Uveljavljeni avtorji

Kako priti med pisce člankov, vprašanja v zvezi s sodelovanjem, predstavitve in nominacije za nove kandidate
Odgovori
Uporabniški avatar
Alex 76
Profesor
Prispevkov: 1189
Pridružen: 27 Okt 2006, 08:14
Kraj: Ljubljana

Uveljavljeni avtorji

Odgovor Napisal/-a Alex 76 » 09 Okt 2008, 10:26

Nadebudni začetnik najde ta forum in običajno brez predhodnega prebiranja postavi vprašanje. V večini primerov se prej ali slej najde kdo, ki nanj odgovori. Toda kako verodostojen je odgovor? Ga je podal modelar z dolgoletnim stažem ali prav tako začetnik, ki si zgolj prizadeva povečati število objav? Nekdo, ki si vzame nekoliko več časa in predhodno prebere nekaj prispevkov, si sicer lahko izoblikuje mnenje ali nek avtor trosi znanje ali zgolj mlati prazno slamo. V eni od tem smo že družno ugotovili, da naziv, ki je naveden poleg avatarja v ničemer ne odraža znanja avtorja. Zaradi tega menim, da bi bilo dobro postaviti seznam članov tega foruma, ki so si s svojim dosedanjim delom in kakovostjo svojih člankov pridobili verodostojnost in ugled. Seznam bi bilo potrebno sproti dopolnjevati, nanj pa bi se lahko uvrstilo nekoga z glasovanjem dotedanjih članov s seznama. Posameznik bi bil nanj uvrščen, če bi zanj glasovala relativna večina v postavljenem roku, vendar ne manj od četrtine članov. Prav tako bi se poleg imena napisalo področje zaradi katerega je posameznik nanj uvrščen.

Tako, toliko o moji ideji, bom vesel vsakršnih komentarjev, tako pro kot kontra.

LP
Alex

Uporabniški avatar
AIRGHANADA
Freak
Prispevkov: 976
Pridružen: 30 Nov 2006, 22:41
Kraj: Marburg
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a AIRGHANADA » 09 Okt 2008, 11:39

meni se zdi popolnoma nepotrebno, ker če kdo klamfe serje, se itak takoj najde nekdo, ki ga veselo popluva.

Poleg tega se bo na ta način omiljena družba (modelarji.com) spet močneje razbrazdala, za kar resnično ni potrebe. Tako, v bistvu na silo, vzpostavljena kvazielitarnost, pa bo doprinesla k novim, nepotrebnim, trenjem.


ampak to je samo mojih par minut.......
veni, vici, vomiti

Uporabniški avatar
pegasus
Dr. Modelar
Prispevkov: 2840
Pridružen: 14 Okt 2002, 01:00
Kraj: http://jure.pecar.org/prodam/index.html
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pegasus » 09 Okt 2008, 12:05

Obregnil si se ob problem, zaradi katerega jaz pravim, da je forum samo gostilniška debata, do baze znanja pa mu še veliko manjka. Za vzdrževanje baze znanja je veliko bolj primeren wiki, o katerem se je tudi že nekaj pisalo, a še nič konkretnega nastalo.

Uporabniški avatar
Kladu
Profesor
Prispevkov: 1305
Pridružen: 29 Mar 2005, 15:09
Kraj: Center Evrope-Šiška
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Kladu » 09 Okt 2008, 12:16

Občutek imam, da bo komentarjev kar veliko na to temo.
Morda bi začeli z podobnimi aktivnostmi kot politiki pred volitvami. Pa da vidimo, kdo je najboljši kuhar golaža. :car: :xmas:
Osebno ne vidim potrebe za predalčkanje formašev. Poleg tega, težko je soditi kaj nekdo na tem forumu res zna in kje se pa začne blef. (Vsako mnenje o pravilnosti je subjektivno). Najmanj pa za potrebe "zagnanih" začetnikov, ki z postavljanjem neštetokrat odgovorjenih vprašanj dostikrat spravljajo v slabo voljo "stare bajte" na forumu. Če si začetnik neglede kje so nenapisana pravila kako začeti in kaj je treba znati. Ta forum je tako obširen, da čisti vsak najde odgovor le poiskati ga je treba. Če se nekemu začetniku ne da brati napiše vprašanje v smislu " kateri model naj kupim" ter pričakuje izlitje pametnih nasvetov. Res malo je dr.Modelarjev, ki ta stotič pišejo isti nasvet. Največkrat se vprašajo, zakaj bi podpirali lenobo in izgubljali čas.

