Simulatorji

...vaše želje o čem naj bi se pisalo
Odgovori
Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 16 Apr 2010, 19:41

Deluje.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
KolarModelar
Freak
Prispevkov: 994
Pridružen: 19 Okt 2007, 15:52
Kraj: Letuš
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a KolarModelar » 24 Apr 2010, 10:17

Na windows 7 deluje vsaka PPM naprava. Sam sem imel nekaj problemov z zaznavanjem namenske naprave iz modelar.si Ko sem priklopil napravo se je pri usbju prižgala rdeča lučka, status pri oknu za igralne konzole pa je pisal OK. Ker vseeno ni delalo sem se odločil razdreti napravo. Opazil sem zelo slabe kable zato sem jih pomeril z ohmmetrom. Ugotovil sem, da masa ni povezana. čisto pri koncu usbja sem previdno razdrl plastiko in seveda kabel je bil utrgan. Preprosto sem ga zalotal nazaj in sestavil ohišje.
Ko sedaj priklopim lučka ne gori ampak utripa. V oknu sem ponovno kalibriral in sedaj deluje perfektno.

Slika

Lp, Metod
Nč bat, sam žgat...

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3995
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 26 Apr 2010, 21:15

saso napisal/-a:Kdo se javi za moderatorja? :)
Evo mene. Sedaj pa na delo. Prvo bom sčistil to temo raznih piratskih postov.

EDIT: Vsaj 100 postov, ki so vzpodbujali piratstvo... this room is clean now.

Uporabniški avatar
Jure_v
Razpravljalec
Prispevkov: 60
Pridružen: 09 Avg 2006, 22:06
Kraj: slovenska bistrica

Odgovor Napisal/-a Jure_v » 27 Apr 2010, 11:07

Pozdravljeni!
Imam komando MC12 in imam problem z zaznavanjem le te. Kabel za povezavo sem naredil sam preko LPT porta in na xp-jih mi je delovalo, na windows 7 pa mi sedaj, ko v želim PPjoy nastaviti, mi javi opozorilo in tega neznam rešiti. Spodaj prilagam slike kar mi javi. ( slika 2.jpg je kar mi napiše ko stisnem vredu)
Upam da mi zna kdo pomagati :)
Priponke
2.jpg
2.jpg (31.52 KiB) Pogledano 4368 krat
1.jpg
1.jpg (27.67 KiB) Pogledano 4368 krat
Lp Jure

Uporabniški avatar
Tilen321
Freak
Prispevkov: 485
Pridružen: 08 Sep 2008, 15:54
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a Tilen321 » 04 Maj 2010, 18:41

A DX7 deluje z aftermarket pretvorniki v Real Flight 4.5? Lahko za PhoenixSim uporabim isti dongle? (če obstaja)

Ikar
Začetnik
Prispevkov: 26
Pridružen: 13 Sep 2005, 19:09

Odgovor Napisal/-a Ikar » 05 Maj 2010, 15:13

FastOne napisal/-a:V nadzorni plošči morata videti to, kar je na sliki spodaj. Tukaj je potrebno zadevo kalibrirati in nato še v simulatorju ter nastaviti...

lp Mitja
flyboy00486 napisal/-a:Ja to okno je enako. Ampak, ko želim zadevo skalibrirati se ne odziva.
Je mogoče potrebna kakšna nastavitev na oddajniku?
Hvala in lp!
Zdravo!

Tudi sam sem se znašel pred enakim problemom in ne vem več kaj naj naredim. Preko mono činča prepeljem PPM signal iz graupner MC-15 naprave na ta USB vmesnik. PPM signal je zagotovo prisoten, saj mi preko Smartpropoplus-a in zvočne kartice normalno deluje. Ko priključim USB vmesnik ga takoj prepozna, rdeča lučka utripa, vidim tudi zgornje okno in status OK, le skalibrirati ne morem naprave ne v nadzorni plošči ne v FMS-ju. Komande se sploh ne odzivajo. Mogoče kdo ve, kje je vzrok? Flyboy00486, je tebi uspelo odkriti problem?

