Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
mucek
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 09 Avg 2003, 22:42
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mucek » 28 Jun 2009, 16:38

MPX in UNI, ja - to bo to. It's been a while ... :)

LP, Grega

Uporabniški avatar
Vsenafarbos
Razpravljalec
Prispevkov: 79
Pridružen: 19 Nov 2004, 23:50
Kraj: Sodražica-Radovljica

Odgovor Napisal/-a Vsenafarbos » 29 Jun 2009, 21:15

Evo...na brzino sem probal premenjat med MPX in UNI in se mi spreminja center! Upam, da bo zdaj šlo. V navodilih pa ni nič posebej omenjeno, kaj bi ta nastavitev pomenila #-o

Mucek&Melly =D> =D> =D> Hvala!


LP, Klemen :D

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 12 Jul 2009, 15:15

Še razpored na notranjem priljučku (RF modul) številka 1 je gor (antena) 6 pa dol (baterija)

1 PPM RF
2
3 + V napajanje s stikala za vklop
4 GND
5
6 antena (35 ali 40 MHz)

Pri novejših verzijah (EVO in PRO), če odstranimo oddajniški modul in vgradimo Jeti, Assan, Spektrum, Futabo, Corono 2,4GHz, potem nam PPM RF signal, ko ne prepozna RF modula, ugasne. Rešitev je, če povežemo 2 in 5 priključek, oddajnik "misli" da imamo HFM-4 modul...

V nasprotnem primeru lahko dobimo PPM signal tudi s 4 pina na din priključku, vendar ne moremo uporabljati oddajnika kot "učitelj"...
Zadnjič spremenil Melly, dne 06 Okt 2009, 17:16, skupaj popravljeno 1 krat.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Odgovor Napisal/-a jannyy » 17 Avg 2009, 08:37

Mi kdo na hitrco pove kako naj obrnem kanale ker se mi oba flapa obračata v isto smer na royal evo 7 pro... da ne motim prejšnjega lastnika če je na dopustu :) imam pa vezane vsakega na svoj kanal...
"Na tisoč neumnih pride en moder in trije, ki se imajo za modre."

razkent
Freak
Prispevkov: 905
Pridružen: 21 Mar 2006, 19:11
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a razkent » 17 Avg 2009, 09:12

Flapa se morata obračat v isto smer. Misliš elerona ?

Uporabniški avatar
andrej007
Profesor
Prispevkov: 1245
Pridružen: 06 Okt 2006, 12:43
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a andrej007 » 17 Avg 2009, 09:18

Na enem izmed servotov vklopi reverse :wink:
Modelarstvo je droga ,ki škoduje predvsem finančnemu stanju odvisnika :lol: :roll: :lol:


lp Andrej

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Odgovor Napisal/-a jannyy » 17 Avg 2009, 09:31

ja ja elerona ...... ja jaz sem najdu rev/trm funkcijo sam ne znam vklopit rev... se vidi da je minilo kar nekaj cajta odkar sem kupil komando ...
"Na tisoč neumnih pride en moder in trije, ki se imajo za modre."

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Odgovor Napisal/-a jannyy » 17 Avg 2009, 10:57

eko nastavil :) hvala vseeno...
"Na tisoč neumnih pride en moder in trije, ki se imajo za modre."

rgolob
Razpravljalec
Prispevkov: 84
Pridružen: 25 Jun 2007, 19:45
Kraj: Straža
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rgolob » 23 Sep 2009, 17:00

Zanima me če ima še kdo probleme z nastavitvijo časa pri fazi leta!

Spojlerje mam naštimane na 3 sek, se pravi da bi moral le ta potovati od nevtrale do skrajne točke 3 sekunde, meni pa kljub temu skoči v momentu v skrajno lego!

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 05 Okt 2009, 17:23

Samo opozorilo vsem, ki ste nadgradili EVO v PRO. Od verzije 3.30 naprej ne delujejo več 2,4GHz moduli drugih proizvajalcev (Jeti, Assan, Spektrum, Futaba), če so povezani na notranji konektor.
MLink 2,4GHz ne uporablja več PPM signala ampak svoje digitalno kodiranje, zadnja delujoča verzija, ki še podpira PPM je 2,62.

