Simulatorji

...vaše želje o čem naj bi se pisalo
Odgovori
Uporabniški avatar
Matejček
Razpravljalec
Prispevkov: 79
Pridružen: 13 Okt 2008, 13:45

Odgovor Napisal/-a Matejček » 27 Maj 2009, 18:25

Zdravo!

Ali mi lahko kdo bolj podrobno razloži, kako so dodajo modeli in scene v AFPD? Datoteke sem prenesel iz strani ki je omenjena v prejšnjem postu. Vem da tam pri opisu piše, da naj datoteko samo zaženem in se bo inštaliralo....
vse lepo in prav, ampak letal po namestitvi ni v simulatorju.

Bi bil kdo tako prijazen, in mi pomagal rešit problem?


hvala
LP,Matej

MarsiBoy
Začetnik
Prispevkov: 14
Pridružen: 29 Okt 2008, 15:04
Kraj: Loški Potok
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarsiBoy » 27 Maj 2009, 21:02

Ogromno dodatnih modelov ter stez za RealFlight G(vse verzije)

http://www.knifeedge.com/forums/downloads.php?

Uporabniški avatar
scenic
Tekmovalec
Prispevkov: 208
Pridružen: 22 Sep 2008, 10:23
Kraj: Celje

Pomoč Simulator kabel

Odgovor Napisal/-a scenic » 02 Okt 2009, 09:50

Pozdravljeni!!
Pred kratkim sem kupil tale kabel za simulator:

http://www.giantcod.co.uk/simulator-cab ... 03930.html

imam postajo MX12,imam pa problem ko zadevo priključim,v računalniku mi javi da je priključena nova naprava,v simulatorju pa ga ne zazna kot "yoestick" ,niti v računalniku ga ne morem kalibrirat.Kaj narediti mi lahko kdo prosim svetuje!?

Lp Andrej
Servo lovers
35 K64

Uporabniški avatar
flyboy00486
Razpravljalec
Prispevkov: 160
Pridružen: 10 Jun 2006, 18:12
Kraj: Maribor

Re: Pomoč Simulator kabel

Odgovor Napisal/-a flyboy00486 » 02 Okt 2009, 15:23

scenic napisal/-a:Pozdravljeni!!
Pred kratkim sem kupil tale kabel za simulator:

http://www.giantcod.co.uk/simulator-cab ... 03930.html

imam postajo MX12,imam pa problem ko zadevo priključim,v računalniku mi javi da je priključena nova naprava,v simulatorju pa ga ne zazna kot "yoestick" ,niti v računalniku ga ne morem kalibrirat.Kaj narediti mi lahko kdo prosim svetuje!?

Lp Andrej
Imam enak problem. Jaz sem svoj kabel dobil tukaj: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.11996

Tudi jaz bi lepo prosil za pomoč.
Lp, Primož.
"Aerodynamically, the bumble bee shouldn't be able to fly, but the bumble bee doesn't know it, so it goes on flying anyway."

Uporabniški avatar
FastOne
Freak
Prispevkov: 686
Pridružen: 06 Maj 2007, 20:10
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a FastOne » 02 Okt 2009, 17:16

V nadzorni plošči morata videti to, kar je na sliki spodaj. Tukaj je potrebno zadevo kalibrirati in nato še v simulatorju ter nastaviti...

lp Mitja
Priponke
Capture [800x600].JPG
Capture [800x600].JPG (103.62 KiB) Pogledano 5440 krat

Uporabniški avatar
flyboy00486
Razpravljalec
Prispevkov: 160
Pridružen: 10 Jun 2006, 18:12
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a flyboy00486 » 02 Okt 2009, 17:58

Ja to okno je enako. Ampak, ko želim zadevo skalibrirati se ne odziva.
Je mogoče potrebna kakšna nastavitev na oddajniku?
Hvala in lp!
Lp, Primož.
"Aerodynamically, the bumble bee shouldn't be able to fly, but the bumble bee doesn't know it, so it goes on flying anyway."

