Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
razkent
Freak
Prispevkov: 905
Pridružen: 21 Mar 2006, 19:11
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a razkent » 23 Jan 2009, 12:54

Nikjer nisem našel, kakšne so prednosti/novosti v2.0 firmwara. Ve kdo kaj več o tem ?

razkent
Freak
Prispevkov: 905
Pridružen: 21 Mar 2006, 19:11
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a razkent » 23 Jan 2009, 12:58

Našel

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 23 Jan 2009, 13:46

Velika razlika je za lastnike evo 7, ker postane programsko enak pro 9 in 12...
Pa tudi expo je različen za načine letenja, pa možnost spreminjanja modelov s PCjem, pa še kaj bi se našlo.

Včeraj sem prebral navodila za PRO in sem našel tudi nekaj novosti pri Nimh bateriji, lahko nastaviš manjšo samoizpraznitev in velikost do 4000mAh, originalna je sedaj 2100mAh, nekaj piše tudi o avtomatski varovalki za prekoračitev toka...
Drugače ni večjih sprememb, dodana je možnost za stikala še v drugi ročici in dodatnem tropoložajnem stikalu. Ne vem pa, če so popravili flape z 20% na 0% ob prvi nastavitvi.
Pa, če se ne motim so spremenili krivuljo za pitch iz 6 v 5 točk.
Pa možnost nadgradnje, ker nadgradenj za verzijo 1.4 ne bo.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
zerdoner
Freak
Prispevkov: 612
Pridružen: 18 Dec 2005, 13:19
Kraj: Polzela

royal

Odgovor Napisal/-a zerdoner » 23 Jan 2009, 13:51

Torej...če imam sedaj v evo 9 1.4 se sploh splača dat nadgradit na 2.0

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 27 Jan 2009, 00:02

Pa je v MPXu.
Priponke
posta.jpg
posta.jpg (93.76 KiB) Pogledano 3491 krat
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 17 Feb 2009, 14:22

Končno je sedmica doma.
Naredili so pregled in posodobitev programske opreme, poštnino mi niso zaračunali in zraven so dodali tudi dva servo mehanizma!!! Pošteno, čeprav sem poslal na posodobitev so vseeno naredili pregled in poravnali poštnino in dodali servota za darilo.
Sedaj je verzija 2.60, programsko je enaka 9 in 12. Samo še nalepki snamem in je.
=D> =D> =D>
MPX rules, Graupner pa še vedno šraufa iFS module, čakam in čakam...

Sedaj pošljem še evo9...
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 17 Feb 2009, 18:21

Popravili so fixed flape na 0%... pa še kaj. Med fazami lahko nastaviš od 0 do 4 sekunde, expo na vsako fazo posebej, expo na gasu... sami bonbončki. V heli meniju so dodali še en mikser, spremenili za governor (še lažje nastaviš krivuljo)...

Pa še tole...

http://www.youtube.com/watch?v=vj0IFJwv-y0
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 20 Feb 2009, 14:52

Devetka potuje...
Priponke
evo9.jpg
evo9.jpg (97.05 KiB) Pogledano 4004 krat
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Matjaž_Černivc
Profesor
Prispevkov: 1259
Pridružen: 15 Nov 2004, 14:04

Odgovor Napisal/-a Matjaž_Černivc » 21 Feb 2009, 23:25

...se jo mogoče kdo odločil in kupil evo 12 (običajno) sedaj, ko je bila v akciji pri severnih sosedih?


Sam sem se danes odločil, da bom pripravil cekine...pa ni več akcije...

lp

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 22 Feb 2009, 01:15

"Prošla baka s kolačima".

Pokliči še Koleta, mogoče ima kakšno.

Sicer pa PRO 12 za 489e
http://shop.lindinger.at/product_info.p ... s_id=72184
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
JKSniper
Dr. Modelar
Prispevkov: 3611
Pridružen: 02 Sep 2005, 12:38
Kraj: Celje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a JKSniper » 22 Feb 2009, 08:35

Matjaž_Černivc napisal/-a:...se jo mogoče kdo odločil in kupil evo 12 (običajno) sedaj, ko je bila v akciji pri severnih sosedih?
Moj brat - RoK-K na forumu.

