Simulatorji

...vaše želje o čem naj bi se pisalo
Odgovori
Uporabniški avatar
airforce
Profesor
Prispevkov: 1015
Pridružen: 27 Okt 2006, 12:13
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a airforce » 16 Sep 2008, 14:45

Skalibriraj...
Lep pozdrav
Medard

Uporabniški avatar
sl0ven1an
Tekmovalec
Prispevkov: 227
Pridružen: 23 Maj 2008, 08:02
Kraj: HomeC
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sl0ven1an » 16 Sep 2008, 14:48

a bi lahko to malo bolj normalno povedal
kaj je ta opcija vem
samo meni se nič ne odklanja grem pod optionse in nič
kot da komanda in računalnik sploh nista povezana

mogoče kkšna slikca za tutorial

(PS: uporablam spektrum DX7)
just fly.................

Slika

Uporabniški avatar
sl0ven1an
Tekmovalec
Prispevkov: 227
Pridružen: 23 Maj 2008, 08:02
Kraj: HomeC
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sl0ven1an » 16 Sep 2008, 16:12

ewo zdej sm uštimu komande da delajo
edin kar me mot je to da se višina v eno stran prec odklon in ne znam popravt
just fly.................

Slika

Uporabniški avatar
rok0191
Razpravljalec
Prispevkov: 187
Pridružen: 11 Maj 2008, 12:27
Kraj: Radomlje

Odgovor Napisal/-a rok0191 » 16 Sep 2008, 17:46

Sam imam isti problem... Na vseh kanalih se v eno stran odklanja normalno v drugo stran pa na vse ali nic... Komande imam pa DX6i.

Uporabniški avatar
_jackson_
Tekmovalec
Prispevkov: 294
Pridružen: 19 Dec 2006, 20:08
Kraj: Begunje na Gorenjskem

Odgovor Napisal/-a _jackson_ » 10 Okt 2008, 17:22

A je kdo probal šlepat v AeroFly Pro Deluxe? Meni nikakor ne uspe...
Priklopljene imam 2 komandi, vsaki dodeljen svoj model. Modela sta na tleh postavljena v "tow position", vendar ni vmes vlečne vrvi, zato šlepanje ne dela. Komande na obeh modelih delujejo.
Mogoče kdo ve, kaj je še potrebno nastavit in kako? Mora model imeti že po default-u zraven štrik?
Hvala...
Še noben ni v zraku ostal.

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1140
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 02 Nov 2008, 11:07

A se da s temi komandami za "aerofly" vozit Real Flight G3 ali G4 ali Aerofly professional deluxe.

Te komande so za aerofly, kolkor jaz vem delajo samo na originalu.
Priponke
usb_commander_308.jpg
usb_commander_308.jpg (100.98 KiB) Pogledano 3132 krat
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

Uporabniški avatar
pilot 96
Profesor
Prispevkov: 1428
Pridružen: 15 Apr 2007, 15:24
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pilot 96 » 02 Nov 2008, 11:51

Na aerofly pro deluxe bi morale delati na Real Flight G.3 ali G.4 pa nisem siguren.(ZA REAL FLIGHT rabiš originalne komande, ki jih dobiš zraven Cd-jev)

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1140
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 02 Nov 2008, 12:12

Z emulatorjem naj bi delale tudi na real flight ampak na aerofly ne delajo, mogoče zato ker rabiš original?
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

Uporabniški avatar
pilot 96
Profesor
Prispevkov: 1428
Pridružen: 15 Apr 2007, 15:24
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pilot 96 » 02 Nov 2008, 12:31

Pridi danes na pisto pa se tam pogovoriva. :D

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1140
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 02 Nov 2008, 13:43

Ja saj pridem zdele se odpravljam.
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

RCGuy21
Razpravljalec
Prispevkov: 63
Pridružen: 28 Sep 2008, 18:14

Odgovor Napisal/-a RCGuy21 » 02 Nov 2008, 15:19

A se da komando Futaba T6EX povezati na računalnik za simulator AeroFly Pro Deluxe in s čim?