Uporabniški avatar
scenic
Tekmovalec
Prispevkov: 208
Pridružen: 22 Sep 2008, 10:23
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a scenic » 02 Okt 2009, 18:10

Tukaj ga tudi meni zazna,ampak mi napiše ADC,ne PPM,ko pa ga poskusim kalibirat,pa ne dela nič nobena od ročk na postaji,še kakšen nasvet prosim!!

LP Andrej
Servo lovers
35 K64

Uporabniški avatar
snoopy
Freak
Prispevkov: 788
Pridružen: 18 Avg 2007, 13:18
Kraj: Posavec

Odgovor Napisal/-a snoopy » 02 Okt 2009, 18:45

drgač pa.....jaz imam kabel od nebca, mam pa postajo 6ex 2,4gb in sam instalira v windowse. vse kar je, da moram nastavit v programu rf 4.5 katera komanda se na kaj odziva. to je to...
vaja dela mojstra..

Uporabniški avatar
FastOne
Freak
Prispevkov: 686
Pridružen: 06 Maj 2007, 20:10
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a FastOne » 02 Okt 2009, 19:09

MX12, MX16s ipd. (nevem za spektrum) ne smejo biti prižgane, ko vštekaš kabel! Se same vključijo v učenec načinu. Piše v navodilih, itak ...

lp Mitja

Uporabniški avatar
flyboy00486
Razpravljalec
Prispevkov: 160
Pridružen: 10 Jun 2006, 18:12
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a flyboy00486 » 09 Okt 2009, 15:43

Malo sem še razmišljal... Verjetno mora biti komanda (Futaba FF7 2,4 GHz) v načinu kot "učenec", kajne? Ampak v navodilih nič ne piše, da bi moral na učenčevi komandi kaj posebej nastaviti. Piše, da ko se poveže naprava s kablom od učiteljeve komande, se komanda vklopi in stvar deluje. Ko jaz usb kabel vklopim na komando se le ta ne vklopi. Če pa jo potem vklopim sam, se (kot sem že rekel) stvar pri kalibraciji ne odziva.
Se vam zdi mogoče, da je kabel zanič? (Res je bil zelo poceni kitajski - 5 evrov)

Mogoče še kakšen nasvet?
Lp, Primož.
"Aerodynamically, the bumble bee shouldn't be able to fly, but the bumble bee doesn't know it, so it goes on flying anyway."

Uporabniški avatar
dragonFLY
Tekmovalec
Prispevkov: 254
Pridružen: 04 Maj 2008, 16:46
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a dragonFLY » 09 Okt 2009, 18:43

jaz imam enak problem z mx-12 računalnik prepozna napravo vendar je ni mogoče kalibrirati al karkoli :evil: sem pa nekje zasledil kabel ki je vizualno enka vendar piše da ne podpira izhoda s.m.c tak da razmišljam da je pri tem enako ker mi že počasi zmankuje drugih idej :roll: #-o :cry: :cry:

Uporabniški avatar
Rescator
Razpravljalec
Prispevkov: 82
Pridružen: 05 Avg 2008, 20:30
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rescator » 22 Okt 2009, 20:42

Imam USB oddajnik http://www.modelar.si/rv_simulator01.php že kar nekaj časa. Pred nekaj dnevi sem zamenjal vzmeti in ker pa so znotraj žičke zelo tanke se je črna žica pretrgala.
In zdej me zanima ali ima še kdo tak usb oddajnik in če ga ima ali lahko oddajnik odpre in slika vezje.
... .--. . -.- - .-. ..- -- / -.. -..- -.... .. / ..--- .-.-.- ....- / --. .... --..

Uporabniški avatar
drago
Razpravljalec
Prispevkov: 87
Pridružen: 01 Avg 2007, 21:04
Kraj: Celje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a drago » 22 Okt 2009, 21:03

MarsiBoy napisal/-a:Ogromno dodatnih modelov ter stez za RealFlight G(vse verzije)

http://www.knifeedge.com/forums/downloads.php?

Pozdravljen!

