Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
Uporabniški avatar
Sali
Tekmovalec
Prispevkov: 265
Pridružen: 27 Dec 2009, 17:58
Kraj: Hrastnik

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Sali » 19 Apr 2012, 13:34

Sm bil zraven k se je Matjaž sprehaju tako da bo kar držalo, kar je napisal. Ni blo niti trzljaja.
Ko enkrat poskusiš letenje, boš vedno hodil po zemlji z očmi uprtimi v nebo, ker tam si bil in tja se želiš vrniti. L.d.V.

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2989
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 19 Apr 2012, 15:02

AlesZ napisal/-a:Ali je kdo zasledil kolikšen domet naj bi imel M-link ,če deluje v "range test mode"............?
Tole prvo vprašanje sem zastavil,ker sem pri testu ime zelo kratko razdaljo na kateri je stvar delovala.Je pa bila to povsem moja napaka.Oddaljeval sem se od modela tako ,da je antena gledala proč,oziroma signal je moral skozi mene....Nisem niti pomislil na to dokler se nisem spotaknil ob krtino in sem se bil prisiljen obrniti proti modelu in v tistam trenutku je pričelo delovati vse vredu......ja je sigurno 150m+.....
Slika

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 21 Apr 2012, 17:19

Živijo.
Meni je v RangeTestu "neslo" dobrih 300m preden je FailSafe popolnoma preklopil. Prvi znak je dal pri cca 280m (za kratek čas vklop in izklop FailSafe).
Preiskus sem izvedel z RoyalEvo Pro 9 in MPX sprejemnikom RX-9-DR M-LINK na 2,4GHz. Sprejemnik - model sem imel na strehi avtomobila, oddajnik s popolnoma odklonjeno smerjo pa sem nesel v roki.
Na sliki se slabo vidi (sem moral tako zmanjšat sliko ...) ampak merilo iz Googlove Zemlje kaže 316m.
Lp,
Priponke
RangeTest.png
Logirana pot z GPS-om za RangeTest
RangeTest.png (288.93 KiB) Pogledano 3626 krat
Andreo
Slika

Uporabniški avatar
URAN8
Freak
Prispevkov: 524
Pridružen: 23 Nov 2004, 22:29
Kraj: Radeče

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a URAN8 » 04 Maj 2012, 20:05

Pri moji 16-ki pa je prišlo do nadgradnje. Kdo ugane za kaj se uporablja moder gumbek? :D
Priponke
DSC_0717.JPG
DSC_0717.JPG (130.8 KiB) Pogledano 3539 krat
LP Andrej

uvz123
Tekmovalec
Prispevkov: 276
Pridružen: 07 Mar 2011, 14:02

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a uvz123 » 05 Maj 2012, 21:31

Ali imaš namen kakšen model-bombnik poslat nad naš parlament?

Uporabniški avatar
URAN8
Freak
Prispevkov: 524
Pridružen: 23 Nov 2004, 22:29
Kraj: Radeče

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a URAN8 » 05 Maj 2012, 21:40

uvz123 napisal/-a:Ali imaš namen kakšen model-bombnik poslat nad naš parlament?
Ne , tale zadeva ne posega v delovanje same naprave in njene funkcije. Z gumbom ne krmiliš nič :lol: na modelu Je pa povezan z neko elektroniko , ki ni MPX-ova, je pa njihovim glavcam lahko žal, da se niso oni tega spomnili.
LP Andrej

Uporabniški avatar
jannyy
Freak
Prispevkov: 918
Pridružen: 19 Jul 2006, 12:37
Kraj: koper-škofije

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a jannyy » 09 Maj 2012, 19:39

Mislim da je to gumbek ki ti vklopi pumpico v sodčku piva in ti ga pošilja po cevki v usta ? :lol:
"Na tisoč neumnih pride en moder in trije, ki se imajo za modre."

