Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2989
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 02 Okt 2012, 14:18

7 kanalni ne podpira telemetrije.......prva je znižana...
Slika

zigasoncek
Razpravljalec
Prispevkov: 160
Pridružen: 20 Avg 2007, 21:24

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a zigasoncek » 02 Okt 2012, 19:29

Hvala za odgovor...potem nimam kaj za razmišljat :)

LP

Žiga

Uporabniški avatar
sspkzorm
Tekmovalec
Prispevkov: 360
Pridružen: 21 Jun 2006, 08:51
Kraj: Maribor

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a sspkzorm » 02 Okt 2012, 20:14

Škoda, da malo znanja škodi bolj, kakor nič vedeti. To velja za trditev, ki je zgrešena. Namreč, oba oddajnika 7 in 9 kanalna, omogočata delo s telemetrijo, le sprejemnik v lahki izvedbi tega ne omogoča. Pa brez zamere.
L.P. Karl
L.P. Karl

zigasoncek
Razpravljalec
Prispevkov: 160
Pridružen: 20 Avg 2007, 21:24

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a zigasoncek » 02 Okt 2012, 20:22

Pozdravljen Karl,

Saj v obeh linkih,ki sem jih pripel je komanda 9 kanalna..razlika je samo v priloženih sprejemnikih,za katere pa nisem vedel kaksna je razlika...

LP,

Žiga

Uporabniški avatar
sspkzorm
Tekmovalec
Prispevkov: 360
Pridružen: 21 Jun 2006, 08:51
Kraj: Maribor

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a sspkzorm » 02 Okt 2012, 20:44

Moja osa je bila namenjena trditvi Alešz-a.
L.P. Karl

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2989
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 02 Okt 2012, 21:21

sspkzorm napisal/-a:Moja osa je bila namenjena trditvi Alešz-a.
......
To je pa bilo vprašanje....
Ali je edina razlika to da ima ena 9 kanalni sprejemnik in druga 7 kanalnega?
...
To je pa moj odgovor...
7 kanalni ne podpira telemetrije.......prva je znižana...
in od kje nekim ideje,da sem napisal,da je ena naprava 9 in druga 7 kanalna....................
Slika

zigasoncek
Razpravljalec
Prispevkov: 160
Pridružen: 20 Avg 2007, 21:24

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a zigasoncek » 03 Okt 2012, 11:17

Hvala za info...

Naročil:

http://www.der-schweighofer.at/artikel/ ... ghz_m-link

LP

Žiga

Uporabniški avatar
sspkzorm
Tekmovalec
Prispevkov: 360
Pridružen: 21 Jun 2006, 08:51
Kraj: Maribor

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a sspkzorm » 04 Okt 2012, 19:09

Sprejemnik RX-7 DR light 2,4 GHz Empfänger M-Link ne omogoča telemetrije, poudarek na LIGHT. Vsi oddajniki, 7, 9 ... omogočajo telemetrijo. V čem je problem?
L.P. Karl

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 05 Okt 2012, 09:47

Da dela telemtrija mora imet sprejemnik tudi oddajnik, da se lahko sprejema podatke na tleh.
"Light" verzija sprejemnika pač nima oddajnika za pošiljanje telemetričnih podatkov oddajniku - komandi v rokah.
Ima pa Multiplex tri (štiri) vrste sprejemnikov: brez telemetrije, s telemetrijo in enojni sprejemnik (ima eno anteno) in s telemetrijo ter dvojni sprejemnik (ima dve anteni). Ta četrti je pa PRO verzija...
Tudi cena in kvaliteta sprejema sprejemnika narašča v tem vrstnem redu ;)

Lp,
Andreo
Slika

zigasoncek
Razpravljalec
Prispevkov: 160
Pridružen: 20 Avg 2007, 21:24

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a zigasoncek » 10 Okt 2012, 06:05

Komanda je že pri meni doma :):)

LP,

Žiga

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3490
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 21 Okt 2012, 22:38

Je že kdo sam kalibriral ročke in drsnike na napravi z pomočjo programa ROYALpro DataManager? Izkušnje?
Fear of a Flat Planet.