Da bi zaradi takih začetnikov poveličevali nekatere in bi dotični bili dolžni odgovarjati na vsa vprašanja, to ne bo lahko doseči. Ostali bomo pa samo vice pisali in lepili slike z letališč. =D> =D> =D> =D>

O čevljih sodi naj kopitar; le kdo je to?


Lp

Tmaž
Davno nazaj smo na balso v vrstah čakali!!!!!!!!

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 09 Okt 2008, 12:58

Vsak vsaj malo zbrihtan, ki prebere vsaj nekaj tem z različnih področij, si lahko hitro ustvari sliko, kdo je kdo.

Če se začnemo uradno predalčkati, pa res lahko pride do tegada bi se nekateri začeli tukaj med sabo "postrani gledati" .

Saj se lahko pri pregledu vsebine foruma hitro vidi, kateri znajo narediti lepo reportažo o gradnji nekega modela iz nule, kateri znajo narediti dobro reportažo z letenja, kateri lepo predstavijo kakšno od tekem, čigave fotografije je vredno pogledati, na koga se obrniti po nasvet o nastavitvah motorjev, na koga, kadar je vprašanje o elektro pogonih, kdo je osoren, kdo vljuden, kdo zajedljiv, in komu včasih odtrga ventilček ;) .... in še in še bi lahko našteval.

Je pa še en hakeljc tu!
Če bi objavili neka imena, potem bi se tem članom forume še povečalo število ZS-jev, kjer raznorazni modelarji sprašujejo vsemogoče...
To pa zna biti včasih že kar malce nadležno.

Meni na primer več ne uspe na vsa zastavljena vprašanja odgovoriti.
Najbrž sem se s tem že komu zameril, a enostavno včasih "ne potegne".
Enostavno se mi več ne ljubi vsakomur na vse odgovarjati in vedno znova pisati odstavke, ki se jih drugače lahko najde v vsaki strokovni modelarski knjigi.

Vse bolj sem vesel kakega ZS-ja, ki mi ga pošlje kolega s foruma, v zvezi s čisto običajnimi stvarmi...pozdravi, zanimivi linki, vabila na skupna letenja, sporočila mladih modelarjev o njihovem napredku itd...

Samo moje mnenje

Mitja

saso
Administrator
Administrator
Prispevkov: 642
Pridružen: 18 Apr 2001, 01:00
Kraj: Ljubljana - Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a saso » 09 Okt 2008, 13:03

pegasus napisal/-a:Obregnil si se ob problem, zaradi katerega jaz pravim, da je forum samo gostilniška debata, do baze znanja pa mu še veliko manjka. Za vzdrževanje baze znanja je veliko bolj primeren wiki, o katerem se je tudi že nekaj pisalo, a še nič konkretnega nastalo.
Če se poraja želja lahko postavim testni wiki... Kdo je za? :)
lp,
Saso \:D/

dremih
Tekmovalec
Prispevkov: 396
Pridružen: 08 Jan 2004, 20:22
Kraj: kočevje

Avtorji

Odgovor Napisal/-a dremih » 09 Okt 2008, 13:12

Pozdrav!
Stvar je lepo zamišljena,a žal nismo vsi najbolj pripravljeni za resno delo na forumu.Po svojih močeh sem že marsikomu poizkušal svetovati in mu pomagati, a le če presodim iz njegovega vprašanja(torej kako je zastavljeno) da ima resno voljo za delo.Tedaj običajno odgovorim preko ZS,ali pa ga povabim naj se oglasi pri meni.Še nikoli nisem nikogar zavrnil.Do sedaj sem posojal tudi literaturo,a se žal le redka vrne.Poslikal sem kar nekaj postopkov gradnje z potrebnim materialom in orodjem vred in poslal interesentu.Do sedaj mi še nihče ni niti odgovori,da je CD prejel.
Najdejo se tudi posamezniki,ki te "davijo" po el. pošti,ne sprejmejo pa tudi najmanjšega nasveta,ali ga upoštevajo,znajo pa ti parirati z nasveti ,ki so jih dobili od drugih začetnikov,ki so štirinajst dni prej kupili stiroporkota in z tem vse znanje.
Pred leti,ko sem bil še sam začetnik(pa ne čisti) sem se čudil kako more recimo Mc Gayver pri vsem ogromnem znanju tako sarkastično odgovarjati na vprašanja.Sedaj mi je jasno.Sem postal isti.
Ne mine teden da se ne pojavi vprašanje kako ali z čim začeti.Tedaj me prime da bi zaklel :evil: Spraševalec ni resen.Je morda toliko len ,da ni malo polistal po forumu,ali pa ne razume modelarstva kot takega #-o
Vsaka čast posameznikom ,ki še vedno odgovarjajo na večkrat skoraj debilna vprašanja lenuhov.
Neko predalčkanje modelarjev,pa se mi ne zdi smiselno,saj se med seboj več ali manj vsi poznamo.Če ne osebno pa preko drugih modelarjev in se tako in tako ve kam kdo spada.
Tako to sem povedal,a se bojim ,da se nisem najbolje izrazil.Če ste razumeli prav,čene pa tudi :D
Lep pozdrav Dušan
tudi trske spadajo zraven

