Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3450
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Re: Multiplex Royal Evo 9 - vrtljiv gumb

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 12 Okt 2014, 21:51

..::matic::.. napisal/-a:Pozdravljeni,

potrebujem pomoč pri iskanju dobavitelja, oz. prodajalca za plastičen gumb 3D digi-adjuster-ja. Postaja je po neumnem ostala na strehi avtomobila ](*,), na srečo v "pultu" :roll: in je ob pristanku drifftala malo... bottomline, odletel ji je samo ta plastičen gumb(črni vrteči gumb, levo zgoraj na fotografiji).

lp,
Matic
Najboljša rešitev je kontakt servisa. Poveš kaj rabiš in ti to pošljejo na dom.

http://www.multiplex-rc.de/en/service/f ... login.html
Slika

Fear of a Flat Planet.

..::matic::..
Začetnik
Prispevkov: 8
Pridružen: 19 Avg 2009, 10:44

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a ..::matic::.. » 12 Okt 2014, 23:14

Super! Hvala ti :wink:

lp,

Matic

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 13 Okt 2014, 05:09

..::matic::.. napisal/-a:Super! Hvala ti :wink:

lp,

Matic
Imam dva viška.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
aspirin1
Freak
Prispevkov: 766
Pridružen: 10 Feb 2008, 07:31

Snap-Flap

Odgovor Napisal/-a aspirin1 » 20 Apr 2015, 06:49

Pozdravljeni poznavalci Royal Evo,Pro 9
Po navodilih nikakor ne morem sprogramirati funkcijo od 5x mixerja-Aileron+.In sicer naj bi se (po navodilih stran 41,12.8.4 aktiviral Flap+ in sicer na stikalo "G".Verjetno ni obvezno prav to stikalo.Nastavim vse po "reglcih" vendar mi kasneje,ko grem v osnovni meni mixer-meni Aileron+ ,točka meni Ele-TR ter preverim možnost vklopa "G" npr.mrtvo-samo zvezdica in funkcije vklopa/izklopa Snap-Flap ne morem preklapljati.Sama funkcija sicer deluje (na vseh treh štartnih fazah) vendar želim imeti to funkcijo izključno pod termik fazo in seveda možnost vklopa/izklopa.
Če se je kdo tako "globoko " ukvarjal z zadevami bom vesel namigov.
Lp Rudi

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 20 Apr 2015, 07:05

Jaz sem to ponavadi rešil z fiksnimi procenti za določeno fazo, tako da se flap postavlja glede na fazo leta. Če pa želiš imeti ti polni nadzor nad flapom, pa daš na off in potem nastaviš končne položaje in offset. Lahko pa nastaviš pri vsaki fazi DR ali pa posebaj hode in expo. S tem dejansko podvojiš število faz, ker imaš lahko v eni fazi dvojne odklone. Pa daš en položaj stikala, da imaš mrtvo funkcijo, drugi položaj pa ti omogoča nadzor.
Škoda edino, ker mi je stari evo umrl in nisem uspel rešiti podatkov modelov, ker sem imel podoben model in mi je vzelo kar nekaj časa, da sem nastavil mixe na krilu in V repu, da je zadeva funkcionerala po mojih željah.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
aspirin1
Freak
Prispevkov: 766
Pridružen: 10 Feb 2008, 07:31

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a aspirin1 » 20 Apr 2015, 11:21

Pozdrav

Še fotko prilagam-kot rečeno ne glede na nastavitev (npr.stikalo "G") v osnovnem meniju in Mix-1 se kasneje stikalo ne odzove oziroma ga ne prikaže v mikserju.Rad bi samo,da vklopim/izklopim snap-flap funkcijo v režimu "termik".
Priponke
Snap Flapit.jpg
Snap Flapit.jpg (87.72 KiB) Pogledano 4125 krat

