Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3444
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 16 Maj 2014, 09:09

Tudi rumena za pisto. :D

Slika
Slika

Fear of a Flat Planet.

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2868
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 16 Maj 2014, 10:27

Tudi rumena za pisto. :D
Dobro bi šlo skupaj z tistim brezrokavnikom za na avtocesto.................
Slika

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3444
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 24 Maj 2014, 19:55

Danes sem imel v rokah novo komando in lahko rečem, da sem navdušen.
Ročke se sedaj odlično premikajo, zelo mehko zahvaljajoč 4 štirim ležajem v mehanizmu.

Tudi zgornja dva gumba sta sedaj bolj kompaktna in boljša za upravljanje.

Mogoče pomankljivost, da še sedaj niso dali noter Lixx baterij za napajanje.
Slika

Fear of a Flat Planet.

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Melly » 07 Jun 2014, 13:46

Po mojem je NiMH še vedno boljša izbira.
Samo pomisli na hladno vreme (ko NiMH še vedno dela), napihovanje lipotov (in posledično uničenje oddajnika), polnjenje brez balanserja, tokovi so itak majhni, meni je prva original zdržala 3 leta, potem sem prodal ta oddajnik in ob prodaji je bila baterija še vedno OK, je pa res, da sem jo pazil (baterijo) in jo vedno pravilno spraznil/napolnil.

Sicer sem pa danes nadgradil na verzijo 3.5 (prej 3.41), sedaj mi piše "SX" namesto "pro" druge razlike pa ne vidim.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

klemen spes
Razpravljalec
Prispevkov: 64
Pridružen: 04 Okt 2008, 11:14
Kraj: Celje

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a klemen spes » 29 Jul 2014, 09:42

Pozdravljeni,

Rabim pomoč pri nadgradnji Royal Evo 9. Sedaj je 35 Mhz in bi nadgradil na 2,4 GHZ. Programska oprema je še vedno stara verzija 1,4.
Kupil bi original od multiplexa http://shop.lindinger.at/product_info.p ... s_id=80330.
Zasledil sem, da greš na njihovo stran in si downloadaš program in nadgradiš (seveda z kablom komanda-pc, kar že imam)
Njihova stran se ne odpre: www.multiplex-rc.de Ali je to že kdo počel? Vljudno bi prosu za navodila.

Hvala,
Lp, Klemen

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2868
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 29 Jul 2014, 09:56

Naložiti si moraš"MULTIPLEX LAUNCHER",a si prijavljen na strani...?
Če si boš zaželel telemetrijo ti ta sprejemnik ne bo odgovarjal.
Slika

klemen spes
Razpravljalec
Prispevkov: 64
Pridružen: 04 Okt 2008, 11:14
Kraj: Celje

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a klemen spes » 29 Jul 2014, 15:23

Ali lahko potem priklopim tudi drugi sprejemnik (drug proizvajalec) ? V menjavi iz 35Mhz na 2,4 Ghz sem cist tuj.

klemen spes
Razpravljalec
Prispevkov: 64
Pridružen: 04 Okt 2008, 11:14
Kraj: Celje

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a klemen spes » 29 Jul 2014, 15:26

Aja pa opazil sem tudi, da eni sprejemniki imajo dva sprejemniška kabla eni pa samo enega.
V čem je razlika? Dometu ali se sprejemniki z dvema antenoma uporabljajo izključno v karbonskih modelih ?

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2868
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 29 Jul 2014, 15:59

Ali lahko potem priklopim tudi drugi sprejemnik (drug proizvajalec) ? V menjavi iz 35Mhz na 2,4 Ghz sem cist tuj.
NE....na tem sistemu je uporaben samo M-link MPX
Aja pa opazil sem tudi, da eni sprejemniki imajo dva sprejemniška kabla eni pa samo enega.