Uporabniški avatar
pegasus
Dr. Modelar
Prispevkov: 2840
Pridružen: 14 Okt 2002, 01:00
Kraj: http://jure.pecar.org/prodam/index.html
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pegasus » 09 Okt 2008, 13:52

Sašo, za wiki smo že ugotovili, da ni problem postavit wiki, problem je postavit ekipo ljudi, ki ga bo smiselno organizirala, urejevala in vzrdževala.

Hm ... bi mogoče začeli kar pri moderatorjih posameznih tem? Naj se izjasnijo, če so za in če niso, koga predlagajo ... Mora pa stvar biti urejena drugače kot teme na forumu: recimo osnove letenja (fizika), osnove elektrotehnike, osnove elektronike, materiali (les, kovine, umetni, ...), tehnike gradnje (vijačenje/lepljenje/...). Torej rabimo nekaj štromarjev, nekaj strojnikov in nekaj pedagogov, ki morajo vsi imeti voljo posredovati znanje v razumljivi in konsistentni obliki. Koristen izdelek na temo aerodinamike sem recimo videl pri 2R.

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 09 Okt 2008, 14:25

pegasus napisal/-a:... Koristen izdelek na temo aerodinamike sem recimo videl pri 2R.
Ta stran od 2R je tako dobra, da bi jo morali predelati vsi začetniki, pa še marsikdo izmed nas.

Velikokrat taki biseri ostanejo nekje v ozadju. Ne vem zakaj. Se morda premalo oglašujejo take dobre strani, ali pa se večini modelarjev ne ljubi prebrati več kot dva, tri odstavke strokovnega teksta....

Mitja

Uporabniški avatar
pegasus
Dr. Modelar
Prispevkov: 2840
Pridružen: 14 Okt 2002, 01:00
Kraj: http://jure.pecar.org/prodam/index.html
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pegasus » 09 Okt 2008, 14:46

Ultralajt napisal/-a:Ne vem zakaj.
Fact of life: ljudje smo lene živali :) Če ne dobim prineseno k nogam, zame ne obstaj ... A da moram iskat? Bah, google je prezakompliciran zame.

In če potem začneš omenjat kartončke po knjižnicah ali cobiss, te gledajo kot da si iz kamene dobe ... #-o

Uporabniški avatar
Alex 76
Profesor
Prispevkov: 1189
Pridružen: 27 Okt 2006, 08:14
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Alex 76 » 09 Okt 2008, 15:15

Ultralajt napisal/-a: ...
Ta stran od 2R je tako dobra, da bi jo morali predelati vsi začetniki, pa še marsikdo izmed nas.
Velikokrat taki biseri ostanejo nekje v ozadju. Ne vem zakaj. Se morda premalo oglašujejo take dobre strani, ali pa se večini modelarjev ne ljubi prebrati več kot dva, tri odstavke strokovnega teksta....
Se popolnoma strinjam. Prispevki na tej strani so na zavidljivem kakovostnem nivoju. Kar se tiče skritosti, osebno vidim več problemov. Prvi je v nas samih, saj nekako ne izvajamo dovolj avtopromocije, na primer, da se uporabi sklicevanje na določen del teksta namesto pisanja odgovora. Drugi del problema je v tem, da pokriva, sicer kakovostno, premajhen del področja. Tako je bralec prisiljen iskati znanje tudi na v drugih virih. Kot sem nekje že zapisal, se je očitno z razmahom informacijske družbe sposobnost posameznika, da neko informacijo najde, ali se za to celo malček potrudi, močno zmanjšala. Tretji je primernost konfiguracije, ki bi posamezniku omogočala pisanje, na drugi strani pa zagotavljala strokovnost objavljenih besedil.