Hvala za odgovor!

P.S. Naročil sem dva takšna vmesnika, tako da dvomim, da bi bilo z njima kaj narobe, ker nobeden ne deluje.

Uporabniški avatar
denys
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 06 Jun 2007, 16:23
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a denys » 05 Maj 2010, 20:38

Načeloma so tej USB adapterji plug&play. Mogoče dela probleme smartpropoplus ali ppjoy. Poskusi odinštalirat ta dva in poskusi znova.

Ikar
Začetnik
Prispevkov: 26
Pridružen: 13 Sep 2005, 19:09

Odgovor Napisal/-a Ikar » 06 Maj 2010, 12:07

Sem vse odinštaliral, tudi FMS sem namestil na novo in še kar ne gre :( . Poskusil sem na dveh računalnikih z win7 in enim z XP in ne deluje. Ko adapter vključim v USB ga takoj prepozna, prav tako v nadzorni plošči, kjer piše status OK, ko pa ga hočem stestirati oz. skalibrirati v nadzorni plošči, se ne odziva. Tudi v FMS ga takoj prepozna kot joystick1, ampak se potem spet ne odziva pri kalibraciji, prav tako ne pri letenju. Imam postajo Graupner MC-15, USB vmesnik pa je tale: http://cgi.ebay.com.au/ws/eBayISAPI.dll ... 0525015717

Iz postaje sem pripeljal maso in PPM na mono vtičnico, tako da pride v njo mono činč, ki gre potem na USB adapter. Povezave sem ohmsko preveril in so v redu, pa tudi z SmartPropoPlus deluje. Edino, če je mogoče prešibek signal, ali premočan za vhod tega USB vmesnika...čeprav sem zasledil na tem forumu, da je že uspela povezava z enakim vmesnikom in MC-15 postajo.

Še ima mogoče kdo kakšno idejo, ker počasi obupujem?

Hvala za odgovor!

Uporabniški avatar
denys
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 06 Jun 2007, 16:23
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a denys » 06 Maj 2010, 12:52

Imam isti (sodeč po sliki) vmesnik s Spectrumom DX7 deluje brez problemov. Moj podpira samo 4 kanale, čeprav na ebayu je pisalo 8.

Lahko je problem v tem kako so razporejeni kanali v komandi. Mogče ima Graupner drugačno zaporednje kanalov, ki so izven območja ki jih sprejema adapter, čeprav dvomim. Edino kar mi še pade na pamet, da poskusiš v komandi vključit trainer funkcijo (buddy box), morda potem pošilja ven kanale v drugem zaporedju.

Možno tudi, da se je odlotal kabel v vmesniku, odpri in poglej.

Uporabniški avatar
Andreo29
Freak
Prispevkov: 546
Pridružen: 13 Avg 2007, 20:43
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a Andreo29 » 06 Maj 2010, 13:56

8 kanalov:
en v levo en v desno
en gor en dol
en krilca gor drug krilca dol
in še en kanal gas min in en kanal gas max
skupaj 8 kanalov :wink:

Tudi Graupner MX-12 nima 12 kanalov pač pa 6. #-o
Kaj en kanal pomeni je treba bit pozoren, čeprav je meni tudi logično, da je en kanal ena komanda (recimo gas).

LP,
Andreo
Graupner MZ-24Pro 2,4GHz
Slika

Uporabniški avatar
kristjangriljc
Tekmovalec
Prispevkov: 330
Pridružen: 10 Sep 2009, 17:20
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a kristjangriljc » 06 Maj 2010, 14:06