MPX z dvema antenama ima v sebi dve sprejemniški stopnji
MPX z eno anteno ima eno sprejemniško stopnjo in neko napredno kontrolo signala,dva RX sprejemnika lahko vežeš skupaj(pod določenimi pogoji)
V čem je razlika? Dometu ali se sprejemniki z dvema antenoma uporabljajo izključno v karbonskih modelih ?
V karbonskih trupih uporabljaš sprejemnike z anteno zunaj,odmaknjeno od trupa.Če boš to uporabljal se izobrazi,o tem je kar nekaj napisanega......
Slika

klemen spes
Razpravljalec
Prispevkov: 64
Pridružen: 04 Okt 2008, 11:14
Kraj: Celje

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a klemen spes » 29 Jul 2014, 21:06

Hvala za info. Me pa zanima ali lahko nadgradim svojo Multiplex Royal z katerim drugim modulom 2,4 Ghz , da bom lahko uporabljal druge sprejemnike ?
Ali je multiplex zaščiten pred tem. Ali prav razumem, če kupim novo npr. Graupner napravo potem lahko uporabljam samo graupnerjeve sprejemnike ?

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2868
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 29 Jul 2014, 21:35

Ali prav razumem, če kupim novo npr. Graupner napravo potem lahko uporabljam samo graupnerjeve sprejemnike ?
Ja,oziroma uporabiš neke generične ,če postojijio za ta sistem.V bistvu je pa vsak sistem kompatibilen samo s svojimi sprejemniki.(oziroma generiki,če postojijo) Za MPX jih ni......Lahko pa nadgradiš napravo s katerim drugim sistemom,malo pobrskaj tega je veliko na forumu................
Slika

klemen spes
Razpravljalec
Prispevkov: 64
Pridružen: 04 Okt 2008, 11:14
Kraj: Celje

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a klemen spes » 29 Jul 2014, 22:12

Ok, Hvala za info. Bom malo pobrskal pa da vidim kako in kaj.

klemen spes
Razpravljalec
Prispevkov: 64
Pridružen: 04 Okt 2008, 11:14
Kraj: Celje

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a klemen spes » 30 Jul 2014, 08:04

Nevem zakaj ampak ko instaliram MULTIPLEX LAUNCHER, se program ustavi na filu: DAO350.DLL in samo melje pa melje. Noče instalirat. Mogoče imel kdo isti problem? Imam pa win 8,1 ter poskusil na XP in je isto.

klemen spes
Razpravljalec
Prispevkov: 64
Pridružen: 04 Okt 2008, 11:14
Kraj: Celje

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a klemen spes » 30 Jul 2014, 20:07

Se mi je po cca 3 urah instaliral vendar svojo staro royalko 9 1,4 programsko opremo nemorem nadgradit v novejšo. Ko jo priklopim na kabelj jo nezazna in multiplex ima gor nadgradnjo samo za pro verzije :(
Gledam pa po meniju in nikjer nenajdem mixa flap-aileron. Mixal bi servota 1 in 5 za aileron na flape. Vem, da je to robbe Mx 18 imel.

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 10 Avg 2014, 15:26

klemen spes napisal/-a:Se mi je po cca 3 urah instaliral vendar svojo staro royalko 9 1,4 programsko opremo nemorem nadgradit v novejšo. Ko jo priklopim na kabelj jo nezazna in multiplex ima gor nadgradnjo samo za pro verzije :(
Gledam pa po meniju in nikjer nenajdem mixa flap-aileron. Mixal bi servota 1 in 5 za aileron na flape. Vem, da je to robbe Mx 18 imel.
Ima, ampak poglej v navodila. Je pod mixih, samo aktivirat moraš funkcijo pri aileronih in zadeva deluje. Nastaviš v glavnem vse, samo potrebno je preštudirat tisto modro knjigo.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 23 Avg 2014, 20:45

Moja je danes po sedmih letih in pol umrla :cry:
457 delovnih ur...
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
sihu
Tekmovalec
Prispevkov: 351
Pridružen: 07 Sep 2011, 10:25
Kraj: Slovenska Bistrica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a sihu » 23 Avg 2014, 21:11

R.I.P. 😉
Hitec Eclipse 7 Pro, RV-9, Scout, EPP Mustang P-51, Bliss Topmodel CZ, Robbe Charter, CopterX 450

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 24 Avg 2014, 07:18

K sreči imam še cockpit SX, ampak za FPV letenje mi ne bo dovolj, ker ne omogoča priklopa headtrackerja.
Učeraj sem sumil trimerje in sem zamenjal tipke na trimerjih, pa je bilo nekaj časa uredu. Potem pa je zopet naprava zamrznila ob vklopu. Ostal mi je prvi zaslon. Odprem napravo, preverim še ostale tipke in ker so se mi zdele sumljive, zamenjam še 13 tipk. Sestavim napravo in zadeva deluje. Nato jo še nekajkrat uspešno prižgem, ko pa že mislim, kako sem zadevo popravil, se ponovi ista napaka...

