kvarci

Izkušnje z RV napravami, sprejemniki, servomehanizmi

Moderator:

Odgovori
Shorty
Začetnik
Prispevkov: 2
Pridružen: 19 Dec 2004, 22:02

kvarci

Odgovor Napisal/-a Shorty » 19 Dec 2004, 22:04

Pozdravljeni!
Zanima me kako in kaj s kvarci.
Morata biti kvarca v komandi in sprejemniku istega kanala?

Uporabniški avatar
MC GAYVER
Profesor
Prispevkov: 1973
Pridružen: 12 Dec 2002, 01:00
Kraj: lj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MC GAYVER » 19 Dec 2004, 23:22

notmalno

Vombat
Tekmovalec
Prispevkov: 360
Pridružen: 01 Avg 2004, 08:35
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Vombat » 20 Dec 2004, 14:19

Seveda, drugače sploh ne bo delalo. Pa tudi isti proizvajalec naj bo.

Uporabniški avatar
Tomba
Tekmovalec
Prispevkov: 277
Pridružen: 22 Nov 2004, 08:54
Kraj: Slov. Konjice

Odgovor Napisal/-a Tomba » 20 Dec 2004, 15:24

Vombat napisal/-a:Pa tudi isti proizvajalec naj bo.
[-X NI NUJNO, jaz sem letel z Grapner MC15-kvarc graupner, sprejemnik pa je bil Multiplex PICO-kvarc multiplex (seveda isti kanal :D ) pa je delalo brez problemov...
Z Grapnerjevim kvarcem v MPX PICO pa ni pa ni šlo :o !

Kanal pa jasno da mora štimat :roll:
GRAVITY SUCKS

Uporabniški avatar
MC GAYVER
Profesor
Prispevkov: 1973
Pridružen: 12 Dec 2002, 01:00
Kraj: lj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MC GAYVER » 20 Dec 2004, 15:29

Tomba napisal/-a:
Vombat napisal/-a:Pa tudi isti proizvajalec naj bo.
[-X NI NUJNO, jaz sem letel z Grapner MC15-kvarc graupner, sprejemnik pa je bil Multiplex PICO-kvarc multiplex (seveda isti kanal :D ) pa je delalo brez problemov...
Z Grapnerjevim kvarcem v MPX PICO pa ni pa ni šlo :o !

Kanal pa jasno da mora štimat :roll:
Sej to je mali rekel ISTI prouzvajalec
Grapner MC15-kvarc graupner, Multiplex PICO-kvarc multiplex

Uporabniški avatar
Tomba
Tekmovalec
Prispevkov: 277
Pridružen: 22 Nov 2004, 08:54
Kraj: Slov. Konjice

Odgovor Napisal/-a Tomba » 20 Dec 2004, 15:40

MC GAYVER napisal/-a:
Tomba napisal/-a:
Vombat napisal/-a:Pa tudi isti proizvajalec naj bo.
[-X NI NUJNO, jaz sem letel z Grapner MC15-kvarc graupner, sprejemnik pa je bil Multiplex PICO-kvarc multiplex (seveda isti kanal :D ) pa je delalo brez problemov...
Z Grapnerjevim kvarcem v MPX PICO pa ni pa ni šlo :o !

Kanal pa jasno da mora štimat :roll:
Sej to je mali rekel ISTI prouzvajalec
Grapner MC15-kvarc graupner, Multiplex PICO-kvarc multiplex
:oops: :oops: my bad :oops: :oops:

Mislil sem, da je mislil ista firma kvarcev med sabo (Graupner-Graupner itd..)
GRAVITY SUCKS

markod
Začetnik
Prispevkov: 20
Pridružen: 31 Jan 2015, 09:43

Re: kvarci

Odgovor Napisal/-a markod » 23 Jun 2015, 00:11

včaih deluje brez problemov..meni je znancu na futabi pa ne

robar
Tekmovalec
Prispevkov: 285
Pridružen: 13 Dec 2008, 17:42
Kraj: Škofja Loka

Re: kvarci

Odgovor Napisal/-a robar » 27 Jun 2015, 20:02

Kvarci se med seboj razlikujejo po frekvencah = kanalih za katere so brušeni in po načinu brušenja za različne vezave elektronike. Zato je najbolje, da vzameš kvarc iste firme, kot je oddajnik, čeprav včasih dela tudi drug, ki je slučajno tako brušen, da ustreza vezavi elektronike. Paziti moraš še za kakšno konverzijo je predviden kristal. V sprejemniku z enojno konverzijo moraš obvezno uporabiti kvarce za enojno, v sprejemnikih z dvojno, pa moraš obvezno uporabiti kvarce za dvojno konverzijo.
Lp

Uporabniški avatar
tornado
Dr. Modelar
Prispevkov: 2399
Pridružen: 17 Jan 2003, 01:00
Kraj: Maribor

Re: kvarci

Odgovor Napisal/-a tornado » 28 Jun 2015, 11:33

Vsak odgovor prav pride, četudi po 11. (enajstih ) letih. #-o
Lp Rado


Slika
Slika


Skype: tornado2405

Odgovori

Vrni se na