Živjo!!!
Jaz imam komando ,ki sem jo dobil zraven helikopterja lama 5.1.
Komanda ima zadaj priključek za PCLink. Jaz bi pa rad sam doma zlotal iz USB priključka na ta priključek na komandah,da bi lahko vozil simulator.
Ali bi mi lohko kdo prilepil kakšno skico kako naj zalotam.
Priponke
IMG_0273.JPG
To so te komande
IMG_0273.JPG (205.89 KiB) Pogledano 4942 krat
IMG_0271.JPG
Priključek
IMG_0271.JPG (202.95 KiB) Pogledano 4942 krat
Brez naslova.png
Priključek zrisan v slikarju
Brez naslova.png (6.37 KiB) Pogledano 4942 krat
S50MX
aggr3ssiv@gmail.com

daddyrider
Tekmovalec
Prispevkov: 203
Pridružen: 25 Jan 2007, 10:54
Kraj: Okolica Domžal

Odgovor Napisal/-a daddyrider » 06 Maj 2010, 20:31

denys napisal/-a:Imam isti (sodeč po sliki) vmesnik s Spectrumom DX7 deluje brez problemov. Moj podpira samo 4 kanale, čeprav na ebayu je pisalo 8.

Lahko je problem v tem kako so razporejeni kanali v komandi. Mogče ima Graupner drugačno zaporednje kanalov, ki so izven območja ki jih sprejema adapter, čeprav dvomim. Edino kar mi še pade na pamet, da poskusiš v komandi vključit trainer funkcijo (buddy box), morda potem pošilja ven kanale v drugem zaporedju.

Možno tudi, da se je odlotal kabel v vmesniku, odpri in poglej.
Enak vmesnik imam tudi jaz. Dejansko je zadeva 4 kanalna, ne 8. Preizkušeno na DX6, MX12, kaneje na FC18. Na vseh komandah da od sebe le 4 kanale.

Kanali so lepo jasno oštevilčeni, sepravi da recimo eleroni levo in desno niso dva kanala ampak je to recimo kanal 1!

PS: Vem da to niso mali oglasi ampak imam viška adapter če ga kdo rabi, da se priklopit tudi na reely komando. Več na ZS da ne smetim po temi za brezveze.

Ikar
Začetnik
Prispevkov: 26
Pridružen: 13 Sep 2005, 19:09

Odgovor Napisal/-a Ikar » 08 Maj 2010, 10:49

Sedaj mi je uspela povezava, vendar ne z mc-15, ampak z eno staro MPX Europo Sprint. Na mc-15 sem preveril PPM signal s tistim diagnostičnim orodjem, ki pride zraven SmartPropoPlusa (osciloskop in Thermometer) in je povsem normalen, tako da ne vem zakaj ne dela z USB vmesnikom. Če je komu uspelo ali mu bo z mc-15, naj prosim sporoči.

Uporabniški avatar
Tilen321
Freak
Prispevkov: 485
Pridružen: 08 Sep 2008, 15:54
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a Tilen321 » 09 Maj 2010, 10:55

Pa lahko letiš CP helije če ti zazna samo 4 kanale, recimo na Real Flight?

Uporabniški avatar
FastOne
Freak
Prispevkov: 686
Pridružen: 06 Maj 2007, 20:10
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a FastOne » 09 Maj 2010, 11:59

Tilen321 napisal/-a:Pa lahko letiš CP helije če ti zazna samo 4 kanale, recimo na Real Flight?
Za simulator je 4 kanale dovolj. Gain, HH in flight mode lahko preklapljaš na tipkovnici. Na simulatorju niti tega ne rabiš. Ko ga vsuješ ga z space tipko popraviš in takoj v stunt modu nadaljuješ :). Vsi mixi in vse ostalo se dogaja v simulatorju, glavno da spraviš čez položaje krmilnih palic. Identično je pri letalih.

lp Mitja

Uporabniški avatar
sopfkreg
Razpravljalec
Prispevkov: 155
Pridružen: 17 Nov 2004, 17:10
Kraj: Rogaška Slatina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a sopfkreg » 09 Maj 2011, 22:57

Kakšna je razlika med simulatorjem AeroFly 5,5 in AeroFly Professional Deluxe?

