Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
razkent
Freak
Prispevkov: 905
Pridružen: 21 Mar 2006, 19:11
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a razkent » 07 Mar 2012, 23:12

A je to to ?
Priponke
usb.jpg
usb.jpg (51.73 KiB) Pogledano 2996 krat

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Melly » 08 Mar 2012, 00:22

Ne mora se ti pojaviti še en COM port, sedaj imaš COM1 (verjetno tvoj serijski port v PCju) ponavadi ti cp210 naredi COM z višjo cifro (recimo 8 ali 9...)
lp Melly

master_wood
Razpravljalec
Prispevkov: 157
Pridružen: 15 Dec 2003, 20:39
Kraj: blizu Kopra

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a master_wood » 08 Mar 2012, 08:49

@razkent
na sliki na prejšnji strani, kaj imaš pod tistim rumenim vprašajem 'Other devices', po mojem se ti tam skriva.
Če imaš čipovje CP210x USB to UART imaš tu gonilnike za Windows, od Xp do 7: http://www.silabs.com/Support%20Documen ... ista_7.exe
Če pa imaš kaj bolj 'eksotičnega' pa poglej tu, kaj ti paše: http://www.silabs.com/products/mcu/Page ... ivers.aspx

lp

razkent
Freak
Prispevkov: 905
Pridružen: 21 Mar 2006, 19:11
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a razkent » 08 Mar 2012, 09:22

Hvala obema, bom probal.

razkent
Freak
Prispevkov: 905
Pridružen: 21 Mar 2006, 19:11
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a razkent » 11 Mar 2012, 10:25

Melly napisal/-a:A imaš gonilnike za cp210? (mora se pojavit šen en serijski port). Če imaš gonilnike in je port potem probaj obrniti rx in tx.
Ja, treba je blo zamenjat. TXd na 4 in RXd na 7.

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 11 Mar 2012, 21:18

Melly napisal/-a:V bistvu je za sprejemnik potrebno rx in tx združiti v eno žico.

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=448677

Jaz imam nekaj podobnega od hyperiona (cp210 v eno žico) ali od Castlecreation (spet cp210) v eno žico, na žalost imam pa samo M-Link light in mislim, da te ne moreš programirati. (tako ne morem sporbat).
Melly živijo.

Bolj kot sprejemnik bi rad sprogramiral senzorje telemetrije, da se prikazujejo vrednosti na oddajniku na želenih mestih.

Ker nisem ravno nek elektronik rad pa tu pa tam kaj pocinim me zanima, če ne bo poškodovalo vezja oz. sprejemnika, če združim signala Rx in Tx?
Ali je treba uporabit še kaj elementov za to "združitev"? Mogoče enako kot na sliki na RC-groups, le da se uporabi to vezje za priklop na USB namesto RS-232?

Hvala vnaprej za odgovor.
Andreo
Slika

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Melly » 11 Mar 2012, 22:02

Vezje od rs232 bi znalo delovati...
lp Melly

ddark
Začetnik
Prispevkov: 15
Pridružen: 16 Mar 2011, 09:20
Kraj: Zadar

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a ddark » 11 Mar 2012, 22:19


Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 12 Mar 2012, 11:20

ddark,
Superca. To sem iskal. Hvala za info.
Za omenjeni UART so navodila tu.

Lp,
Zadnjič spremenil Andreo29, dne 12 Mar 2012, 13:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Andreo
Slika

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2989
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 12 Mar 2012, 11:34

Ali je kdo zasledil kolikšen domet naj bi imel M-link ,če deluje v "range test mode"............?
Slika

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 12 Mar 2012, 13:16

Katera tipka mora biti pritisnjena, da gre oddajnik v "Range test" mode? Bom ob priliki poizkušal izmeriti.
Lp,
Andreo
Slika

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a gusar » 12 Mar 2012, 14:45

http://www.rcgroups.com/forums/showthre ... st20986631

Sem napačno razumel ali se na ta adapter v verziji pro lahko priključi drug Diy modul? :D
MKM

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 13 Mar 2012, 17:46

Tudi senzorje se da nastavljat z "Melly-jevim" konverterjem!
Uporabil sem vezje, ki ga je opisal ddark: konektor za senzor je enak kot za servo tako, da sem signal tega konektorja preko upora 100 ohm vezal na Rx konverterja, Tx konverterja pa preko upora 100 ohm in diode 1N4001 tudi na signal (anoda na signalu, katoda na uporu). Gnd sem vezal na minus in napajanje na +5V konverterja (vsi štirje priključki so na isti strani konverterja).