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 20 Apr 2015, 12:18

aspirin1 napisal/-a:Pozdrav

Še fotko prilagam-kot rečeno ne glede na nastavitev (npr.stikalo "G") v osnovnem meniju in Mix-1 se kasneje stikalo ne odzove oziroma ga ne prikaže v mikserju.Rad bi samo,da vklopim/izklopim snap-flap funkcijo v režimu "termik".
Probaj v osnovnem meniju spremenit stikalo za Mix-1 na katerega drugega dvopolnega ali na stranski tipki. Ker je čudno, da ti ne vklopi funkcije.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

razkent
Freak
Prispevkov: 893
Pridružen: 21 Mar 2006, 19:11
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a razkent » 31 Maj 2015, 15:29

Je kdo kdaj poskusil odstraniti plastično ohišje (črna cev) za 35 MHz antetno ?

Ker te antene ne rabim več, bi mi prav prišel tisti prostor v škatli.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 31 Maj 2015, 18:14

razkent napisal/-a:Je kdo kdaj poskusil odstraniti plastično ohišje (črna cev) za 35 MHz antetno ?

Ker te antene ne rabim več, bi mi prav prišel tisti prostor v škatli.
Samo odviješ.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

razkent
Freak
Prispevkov: 893
Pridružen: 21 Mar 2006, 19:11
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a razkent » 31 Maj 2015, 22:28

A samo tedva vijaka zgoraj ali je tudi kaj spodaj ? Je treba odmaknit displej ?
Priponke
evo.jpg
evo.jpg (141.8 KiB) Pogledano 3952 krat

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 01 Jun 2015, 05:13

Dva zgorej pa še dva v sredini, kjer je tista objemka, ki drži cev antene.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 04 Nov 2015, 18:57

LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2874
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 21 Nov 2015, 10:05

Slika

IKE
Tekmovalec
Prispevkov: 346
Pridružen: 07 Jun 2005, 21:37
Kraj: Maribor

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a IKE » 29 Nov 2015, 02:14

Prvič sem se spravil k uporabi mixov in na modelu z eleroni in flapi uspešno nastavil buterfly.

Nastavil sem tudi, da se mi skupaj z aleroni odklanjajo tudi flapi. Da bi to lahko preizskusil v zraku bi si to funkcijo želel povezat s poljubnim stikalom. Ne najdem in iz navodil ne znam razbrati kako se to naredi ? Torej katero funkcijo moram izbrati in ji določiti uporabo stikala.

Imam MPX Rojal Pro 16.

Prednastavljenih mixov še zdaj ne razumem najbolje in ne najdem logične povezave, kako si zapomniti, kje kdaj in zakaj se kje kaj nastavlja.

Kje lahko najdem razlago simbolov v definiranih mixih ? Nikjer v navodilih ne najdem opisa za te znake !?

Slika

Hvala za pomoč in odgovore.
Ma saj gre ... če ne po luftu pa po tleh.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 29 Nov 2015, 09:40

IKE napisal/-a:Prvič sem se spravil k uporabi mixov in na modelu z eleroni in flapi uspešno nastavil buterfly.

Nastavil sem tudi, da se mi skupaj z aleroni odklanjajo tudi flapi. Da bi to lahko preizskusil v zraku bi si to funkcijo želel povezat s poljubnim stikalom. Ne najdem in iz navodil ne znam razbrati kako se to naredi ? Torej katero funkcijo moram izbrati in ji določiti uporabo stikala.

Imam MPX Rojal Pro 16.

Prednastavljenih mixov še zdaj ne razumem najbolje in ne najdem logične povezave, kako si zapomniti, kje kdaj in zakaj se kje kaj nastavlja.

Kje lahko najdem razlago simbolov v definiranih mixih ? Nikjer v navodilih ne najdem opisa za te znake !?

Slika

Hvala za pomoč in odgovore.
Na koncu navodil je razlaga simbolov, vsaj tako je bilo pri starih navodilih. Eni so za simetričen odklon, eni asimetričen.
Glej stran 39 od navodil za Rojal sx.

