Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
Uporabniški avatar
MATJAŽ
Freak
Prispevkov: 879
Pridružen: 19 Sep 2005, 20:16
Kraj: KAMNIK

Odgovor Napisal/-a MATJAŽ » 12 Jan 2012, 22:43

Zdravo!

Če imaš M-link na multiplexu potem imaš lahko samo m-link sprejemnike, ali delajo tudi sprejemniki drugih proizvajalcev ?

Ali ima kdo M-link In kako se obnese ??

Lp,M
modelarstvo je ta bol'\:D/

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a gusar » 12 Jan 2012, 22:49

MATJAŽ napisal/-a:Zdravo!

Če imaš M-link na multiplexu potem imaš lahko samo m-link sprejemnike, ali delajo tudi sprejemniki drugih proizvajalcev ?

Ali ima kdo M-link In kako se obnese ??

Lp,M
Samo M-link
MKM

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 13 Jan 2012, 00:25

Kako se obnese m-link?
Dela.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

master_wood
Razpravljalec
Prispevkov: 157
Pridružen: 15 Dec 2003, 20:39
Kraj: blizu Kopra

Odgovor Napisal/-a master_wood » 13 Jan 2012, 20:44

Na eBayu prodajajo eno dobro zdelano ("Well used") EVO 9 KLIK
Verjetno ima kar nekaj kilometrine...
Priponke
planes_050.jpg
planes_050.jpg (95.25 KiB) Pogledano 3170 krat
planes_049.jpg
planes_049.jpg (102.7 KiB) Pogledano 3170 krat

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Odgovor Napisal/-a Krist » 13 Jan 2012, 20:55

Na moji pa umira zaslon :cry:
Po 5 letih bo zgleda treba razmišljat o menjavi...
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
MATJAŽ
Freak
Prispevkov: 879
Pridružen: 19 Sep 2005, 20:16
Kraj: KAMNIK

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a MATJAŽ » 31 Jan 2012, 22:42

Ve gdo mogoče če je to pravi mail za kontaktirat direktno na multiplex : anfragen@multiplexrc.de
modelarstvo je ta bol'\:D/

master_wood
Razpravljalec
Prispevkov: 157
Pridružen: 15 Dec 2003, 20:39
Kraj: blizu Kopra

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a master_wood » 31 Jan 2012, 23:05

MATJAŽ napisal/-a:Ve gdo mogoče če je to pravi mail za kontaktirat direktno na multiplex : anfragen@multiplexrc.de
Pod kontakti ga imajo tako, da verjetno je že pravi...
Jaz sem uspel še najhitreje stopit v kontakt z njimi, tako da sem odprl "ticket" na njihovi spletni strani KLIK.
Odgovorili pa so mi potem preko maila 'support (afna) multiplexrc (pika) de'.

lp

Uporabniški avatar
mlav
Razpravljalec
Prispevkov: 74
Pridružen: 14 Apr 2010, 19:50
Kraj: Celje

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a mlav » 10 Feb 2012, 12:34

Kje bi lahko dobil kabel za priklop Royal na simulator PC? :-k

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 10 Feb 2012, 16:15

Narediš si ga: kupiš 7 pin DIN konektor in mono jack 3.5 mm. Na DIN konektor povezavo 4 (glej prvo stran v tej temi - konektor je prikazan iz zadnje strani - kjer se spajka žice) povežeš na sredinski priključek jacka. Povezavo iz DIN-skega priključka 3 in 5 (povezana skupaj) pa na drugi priključek jacka. To je vse. Material dobiš v IC-Elektronika ali HTE v Ljubljani.

Na prvi strani so tudi zanimivi linki, ki se jih splača malo pregledat.

LP,
Andreo
Slika

razkent
Freak
Prispevkov: 905
Pridružen: 21 Mar 2006, 19:11
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a razkent » 10 Feb 2012, 16:27


Uporabniški avatar
MATJAŽ
Freak
Prispevkov: 879
Pridružen: 19 Sep 2005, 20:16
Kraj: KAMNIK

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a MATJAŽ » 12 Feb 2012, 22:06

Evo pa je prišla nova komandica.
Prosim nekoga, ki ima original M_link modul, da mi pove če sem pravilno sparil sprejemnik.
Vem da vse piše v navodilih ampak sem bolj levi v angleščini.
Pritisnil sem tipko servis in prižgal komando in na zaslonu se je začel izpisovati binding no potem sem pa enkat pritisnil tipko set na sprejemniku in po nekaj sekundah je bilo to to. stvar deluje.
Da pa naredim test dometa, pa premaknem stikalo na samem modulu in če šele po 100m začne trzat je okej, imam prav ?

lp,m
modelarstvo je ta bol'\:D/

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Melly » 12 Feb 2012, 23:37

Mislim, da v navodilih piše:

1. pritisni tipko na sprejemniku, prižgi sprejemnik
2. pritisni tipko na oddajniku in prižgi oddajnik... napiši BINDING in ko neha... dela.