Uporabniški avatar
RAF
Tekmovalec
Prispevkov: 217
Pridružen: 04 Feb 2007, 14:26
Kraj: Rodine

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a RAF » 22 Okt 2012, 15:54

Ravno prejšnji teden.
Ročice in drsnike sem postavil na sredino. Ko je resetirano prižgeš oddajnik in nastaviš vse skrajne hode (ne pozabit drsnikov), tako da vsak odklon držiš toliko časa da rdeča lučka neha utripat.

Razlog da sem šel delat vse resete oddajnika pa je, da se oddajnik po tem, ko ga izključim ne prižge več, dokler ne odklopim in ponovno priklopim baterij. Ali se je komu to že dogajalo? Iz Multiplexa pravijo, naj pošljem nazaj, samo mi to ni najbolj v interesu, ker se je ravno začela indoor sezona :cry:
Brez zdravega strahu pred tlemi

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar
Prispevkov: 3490
Pridružen: 13 Sep 2006, 20:47
Kraj: Žiče-Slov. Konjice

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Pisaneli » 22 Okt 2012, 20:04

RAF napisal/-a:Ravno prejšnji teden.
Ročice in drsnike sem postavil na sredino. Ko je resetirano prižgeš oddajnik in nastaviš vse skrajne hode (ne pozabit drsnikov), tako da vsak odklon držiš toliko časa da rdeča lučka neha utripat.

Razlog da sem šel delat vse resete oddajnika pa je, da se oddajnik po tem, ko ga izključim ne prižge več, dokler ne odklopim in ponovno priklopim baterij. Ali se je komu to že dogajalo? Iz Multiplexa pravijo, naj pošljem nazaj, samo mi to ni najbolj v interesu, ker se je ravno začela indoor sezona :cry:
RAF hvala za odgovor.

Sam nimam nobenih težav vedar sem jih mislil ponovno kaibrirati saj MPX priporoča, da se vsake toliko časa kalibrirajo zaradi uporabe.
Vendar sem se odločil, da zaenkrat ne bom nič diral.

Drugače pa ti MPX zrihta napravo zelo hitro. Računaj ene 14 dni max da jo dobiš nazaj.

LP Gorazd
Fear of a Flat Planet.

Zizy
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 17 Jan 2011, 20:59
Kraj: KOČEVJE

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Zizy » 29 Jan 2013, 07:58

Lep pozdrav vsem skupi!
Starejšemu gospodu,prijatelju pomagam nastavit MPX royal pro 9,stara je eno leto.On je bil prej 15 let na futabi,jaz pa enako.Čeprav mi je nastvit futabo lahko,se pri MPX-u težko znajdem,neki malega pa.Nastavljava pa jadralno letalo z 4 servi v krilu,ter višina,smer in motor.Zataknilo se nama je pri mixih,ker je vgradil serva za flape simetrično,jih sedaj nemoreva zvezat na en kanal in tako verjetno je potreben mix dva kanala plus revers.Zdej bi pa prosil,če bo kdo imel popoldne kaj časa in mi na ZS pusti številko in bi ga poklicou za te osnovne nastavitve.Aja pa še to:Naprava ima telemetrijo in sva jo v garaži sprobala,gre se predvsem za vario in na ekranu se lepo izpisujejo m/s.Zdaj naju pa še zanima,če ima ta naprava zvočni vario,tu tu tu tu tu tu tu tututu.


Hvala lepa!
Vedno je bolje, če si spodaj in si želiš, da bi bil zgoraj, kot pa da si zgoraj in si želiš, da bi bil spodaj.

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Melly » 29 Jan 2013, 17:26

Najprej pozabi kako si nastavil na futabi (mikserji in podobna krama)!

Nato preberi navodila.
Tak primer letala je opisan v navodilih (stran 101, 21.1.6 GLIDER).
Reverse je preprost, v meniju, kjer nastavljaš krivuljo posameznega kanala (calibrate servo) na prvi opciji (rev/trm) stisneš tipko rev/clr in obrne krivuljo.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
tadejmar
Začetnik
Prispevkov: 24
Pridružen: 16 Sep 2009, 20:45
Kraj: Ptuj

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a tadejmar » 01 Feb 2013, 13:23

Mene pa zanima če ima kdo slovenska navodila za royalpro??
Vedno nekaj ušpičim!!!!!!!!!!!!!!