Osebno podpiram postavitve informacijske baze. Celo več. Sam sem pred časom celo nekaj delal v tej smeri. Žal je čas, oziroma njegovo pomanjkanje, napredek ustavilo. Sicer pa se oddaljujemo od teme.

Moj namen ni bil dviganje posameznikov na piedestal. Vse skupaj je bilo mišljeno bolj kot priznavanje dosežkov posameznika s strani »strokovne javnosti« in posledično povečevanje vrednosti teh avtorjev. Je pa žal res, da tak pristop s seboj prinaša nekatere negativne posledice, ki ste jih nekateri izpostavili.

LP
Alex

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 20 Nov 2008, 14:31

Brišem originalni post in ga zamenjam s tem:

Po odzivu enega prepotentnega dr.mr. elektrotehnike, ki mu je šla moja "samopromocija" v nos, mi je postalo jasno, da če tukaj našteješ, kaj si dobrega naredil za modelarje, pa zraven navržeš še kakšen link, kjer si uredil zadeve še boljše in bolj jedrnato za dovnlovdanje datotek (načrti in navodila), ter hočeš objavljati novosti od tam, si popljuvan in nezaželjen.
ne vem, kaj je to...naša tako poznana fovšija ali kaj?

Zato, ne glede na mnogo ZS in Email sporočil, ki jih dobivam (s pozitivnimi mislimi) do nadaljnega "obešam na klin" javne objave na tem forumu.

15. december, 2008

Mitja
Zadnjič spremenil Ultralajt, dne 15 Dec 2008, 08:42, skupaj popravljeno 3 krat.

Nemo
Freak
Prispevkov: 523
Pridružen: 14 Jan 2006, 16:52
Kraj: Čadovlje

Odgovor Napisal/-a Nemo » 20 Nov 2008, 18:46

Ultralajt napisal/-a:Se bom za hec lotil avtopromocije, da vidim, če me bojo potem začetniki malce manj učili, kako je treba kakšno stvar narediti ;) :
Včasih sem v nekaterih temah kar presenečen....

Na forumu najdete načrte za moje modele in sicer:

1. ARROW, leteče krilo
2. INKA, papirnata maketa starodobnega jadralnega letala iz leta 1938
3. MALO AKROBATSKO LETALO, model klasične gradnje za motor od 0,8 do 1,5 ccm
4. HORNET, trdoživo prostoleteče jadralno letalo iz deprona, lesa in karbonskih cevk
5. GUPPY, elektromotorno jadralno letalo
6. HOT krilo za Gupija s krilci
7. STIROPORKO, fun fly elektromotorni akrobat iz stiropora
8. ULTRON, 3D akrobatsko letalo (full fuse) iz deprona
9. MALI JET, malo letalce na fračo iz deprona
10. MALO JADRALNO LETALO, spet modelček iz deprona..prostoleteč seveda.
11. KRILO Stiro/balza za Gupija


V navezi s forumskim kolegom Sašom (raktivec) sem naredil dokumentacijo (načrt, navodilo) za:

1. PILON, na elektro pogon
2. HUNTER, elektro turbinski model angleškega lovca

V navezi z Milanom (Gajver) sem izdelal načrte za njegovo varianto letečega krila:

1. BOOMER a la Gajver

Objavil sem nekaj navodil in testov modelov v reviji TIM in tudi na forumu:

1. SKUHAJMO SI KABINO, navodilo za izdelavo kabine iz plastenke
2. FLING, test malega jadralnega modela od Great Planes
3. ROCKY, elektromotorno jadralno letalo za začetnike
4. PARKMASTER, test Multipleksovega 3D akrobata iz Elaporja

Na forumu sem poleg tistih za katere sem dal načrte, še prikazal gradnje sledečih modelov:

