Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 16 Jul 2010, 06:03

Na žalost imam samo 2,62 (za PRO), pa še to so mi poslali se mi zdi, da na rcgroupsih...
Bom malo pogledal.
Trenutno imam nov modul Jeti MPX, me prav zanima, če za delati z novimi verzijami, bom probal sedmico.

p.s. če imaš pro data manager, verjetno ugotovi, da imaš še evo? in ti ne ponudi UPDATE?
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 16 Jul 2010, 07:24

Ja. Sicer nisem imel naprave priključene, da se ne bi še kaj ji zmešalo.
Nekaj sem že iskal po rcg, pa sem naletel samo na 2.62 verzijo.
Ne vem, zakaj ne pustijo vse na serverju. Bom pa še kontaktiral direktno MPX, pa upam, da mi bodo lahko pomagali.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 23 Jul 2010, 08:39

Sva poštimala napravo.
Delujeta oba modula.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 24 Jul 2010, 14:42

Za probo sem si naročil novo anteno za mojega EVO-ta. Me prav zanima, če se bo kaj poznala razlika v dometu in zasesljivosti Assanovega modula.

antena
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2963
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 04 Avg 2010, 09:19

Tole sem prvič opazil, http://www.sm-modellbau.de/shop/product ... 114[url]ne najdem pa nič o eagle tree ?[/url]
Slika

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 17 Dec 2010, 20:27

Danes sem dobil M-Link in 6 sprejemnikov. Hitro sem posodobil pro9 z 2.62 na 3.41 in minuto kasneje je bil modul Jeti zunaj modul M-Link pa noter.

Na kratko:

1. light in DR light sprejemniki nimajo telemetrije (OK to jasno piše) nimajo pa tudi osnovne telemetrije (sporočanje napetosti napajanja sprejemnika in kvalitete signala) to pa nikjer ne piše... si bom moral omisliti kakšen dražji sprejemnik.
2. vse deluje brezhibno in preprosto (fast response z vlakcem impulzov samo 14ms za 12 kanalov), pa fail safe je otročje lahko nastavit (samo postaviš ročice v položaj in klikneš opcijo na oddajniku), bind je klik tipke v sprejemniku in vklop oddajnik s stisnjeno prvo levo tipko...
3. za štiri 5 kanalne light (TRex 250, MPX Xeno, depron indor in DEX) in enega 6 kanalnega DR light (Protos 500) in enega 7 kanalnega DR light (rezerva) sprejemnika ter oddajniški modul sem plačal dobrih 380e. Verjetno bom vzel še enega 7 ali 9 kanalnega s telemetrijo (za F3A) in ša vsak senzor toka in napetosti.

p.s. pred kratkim sem nabavil še en EVO 12 in ga poslal v Nemčijo na servis, vpoklic in nadgradnjo na PRO12, ko se vrne bo dobil še eno nadgradnjo na PRO16... potem gre PRO9 k novemu lastniku z Jeti modulom... aja še par Jeti sprejemnikov je ostalo za info ZS.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Coil
Profesor
Prispevkov: 1145
Pridružen: 22 Mar 2008, 00:00
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Coil » 17 Dec 2010, 21:50

Krist napisal/-a:Za probo sem si naročil novo anteno za mojega EVO-ta. Me prav zanima, če se bo kaj poznala razlika v dometu in zasesljivosti Assanovega modula.

antena
Jaz to ne bi počel, ker je splošno znano da z večanjem občutljivoti anteni odajnika izgubljamo na pokritosti sevalnega polja antene. Antena bo bolj direkcijonalna in bo zelo pomembno kako je obrnjena glede na anteno na letalu. Najbrž se zelo dobro obnese pri nepremikajočih zadevah, a pri letalih ki se stalno premikajo, nevem.

Kaj ti sedaj z navadno 2dBi anteno manjka dometa?

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 17 Dec 2010, 21:53

Naročil sem jo zgolj za probo. Nisem pa še sploh letel z njo.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
Coil
Profesor
Prispevkov: 1145
Pridružen: 22 Mar 2008, 00:00
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Coil » 17 Dec 2010, 21:58

Hotel sem povedati, da prej dobro stestiraj na tleh. Spremljam podvige ljudi ki se grejo (long range FPV) in pravijo da je za oddajnik najboje navadna 2dBi ker seva lepo v krogu...