Edit: če ti pomaga tole. Dtara navodila za Rojal Evo stran 58.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
joskokladusan
Tekmovalec
Prispevkov: 238
Pridružen: 27 Okt 2011, 17:02
Kraj: Kostanjevica na Krki

Multiplex Royal

Odgovor Napisal/-a joskokladusan » 30 Jan 2016, 17:50

Ali kdo ve ce se za komando Royal Pro ali Evo9 dobi kratka antena? Ali sploh obstaja?
Zadnjič spremenil joskokladusan, dne 31 Jan 2016, 18:13, skupaj popravljeno 1 krat.
;-)

Uporabniški avatar
anti-gravitačnik
Razpravljalec
Prispevkov: 110
Pridružen: 05 Jun 2011, 20:15
Kraj: Trzin

Re: Multiplex Royal royal

Odgovor Napisal/-a anti-gravitačnik » 31 Jan 2016, 17:13

Upam, da to kej pomaga:
http://www.becker-fm.de/shop/group/Kurz ... lex-Sender

V katalogu so oznake take:
35 MHz #7 5126
40/41 MHz #7 5127
Multiplex Cockpit SX 2.4 GHz

Uporabniški avatar
joskokladusan
Tekmovalec
Prispevkov: 238
Pridružen: 27 Okt 2011, 17:02
Kraj: Kostanjevica na Krki

Re: Multiplex Royal royal

Odgovor Napisal/-a joskokladusan » 31 Jan 2016, 18:13

Hvala. Ce se kdaj vidimo, pritisnem za rundo. :)
;-)

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2874
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 30 Nov 2016, 22:03

Slika

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 565
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 01 Dec 2016, 10:46

AlesZ napisal/-a:...mogoče komu kdaj prav pride...!
Če bi bilo vsaj v angleščini :-k ...
Sploh pa od zadnje nadgradnje Multiplexove strani ni več angleščine [-(

Lp,
Andreo
Slika

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 01 Dec 2016, 12:20

Andreo29 napisal/-a:
AlesZ napisal/-a:...mogoče komu kdaj prav pride...!
Če bi bilo vsaj v angleščini :-k ...
Sploh pa od zadnje nadgradnje Multiplexove strani ni več angleščine [-(

Lp,
Sem opazil 8)
Zadnjič je bil upgrade za royal sx16, halo, katera žalost. Dal se po novem z totary sprehajat po telemetriji. Pred dvema letoma sem jih prosil, če bi lahko dodali 2 dodatna kanala za fpv na učenec/učitelj, pa je bil odgovor pač klasičen, da mogoče nekoč...
Po vseh teh letih uporabe sem dobesedno razočaran, ker niso zadnjih par let naredili nič, da bi bili v koraku z ostalimi.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 565
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 01 Dec 2016, 19:59

Se strinjam s tabo Kristjan. Res so v nekem zimskem spanju.

Lp,
Andreo
Slika

FANATIC
Razpravljalec
Prispevkov: 133
Pridružen: 04 Feb 2009, 09:31
Kraj: Pod hribom

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a FANATIC » 01 Dec 2016, 21:08

..................
Zadnjič spremenil FANATIC, dne 12 Apr 2017, 06:13, skupaj popravljeno 1 krat.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 01 Dec 2016, 22:25

FANATIC napisal/-a:Katere funkcije pogrešate na SX16?
Sprejemniki z ppm izhodom, to je prva reč. Dodatne kanale pri treinerju. Možnost poimenovanja teh kanalov po svoje.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

FANATIC
Razpravljalec
Prispevkov: 133
Pridružen: 04 Feb 2009, 09:31
Kraj: Pod hribom

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a FANATIC » 02 Dec 2016, 06:37

A profi tx ima to uštimano?

Odgovori

Vrni se na