Pa ko narediš nov model v oddajniku obvezno upari sprejemnik oddajnik (tudi če si sprejemnik uporabljal že prej v drugih letalih). Ne pozabi na nastavitev fail-safe.

Za test dometa držiš drugo tipko na oddajniku in ga prižgeš (oddaja z zmanjšano močjo)...navodila (nisem nikoli testiral, ni potrebe, zadeva dela).
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Melly » 12 Feb 2012, 23:40

Aja naročil sem par kosov USB to TTL serial (CP210) modulov za vgradnjo (na eni strani mini usbm na drugi trije pini) verjetno bom kar v oddajnik vgradil, tako ne bo potrebno nositi namenskega kabla za programiranje sabo (mini in micro usb imam vedno ob prenosniku).

http://www.ebay.co.uk/itm/190370706355? ... 1497.l2649

5$ s poštnino...
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a gusar » 13 Feb 2012, 09:35

Melly napisal/-a:Mislim, da v navodilih piše:

1. pritisni tipko na sprejemniku, prižgi sprejemnik
2. pritisni tipko na oddajniku in prižgi oddajnik... napiši BINDING in ko neha... dela.

Pa ko narediš nov model v oddajniku obvezno upari sprejemnik oddajnik (tudi če si sprejemnik uporabljal že prej v drugih letalih). Ne pozabi na nastavitev fail-safe.

Za test dometa držiš drugo tipko na oddajniku in ga prižgeš (oddaja z zmanjšano močjo)...navodila (nisem nikoli testiral, ni potrebe, zadeva dela).
Nikjer nisem zasledil, zakaj je potrebno vsak model podebaj bindati, čeprav sta se že pri prvem modelu skodirala...?
MKM

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Melly » 13 Feb 2012, 11:41

Po mojem ima neke vrste model match (da ne pomešaš modelov med seboj).
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a gusar » 13 Feb 2012, 17:53

Melly napisal/-a:Po mojem ima neke vrste model match (da ne pomešaš modelov med seboj).
Tudi nova serija MX/MC hott ima isto rešitev.
MKM

Uporabniški avatar
MATJAŽ
Freak
Prispevkov: 879
Pridružen: 19 Sep 2005, 20:16
Kraj: KAMNIK

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a MATJAŽ » 13 Feb 2012, 19:42

Melly napisal/-a:Mislim, da v navodilih piše:

1. pritisni tipko na sprejemniku, prižgi sprejemnik
2. pritisni tipko na oddajniku in prižgi oddajnik... napiši BINDING in ko neha... dela.

Pa ko narediš nov model v oddajniku obvezno upari sprejemnik oddajnik (tudi če si sprejemnik uporabljal že prej v drugih letalih). Ne pozabi na nastavitev fail-safe.

Za test dometa držiš drugo tipko na oddajniku in ga prižgeš (oddaja z zmanjšano močjo)...navodila (nisem nikoli testiral, ni potrebe, zadeva dela).


Hvala Melly
Sem poštudiral vse te zadevšne.

Daj mi prodis še povej kako nastaviš fail-safe.
modelarstvo je ta bol'\:D/

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Melly » 14 Feb 2012, 13:52

Skrajno desna tipka (tista za modele izbirat pa nove delat), greš do konca dol, najdeš modulation, izbereš, nastaviš ročice (gas, smer..., stikala) v pozicijo kjer bi imel fail safe in klikneš set failsafe ON... to je to.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
MATJAŽ
Freak
Prispevkov: 879
Pridružen: 19 Sep 2005, 20:16
Kraj: KAMNIK

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a MATJAŽ » 16 Feb 2012, 21:46