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 23 Dec 2010, 22:20

Danes sem dobil nazaj evo12 upgrejdan na pro16. (od trenutka ko sem poslal do danes dobrih 10 dni, MPX seka). M-Link sem zmontiral...

Dobil sem tudi tamali sprejemnik 6ch m-link, teža manj kot 3 grame... za deprončka bo glih tapravi.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 08 Jan 2011, 12:52

Še link do micro priključkov za 6ch sprejemnik, enaki priključki so tudi za P in K stikali....

10x Mini JST plug with 28# wire for mini receiver

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0482182913
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2963
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 08 Jan 2011, 13:12

Slikice za primerjavo............
Priponke
IMGP1336.JPG
IMGP1336.JPG (122.28 KiB) Pogledano 2936 krat
IMGP1335.JPG
možno je del s konektorji odstranit in direktno spajkat servoje......
IMGP1335.JPG (116.24 KiB) Pogledano 2936 krat
Slika

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 08 Jan 2011, 13:18

Ja, zanimivo, da dobiš kar zraven sprejemnika navodila kako ga še dodatno olajšaš (garancija propade), ampak za deprončke so micro priključki tudi dovolj, tiste 2 grama lahko hitro nekje drugje notri prineseš. (recimo malo skrajšaš kable).
Sta pa 2 grama pomembna za mikro letala, kjer se res vsak gram pozna.

Jaz tamalega uporabljam že dobrih 30 poletov in nimam pripomb (v kombinaciji z D47 3 kos in YGE 8A vse skupaj na 2s250 30C iz lindingerja). BEC odklopljen in direkt sprejemnik in servoti na 2s (na krmilniku odspajkam rdečo-plus žico z BECa in jo direkt spojim na rdečo-plus z napajanja 2s).

p.s. iščem pa en tak priključek kot je na sprejemniku, če ga ima kdo viška ZS.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a gusar » 08 Jan 2011, 23:59

Iščem tak konektor mpx kot je na Hf -modulu označen "iščem in iščem toda ne najdem" če ga kdo ima ali ve kje se da kupit ?
Priponke
P1082407.JPG
P1082407.JPG (138.34 KiB) Pogledano 2766 krat
MKM

Uporabniški avatar
zerdoner
Freak
Prispevkov: 612
Pridružen: 18 Dec 2005, 13:19
Kraj: Polzela

konektor

Odgovor Napisal/-a zerdoner » 09 Jan 2011, 08:39

gusar napisal/-a:Iščem tak konektor mpx kot je na Hf -modulu označen "iščem in iščem toda ne najdem" če ga kdo ima ali ve kje se da kupit ?
Sam sem tak konektor kupil v Mibotu. Tako da povprašaj pri njih.

LP

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: konektor

Odgovor Napisal/-a gusar » 09 Jan 2011, 14:38

zerdoner napisal/-a:
gusar napisal/-a:Iščem tak konektor mpx kot je na Hf -modulu označen "iščem in iščem toda ne najdem" če ga kdo ima ali ve kje se da kupit ?
Sam sem tak konektor kupil v Mibotu. Tako da povprašaj pri njih.

LP
Je mogoče to ta priključek?
Priponke
4polkon.jpg
4polkon.jpg (6.57 KiB) Pogledano 2629 krat
MKM

Uporabniški avatar
zerdoner
Freak
Prispevkov: 612
Pridružen: 18 Dec 2005, 13:19
Kraj: Polzela

Re: konektor

Odgovor Napisal/-a zerdoner » 09 Jan 2011, 15:01

gusar napisal/-a:
zerdoner napisal/-a:
gusar napisal/-a:Iščem tak konektor mpx kot je na Hf -modulu označen "iščem in iščem toda ne najdem" če ga kdo ima ali ve kje se da kupit ?
Sam sem tak konektor kupil v Mibotu. Tako da povprašaj pri njih.

LP
Je mogoče to ta priključek?
Ja, takšnega sem dobil v Mibotu.