Uporabniški avatar
URAN8
Freak
Prispevkov: 524
Pridružen: 23 Nov 2004, 22:29
Kraj: Radeče

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a URAN8 » 09 Maj 2012, 20:19

jannyy napisal/-a:Mislim da je to gumbek ki ti vklopi pumpico v sodčku piva in ti ga pošilja po cevki v usta ? :lol:
Ne to pri meni nebi šlo. :D Vidim da se o tej napravici še ne ve veliko zato ne bom zavlačeval. Tale modri gumbek namreč služi za upravljanje z govornim modulom VSpeak. Gre za zeloooo majhno napravico, ki "prisluškuje" toku telemetričnih podatkov v oddajniku oziroma modulu. Pri meni se enostavno priklopi na konektor za dodaten display in že deluje. Vklopiš slušalko in poslušaš tri različne suflerje, dva ženska glasa in enega moškega, povrhu pa lahko posnameš še sebe in uporabiš to.Najbolj sem se razveselil da mi ni treba več poslušati MPX-ovega pipkanja varia, ki je bil zelo nerazločen, ampak sedaj poslušam bolj realen vario zvok.Poleg tega ti ob alarmu (katerem koli) tega tudi takoj javi/pove. Zadeva ima vse shranjeno na micro sd kartici in se preko le te tudi posodablja. Zaenkrat deluje odlično in sem zelo zadovoljen z nakupom.
Link: http://www.vspeak-modell.de/index.php/sprachausgabe
Demo video: http://www.youtube.com/watch?v=etHwECsS ... u_in_order
LP Andrej

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Melly » 09 Maj 2012, 20:30

Zanimivo. Mene pa zanima, če je kdo povezal castle krmilnik z M-Linkom, da mu pošilja podatke?

Full 'CastleLink Live' support. This is a special mode that will allow the ESC to share telemetry data through the receiver wire in real-time to external devices that support 'Castle Link Live'...
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a gusar » 09 Maj 2012, 21:55

URAN8 napisal/-a:
jannyy napisal/-a:Mislim da je to gumbek ki ti vklopi pumpico v sodčku piva in ti ga pošilja po cevki v usta ? :lol:
Ne to pri meni nebi šlo. :D Vidim da se o tej napravici še ne ve veliko zato ne bom zavlačeval. Tale modri gumbek namreč služi za upravljanje z govornim modulom VSpeak. Gre za zeloooo majhno napravico, ki "prisluškuje" toku telemetričnih podatkov v oddajniku oziroma modulu. Pri meni se enostavno priklopi na konektor za dodaten display in že deluje. Vklopiš slušalko in poslušaš tri različne suflerje, dva ženska glasa in enega moškega, povrhu pa lahko posnameš še sebe in uporabiš to.Najbolj sem se razveselil da mi ni treba več poslušati MPX-ovega pipkanja varia, ki je bil zelo nerazločen, ampak sedaj poslušam bolj realen vario zvok.Poleg tega ti ob alarmu (katerem koli) tega tudi takoj javi/pove. Zadeva ima vse shranjeno na micro sd kartici in se preko le te tudi posodablja. Zaenkrat deluje odlično in sem zelo zadovoljen z nakupom.
Link: http://www.vspeak-modell.de/index.php/sprachausgabe
Demo video: http://www.youtube.com/watch?v=etHwECsS ... u_in_order
Zanima me, če bi zadeva delovala tudi na Hitec-u??..predvsem zaradi velikosti, drugače je orginal Hitec cenejši :whistle:
MKM

ddark
Začetnik
Prispevkov: 15
Pridružen: 16 Mar 2011, 09:20
Kraj: Zadar

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a ddark » 16 Maj 2012, 11:22

Zanima me da li netko ima iskustva sa M-Link prijemnicima i karbonskim trupom? Znam da treba izvući aktivni dio antene van trupa i odmaknuti ga od trupa ali imam jedan specifičan problem, jedini prijemnik sa dvije antene koji imam je RX-7 DR Light a imam jedan 7 kanalni i jedan 5 kanalni telemetrijski ali sa jednom antenom. Volio bih iskoristiti telemetrijski receiver jer imam vario i gps logger ali me strah ići samo sa jednom antenom. Palo mi je napamet povezati oba prijemnika ali na Multiplexovoj stranici stoji upozorenje da se ta opcija do daljnjega ne koristi zbog mogućih problema (već par mjeseci stoji to upozorenje).
Molio bih ako je netko koristio prijemnik sa jednom antenom u karbonskom trupu da mi kaže gdje ga je smjestio i je li bilo problema.
Model je Mibo Vision Sport sa elektro pogonom.