Hvala!
LP, Jan

Pilatus Porter
EasyStar
Futaba T6EX 2,4 GHz

Uporabniški avatar
roger
Razpravljalec
Prispevkov: 84
Pridružen: 11 Mar 2007, 14:17
Kraj: Bratonci-MS

Odgovor Napisal/-a roger » 02 Nov 2008, 15:32

Tudi mene zanima če je možno Spektrumovo komando dx6i uporabiti kot simulator na računalniku, ter s čim se poveže, nekje sem zasledil da se uporablja nek USB kabel, ali?

LP, Igor
/roger/

Uporabniški avatar
pilot 96
Profesor
Prispevkov: 1428
Pridružen: 15 Apr 2007, 15:24
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pilot 96 » 02 Nov 2008, 18:23

Oddajnik se poveže z računalnikom in to s pomočjo USB kabla.
http://shop.lindinger.at/product_info.p ... s_id=53311
Da pa se kupiti že s priloženim CD-jem:
http://shop.lindinger.at/product_info.p ... s_id=75161

Uporabniški avatar
SUKHOI
Profesor
Prispevkov: 1140
Pridružen: 11 Okt 2007, 20:14
Kraj: Vir
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SUKHOI » 03 Nov 2008, 08:17

Še to komande so 7 kanalne, v real flight pa jih je 8.

Je mogoče to vzrok?
Priponke
cal.JPG
cal.JPG (22.4 KiB) Pogledano 3771 krat
Počasi se daleč pride, hitr pa še dlje.
http://www.micra-tech.com

LP Miha

RCGuy21
Razpravljalec
Prispevkov: 63
Pridružen: 28 Sep 2008, 18:14

Odgovor Napisal/-a RCGuy21 » 11 Nov 2008, 14:26

Pozdravljeni!
Iščem en vojni simulator letal kjer se lahko bojuješ medmrežno na različnih lokacijah po svetu. Vesel bi bil če nebi bil ta simulator preveč zahteven glede systemskih zahtev. Hvala!
LP, Jan

Pilatus Porter
EasyStar
Futaba T6EX 2,4 GHz

Uporabniški avatar
airforce
Profesor
Prispevkov: 1015
Pridružen: 27 Okt 2006, 12:13
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a airforce » 11 Nov 2008, 14:35

Pacific fighters 8) :ratata: :ratata:
Lep pozdrav
Medard

Uporabniški avatar
sopfkreg
Razpravljalec
Prispevkov: 155
Pridružen: 17 Nov 2004, 17:10
Kraj: Rogaška Slatina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sopfkreg » 23 Nov 2008, 09:49

Pri Ernestu sem nabavil vmesnik za mojo napravo. Danes sem priklopil USB vmesnik na mojo napravo Graupne MC-20 preko originalnega vmesnika-učenec. Vmesnik je sprogramiran 4-nastavitev na 1-utrip. Vklopim usb, vklopim na napravo, prižgem napravo. Do sem je v redu. Ko pa grem v simulator Aerofy pod nastavitve, nastavim katera komanda naprave je katera funkcija letala. Tukaj opazim za rdeči stolpiči niso pri miru. Skačejo gor in dol. Grem v kalibracijo. Postavim vse na sredimo, kliknem OK, postavim vse na max pritisnem OK.
Ko pa sedaj grem vozit se krmila sama premikajo.

Mi je pa celo ratalo, da je bilo vse v redu. Po izklopu pa zopet podivjane komande.

Kaj delam narobe.

Lp Franci

Uporabniški avatar
rok0191
Razpravljalec
Prispevkov: 187
Pridružen: 11 Maj 2008, 12:27
Kraj: Radomlje

Odgovor Napisal/-a rok0191 » 23 Nov 2008, 13:34

Kaj je narobe ne vem... Se je pa meni v AFPD dogajalo isto. Sedaj pa uporabljam Realflight G4 in vse dela kot urca. Tako da predlagam da probas še na Realflightu.