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 01 Feb 2013, 16:35

tadejmar napisal/-a:Mene pa zanima če ima kdo slovenska navodila za royalpro??
A se hecaš?

Lp,
Andreo
Slika

Peter84
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 03 Apr 2011, 16:00
Kraj: Laško

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Peter84 » 08 Mar 2013, 16:30

Ali imajo vse te komande možnost izbire med mode1 ali mode2?Royalpro9 sem naročil preko spletne trgovine pa sem se sedaj spolnil da nisem preveril ali je to mogoče? ](*,)
V opisu pa ni nič pisalo ali je mode1 ali mode2 oziroma da se da izbirati.Paket še ni prišel zato sem mal živčen da ga nisem kaj zaj....?Trenutno imam mpx cockpit sx pa se da tako da mislim da je pri royalpro9 isto.Vesel bi pa bil da me kdo potolaži O:) Rabim pa mode2
Hvala za odgovor.

lp

Uporabniški avatar
MATJAŽ
Freak
Prispevkov: 879
Pridružen: 19 Sep 2005, 20:16
Kraj: KAMNIK

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a MATJAŽ » 08 Mar 2013, 16:36

ja vse se da naštimat
modelarstvo je ta bol'\:D/

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Melly » 10 Mar 2013, 09:10

Mode od 1 do 4, lahko pa itak nastaviš katerokoli ročko ali drsnik ali stikalo na katerokoli funkcijo...
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

smokulja
Razpravljalec
Prispevkov: 60
Pridružen: 16 Okt 2008, 13:26
Kraj: radeče

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a smokulja » 03 Apr 2013, 12:38

Pozdrav še z moje strani,

kaj pa pomeni oznaka na sprejemniku light ID22 in ID 21? Za druge št. mi je jasno. Če priklopiš ta sprejemnik (ID1) se ti že tovarniško nastavi komanda za določen model. Kaj pa če želiš imeti drugi model, si lahko nastavljaš po svoje ali ti vedno nastavi na te nastavitve?

Peter84
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 03 Apr 2011, 16:00
Kraj: Laško

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Peter84 » 03 Apr 2013, 16:57

Kupil royal pro9
z sprejemnikom ki omogoča telemetrijo.In mi lepo kaže moč signala v % in napetost na sprejemniku 5.1V
Jaz sem mislil da bo prikazovalo dejansko napetost baterije,ki je prilkoplena na krmilnik vrtlajev naprimer 3S lipo polna 12.6v in tekom oporabe stalno manj.
Imam kaj narobe nastavleno?in če kje se da to nastavit?
hvala za odgovor.

Lp

Uporabniški avatar
anti-gravitačnik
Razpravljalec
Prispevkov: 113
Pridružen: 05 Jun 2011, 20:15
Kraj: Trzin

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a anti-gravitačnik » 03 Apr 2013, 17:07

Za prikazovanje voltaže celice je potreben V senzor.

Ali pa multiplexov regler, ki ima že vgrajeno telemetrijo.

Sprejemniki, ki podpirajo telemetrijo imajo vgrajen V meter le za sprejemniško baterijo oz. za voltažo, ki jo prejemajo.

Lep pozdrav,
Nejc
Multiplex Cockpit SX 2.4 GHz

Uporabniški avatar
URAN8
Freak
Prispevkov: 524
Pridružen: 23 Nov 2004, 22:29
Kraj: Radeče

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a URAN8 » 03 Apr 2013, 18:10

Jaz bi za elektro model priporočal senzorje od SM modellbau. še posebej je zanimiva cena :D Vse v enem za elektro model, zaradi variometra pa še posebej za jadralce.

http://www.sm-modellbau.de/shop/index.php?cPath=18
http://shop.lindinger.at/product_info.p ... id=9703398
LP Andrej

smokulja
Razpravljalec
Prispevkov: 60
Pridružen: 16 Okt 2008, 13:26
Kraj: radeče

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a smokulja » 10 Apr 2013, 08:47

Zanima me če se zgubi signal, gre sistem v "fail safe", pol pa dobiš nazaj signal, se funkcija "fail safe" izvede v celoti in ti model pristane ali se izklopi in lahko letiš dalje oz. varno pristaneš, tam ko želiš?

Hvala

Odgovori

Vrni se na