Z novo verzijo ne delujejo tudi stari MPX moduli s kristali.

Še debata o razbitju novega protokola (ali vsaj emulaciji synth modula, ki tudi deluje z novimi protokoli)...

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1114060

V primeru, da ste posodobili oddajnik, lahko naložite staro verzijo 2,62, vendar je potrebno datoteko preimenovati v 3,30... ker pač firmware loader uporablja samo najnovejšo verzijo.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3479
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 05 Okt 2009, 21:10

Zanimivo. Več kot dobrodošla informacija.
Fear of a Flat Planet.

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 06 Okt 2009, 10:43

Firmware 3.30:
- M-Link (MPX 2.4Ghz)
- Pro7 20 modelov, Pro9 = 28 modelov.
- Pro12 spremeni v Pro16 (16 kanalov z M-Link)

Komunikacija med RF in Royal PRO...
http://www.stoeckli.net/Lists/Posts/Post.aspx?ID=3
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 06 Okt 2009, 15:07

No pa še "stari" firmware 2.62... (spremeni .pdf v .zip). Ime posamezne datoteke spremenimo iz 2v62 v 3v30 (naloži samo novejšo ali enako verzijo)...
Priponke
updates.pdf
(449.59 KiB) Prenešeno 184 krat
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 06 Okt 2009, 15:38

še dobro, da nisem naprave pošiljal na servis.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 06 Okt 2009, 17:15

Krist napisal/-a:še dobro, da nisem naprave pošiljal na servis.
Zakaj?

Verzija 2.62 (PRO) prav lepo dela z vsemi moduli, in kot vem imaš 12tko, ki jo verzija 3.30 spremeni celo v 16tko, M-Link pa spet ni tako drag, če potrebuješ več kanalov, pa tudi izpis telemetrije na ekranu ni švoh...
Če recimo EVO7 (ki je precej oskubljen) spremeniš (zastonj) v PRO7 dobiš prav dober oddajnik za majhen denar...
Tudi Data manager je izboljšan v PRO verziji in deluje kot je treba.
Bo pa Jeti verjetno spremenil oddajni modul, da bo delal tudi s 3.30 (in upajmo uporabljal LCD oddajnika namesto Jeti boxa). To pomeni direkt digitalno kot dela Spektrum DX7SE, brez konverzije digitalno-PPM-digitalo-servo, samo še digitalno-servo. Večja resolucija, hitrejši prenosi...

p.s. tudi EVO uporablja digitalen prenos, če imaš synth modul (synth modul iz digitalnega naredi PPM, ki ga potem pošlje)... takrat je 2 pin Tx, 5 pa Rx. Samo stari HFM-4 dela na PPM (2 in 5 sklene).
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 06 Okt 2009, 18:03

Novi Data manager omogoča tudi kalibracijo ročic (super če menjamo drsnike ali vrtljive potenciometre ali vgradimo ročice s HAL senzorji)... bravo MPX, spet ena taprava.


5.5.3. Reset stick calibration and stick button calibration
The transmitter controls (sticks, sliders) are subject to a certain level of wear, and in the course of time their characteristics will
alter slightly as a result. For this reason it is sensible to re-calibrate the sticks from time to time.
This is the procedure for carrying out a Reset:
a. Mark the Reset process by clicking in the appropriate select box (a tick appears).
b. Click on the software button Start Reset.
The calibration data is now erased.
c. You must now move both sliders and both sticks (incl. throttle stick) as accurately as possible to the Centre position.
d. Click on Start TX (transmitter).
The transmitter’s screen now displays the Calibration menu (Servo monitor with percentage figures).
e. Calibrate the sticks: move both sticks to one corner (e.g. bottom right), and hold them there until the red LED goes out.
Move both sticks to the opposite corner (e.g. top left) and hold them there until the red LED goes out. Now move both
sticks back to centre (including the throttle stick).
f. Calibrate the sliders: move both sliders to one end-point (e.g. down), and wait until the red LED goes out.
Move both sliders to the opposite end-point (e.g. up) and wait until the red LED goes out. Move both sliders back to Centre.
g. Stick buttons: no action required! Any installed stick buttons are automatically re-calibrated when the transmitter is
switched on again.
h. This concludes the calibration process. Disconnect the PC lead from the transmitter, then switch the transmitter off and on
again.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