LP!
Jure
CNC Razrez lesa, karbona in umetnih materialov
3D Tisk PLA, PETG, ABS, TPU
Konstruiranje, izdelava in lotanje tiskanih vezij

Uporabniški avatar
MATJAŽ
Freak
Prispevkov: 879
Pridružen: 19 Sep 2005, 20:16
Kraj: KAMNIK

Odgovor Napisal/-a MATJAŽ » 25 Feb 2009, 17:04

Melly napisal/-a:Devetka potuje...
Melly ko boš dobil 9ko nazaj poročaj novosti...
modelarstvo je ta bol'\:D/

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 03 Mar 2009, 22:01

Ma po pravici sem zadovoljen že z 7ko PRO.
Sicer je moja 9tka ena zadnjih evo modelov (ima že elektroniko kot pro model), tako, da bo po nadgradnji enaka PRO modelu (sicer brez PCM oddajniškega modula, ker itak uporabljam 2,4).
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
MATJAŽ
Freak
Prispevkov: 879
Pridružen: 19 Sep 2005, 20:16
Kraj: KAMNIK

Odgovor Napisal/-a MATJAŽ » 10 Mar 2009, 14:46

Ali se sploh splača potem poslati gor nadgraditi...?? za 9ko govorim

Koliko časa si čakal, da je prišla nazaj..?
Ali ostane v komandi to kar si imel do sedaj sprogramiran?
modelarstvo je ta bol'\:D/

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 10 Mar 2009, 16:03

Pomnilnik je pobrisan, saj je tudi nov program za PRO verzijo. Čakaš dober mesec. Če ti ni do teh par novosti pa...
Sicer, če ima oddajnik že nekaj 100 ur se splača poslati na upgrade in doplačati 30e za kompleten servis (stikala, potenciometri...).
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 21 Apr 2009, 22:08

Ročice... nekam so podobne Royal evo :lol:
http://www.megatron.de/export/Joysticks/DB_806_engl.pdf
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
sandi.smid
Freak
Prispevkov: 972
Pridružen: 06 Mar 2006, 07:16
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a sandi.smid » 17 Jun 2009, 11:53

Prosim za pomoč pri nastavitvah za ''butterfly'' na 9-ki. Mogoče video ali slikovno gradivo.. [-o< #-o

LP Sandi

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 17 Jun 2009, 12:39

sandi.smid napisal/-a:Prosim za pomoč pri nastavitvah za ''butterfly'' na 9-ki. Mogoče video ali slikovno gradivo.. [-o< #-o

LP Sandi
Poglej tukaj... (crow)
http://www.rc-soar.com/multiplex/mpxevo/jd_faq.htm

http://www.rc-soar.com/multiplex/mpxevo ... mdrela.htm
Priponke
evotutorialnew.pdf
glej stran 67
(1.59 MiB) Prenešeno 133 krat
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Jakob
Tekmovalec
Prispevkov: 251
Pridružen: 15 Maj 2007, 19:11
Kraj: Podkoren

Odgovor Napisal/-a Jakob » 17 Jun 2009, 13:51

sandi.smid napisal/-a:Prosim za pomoč pri nastavitvah za ''butterfly'' na 9-ki. Mogoče video ali slikovno gradivo.. [-o< #-o

LP Sandi

tole je Krist enkat posnel meni... http://www.youtube.com/watch?v=ZZkoYeppEi8

Podobna zadeva..

Uporabniški avatar
sandi.smid
Freak
Prispevkov: 972
Pridružen: 06 Mar 2006, 07:16
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a sandi.smid » 17 Jun 2009, 14:34

Mi je zaenkrat uspelo, vendar je še veliko dela z temi nastavitvami.. Hvala Melly..