Ali imas kak link do letal za Aero fly Pro Deluxe,ker me stran IPACS nekako ne smirgla????

daddyrider
Tekmovalec
Prispevkov: 204
Pridružen: 25 Jan 2007, 10:54
Kraj: Okolica Domžal

Odgovor Napisal/-a daddyrider » 23 Okt 2009, 07:12

http://www.ipacs-sim.com/phpbb/

Tukaj se logiraj, polno letal in scen pa vse je zastonj.

Meni edino easystar z eleroni ne dela, se priporočam zanj če ga kdo ima....

Uporabniški avatar
spiky
Tekmovalec
Prispevkov: 436
Pridružen: 31 Mar 2008, 12:46
Kraj: Mengeš

Odgovor Napisal/-a spiky » 23 Okt 2009, 13:58

Še ena kar dobra: http://www.rc-sim.de , mogoče že objavljena; se mi res ni dalo prebirat celotne teme...




Lp Izi

Uporabniški avatar
nik.cekada
Razpravljalec
Prispevkov: 80
Pridružen: 14 Jul 2009, 19:42
Kraj: Dolenje pri Jelšanah

Odgovor Napisal/-a nik.cekada » 23 Okt 2009, 15:58

Rescator napisal/-a:Imam USB oddajnik http://www.modelar.si/rv_simulator01.php že kar nekaj časa. Pred nekaj dnevi sem zamenjal vzmeti in ker pa so znotraj žičke zelo tanke se je črna žica pretrgala.
In zdej me zanima ali ima še kdo tak usb oddajnik in če ga ima ali lahko oddajnik odpre in slika vezje.
Prva iz leve je črna. Pa še slika:
Priponke
DSC03067.JPG
DSC03067.JPG (37.29 KiB) Pogledano 6372 krat
LP, Nik
I had a good day. I had HITEC!
2.4 GHz Hitec Aurora 9

Uporabniški avatar
Rescator
Razpravljalec
Prispevkov: 82
Pridružen: 05 Avg 2008, 20:30
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rescator » 23 Okt 2009, 18:07

nik.cekada napisal/-a:
Rescator napisal/-a:Imam USB oddajnik http://www.modelar.si/rv_simulator01.php že kar nekaj časa. Pred nekaj dnevi sem zamenjal vzmeti in ker pa so znotraj žičke zelo tanke se je črna žica pretrgala.
In zdej me zanima ali ima še kdo tak usb oddajnik in če ga ima ali lahko oddajnik odpre in slika vezje.
Prva iz leve je črna. Pa še slika:
Hvala
... .--. . -.- - .-. ..- -- / -.. -..- -.... .. / ..--- .-.-.- ....- / --. .... --..

Uporabniški avatar
flyboy00486
Razpravljalec
Prispevkov: 160
Pridružen: 10 Jun 2006, 18:12
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a flyboy00486 » 24 Jan 2010, 12:32

Kakšen mesec nazaj mi je simulator in povezava s komandami čisto v redu delovala. Zdaj sem pa hotel ponovno malo trenirat v simulatorju in stvar več ne deluje (zakaj - nimam pojma). Na nadzorni plošči in v emulatorju mi vse kanale zazna in lahko jih tudi skalibriram, ampak ko enkrat pridem v Realflight G4.5 mi v samem simulatorju ne zazna signala in se nič ne odziva, kljub temu, da pravilno izberem vhod in vse. Ima kdo mogoče kakšno idejo za moj problem?
Hvala!
Lp, Primož.
"Aerodynamically, the bumble bee shouldn't be able to fly, but the bumble bee doesn't know it, so it goes on flying anyway."

Uporabniški avatar
Rescator
Razpravljalec
Prispevkov: 82
Pridružen: 05 Avg 2008, 20:30
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rescator » 24 Jan 2010, 13:15

Ko prideš v simulator klikni na Controller -> select controller. Če ti klub temu ne bo delovalo ti svetujem, da dobiš nov emulator. Če še to ne bo pomagalo potem simulator na novo inštaliraj.
... .--. . -.- - .-. ..- -- / -.. -..- -.... .. / ..--- .-.-.- ....- / --. .... --..