EDIT: Rešil zadevo!
Končno mi jo je uspelo prižgat normalno in potem sem čisto za foro izklopil funkcijo učenec učitelja. Očitno jo bom moral vklapljat in izklapljat, ko jo bom potreboval. Sedaj sem imel vklopljeno. Pa kr ne morem verjet, ni še za odpis....


Če koga zanima, lahko opišem postopek priklopa DIY headtreckerja na EVO/PRO.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 31 Avg 2014, 19:33

Pisaneli napisal/-a:Danes sem imel v rokah novo komando in lahko rečem, da sem navdušen.
Ročke se sedaj odlično premikajo, zelo mehko zahvaljajoč 4 štirim ležajem v mehanizmu.

Tudi zgornja dva gumba sta sedaj bolj kompaktna in boljša za upravljanje.

Mogoče pomankljivost, da še sedaj niso dali noter Lixx baterij za napajanje.
Lahko prosim poslikaš notranjost?
Glede na to, da je moja naprava slabega zdravja, razmišljam o novi. Rad pa bi uporabil pladtične ročice od EVO 12, še posebaj tisto z gumbi.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3444
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 01 Sep 2014, 20:02

Krist napisal/-a:
Pisaneli napisal/-a:Danes sem imel v rokah novo komando in lahko rečem, da sem navdušen.
Ročke se sedaj odlično premikajo, zelo mehko zahvaljajoč 4 štirim ležajem v mehanizmu.

Tudi zgornja dva gumba sta sedaj bolj kompaktna in boljša za upravljanje.

Mogoče pomankljivost, da še sedaj niso dali noter Lixx baterij za napajanje.
Lahko prosim poslikaš notranjost?
Glede na to, da je moja naprava slabega zdravja, razmišljam o novi. Rad pa bi uporabil pladtične ročice od EVO 12, še posebaj tisto z gumbi.
Zdravo Kristjan

To je bilo spomladi pri švajgiju na sejmu tako da jaz nimam nove naprave žal.
Slika

Fear of a Flat Planet.

razkent
Freak
Prispevkov: 893
Pridružen: 21 Mar 2006, 19:11
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a razkent » 02 Sep 2014, 07:17

Mogoče kdo ve, kako se pini na USB interfacu priklopijo na sprejemnik. Pini so Rx, Tx in GND, pa me zanima, kako gre to na +, - in signal.

(nimam originalnega MPX interfaca, ampak z oddajnikom mi dela)

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 557
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 02 Sep 2014, 07:52

Poglej si članek MPX USB-PC kjer sem pripel .pdf z navodili.
Lp
Andreo
Graupner MZ-24Pro 2,4GHz
Slika

razkent
Freak
Prispevkov: 893
Pridružen: 21 Mar 2006, 19:11
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a razkent » 02 Sep 2014, 08:32

Nisem prav močen v nemščini.

Torej, na Tx in Rx daš 100 ohm upor, ju povežeš preko diode, pa na SIGNAL pin ?

Si to sprobal ?

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 557
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 02 Sep 2014, 08:45

Ja tako.
Jaz sem si "zmiksal" obe shemi iz .pdf-ja tako, da preko stikala nastavim ali se gre za oddajnik ali sprejemnik. Meni dela bp.
Imam pa tale Mini USB To TTL / COM Converter Module build-in CP2102 UART modul. Naredil sem si ga po navodilih Melly-ja. Poglej na 12. strani te teme.

Lp,
Andreo
Graupner MZ-24Pro 2,4GHz
Slika

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 03 Sep 2014, 09:05

Škoda, sem mislil, da si jo nabavil. Če se izide, bom verjetno uzel rumeno sx16
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Odgovori

Vrni se na