 Jul 2010, 17:58

O temu sem razmišljal, sam nikoli ni bil pravi trenutek za poslat napravo na servis. Po eni strani je to ugodna varjanta, ampak ta trenutek si ne morem privoščiti, da bi bil brez naprave, ker jo potrebujem naslednji mesec za treninge in tekmovanje (računam, da bom naredil nekje med 40 in 50 urami na terenu). Glede na ure, ki jih ima, imam občasno čuden občutek. Nekaj sem se še menil s kolegom, da odkupi napravo od mene za simbolično ceno (pa jo pošlje na servis), sam pa vzamem novo s M-linkom.
Sicer imam sedaj že 2 leti assan v modelu, pa nimam pripomb. Imam pa v prihodnosti nekaj zanimivih projektov, za katere bi bil rad 100%, da ne bo težav. Že ti raketoplani so lahko nevarni ob odpovedi naprave, pa tudi modeli niso poceni. En model me stane nekje 650€...
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 13 Jul 2010, 05:12

Melly napisal/-a:Samo opozorilo vsem, ki ste nadgradili EVO v PRO. Od verzije 3.30 naprej ne delujejo več 2,4GHz moduli drugih proizvajalcev (Jeti, Assan, Spektrum, Futaba), če so povezani na notranji konektor.
MLink 2,4GHz ne uporablja več PPM signala ampak svoje digitalno kodiranje, zadnja delujoča verzija, ki še podpira PPM je 2,62.

Z novo verzijo ne delujejo tudi stari MPX moduli s kristali.

Še debata o razbitju novega protokola (ali vsaj emulaciji synth modula, ki tudi deluje z novimi protokoli)...

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1114060

V primeru, da ste posodobili oddajnik, lahko naložite staro verzijo 2,62, vendar je potrebno datoteko preimenovati v 3,30... ker pač firmware loader uporablja samo najnovejšo verzijo.
Za kolega sprašujem. Posodobil je svojo naprado na V2,62 in dal zamenjati tudi SYNTH modul. Sedaj razmišlja o 2,4GHz. Bo deloval 35MHz modul, če mu posodobim napravo na V3,30?
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 13 Jul 2010, 06:25

Z notranjim priključkom ne bo deloval, ker v novejši verziji preverja pristnost oddajnega modula (če je MPX ali ne). Pusti 2.62 in mir. Če pa res želi posodobiti pa bo moral modul povezati na zunanji priključek...
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 13 Jul 2010, 06:57

Hmm, čudno.
V obeh primerih bi imel originalna MPX modula.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
RAF
Tekmovalec
Prispevkov: 217
Pridružen: 04 Feb 2007, 14:26
Kraj: Rodine

Odgovor Napisal/-a RAF » 14 Jul 2010, 20:02

Preverjanje modula se da v nastavitvah izključiti, samo če je originalni modul ne bo problema.
Brez zdravega strahu pred tlemi

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 14 Jul 2010, 20:45

RAF napisal/-a:Preverjanje modula se da v nastavitvah izključiti, samo če je originalni modul ne bo problema.
Od verzije 2.62 naprej ne delajo moduli drugih proizvajalcev na notranjem priključku, tudi če ugasneš preverjanje... originalni pa delujejo.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 15 Jul 2010, 20:33

Royal Pro Datamanager je malce drugačnejši od starega. Učasih je bil zraven še gumb update, na novem pa ga ni. Se mogoče sam posodobi, ko so na voljo nove posodobitve ali kako?

@Melly
Imaš mogoče še kje stare update za evo? Sam imam še 1.4 ampak vem da so bili evoti tudi 1.54 ali 1.52 verzije.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Odgovori

Vrni se na