čebelar
Začetnik
Prispevkov: 38
Pridružen: 17 Sep 2007, 20:17

Odgovor Napisal/-a čebelar » 05 Nov 2009, 19:25

Lep pozdrav

Sem lastnik Royal evo 9 ke, ki bi jo rad poslal na servis na popravilo(izguba modela,po vsej verjetnosti kriv priključek antene) in da mi jo posodobijo. Ali jih je treba obvestiti, da jim napravo pošljem ali jo kar pošljem? Kako je s plačilom? Ne potrebujem pa PCM verzije ker bom v prihodnosti preklopil na 2,4G. [-o<

LP Tomaž

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 05 Nov 2009, 21:45

Preveri na spletni strani Multiplex, so imeli obrazec, ki ga priložiš, ko pošlješ. Ni jih pa potrebno obvestiti, upgrade je zastonj (plačaš samo poštnino), lahko pa naredijo tudi servis (če je od servisa preteklo dve leti se splača)...

Če pa spada pod vpoklic, pa bodo zastonj porihtali in še dva servota ti podarijo.

http://www.multiplex-rc.de/cms/vorschau ... 080910.pdf

Evo še obrazec in navodila...

http://www.multiplex-rc.de/cms/vorschau ... 090128.pdf
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

čebelar
Začetnik
Prispevkov: 38
Pridružen: 17 Sep 2007, 20:17

Odgovor Napisal/-a čebelar » 05 Nov 2009, 22:00

Hvala za podatke. Vpoklic verjetno ne pride v poštev ker je naprava starejša, na servisu pa tudi še ni bila tako da bom najbrž izbral tretjo možnost.

Lp Tomaž

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 05 Nov 2009, 23:32

čebelar napisal/-a:Hvala za podatke. Vpoklic verjetno ne pride v poštev ker je naprava starejša, na servisu pa tudi še ni bila tako da bom najbrž izbral tretjo možnost.

Lp Tomaž
Ti vseeno prosi za vpoklic, meni so ga naredili na mlajši napravi...
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

čebelar
Začetnik
Prispevkov: 38
Pridružen: 17 Sep 2007, 20:17

Odgovor Napisal/-a čebelar » 06 Nov 2009, 11:15

Danes jo bom poslal. V kartici imajo okence za vpis številke kreditne kartice kamor pa jo nebi vpisal. Ali lahko plačaš kako drugače, preko banke?

Lp Tomaž

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3479
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 06 Nov 2009, 13:41

Počakaj, da napravo popravijo, nato pa te bodo sami obvestili stroških popravila. Potem pa jim nakažeš na njihovo banko.
Fear of a Flat Planet.

čebelar
Začetnik
Prispevkov: 38
Pridružen: 17 Sep 2007, 20:17

Odgovor Napisal/-a čebelar » 06 Nov 2009, 15:58

Najlepša hvala za vso pomoč.

Lp Tomaž

čebelar
Začetnik
Prispevkov: 38
Pridružen: 17 Sep 2007, 20:17

Odgovor Napisal/-a čebelar » 08 Dec 2009, 17:54

Po slabih treh tednih dobil napravo iz servisa. Na njej so opravili servis (zamenjali anteno in priključke nanjo- sedaj dvojni, ter zamenjali HF modul). Naredili so teste (vpoklic) jo nadgradili in priložili še nova navodila (proti starim navodilom so precej bolj obširna). Za mojo potrpržljivost pa so priložili še dva servomotorja :D . In vse to brezplačno kljub temu da je naprava precej starejša kot pa so bile serijske številke pri vpoklicu :D . Pa naj še kdo reče da to ni profesionalni odnos MULTIPLEXA do svojih strank.

LP Tomaž

Uporabniški avatar
gandalf
Freak
Prispevkov: 881
Pridružen: 13 Jul 2008, 12:40
Kraj: Slov. Konjice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gandalf » 02 Jan 2010, 09:23

Zanima me če vam kaže na RV napravi Remaining time ? Meni samo kaže ko jo napolnim potem pa to izgine oz pade na 0 :-k To je v meniju, kjer pokaže verzijo programa itd...

LP!

Danilo
http://www.slometeo.net/bezina/

Odgovori

Vrni se na