Lp Franci

Uporabniški avatar
gas
Freak
Prispevkov: 468
Pridružen: 11 Feb 2008, 11:24
Kraj: Cerkvenjak

Odgovor Napisal/-a gas » 11 Jul 2011, 18:58

...
Zadnjič spremenil gas, dne 23 Avg 2011, 21:32, skupaj popravljeno 1 krat.
lp Dominik

vse se da, če se ti da

symch999
Tekmovalec
Prispevkov: 362
Pridružen: 17 Jun 2011, 22:26
Kraj: Primorska

Odgovor Napisal/-a symch999 » 25 Jul 2011, 09:30

Živjo,

imam Spektrum DX6i in simulator Aerofly Professional Deluxe, vse sem kalibriral, pa mi še vedno gre letalo kar po svoje. Kaj naj naredim da mi bo delalo?

Lp

Uporabniški avatar
gas
Freak
Prispevkov: 468
Pridružen: 11 Feb 2008, 11:24
Kraj: Cerkvenjak

Odgovor Napisal/-a gas » 23 Avg 2011, 21:53

Pozdravljeni
Imam RealFlight 4 simulator, RV je Hitec Optic 6, dogaja pa se mi tole
Priponke
neimenovana ...JPG
neimenovana ...JPG (53.37 KiB) Pogledano 3318 krat
neimenovana ..JPG
neimenovana ..JPG (45.92 KiB) Pogledano 3318 krat
neimenovana.JPG
ne morem narediti kalibracije
neimenovana.JPG (46.76 KiB) Pogledano 3318 krat
lp Dominik

vse se da, če se ti da

daddyrider
Tekmovalec
Prispevkov: 203
Pridružen: 25 Jan 2007, 10:54
Kraj: Okolica Domžal

Odgovor Napisal/-a daddyrider » 24 Avg 2011, 06:42

Pri meni je bilo tako da sem vedno moral najprej narediti kalibracijo v windowsih - pod game controlers, potem je pa delalo tudi v simulatorjih - drugače mi ni delalo.

majkl
Razpravljalec
Prispevkov: 54
Pridružen: 15 Avg 2011, 14:42

Odgovor Napisal/-a majkl » 23 Okt 2011, 22:27

Zdravo. Je komu uspelo povezati Tturnigy 9x z Phoenix, ali z AFPD? Kater kabel rabiš?
FMS mi deluje odlično z audio kablom in PPJoy, a bi rad kaj bolšjega.

scrat
Profesor
Prispevkov: 1942
Pridružen: 04 Jun 2011, 11:59

Odgovor Napisal/-a scrat » 24 Okt 2011, 07:50

majkl napisal/-a:Zdravo. Je komu uspelo povezati Tturnigy 9x z Phoenix, ali z AFPD? Kater kabel rabiš?
FMS mi deluje odlično z audio kablom in PPJoy, a bi rad kaj bolšjega.
Kokr vem moraš en upor nalotat v komando. Sam se ne spomnem kje sem to našel.

majkl
Razpravljalec
Prispevkov: 54
Pridružen: 15 Avg 2011, 14:42

Odgovor Napisal/-a majkl » 24 Okt 2011, 20:52

ja tist upor je le zaradi tega da ti ni treba modula snemati,ker je pri turnigy 9x zgrešeno uštimano da antenska žica še vedno drži modul. Imam FlySky TH9X ki tega problema nima.

legenda
Tekmovalec
Prispevkov: 285
Pridružen: 21 Nov 2004, 20:53
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a legenda » 10 Nov 2011, 03:00

Zanima me, če je simulator http://shop.lindinger.at/product_info.p ... s_id=88912 (EASYFLY 4) primeren za operacijski sistem Windows 7 ?
Med tehničnimi podatki ga namreč nikjer ne omenjajo....
Ni težko uspeti. Razumeti zakaj je mnogo težje.

Uporabniški avatar
Dandy
Razpravljalec
Prispevkov: 76
Pridružen: 08 Apr 2007, 21:20
Kraj: Ljubljana

windows 7

Odgovor Napisal/-a Dandy » 10 Nov 2011, 18:36

Sam ga imam istega na windows sedmici in dela v redu.

lp, Marko
Sky fits heaven so fly it!
(Madonna)

Odgovori

Vrni se na