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2989
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 20 Maj 2012, 13:51

Pri karbonskem trupu je antena vedno zunaj.Tudi zunanji del na sme biti prilepljen ali vzporeden z trupom.Sevalni del naj bi bil vsaj še za 3 cm odmaknjen od trupa ("brki")Drug problem je "senca" ki jo trup pavzroča,oziroma blokira signal.....Anteni morata biti v takem položaju,da če ti kolega obrača model, ti pa ga gledaš z cca 10 metrov,moraš v vsakem primeru videti vsaj eno anteno.......
Slika

ddark
Začetnik
Prispevkov: 15
Pridružen: 16 Mar 2011, 09:20
Kraj: Zadar

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a ddark » 22 Maj 2012, 13:18

Hvala AlesZ,
probao sam u dvorištu rangecheck sa antenom u "sjeni" i na 10m LQI pada na 70%, neću riskirati nego sam vratio M-Link DR 7 Light i stavio antene sa svake strane trupa, odmaknute od trupa i pod kutem 90 stupnjeva.

Uporabniški avatar
MATJAŽ
Freak
Prispevkov: 879
Pridružen: 19 Sep 2005, 20:16
Kraj: KAMNIK

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a MATJAŽ » 24 Maj 2012, 21:28

Par let nisem imel nič opravka z jadralnimi letali, beri faz leta. In sm čisto "vn" padu. In prejle mi ni uspel nastavit. Faze sem določil, določil sem jim stikalo, Tukaj sem pa pozabil kje jim nastaviš vrednosti, recimo speed - aleroni malce gor .

lp,M
modelarstvo je ta bol'\:D/

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 25 Maj 2012, 11:45

Mislim, da gre takole:
vklopiš eno fazo letenja in nastaviš mikserje, serve ipd., kar pač imaš za nastavit. Ko vklopiš drugo fazo ponoviš.
V pomoč imaš kopiranje nastavitev faze letenja, ki trenutno ni vklopljena in potem le spremeniš po potrebi.

Lp,
Andreo
Slika

ddark
Začetnik
Prispevkov: 15
Pridružen: 16 Mar 2011, 09:20
Kraj: Zadar

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a ddark » 29 Maj 2012, 09:13

Uspješno odrađeno nekoliko letova, sad treba skupiti novac za telemetrijski 7-kanalni DR receiver :)
Priponke
IMG_0378.JPG
IMG_0378.JPG (280.67 KiB) Pogledano 3037 krat

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2989
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 29 Maj 2012, 09:43

Slika

ddark
Začetnik
Prispevkov: 15
Pridružen: 16 Mar 2011, 09:20
Kraj: Zadar

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a ddark » 30 Maj 2012, 09:24

Hvala AlesZ, ne bih compact nego "obični", ima mjesta za njega pa nema smisla platiti upola više.

alpe
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 20 Avg 2012, 10:50

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a alpe » 20 Avg 2012, 10:56

Lep pozdrav,

Mene pa zanima kakšna je razlika med ROYAL PRO 7 2,4GHZ M-LINK 7/7/0/A FERNST in ROYAL PRO 7 2,4GHZ M-LINK 7/7/0/A VARIO ?

Odločam se za nakup slednje naprave mi ni jasno katero naj vzamem, uporabljal pa jo bom za vodenje letal. :oops:

Hvala !

Lp
Lp Matej

Uporabniški avatar
Alex 76
Profesor
Prispevkov: 1189
Pridružen: 27 Okt 2006, 08:14
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Alex 76 » 20 Avg 2012, 12:03

Multiplex trži tri različne pakete opreme za RV:
- Najmanjši je paket z oznako #45390, ki ga sestavlja zgolj komanda ROYALpro 7 z vgrajenim oddajnikom HF-Modul HFM4 M-LINK 2,4 GHz
- Nekoliko popolnejši je paket z oznako #35393, ki ga sestavlja komanda ROYALpro 7 z vgrajenim oddajnikom HF-Modul HFM4 M-LINK 2,4 GHz ter sprejemnik RX-7-DR light M-LINK 2,4 GHz, ki NI sposoben oddajanja telemetrijskih podatkov
- Najpopolnejši je paket z oznako #35390, ki ga sestavlja komanda ROYALpro 7 z vgrajenim oddajnikom HF-Modul HFM4 M-LINK 2,4 GHz ter sprejemnik RX-7-DR M-LINK 2,4 GHz, ki JE sposoben oddajanja telemetrijskih podatkov.