Melly napisal/-a:Skrajno desna tipka (tista za modele izbirat pa nove delat), greš do konca dol, najdeš modulation, izbereš, nastaviš ročice (gas, smer..., stikala) v pozicijo kjer bi imel fail safe in klikneš set failsafe ON... to je to.
Hvala ti, kolikor sem za enkrat probaval mi dela :)
Sam se mi avtomatično on prestavi v off v delčku sekunde a je to vredu ?
Zanima me še par malekonsti
Kaj v tem istem meniju pomeni fast response in shift ?
Nov mi je tudi ctrl mix ?
In ko delaš nov model in zberaš servote je tudi nova opcija M-PCM ? Kaj je to za ena sorta servota ?

lp,M
modelarstvo je ta bol'\:D/

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Melly » 16 Feb 2012, 22:28

Fast response je za vse novejše servote (vklopi), samo moraš še enkrat bindat.
Ko daš na fail safe rata "on" za sekundo in potem spet "off", to pomeni, da je potrdilo opcijo (ON pokaže prenos nastavitev v sprejemnik)...
Ostale opcije niso za M-Link... ampak za M-PCM je če imaš 35 ali 40MHz...

To je to, kot ponavadi preprosto in funkcionalno.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
MATJAŽ
Freak
Prispevkov: 879
Pridružen: 19 Sep 2005, 20:16
Kraj: KAMNIK

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a MATJAŽ » 16 Feb 2012, 23:22

faca si 8)
modelarstvo je ta bol'\:D/

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2989
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 18 Feb 2012, 12:13

Če je kdo opazil se je pojavilo v zadnjem času na spletu nekaj prodajalcev.ki ponujajo multiplexov M-link modul predviden za vgradnjo v graupnerja,po ugodni ceni.Če malo posrfate po naši bližini ga trgovec ponuja pod določenimi pogoji celo "gratis",če sem prav razumel.Pogoj je graupnerjeva naprava,ki pa jo jaz nimam in sem bil prisiljen to zadevo iskati za denar......! Mislim ,za spodobno ceno (67€),sem dobil oddajniški modul in šest kanalni "light" sprejemnik.Tako ,da gre moja" 3030" še enkrat v nadgradnjo,potem pa bo tudi že vse jasno in dobavljivo pri novitetah MPX-a.Če hoče kdo nadgrajevat multiplexsa na multiplexa je tole po moje zadnja priložnost.........................Ni noben problem,potrebno je le prispajkat par kablov,tako kot pri vsakem kitajcu.............
Priponke
IMGP1960.JPG
IMGP1960.JPG (161.95 KiB) Pogledano 2507 krat
IMGP1961.JPG
IMGP1961.JPG (187.02 KiB) Pogledano 2507 krat
Slika

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 18 Feb 2012, 12:37

V lindigerju sem opazil, da jih imajo na zalogi, ali pa le zberajo prednaročila za prve kose.
Cene so solidne, 1200€ za 16ko z 16 kanalnim sprejemnikom. Je pa pro 16 padla cena za več kot 150€
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Uporabniški avatar
gusar
Freak
Prispevkov: 828
Pridružen: 05 Dec 2004, 12:19
Kraj: Štajerska

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a gusar » 18 Feb 2012, 14:28

Krist napisal/-a:V lindigerju sem opazil, da jih imajo na zalogi, ali pa le zberajo prednaročila za prve kose.
Cene so solidne, 1200€ za 16ko z 16 kanalnim sprejemnikom. Je pa pro 16 padla cena za več kot 150€
Krist...kaj stane 1200€???
MKM

Krist
Dr. Modelar
Prispevkov: 6857
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22

Re: Multiplex Royal Evo (Pro) 7 9 12 16

Odgovor Napisal/-a Krist » 18 Feb 2012, 14:37

gusar napisal/-a:
Krist napisal/-a:V lindigerju sem opazil, da jih imajo na zalogi, ali pa le zberajo prednaročila za prve kose.
Cene so solidne, 1200€ za 16ko z 16 kanalnim sprejemnikom. Je pa pro 16 padla cena za več kot 150€
Krist...kaj stane 1200€???
http://shop.lindinger.at/product_info.p ... s_id=95478
Napaka je v naslovu komande, spodaj v specifikacijah pa je pravilno napisano:

• Sender PROFI TX 16: 16 Kanäle und 200 Modellspeicher
• ausgebaut mit 4 Schaltern und 2 Digi-Einstellern
• LiFePO4-Senderakku 4000 mAh
• Empfänger RX-16-DR pro M-LINK
• USB-Kabel (PC-Interface und Laden)
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html

Odgovori

Vrni se na