Simulatorji

...vaše želje o čem naj bi se pisalo
Odgovori
Uporabniški avatar
Nejc-flyer
Tekmovalec
Prispevkov: 283
Pridružen: 07 Sep 2007, 21:28

Odgovor Napisal/-a Nejc-flyer » 17 Dec 2008, 21:52

Za zaključek...
Priponke
hovranje.jpg
Mal sm mel tud sreče, še dobr da mam
uno dolgo tipko ki pričara novga!
hovranje.jpg (24.15 KiB) Pogledano 3980 krat

Uporabniški avatar
klementercon
Profesor
Prispevkov: 1385
Pridružen: 08 Nov 2008, 12:14
Kraj: Sezana Milano
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a klementercon » 07 Jan 2009, 19:25

lp

mene zanima pa kje lahko dol zdawnlowdan modele pa helie pa scenarije za reflex xtr

hvala

Uporabniški avatar
airforce
Profesor
Prispevkov: 1015
Pridružen: 27 Okt 2006, 12:13
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a airforce » 07 Jan 2009, 20:00

hansmetal napisal/-a:lp

mene zanima pa kje lahko dol zdawnlowdan modele pa helie pa scenarije za reflex xtr

hvala
Tukaj:
http://www.rc-sim.de/dl_engine/index.ph ... 59f46c4de9
Lep pozdrav
Medard

Uporabniški avatar
klementercon
Profesor
Prispevkov: 1385
Pridružen: 08 Nov 2008, 12:14
Kraj: Sezana Milano
Kontakt:

c

Odgovor Napisal/-a klementercon » 09 Jan 2009, 19:48

kam jih pa moram shranit da bo delovalo

ko jih shranim v flug. ko oprem simulator pa mi napise parameters in modela od nikjer

Uporabniški avatar
JKP
Profesor
Prispevkov: 1086
Pridružen: 04 Maj 2005, 09:43
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a JKP » 05 Feb 2009, 19:27

imam eno vprašanje oz težavo in upam, da mi bo kdo pomagal

Oddajnik imam multiplex royal evo9

Že nekaj let sem igral Aerofly Professional Deluxe na windows XP. Same nastaviteve mi niso nikoli delale preglavic.

Sedaj imam prenosni računalnik in na njem je windows Vista....

Računalnik-vista mi že v osnovi ne zazna pravilnih krmilnih funkcij oddajnika.

Če priklopim oddajnik na računalnik, => "nadzorna plošča" => "krmilnik za igre" , mi zazna "8 axis 0 button device" => pod "lasnosti" , mi pod "test" zazna le desni ročico(višino in alerone).gasa in smeri sploh ne.

x, y in z osi sploh ne morem krmilit oz. nastavit.

ko pomikam višino, se mi pomakne "dial" pri pomiku aleronov pa"slider"

Ali je kdo že reševal ta problem pri visti in mi lahko pomaga?

Hvala za vaše odgovore.

bostjanby
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 21 Feb 2009, 19:59

Odgovor Napisal/-a bostjanby » 21 Feb 2009, 20:11

Pozdravljeni fantje.

ker sem nov na forumu vas prav lepo pozdravljam.
Rabil pa bi vašo pomoč namreč kupil sem si simulator da bi se naučil letet.Sedaj pa mam sledeč problem nevem nastavit komande da bi lahko poletel se da mogoče kje dobi kak link da bi bilo to že nastavljeno?

za pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem.

lp
Boštjan

Uporabniški avatar
klementercon
Profesor
Prispevkov: 1385
Pridružen: 08 Nov 2008, 12:14
Kraj: Sezana Milano
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a klementercon » 21 Feb 2009, 20:51

zanima me kako bi lahko imel vec letal na razpolago v simulatorju


na tej straniu sm si zdawn. ta drugo pa me zanima kako deluje in ce je kaj boljsega za shranjevat modele

http://www.rc-sim.de/dl_engine/index.ph ... 59f46c4de9




lp

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 21 Feb 2009, 21:08

bostjanby napisal/-a:Pozdravljeni fantje.

ker sem nov na forumu vas prav lepo pozdravljam.
Rabil pa bi vašo pomoč namreč kupil sem si simulator da bi se naučil letet.Sedaj pa mam sledeč problem nevem nastavit komande da bi lahko poletel se da mogoče kje dobi kak link da bi bilo to že nastavljeno?

za pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem.

lp
Boštjan
Simulator, kateri?
Oddajnik (komande) katere?
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

bostjanby
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 21 Feb 2009, 19:59

Odgovor Napisal/-a bostjanby » 21 Feb 2009, 21:44

simulator uporablam aerofly proffesional deluxe
komande hm..kako naj vem katere so?
na njem piše RC System in spodaj še SIMtransmitter 6
USB RC Flight Simulator to je vse kaj na njem piše.

sem nejdu link

http://www.der-schweighofer.at/artikel/ ... de_2_kavan

to gre za to zadevo.

j3rn3j
Razpravljalec
Prispevkov: 107
Pridružen: 16 Sep 2006, 20:55
Kraj: okolica Ptuja

Odgovor Napisal/-a j3rn3j » 05 Mar 2009, 23:00

Jaz pa imam sledeči problem:
Za letenje preko računalnika uporabljam napravo, ki je omenjena v predhodnjem postu:
http://www.der-schweighofer.at/artikel/ ... de_2_kavan

Naprava mi normalno deluje v simulatorju, ki je bil priložen zraven. Želel pa sem to napravo uporabljati tudi v simulatorju AeroFly Professional Deluxe, vendar mi v tem simulatorju javi napako, da ne zazna naprave. Uporabljam Windows Vista. Zanima me če moram, ki kaj nastavit, da bo mi ta simulator zaznal napravo ali kako je možno odpravit napako?