Vsi trije paketi so namenjeni vodenju letal ali helikopterjev, uporabnik pač izbere tistega, ki mu glede na potrebe najbolj odgovarja.


LP
Alex

alpe
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 20 Avg 2012, 10:50

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a alpe » 20 Avg 2012, 13:58

Lep pozdrav,

Se pravi če izberem ROYAL PRO 7 2,4GHZ M-LINK 7/7/0/A FERNSTimam telemetrijski prenos podatkov :D

Eh pri taki majhni razliki v denarju (20 evrov) pa res ni dileme več.

Hvala !

Lp
Lp Matej

Uporabniški avatar
Alex 76
Profesor
Prispevkov: 1189
Pridružen: 27 Okt 2006, 08:14
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Alex 76 » 20 Avg 2012, 15:05

alpe napisal/-a:...
Se pravi če izberem ROYAL PRO 7 2,4GHZ M-LINK 7/7/0/A FERNSTimam telemetrijski prenos podatkov :D
...

Da in ne. Sistem v tem primeru le omogoča priključitev ustreznih senzorjev. Da bi telemetrija tudi delovala, je potrebno dokupiti dodatne senzorje. Kakšna je cena te investicije pa je pač odvisno od posameznikovih potreb, se pa ta lahko kaj hitro povzpne za stotaka ali dva, lahko tudi več.


LP
Alex

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 13 Sep 2012, 19:47

Živijo.
Na moji Royalki bi si rad nastavil posamezne faze letenja letala: sprogramiral sem stikala in nastavil imena ter odklenil posamezne faze.
Vsako funkcijo si lahko nastavljam posebej v posamezni fazi le gasa ne morem - te nastavitve so vedno globalne.
A se to sploh da ali sem kje kaj spregledal?

Hvala vnaprej za odgovor.

Lp,
Andreo
Slika

čebelar
Začetnik
Prispevkov: 38
Pridružen: 17 Sep 2007, 20:17

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a čebelar » 23 Sep 2012, 17:29

Pozdravljeni

+Pri moji 9 ki se je pojavila težava na desni ročici. Ne delujejo eleroni, pri pomiku višine nazaj deluje vse normalno pri pomiku ročice naprej pa gre višina normalno vendar se zraven premaknejo še eleroni ,oba v isto smer se pravi oba gor ali dol.Odklon pa ni linearen ampak v začetku pomika višine poskočita in se pri polnem odklonu višine vrneta v nevtralno lego. Težava pa se je pojavila kar naenkrat in deluje na vseh modelih (različni spomini). Zamenjal sem tudi modulacijo tako da ima desna ročica drugo funkcijo ampak se težave ponovijo na isti ročici. Kontaktiral sem tudi Multiplex ker sem mislil; da je težava v potencimetrih jim opisal problem in so mi odgovorili, da je vse skupaj čudno in da to verjetno ni težava potencimetrov.
Če je imel že kdo podobne težave ali ve kaj bi to lahko bilo je vsak nasvet dobrodošel

Naprava je bila pred 3 leti na pregledu in od takrat jo imam na 2,4

LP Tomaž

zigasoncek
Razpravljalec
Prispevkov: 160
Pridružen: 20 Avg 2007, 21:24

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a zigasoncek » 02 Okt 2012, 13:55

Pozdravljeni,

Mi lahko prosim kdo razlozi razliko med naslednjima 2-ma :

http://www.der-schweighofer.at/artikel/ ... ghz_m-link

in

http://www.der-schweighofer.at/artikel/ ... nk_2.4_ghz

Ali je edina razlika to da ima ena 9 kanalni sprejemnik in druga 7 kanalnega?

Hvala že vnaprej in lp.

Žiga

Odgovori

Vrni se na