1. PALIČNJAK, F5J-400 tekmovalno jadralno letalo (moja konstrukcija)
2. HORNET, F5J in F5J-400 tekmovalno jadralno letalo (moja konstrukcija)
3. SPAD, večje motorno letalo iz koroplasta (1,86m) (moja konstrukcija)
4. THERMIK DREAM, tri metersko jadralno letalo (TopmodelCZ, Stopar.si)
5. BRUGGER COLIBRI MB2, leteča maketa 1/3 "homebuild" motornega letala
6. LISA, elektromotorno jadralno letalo 2,6m razpona (delno moja konstrukcija)
7. ULTRA 3D, akrobatsko jadralno letalo za na pobočje (moja konstrukcija)
8. BUTTERFLY SLOWFLYER, letalce iz karbona in tekstila (moja konstrukcija)
9. PILON, model iz stiropora, ki ga naredimo v štirih urah
10. MOORBACK, 3D akrobatsko letalo
11. DEPRONSKI POBOČNI JADRALEC, (moja konstrukcija) moj trenutno najbolj frišen projekt...
12. EXCITE 3D, akrobatsko letalo, metanolar 10kubikov

Prevedel sem tudi marsikatero navodilo (pač po svojih najboljših močeh..s kakšno slovnično napakco tu ali tam..):

1. MX-12
2. MX-16
3. ULTRAMAT 12
4. EzRun krmilniki
5. Robe Power Peak Intelect
6. bencinar DL 50
7. nekaj Jamara RV igračk (avti, letala)

(ne me prositi za ta navodila...dobite jih pri nakupu artikla v določenih modelarskih trgovinah)


Izdelal poučne video posnetke:

1. LIKANJE FOLIJE NA KRILO


Najbrž sem še kaj pozabil, pa bom dodal, ko se spomnem....

Če bom našel še kaj časa, bom h konkretnim zadevam pripel še ustrezne linke.

Ultralajt ma vas rad! (zato ga ne jezit ;) po nepotrebnem )
Madona, impresivno ni kaj =D> . Ultralajt, saj ne delaš nekakšno rekapitulacijo tvojega "modelarskega" življenja. A ni še malo zgodaj :lol: ?
No, brez heca, cenim ljudi, ki veliko znajo... Veš, ko so Helen Keller (poglejte si na spletu, kdo je bila), ki je bila slepa, gluha in nema, vprašali, kaj od tega je najhujše, jim je odgovorila: Najhuje je biti neveden .. #-o
LP Nemo

Uporabniški avatar
Fido
Razpravljalec
Prispevkov: 192
Pridružen: 09 Jul 2008, 14:04
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a Fido » 15 Dec 2008, 19:06

#-o #-o #-o #-o #-o Z svojim nevoščljivim vedenjem smo pregnali s foruma enega med "največjimi" modelarji v Sloveniji morda tudi še kje drugje... (Ultralajt-a) Lahko nas je vse sram kako se obnašamo in se nato skrivamo za računalniškimi zasloniter plujvamo druge forumaše. Zdaj smo prikrajšani za mnoge nove informacije,novosti in drugi zelo zanmivih reportaž ipd. LAhko bi bili enostavno tiho , spoštovali starejše in se čudili njihovim dosežkom...

Lp!

Miha

Uporabniški avatar
plohl
Freak
Prispevkov: 509
Pridružen: 19 Maj 2007, 15:23

Odgovor Napisal/-a plohl » 15 Dec 2008, 19:22

Res je Fido, ampak če je pameten se ne bi oziral na druge poste! Sam ve da ja veliko dobrega naredil za forum, za tiste druge poste pa naj prej ali slej psokrbijo mederatorji! Tako ne bo več prišlo do brezveznih konfliktov, če bi bili tisti uporabniki za 2 tedna blokirani do foruma, bi drugič tudi premislil kaj bi napisal, z tem pa se ne bi nadeljevalo pričkanje kot v vsaki temi do zdaj!
Sovražnik tvojega sovražnika je tvoj prijatelj!

Uporabniški avatar
AIRGHANADA
Freak
Prispevkov: 976
Pridružen: 30 Nov 2006, 22:41
Kraj: Marburg
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a AIRGHANADA » 15 Dec 2008, 19:39

in sta šla, veter nosil ptice je z neba.....

:lol:


B.
veni, vici, vomiti

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 16 Dec 2008, 08:44

EDIT:

pobrisal >24 ur po zadnji objavi. Kdor je videl je videl, kdor je zamudil, pa itak ni nič zamudil.