Jakob> Sem opazil že prej in tudi to že uporabil, vendar ni isto kot butterfly.. Tudi tebi hvala. ;)

LP Sandi

Uporabniški avatar
Vsenafarbos
Razpravljalec
Prispevkov: 79
Pridružen: 19 Nov 2004, 23:50
Kraj: Sodražica-Radovljica

Odgovor Napisal/-a Vsenafarbos » 26 Jun 2009, 22:33

Živjo!


Bi mi lahko kdo objasnil, kaj v oddajniku diktira nevtralno lego servomehanizma?

Problem je sledeč...Imam pešajočo komando FC-16, lani sem pa nabavil Royal Evo 9 in vse modele počasi preprogramiram na novo komando.

Izkaže pa se, da je nevtralna lega servota, ki sprejema signal iz Royal Evo drastično zamaknjena glede na nastavitve, ki sem jih imel na FC-16.

Zaenkrat nisem imel druge alternative, kot mehansko prestavljanje ročiče servomehanizma, kar je pri večini modelov šlo bp.

Pri dveh modelih pa imam servote zalepljene v krilu in bo remont sila neugoden #-o


Kakšna ideja? [-o<


LP, Klemen

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 28 Jun 2009, 07:52

?
Klikneš tipko ki ima narisan servo.
Izbereš "calibrate".
Izbereš kanal (od 1 do 9).
Izbereš "rev/trm" in potem vrtiš tipko. Spreminja se nastavitev centra in end pointov (end pointi do 10 procentov naenkrat).

Premica y=k*x + n , tukaj spreminjaš vrednost "n". Drugi tipi oddajnikov, ko spreminjaš "subtrim" spremeniš samo v centru, tukaj pa dvigneš ali spustiš celo premico, kar je edino pravilno.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Vsenafarbos
Razpravljalec
Prispevkov: 79
Pridružen: 19 Nov 2004, 23:50
Kraj: Sodražica-Radovljica

Odgovor Napisal/-a Vsenafarbos » 28 Jun 2009, 10:33

Melly napisal/-a:?
Klikneš tipko ki ima narisan servo.
Izbereš "calibrate".
Izbereš kanal (od 1 do 9).
Izbereš "rev/trm" in potem vrtiš tipko. Spreminja se nastavitev centra in end pointov (end pointi do 10 procentov naenkrat).

Premica y=k*x + n , tukaj spreminjaš vrednost "n". Drugi tipi oddajnikov, ko spreminjaš "subtrim" spremeniš samo v centru, tukaj pa dvigneš ali spustiš celo premico, kar je edino pravilno.

Vse lepo in prav...Če odklon ni prevelik...Ker imam mehanske povezave narejene tako, da je izkoriščen skoraj ves hod servomehanizma, z "calibrate" funkcijo ne pridem skozi.

Ti že lahko poljubno nastavljaš center pozicijo, vendar je omejitev zgornjega in spodnjega hoda v oddajniku na 110% in v praksi dobiš čisto linearno premico samo v območju +-10% od centra. Kar je več, ni več linearno v obeh območjih. Sem tudi z to funkcijo že poizkušal kaj rešiti, pa ni šlo...

Očitno bo treba po pajsar #-o :D


KK

mucek
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 09 Avg 2003, 22:42
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mucek » 28 Jun 2009, 12:05

Če me spomin ne vara (nekaj časa sem že iz modelarskih vod), ima MPX dolžino nulte pozicije pulz 1,6ms, drugi pa 1,5ms - od tod razlika. Se je pa dalo pri mojem EVO7 nastaviti tip servomehanizma med MXP in Hitec (če se ne motim) in slednji tip je bil 1,5ms.
Malo preišči pri nastavitvah za servomehanizem ali mogoče celo pri osnovnih nastavitvah oddajnika/modela, če lahko kje to nastaviš.

LP, Grega

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 28 Jun 2009, 14:30

Nulta pozicija je točno 1,5 tako kot pri JR/Graupner, tisto je bilo za MPX servote, poglej, če slučajno nisi nastavil MPX servo, mora bit UNI...
110% MPX je enako 140% Futaba in 150% JR/Graupner/Spektrum.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Odgovori

Vrni se na