Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2989
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 18 Feb 2012, 17:47

http://www.brigitte-ritter.de/xtcommerc ... 4-GHz.htmlmalo se bo še ustalilo,prav dosti pa verjetno ne...................
Slika

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Melly » 18 Feb 2012, 18:02

Po mojem bo cena čez čas glih malo pod 1k eur. Magična meja.
Samo sedaj kupiti pro 16 je največji biznis. Ker nekih hudih razlik do novega modela (če odštejem oblikovanje) ni.
400 modelov v pomnilniku pa take fore... 20 je dovolj za vse. V času kjer vsak evro šteje...
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Melly » 18 Feb 2012, 19:42

http://www.rc-soar.com/multiplex/mpxevo ... ilsafe.htm

failsafe... deluje tudi s tipko na sprejemniku...
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
anti-gravitačnik
Razpravljalec
Prispevkov: 113
Pridružen: 05 Jun 2011, 20:15
Kraj: Trzin

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a anti-gravitačnik » 18 Feb 2012, 23:09

V primerjavi s tem.
Ali je to mogoče?
:o :o
To je še ceneje od Cockpita.
Multiplex Cockpit SX 2.4 GHz

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a gusar » 19 Feb 2012, 09:43

Ima kdo Royala -pro 7/9/12/16....zanima me predvsem kaj od telemetrije prikaže na zaslonu....ker so cene le teh padle na zelo ugodno raven O:)
samo iz izkušenj prosim! ...............(svojo staro Royalko ne bom nadgrajeval v pro...ker mi deluje dobro z Frsky )
MKM

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2989
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 19 Feb 2012, 15:07

anti-gravitačnik napisal/-a:V primerjavi s tem.
Ali je to mogoče?
:o :o
To je še ceneje od Cockpita.
Tole po moje nekaj ne "klapa"....je ceneje kot set z M-light........
Slika

Uporabniški avatar
MATJAŽ
Freak
Prispevkov: 879
Pridružen: 19 Sep 2005, 20:16
Kraj: KAMNIK

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a MATJAŽ » 19 Feb 2012, 15:40

gusar napisal/-a:Ima kdo Royala -pro 7/9/12/16....zanima me predvsem kaj od telemetrije prikaže na zaslonu....ker so cene le teh padle na zelo ugodno raven O:)
samo iz izkušenj prosim! ...............(svojo staro Royalko ne bom nadgrajeval v pro...ker mi deluje dobro z Frsky )


Sem lastnik dober teden in sem zaenkrat kupil samo senzorje za obrate motorja in temperaturo. Koliko sem probaval v sobi deluje odlično.
Ti pa vsak sprejemnik(razen light) še pošilja moč signala v % in napetost na sprejemniku in ko ta pade začne piskat. Odlična zadeva :P
modelarstvo je ta bol'\:D/

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a gusar » 19 Feb 2012, 15:55

MATJAŽ napisal/-a:
gusar napisal/-a:Ima kdo Royala -pro 7/9/12/16....zanima me predvsem kaj od telemetrije prikaže na zaslonu....ker so cene le teh padle na zelo ugodno raven O:)
samo iz izkušenj prosim! ...............(svojo staro Royalko ne bom nadgrajeval v pro...ker mi deluje dobro z Frsky )


Sem lastnik dober teden in sem zaenkrat kupil samo senzorje za obrate motorja in temperaturo. Koliko sem probaval v sobi deluje odlično.
Ti pa vsak sprejemnik(razen light) še pošilja moč signala v % in napetost na sprejemniku in ko ta pade začne piskat. Odlična zadeva :P
Ok hvala, to meni piska tudi pri navadni Royalki s Frski-jem, bolj me zanima, kakšne podatke lahko razbereš na zaslonu?

lp
MKM

Uporabniški avatar
MATJAŽ
Freak
Prispevkov: 879
Pridružen: 19 Sep 2005, 20:16
Kraj: KAMNIK

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a MATJAŽ » 19 Feb 2012, 16:11

gusar napisal/-a:
MATJAŽ napisal/-a:
gusar napisal/-a:Ima kdo Royala -pro 7/9/12/16....zanima me predvsem kaj od telemetrije prikaže na zaslonu....ker so cene le teh padle na zelo ugodno raven O:)
samo iz izkušenj prosim! ...............(svojo staro Royalko ne bom nadgrajeval v pro...ker mi deluje dobro z Frsky )


Sem lastnik dober teden in sem zaenkrat kupil samo senzorje za obrate motorja in temperaturo. Koliko sem probaval v sobi deluje odlično.
Ti pa vsak sprejemnik(razen light) še pošilja moč signala v % in napetost na sprejemniku in ko ta pade začne piskat. Odlična zadeva :P
Ok hvala, to meni piska tudi pri navadni Royalki s Frski-jem, bolj me zanima, kakšne podatke lahko razbereš na zaslonu?

lp
Ja odvisno kakšen senzor kupiš. Maš naprimer še ampermeter, voltmeter, vario, gps,...
Zelo pogrešam senzor đi force, pa fuel senzor.. skrajno upam da bojo to še naredil nekega dne :roll:
modelarstvo je ta bol'\:D/

master_wood
Razpravljalec
Prispevkov: 157
Pridružen: 15 Dec 2003, 20:39
Kraj: blizu Kopra