Že v naprej se zahvaljujem za odgovore.
Jernej
Slika

Uporabniški avatar
Matejček
Razpravljalec
Prispevkov: 79
Pridružen: 13 Okt 2008, 13:45

Odgovor Napisal/-a Matejček » 05 Mar 2009, 23:11

j3rn3j napisal/-a:Jaz pa imam sledeči problem:
Za letenje preko računalnika uporabljam napravo, ki je omenjena v predhodnjem postu:
http://www.der-schweighofer.at/artikel/ ... de_2_kavan

Naprava mi normalno deluje v simulatorju, ki je bil priložen zraven. Želel pa sem to napravo uporabljati tudi v simulatorju AeroFly Professional Deluxe, vendar mi v tem simulatorju javi napako, da ne zazna naprave. Uporabljam Windows Vista. Zanima me če moram, ki kaj nastavit, da bo mi ta simulator zaznal napravo ali kako je možno odpravit napako?

Že v naprej se zahvaljujem za odgovore.
Zdravo!
Tudi jaz imam Visto in mi je ob zagonu tudi javilo neko napako. Malo sem pobrskal kaj to je in ugotovil sem da Vista nima gonilnikov za 3D grafiko, ki jih potrebuje ta program, to je Open GL. Prilagam ti navodila, kje in kako dobiš gonilnike in kako jih namestiti da stvar deluje.
Upam da sem ti kaj pomagal. LP
Priponke
ipacs_vista.pdf
(96.34 KiB) Prenešeno 136 krat

j3rn3j
Razpravljalec
Prispevkov: 107
Pridružen: 16 Sep 2006, 20:55
Kraj: okolica Ptuja

Odgovor Napisal/-a j3rn3j » 06 Mar 2009, 21:47

Hvla za pomoč. Sem rešo in zdaj vse dela normalno.
Jernej
Slika

bostjanby
Začetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: 21 Feb 2009, 19:59

Odgovor Napisal/-a bostjanby » 07 Mar 2009, 17:20

Kako pa ste si nastavli simulator da deluje normalno?

Uporabniški avatar
Rescator
Razpravljalec
Prispevkov: 82
Pridružen: 05 Avg 2008, 20:30
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rescator » 05 Apr 2009, 15:14

Uporabljam simulator Realflight G4.5 in me zanima kako se dejansko v editorju avijon spremeni. Ker ko sem začel povečevati krila je bila velikost kril in ostalih delov le navidezna. Vbistvu je avijon zgledal tako kot je prej le letalske sposobnosti so bile drugačne. Ali je potrebno še kaj narediti, da se dejansko vidi spremembo.
... .--. . -.- - .-. ..- -- / -.. -..- -.... .. / ..--- .-.-.- ....- / --. .... --..

MarsiBoy
Začetnik
Prispevkov: 14
Pridružen: 29 Okt 2008, 15:04
Kraj: Loški Potok
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarsiBoy » 29 Apr 2009, 20:56

Ali je mogoče že komu uspelo usposobit komando Futaba 6 v RealFlight G4.5. Ročice mi uspe skalibrirat brez problemov, vendar bi rad še dodatne gumbe aktiviral, recimo za kolesa ter flape. To mi pa nikakor ne uspe. Ima kdo rešitev?

Uporabniški avatar
Matjaž_Černivc
Profesor
Prispevkov: 1258
Pridružen: 15 Nov 2004, 14:04

Odgovor Napisal/-a Matjaž_Černivc » 23 Maj 2009, 16:39

Pozdravljeni,

iščem eno malo bol konkretno padinsko (slope) pokrajino za FMS-a...

Tale stran ima sicer super modelčke a slabe pokrajine...
http://rcp.web.infoseek.co.jp/fms_scenery_e.html

lp

Helium
Tekmovalec
Prispevkov: 398
Pridružen: 22 Mar 2009, 15:31

Odgovor Napisal/-a Helium » 23 Maj 2009, 19:00

Jaz osebno uporabljam Realflight G4. Ker nimam Interlinkove postaje uporabljam emulator, da je kompatibilno z mojo postajo. Nenormalno huda grafika, realistično obnašanje modela pa še bi lahko našteval. Nevem kaj menite vi, toda za mene je G4 najboljši simulator kar sem jih imel možnost preiskusiti ;)



Lp, Marko!
Spektrum DX6i

GB-Models Yak 55M 1.4m

Uporabniški avatar
jadralno letalo
Tekmovalec
Prispevkov: 293
Pridružen: 25 Feb 2007, 12:31
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a jadralno letalo » 23 Maj 2009, 20:43

Matjaž_Černivc napisal/-a:Pozdravljeni,

iščem eno malo bol konkretno padinsko (slope) pokrajino za FMS-a...