Uporabniški avatar
zosek
Tekmovalec
Prispevkov: 218
Pridružen: 08 Avg 2008, 13:47
Kraj: Vrtojba

Odgovor Napisal/-a zosek » 13 Dec 2008, 18:02

Prosim za pomoč.

Imam simulator real flight G4. Uporabljam 4-kanalno napravo Futaba SkySport preko USB umesnika. Kako bi pri helikopterjih nastavil idle up, ker sedaj lahko letim samo v normal modu, brez 3D-ja?

Lep pozdrav, Matija

Uporabniški avatar
Nejc-flyer
Tekmovalec
Prispevkov: 283
Pridružen: 07 Sep 2007, 21:28

Odgovor Napisal/-a Nejc-flyer » 16 Dec 2008, 21:00

Pozdravljeni!

Rabil bi en nasvet od tistega ki uporablja Realflight g4 simulator.

Nism ravno strokovnjak za igrce pa bi vseeno rad izvedel,
kje se nastavljajo hodi za krmilne povrsine in nastavitve za heli.

Se vpr: nekje sm zasledil da rabis za ta program original komando?

sam mam mx-24 a kdo ve je original potreben ali dela tud z drugim oddajnikom?

Hvala za odgovore!


lp,Nejc

Uporabniški avatar
rok0191
Razpravljalec
Prispevkov: 187
Pridružen: 11 Maj 2008, 12:27
Kraj: Radomlje

Odgovor Napisal/-a rok0191 » 16 Dec 2008, 21:56

sam nastavim hode že na oddajniku... Če nimaš originalne komande potrebuješ še dongle emulator. Tako da pomoje mora tudi mx-24 delati z emulatorjem...

Uporabniški avatar
rok0191
Razpravljalec
Prispevkov: 187
Pridružen: 11 Maj 2008, 12:27
Kraj: Radomlje

Odgovor Napisal/-a rok0191 » 16 Dec 2008, 23:04

Ko zaženeš emulator izberi Launch the game...ko ti odpre pritisni Controller, select controller ter nato tistega, ki ga uporabljes...za določitev kanalov pa imas opcijo Chanel mapping ter contriller calibrate. Vso srečo :lol:

Uporabniški avatar
Offshore
Dr. Modelar
Prispevkov: 4669
Pridružen: 23 Avg 2005, 14:24
Kraj: bogu iza nogu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Offshore » 16 Dec 2008, 23:18

Jest sm ta simulator zbrisal ker preveč placa pobira na compu..
AFPD je še zmeri zakon,čeprav je tud kr velik :roll:
...

Uporabniški avatar
Nejc-flyer
Tekmovalec
Prispevkov: 283
Pridružen: 07 Sep 2007, 21:28

Odgovor Napisal/-a Nejc-flyer » 16 Dec 2008, 23:20

THNX upam da mi bo kej ratal.

Pomoje se bom pr prej navadu taprav model vozt da bo sapo jemal kot
pa igrce nastimat :wink:


Lp,Nejc

Uporabniški avatar
Nejc-flyer
Tekmovalec
Prispevkov: 283
Pridružen: 07 Sep 2007, 21:28

Odgovor Napisal/-a Nejc-flyer » 17 Dec 2008, 21:49

Dons sm si vzel mal več časa in spedenu stvar, ratal pa je tole :lol:



lp,Nejc
Priponke
let na nož.jpg
Ampak mi se ne damo!
let na nož.jpg (24.33 KiB) Pogledano 3789 krat
neki manjka.jpg
Ponoč se drevesa ne umikajo;)
neki manjka.jpg (29.88 KiB) Pogledano 3789 krat
ogrevanje.jpg
Prednost simulatorja v zimskem času
ogrevanje.jpg (18.58 KiB) Pogledano 3789 krat

Odgovori

Vrni se na