Mitja
Zadnjič spremenil Ultralajt, dne 17 Dec 2008, 11:58, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
UROŠ MURKOVIČ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2414
Pridružen: 25 Dec 2005, 12:29
Kraj: Lj-Črnuče MKV-Vrhnika

Odgovor Napisal/-a UROŠ MURKOVIČ » 16 Dec 2008, 09:03

Mitja poglej tebe večina na forumu {z mano vred}smatra za največjo zakladnico znanja =D> ,zato mi je žal da se umikaš iz foruma.
Vendar pa mislim da ne smeš podležt mnenju manjšine #-o ,saj z tem zgublja večina :oops: .
Mislim da modelar z tvojim staležem ne sme popustit posameznikom in se ne sme ozirat za provokacijm oziroma napačno mišlenim.

Ultralajt
Dr. Modelar
Prispevkov: 13455
Pridružen: 15 Nov 2004, 17:57
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ultralajt » 16 Dec 2008, 09:05

UROŠ MURKOVIČ napisal/-a:...Vendar pa mislim da ne smeš podležt mnenju manjšine #-o ,saj z tem zgublja večina :oops: .
Mislim da modelar z tvojim staležem ne sme popustit posameznikom in se ne sme ozirat za provokacijm oziroma napačno mišlenim.
Pod grožnjo sodnega pregona, človek naredi marsikaj....tudi jaz nisem izjema. Imam rajši mir. Še posebej potem, ko mi je podobno izkušnjo opisal kolega Chinks.

Uporabniški avatar
UROŠ MURKOVIČ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2414
Pridružen: 25 Dec 2005, 12:29
Kraj: Lj-Črnuče MKV-Vrhnika

Odgovor Napisal/-a UROŠ MURKOVIČ » 16 Dec 2008, 09:10

No če pa si se tako odločil :oops: se ti pa zahvaljujem za vse tvoje pouste in načrte in upam da bomo vsaj na kakšni prireditvi ali mitingu lahko še kakšno rekli :P .

Uporabniški avatar
AIRGHANADA
Freak
Prispevkov: 976
Pridružen: 30 Nov 2006, 22:41
Kraj: Marburg
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a AIRGHANADA » 16 Dec 2008, 09:44

Rozinčica a se da slišat še drugo plat zgodbe?


B.
veni, vici, vomiti

Uporabniški avatar
Aleks
Tekmovalec
Prispevkov: 435
Pridružen: 27 Avg 2005, 19:09

Odgovor Napisal/-a Aleks » 16 Dec 2008, 10:23

Glej Ultralajt, si eden izmed avtorjev na tem forumu, pri katerem kliknem na objavljen prispevek v različnih nitih, ker me zanima, kaj o stvari meniš ti. In vedno najdem košček modelarskega znanja. Za tiste, ki ti trenutno delajo težave, tega najbrž ne bi mogel reči.

Razumljivo vsak toliko bolj osebno jemlje konflikte, kolikor bolj zadevajo njegovo bistvo. Vzemi si par dni pavze, čez 14 dni bo ta zadeva že lanski sneg. :D Potem pa veselo dalje.

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Odgovor Napisal/-a Brane » 16 Dec 2008, 10:34

Ne razpredajmo v nedogled, in pustimo Ultraljtu čas, vsak se odloči kot se odloči, tako pač na forumu je, včasih na srečo, včasih žal...

Pa da ne bo ne bo kdo mislil, da po drugih forumih ni tako, jaz sem spremljal ameriški forum , kjer so administratorju grozili s smrtjo :-k
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Uporabniški avatar
pegasus
Dr. Modelar
Prispevkov: 2840
Pridružen: 14 Okt 2002, 01:00
Kraj: http://jure.pecar.org/prodam/index.html
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pegasus » 16 Dec 2008, 10:47

Sveže študije kažejo, da je kreganje na internetu veliko bolj pomembno kot seks.
Slika

Uporabniški avatar
AIRGHANADA
Freak
Prispevkov: 976
Pridružen: 30 Nov 2006, 22:41
Kraj: Marburg
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a AIRGHANADA » 16 Dec 2008, 10:55

Ja včasih je bilo dosti bolj enostavno. Če ti je kdo šel na živce, si mu enostavno oddrobil glavo, si jo nataknil na kol in doma z njo okrasil božično jelko...

B.
veni, vici, vomiti

Odgovori

Vrni se na