Uporabniški avatar
flyboy00486
Razpravljalec
Prispevkov: 160
Pridružen: 10 Jun 2006, 18:12
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a flyboy00486 » 24 Jan 2010, 14:37

Sem izbral pravilno controller in sem tudi ponovno inštaliral simulator, a vseeno ne deluje. Čudno mi je to, da je pred nekaj časa delovalo brez problema, zdaj pa so se težave pojavile same od sebe.
Lp, Primož.
"Aerodynamically, the bumble bee shouldn't be able to fly, but the bumble bee doesn't know it, so it goes on flying anyway."

Uporabniški avatar
Rescator
Razpravljalec
Prispevkov: 82
Pridružen: 05 Avg 2008, 20:30
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rescator » 24 Jan 2010, 15:39

Probaj dobiti še kakšen emulator, mogoče je s tem, ki ga imaš kaj narobe pa čeprav prideš v simulator. Ker pri meni je tudi kar na lepen lani emulator odpovedal in sem klub temu prišel v simulator samo letet nisem mogel. Ko sem dobil drug emulator (čeprav zgleda isti) potem je vse delalo).
... .--. . -.- - .-. ..- -- / -.. -..- -.... .. / ..--- .-.-.- ....- / --. .... --..

Uporabniški avatar
flyboy00486
Razpravljalec
Prispevkov: 160
Pridružen: 10 Jun 2006, 18:12
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a flyboy00486 » 26 Jan 2010, 19:26

Mislim, da sem sedaj preizkusil vse emulatorje, kar jih je moč dobiti na internetu, pa še vedno ne dela. Probal sem tudi simulator inštalirat samo do verzije 4.0 (torej brez dodatkov) pa tudi ne dela. Ko pridem v simulator se komande samo obrnejo v skrajne pozicije in letalo gre po svoje. Je pa res, da imam slab kontakt s komando, ker je konektor slabe kvalitete, ampak sem ga tiščal noter in ni koristilo, vseeno pa mislim da ni v tem problem, ker je pred tem zadeva delovala, če sem konektor močno pritisnil v komando.
Je imel še kdo podoben problem?
Lp, Primož.
"Aerodynamically, the bumble bee shouldn't be able to fly, but the bumble bee doesn't know it, so it goes on flying anyway."

Uporabniški avatar
Rescator
Razpravljalec
Prispevkov: 82
Pridružen: 05 Avg 2008, 20:30
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rescator » 26 Jan 2010, 19:34

Od koga si sposodi oddajnik in probaj kako dela.
... .--. . -.- - .-. ..- -- / -.. -..- -.... .. / ..--- .-.-.- ....- / --. .... --..

Helium
Tekmovalec
Prispevkov: 398
Pridružen: 22 Mar 2009, 15:31

Odgovor Napisal/-a Helium » 05 Feb 2010, 19:38

Jaz bi pa rad priklopil mojo pravo komando na računalnik in jo uporabljal tudi za simulator, saj se mi je komanda namenjena temu pokvarila.

Zdaj pa me zanima kako naj to izpeljem ? Imam že kabel 3,5mm jack, torej na obeh koncih ista priključka. Zdaj pa še mi prosim svetujte izbiro programske opreme ali pa celo čisto drugi način priklopitve.


Hvala!


Lp, Marko!
Spektrum DX6i

GB-Models Yak 55M 1.4m

Uporabniški avatar
klementercon
Profesor
Prispevkov: 1394
Pridružen: 08 Nov 2008, 12:14
Kraj: Sezana Milano
Kontakt:

simulator

Odgovor Napisal/-a klementercon » 16 Apr 2010, 17:24

Zanima me ce simulator aerofly5 deluje na tale kabel

hvala
Priponke
vmesnik_289.jpg
vmesnik_289.jpg (55.6 KiB) Pogledano 6494 krat

Odgovori

Vrni se na