Skratka deluje. Sklepam, da se lahko uporabi tudi za nastavitve sprejemnika (bi moral privlečt celo letalo v dnevno sobo za potestirat #-o ).

Hvala vsem za pomoč!

Lp,
Andreo
Slika

ddark
Začetnik
Prispevkov: 15
Pridružen: 16 Mar 2011, 09:20
Kraj: Zadar

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a ddark » 13 Apr 2012, 20:21

Evo video opis Telemetry Display-a i SM-Modellbau GPS-loggera
http://www.youtube.com/watch?v=vb0_RzfY-V0&sns=em

Uporabniški avatar
Sali
Tekmovalec
Prispevkov: 265
Pridružen: 27 Dec 2009, 17:58
Kraj: Hrastnik

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Sali » 15 Apr 2012, 20:18

Andreo29 napisal/-a:Katera tipka mora biti pritisnjena, da gre oddajnik v "Range test" mode? Bom ob priliki poizkušal izmeriti.
Lp,
Drži pritisnjeno skrajno levo spodnjo tipko (krogec z puščico na levi in desni) in prižgi napravo za "range test".
Ko enkrat poskusiš letenje, boš vedno hodil po zemlji z očmi uprtimi v nebo, ker tam si bil in tja se želiš vrniti. L.d.V.

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 16 Apr 2012, 15:23

Hvala Sali za odgovor. Ko bom potestiral sporočim koliko "nese" - po tleh seveda :D
Lp,
Andreo
Slika

Uporabniški avatar
Sali
Tekmovalec
Prispevkov: 265
Pridružen: 27 Dec 2009, 17:58
Kraj: Hrastnik

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Sali » 17 Apr 2012, 16:59

Pomoje se boš kar nahodu.
Andreo29 napisal/-a:Hvala Sali za odgovor. Ko bom potestiral sporočim koliko "nese" - po tleh seveda :D
Lp,
Ko enkrat poskusiš letenje, boš vedno hodil po zemlji z očmi uprtimi v nebo, ker tam si bil in tja se želiš vrniti. L.d.V.

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a gusar » 17 Apr 2012, 20:06

Sali napisal/-a:Pomoje se boš kar nahodu.
Andreo29 napisal/-a:Hvala Sali za odgovor. Ko bom potestiral sporočim koliko "nese" - po tleh seveda :D
Lp,
V "range test"-u pa res ni tako daleč [-X
MKM

Uporabniški avatar
MATJAŽ
Freak
Prispevkov: 879
Pridružen: 19 Sep 2005, 20:16
Kraj: KAMNIK

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a MATJAŽ » 17 Apr 2012, 21:15

gusar napisal/-a:
Sali napisal/-a:Pomoje se boš kar nahodu.
Andreo29 napisal/-a:Hvala Sali za odgovor. Ko bom potestiral sporočim koliko "nese" - po tleh seveda :D
Lp,
V "range test"-u pa res ni tako daleč [-X
Sam sem naredil v "range testu" dobih 120 korakov, se pravi sigurno 150m in še ni začelo trzet.... nato sem se naveličal in 100% ponovno zaupal multiplexu

lp
modelarstvo je ta bol'\:D/

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2989
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 17 Apr 2012, 21:43

in še ni začelo trzet....
........trzat? vrže ti v "fail safe"
Slika

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 18 Apr 2012, 12:21

Pri nas je še burja tako, da še nekaj dni ne bom na terenu :( #-o [-(

Lp,
Andreo
Slika

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a gusar » 18 Apr 2012, 16:14

AlesZ napisal/-a:
in še ni začelo trzet....
........trzat? vrže ti v "fail safe"
tudi če nimaš nastavljenega "fail safe"???
MKM

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2989
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 18 Apr 2012, 20:12

Nevem,v navodilih je priporočilo "obvezno nastaviti fail safe"
Slika

Uporabniški avatar
MATJAŽ
Freak
Prispevkov: 879
Pridružen: 19 Sep 2005, 20:16
Kraj: KAMNIK

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a MATJAŽ » 18 Apr 2012, 20:28

Ni vrglo v fail safe.. ker sem še lepo migal s komandami.
modelarstvo je ta bol'\:D/

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a gusar » 18 Apr 2012, 21:45

MATJAŽ napisal/-a:Ni vrglo v fail safe.. ker sem še lepo migal s komandami.
Zdi se mi, da je 150 m malo le preveč za "range test" če pa je, je super....bom v kratkem testiral aroro iz iste hiše :D
MKM

Odgovori

Vrni se na