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a master_wood » 21 Feb 2012, 14:00

anti-gravitačnik napisal/-a:V primerjavi s tem.
Ali je to mogoče?
:o :o
To je še ceneje od Cockpita.
Sem malo povprašal naokoli in to naj bi bile cene za časa sejma v Nürnberg (zdaj so jih že popravili).
Noben trgovec jih takrat ni upošteval/posodobil.
Škoda.

lp

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a gusar » 21 Feb 2012, 14:25

master_wood napisal/-a:
anti-gravitačnik napisal/-a:V primerjavi s tem.
Ali je to mogoče?
:o :o
To je še ceneje od Cockpita.
Sem malo povprašal naokoli in to naj bi bile cene za časa sejma v Nürnberg (zdaj so jih že popravili).
Noben trgovec jih takrat ni upošteval/posodobil.
Škoda.

lp
Če bodo hoteli spucat zaloge se lahko pričakujejo cene v tem rangu, treba malo počakat razen če ti ni zlezla pod kožo nova TX :D
MKM

master_wood
Razpravljalec
Prispevkov: 157
Pridružen: 15 Dec 2003, 20:39
Kraj: blizu Kopra

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a master_wood » 21 Feb 2012, 14:30

Zakaj spucat zaloge?

Nova komanda (Profi TX) je v višjem rangu, pa še pultna je.
Po mojem bodo furali obe paralelno.

lp

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Melly » 29 Feb 2012, 10:39

USB (cp210) to serial ttl converter je končno prišel. Povezal sem GND na pin 3, TXD na pin 7 in RXD na pin 4.

Deluje.

http://www.ebay.co.uk/itm/190370706355? ... 130wt_1163
Priponke
mpx usb1 (Small).jpg
mpx usb1 (Small).jpg (22.16 KiB) Pogledano 4213 krat
mpx usb2 (Small).jpg
mpx usb2 (Small).jpg (26.35 KiB) Pogledano 4213 krat
mpx usb3 (Small).jpg
mpx usb3 (Small).jpg (34.97 KiB) Pogledano 4213 krat
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 29 Feb 2012, 17:01

Melly superca!

Tudi jaz čakam na paketek!

A se da taisto vezje uporabit tudi za povezavo sprejemnik - PC?

Lp,
Andreo
Slika

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Melly » 29 Feb 2012, 20:51

V bistvu je za sprejemnik potrebno rx in tx združiti v eno žico.

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=448677

Jaz imam nekaj podobnega od hyperiona (cp210 v eno žico) ali od Castlecreation (spet cp210) v eno žico, na žalost imam pa samo M-Link light in mislim, da te ne moreš programirati. (tako ne morem sporbat).
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

razkent
Freak
Prispevkov: 905
Pridružen: 21 Mar 2006, 19:11
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a razkent » 05 Mar 2012, 22:49

A slučajno kdo ve, kje so zdaj starejše verzije Data Managerja za Royal Evo in fajli za upgrade na Pro ?

Linki na prvi strani te teme niso več pravi, vseh teh arhivskih zadev pa ne najdem nikjer na multiplexovih straneh

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Melly » 05 Mar 2012, 23:45

Katero verzijo potrebuješ?
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

razkent
Freak
Prispevkov: 905
Pridružen: 21 Mar 2006, 19:11
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a razkent » 06 Mar 2012, 07:07

Sedaj imam 1.4, torej bi rabil to za backup modelov.

Ne vem, ali lahko nadgradnjo na 2.xx naredim sam ali moram poslati v Multiplex.

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Melly » 06 Mar 2012, 08:39

Jaz ti predlagam, da pošlješ v MPX in ti naredijo še servis, par tednov počakaš pa imaš spet mir za dve leti.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

razkent
Freak
Prispevkov: 905
Pridružen: 21 Mar 2006, 19:11
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a razkent » 06 Mar 2012, 09:03

Ja, ampak prej bi rad nardil backup modelov, pa ne najdem Data Managerja

EDT našel na RC Groups

razkent
Freak
Prispevkov: 905
Pridružen: 21 Mar 2006, 19:11
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a razkent » 06 Mar 2012, 17:45

Melly napisal/-a:USB (cp210) to serial ttl converter je končno prišel. Povezal sem GND na pin 3, TXD na pin 7 in RXD na pin 4.

Deluje.

http://www.ebay.co.uk/itm/190370706355? ... 130wt_1163
A je ta vezava taprava ? Meni noče zaznati oddajnika.

Res pa da sem uporabil tale konverter

http://www.ebay.co.uk/itm/USB-2-0-UART- ... 8046367563

ampak to bi po moje moralo biti isto

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Melly » 06 Mar 2012, 18:31

A imaš gonilnike za cp210? (mora se pojavit šen en serijski port). Če imaš gonilnike in je port potem probaj obrniti rx in tx.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

razkent
Freak
Prispevkov: 905
Pridružen: 21 Mar 2006, 19:11
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a razkent » 07 Mar 2012, 08:35

Lahko tole pojasniš malo bolj za telebane ? Kje vidim ta port ?

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Melly » 07 Mar 2012, 11:14

Control panel), system, hardware, device manager, ports /tukaj se moraj pojaviti nov serijski port, če ga ni, nimaš gonilnikov...
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

razkent
Freak
Prispevkov: 905
Pridružen: 21 Mar 2006, 19:11
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a razkent » 07 Mar 2012, 23:10

Tole verjetno ni OK ??
Priponke
ports.jpg
ports.jpg (42.58 KiB) Pogledano 3893 krat

Odgovori

Vrni se na