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 02 Feb 2011, 19:38

M-LINK brezžična povezava učitelj učenec. (cena 65e 4 5183). V učenčev oddajnik vtaknemo v din vtičnico modul (lahko je oddajnik s 35MHz) in učiteljev oddajnik sprejema signal...
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 02 Feb 2011, 19:48

Sem ravno prejle listal novosti.
Dobro so tole poštimali.
Dopadejo se mi SX-i v različnih barvah. Sem ravno v fazi preurejanja svoje naprave. Glede na to, da imam sedaj samo 2 2,4GHz modula, bom malce spremenil ohišje, tako da bo spredaj namesto antene nova ploščica iz alu style tkanine. Razmišljal sem tudi o barvanju naprave, ker se že šreveč vidijo sledovi uporabe.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a gusar » 02 Feb 2011, 19:51

Imam banalno vprašanje; :oops:
Če s stikalom preklapljamo me moduloma 2,4ghz in Fm npr. 40mhz ali je FM modul še vedno aktiven ali ne, namreč predvsem gre zato ali se lahko odstrani antena, medtem ko deluje na 2,4ghz....gre za cocpita :roll:
MKM

Uporabniški avatar
miholič
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 06 Nov 2005, 11:38
Kraj: Odranci

Odgovor Napisal/-a miholič » 02 Feb 2011, 20:10

Krist napisal/-a:Sem ravno prejle listal novosti.
Dobro so tole poštimali.
Dopadejo se mi SX-i v različnih barvah. Sem ravno v fazi preurejanja svoje naprave. Glede na to, da imam sedaj samo 2 2,4GHz modula, bom malce spremenil ohišje, tako da bo spredaj namesto antene nova ploščica iz alu style tkanine. Razmišljal sem tudi o barvanju naprave, ker se že šreveč vidijo sledovi uporabe.
Tudi sam imam namen modificirati ohišje.. jaz sem premišljeval da bi na ohišje na določenih mestih uporabil folijo imitacijo karbona...

sem pa enkrat na ebayu zasledil da so prodajali ohišja različnih barv..

Uporabniški avatar
T0RN4D0
Dr. Modelar
Prispevkov: 2979
Pridružen: 15 Feb 2010, 20:40
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a T0RN4D0 » 02 Feb 2011, 20:24

gusar napisal/-a:Imam banalno vprašanje; :oops:
Če s stikalom preklapljamo me moduloma 2,4ghz in Fm npr. 40mhz ali je FM modul še vedno aktiven ali ne, namreč predvsem gre zato ali se lahko odstrani antena, medtem ko deluje na 2,4ghz....gre za cocpita :roll:
Če s stikalom odklopiš (tudi) napajanje, potem gotovo ni.
Fly it like you stole it!

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a gusar » 02 Feb 2011, 20:41

T0RN4D0 napisal/-a:
gusar napisal/-a:Imam banalno vprašanje; :oops:
Če s stikalom preklapljamo me moduloma 2,4ghz in Fm npr. 40mhz ali je FM modul še vedno aktiven ali ne, namreč predvsem gre zato ali se lahko odstrani antena, medtem ko deluje na 2,4ghz....gre za cocpita :roll:
Če s stikalom odklopiš (tudi) napajanje, potem gotovo ni.

Priklopljeno po tej shemi!
Priponke
MPX2.4_COCPIT STIKALO.jpg
MPX2.4_COCPIT STIKALO.jpg (29.55 KiB) Pogledano 2727 krat
MKM

Uporabniški avatar
T0RN4D0
Dr. Modelar
Prispevkov: 2979
Pridružen: 15 Feb 2010, 20:40
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a T0RN4D0 » 02 Feb 2011, 20:46

Slaba.

S tem fizično ne odklopiš original modula. Morda je zadeva rešena programsko, tako kot pri graupnerjevi sinth varjanti...
Fly it like you stole it!

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a gusar » 02 Feb 2011, 21:16

T0RN4D0 napisal/-a:Slaba.

S tem fizično ne odklopiš original modula. Morda je zadeva rešena programsko, tako kot pri graupnerjevi sinth varjanti...
Seveda ni fizično isklopljen, bega me predvsem to, da ne bi skuril HF sint modula ali bilo kaj če odstranim staro Fe anteno, kot rečeno med oddajanjem na 2,4ghz
MKM

Odgovori

Vrni se na