Tale stran ima sicer super modelčke a slabe pokrajine...
http://rcp.web.infoseek.co.jp/fms_scenery_e.html

lp
Tukaj lahko zloudaš, kar nekaj (tudi realističnih) pokrajin , samo registrirati se je potrebno http://www.rc-sim.de/dl_engine_eng/inde ... f218530909

LP Simon

Uporabniški avatar
Matjaž_Černivc
Profesor
Prispevkov: 1258
Pridružen: 15 Nov 2004, 14:04

Odgovor Napisal/-a Matjaž_Černivc » 25 Maj 2009, 17:43

jadralno letalo napisal/-a:
Matjaž_Černivc napisal/-a:Pozdravljeni,

iščem eno malo bol konkretno padinsko (slope) pokrajino za FMS-a...

Tale stran ima sicer super modelčke a slabe pokrajine...
http://rcp.web.infoseek.co.jp/fms_scenery_e.html

lp
Tukaj lahko zloudaš, kar nekaj (tudi realističnih) pokrajin , samo registrirati se je potrebno http://www.rc-sim.de/dl_engine_eng/inde ... f218530909

LP Simon
Enkratno, si me pripeljal mimo mesta za vpis kode tako, da sem lahko kar brez pridružitve downloadal!
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Uporabniški avatar
jadralno letalo
Tekmovalec
Prispevkov: 293
Pridružen: 25 Feb 2007, 12:31
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a jadralno letalo » 25 Maj 2009, 18:26

Matjaž_Černivc napisal/-a:
jadralno letalo napisal/-a:
Matjaž_Černivc napisal/-a:Pozdravljeni,

iščem eno malo bol konkretno padinsko (slope) pokrajino za FMS-a...

Tale stran ima sicer super modelčke a slabe pokrajine...
http://rcp.web.infoseek.co.jp/fms_scenery_e.html

lp
Tukaj lahko zloudaš, kar nekaj (tudi realističnih) pokrajin , samo registrirati se je potrebno http://www.rc-sim.de/dl_engine_eng/inde ... f218530909

LP Simon
Enkratno, si me pripeljal mimo mesta za vpis kode tako, da sem lahko kar brez pridružitve downloadal!
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Živjo!

Najbrž se je kdo pozabil odlogirat....

Tukaj lahko dobiš še ene par retro jedrilic: http://74.125.39.132/translate_c?hl=sl& ... voCX4RQfaw

LP Simon

[peugeot]
Tekmovalec
Prispevkov: 245
Pridružen: 07 Dec 2004, 18:08
Kraj: Blejska Dobrava (Slovenia)
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a [peugeot] » 25 Maj 2009, 18:33

kaj pa kaj dodatnih letal in letališč za G4.5?

Uporabniški avatar
Rescator
Razpravljalec
Prispevkov: 82
Pridružen: 05 Avg 2008, 20:30
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rescator » 25 Maj 2009, 18:39

dodatna letala dobiš na uradni strani od realflight
... .--. . -.- - .-. ..- -- / -.. -..- -.... .. / ..--- .-.-.- ....- / --. .... --..

[peugeot]
Tekmovalec
Prispevkov: 245
Pridružen: 07 Dec 2004, 18:08
Kraj: Blejska Dobrava (Slovenia)
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a [peugeot] » 25 Maj 2009, 18:55

tam ze vse imam ;)

Uporabniški avatar
Rescator
Razpravljalec
Prispevkov: 82
Pridružen: 05 Avg 2008, 20:30
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rescator » 25 Maj 2009, 21:00

če imaš že vse potem lahko kakšnega obstoječega predelaš, sicer ne vem kako spremeniš vizuelno
kar sem jsz probaval se da obstoječ avijon spremeniti v celoti samo dejansko tega ne vidiš
so tudi kakšne stvari malo zgrešene, recimo jaz sem v enga reaktivca namontiral 10 turbin in dosežena hitrost 3000km/h, turbin sem samo v trup zmetal in jih toliko prestavil da je bilo težišče ok
bo treba še ugotoviti kako vizuelno podobo spremenit
... .--. . -.- - .-. ..- -- / -.. -..- -.... .. / ..--- .-.-.- ....- / --. .... --..

Uporabniški avatar
Offshore
Dr. Modelar
Prispevkov: 4668
Pridružen: 23 Avg 2005, 14:24
Kraj: bogu iza nogu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Offshore » 26 Maj 2009, 16:57

Tukaj dobiš vse za AFPD,samo registrirat se moraš
http://ipacs-sim.com/phpbb/index.php?si ... 2c0f0b9b83
...

Odgovori

Vrni se na