RepRap 3D printer

Vse o modelarskem orodju in obdelavi različnih materialov

Moderatorji: brejker, Krist

Re: RepRap 3D printer

OdgovorNapisal/-a dragonFLY » 01 Maj 2015, 19:05

Če je enak kot reprap mislim, da so na wiki datoteke za te sestavne dele,
katji mišljeno je, da si lahko sam natisneš dele zan. Zato ime reprap..
Uporabniški avatar
dragonFLY
Tekmovalec
 
Prispevkov: 253
Pridružen: 04 Maj 2008, 16:46
Kraj: Celje

Re: RepRap 3D printer

OdgovorNapisal/-a vidx » 02 Maj 2015, 19:30

Tale ni rep rap. Zato kosi niso na voljo v digitalni obliki. Če se kaj polomi bi si moral kos tudi sam narisati ampak nevem zakaj bi se ob normalni uporabi kaj polomilo.
lp vid
Uporabniški avatar
vidx
Freak
 
Prispevkov: 789
Pridružen: 26 Jan 2005, 21:27
Kraj: koper

Re: RepRap 3D printer

OdgovorNapisal/-a rc-ryder » 02 Maj 2015, 19:34

vidx napisal/-a:Tale ni rep rap. Zato kosi niso na voljo v digitalni obliki. Če se kaj polomi bi si moral kos tudi sam narisati ampak nevem zakaj bi se ob normalni uporabi kaj polomilo.

Naj te ne skrbi preveč....
Za ta denar dobš malo boljšega ink-jeta in tri sete kartuš.
Z brizgano plastiko prav tako ni nič narobe. Celo mnogo trdnejša je od natisnjene.
Lp
RC-Ryder - Degustiram modelarstvo O:)
Uporabniški avatar
rc-ryder
Dr. Modelar
 
Prispevkov: 2384
Pridružen: 10 Dec 2012, 23:03

Re: RepRap 3D printer

OdgovorNapisal/-a tomza » 16 Sep 2015, 11:46

Zobniki recimo se obrabijo. Lahko pa tudi sprintaš samo 3d tiskane dele in kupiš ostalo in si narediš nov printer.
Uporabniški avatar
tomza
Razpravljalec
 
Prispevkov: 53
Pridružen: 24 Jun 2008, 19:11

Re: RepRap 3D printer

OdgovorNapisal/-a tomza » 16 Sep 2015, 11:59

Sam se naredil 3 reprap-e. Če se kdo odloča med nakupom že sestavljenega printerja ali KIT-a je dobro vedet, da je najtežji del je mehanska in programska kalibracija. Odločilno vplivata na kvaliteto 3d tiska, zahtevata pa ogromno časa (trial&error).
Uporabniški avatar
tomza
Razpravljalec
 
Prispevkov: 53
Pridružen: 24 Jun 2008, 19:11

Re: RepRap 3D printer

OdgovorNapisal/-a vidx » 23 Okt 2015, 14:45

lp vid
Uporabniški avatar
vidx
Freak
 
Prispevkov: 789
Pridružen: 26 Jan 2005, 21:27
Kraj: koper

Re: RepRap 3D printer

OdgovorNapisal/-a ads » 25 Apr 2016, 15:02

živjo,
sem popolnoma nov na forumu in se ne spoznam neki na te zadeve... imam pa vrasanje glede reprap 3d printerja..
kupil sem sintron 3d reprap printer, ga sestavil in use, nekaj malega sem tudi printal, danes pa mi printer ne dela vec. v napajalnik pride 220v in iz njega gre isto 220v ( pomojem, glede na to da mi 220 "fazenprifer" zasveti) bojim se da mi je scvrlo celotno elektroniko... drugace pa je printer ze printal normalno... ve gdo, kaj bi bilo lahko narobe, ter bi znal to popraviti za male pare ( ce ni res vse šlo). Pa ce se vam kej svita, povejte po kmecko :D

evo se link nakupa( spodaj imate napisano vse):

http://www.ebay.co.uk/itm/Sintron-3D-Pr ... SwrklVV4sV

pa se reprap wiki:

http://www.reprap.org/wiki/RAMPS_1.4

hvala in lep pozdrav,
Blaž
ads
Začetnik
 
Prispevkov: 1
Pridružen: 25 Apr 2016, 14:50
Kraj: idrija

Re: RepRap 3D printer

OdgovorNapisal/-a miharix » 25 Apr 2016, 15:52

Če ti je šlo 220 v elektroniko bi to zagotovo mogel videt(črno,dim), vohat() in zelo verjetno slišat(pok)

Objavi kakšno fotografijo kako ti izgleda vezje in kje si izmeril 220V

Da se pa ti kdo javi, da ti malo bolj strokovno pogleda, pa si napiši v profil od kod si.
Lp,
M.

Uporabno za začetnike: http://zemljevid.miharix.eu
Uporabniški avatar
miharix
Freak
 
Prispevkov: 821
Pridružen: 16 Jun 2008, 22:06
Kraj: LJ

Re: RepRap 3D printer

OdgovorNapisal/-a robar » 25 Apr 2016, 20:49

Če ti preizkuševalec faze sveti, to še ne pomeni, da je tam resnično faza. Sveti zato, ker je poraba tlivke v njem zelo majhna, in je že majhen tok, ki teče skozi izolacijo dovolj velik, da ta zasveti. Stari električarji zato raje uporabijo 230V žarnico in šele, če ta zasveti, ko jo vežeš proti ozemljitvi, je faza res prisotna.
Lp
Robar
robar
Tekmovalec
 
Prispevkov: 280
Pridružen: 13 Dec 2008, 17:42
Kraj: Škofja Loka

Re: RepRap 3D printer

OdgovorNapisal/-a RP-02 » 03 Jun 2016, 09:48

Zdravo.
Imam eno težavo na svojem 3d printerju.
Ko pričnem s printanjem se mi pločša segreje na delovno temperaturo 60°, glava printerja pa ne?
Ta ostane na sobni temp oz tam okrog 24-27°C
Ali mogoče kdo ve kaj je vzrok in kako to popraviti.
Malo sem gledal po drugih forumih in naj bi bila težava v termistorju. Ali ima še kdo izkušnjo s tako napako?

Lp
RP-02
Začetnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 16 Maj 2015, 20:40

Re: RepRap 3D printer

OdgovorNapisal/-a Krist » 22 Jul 2016, 23:51

RP-02 napisal/-a:Zdravo.
Imam eno težavo na svojem 3d printerju.
Ko pričnem s printanjem se mi pločša segreje na delovno temperaturo 60°, glava printerja pa ne?
Ta ostane na sobni temp oz tam okrog 24-27°C
Ali mogoče kdo ve kaj je vzrok in kako to popraviti.
Malo sem gledal po drugih forumih in naj bi bila težava v termistorju. Ali ima še kdo izkušnjo s tako napako?

Lp

Lahko ti je pregorel grelec glave ali pa imaš slab stik.
LP Kristjan

This sentence does not have a sense...
http://kads-world.com/KADS_World/Welcome.html
Uporabniški avatar
Krist
Dr. Modelar
 
Prispevkov: 8296
Pridružen: 09 Jul 2005, 05:22
Kraj: Šentjernej

Prejšnja

Vrni se na Izdelava in dodelava modelarskega orodja

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov