Simulatorji

...vaše želje o čem naj bi se pisalo
Odgovori
Uporabniški avatar
čavka
Profesor
Prispevkov: 1605
Pridružen: 16 Nov 2004, 18:45
Kraj: Besnica

Simulatorji

Odgovor Napisal/-a čavka » 06 Mar 2006, 20:41

Predlagam da se odpre nova tema o simulatorjih. Čeprav sem imel vse sorte simulatorjev, sem bil do sedaj kar malo skeptičen do katere mere se lahko naučimo leteti model s pomočjo simulatorja. Potem sem danes inštaliral Aerofly Professional Deluxe in sem prijetno presenečen nad zmogljivostjo in natančnostjo.
Ker se na ta forum prijavlja precej mladih, ki bi se radi čimceneje naučili tega našega hobija, bi jim tema o simulatorjih znala malce poenostaviti začetne korake.
Pa še slikca kako stvar zgleda...
Priponke
Aerofly1.jpg
Aerofly1.jpg (65.47 KiB) Pogledano 17373 krat
Pa lep dan še naprej............Aleš

Uporabniški avatar
Dr. MadMan
Razpravljalec
Prispevkov: 134
Pridružen: 15 Nov 2004, 13:02

Odgovor Napisal/-a Dr. MadMan » 07 Mar 2006, 07:28

čavka se popolnoma strinjam, pri AeroFly Pro lahko trdim da se da pozimi prav lepo trenirat za poletno sezono prav tako pa lahko vsak začetnik s tem programom veliko hitreje shodi. Skratka priporočljiva zadeva tako za stare mačke kot popolne začetnike.

saso
Administrator
Administrator
Prispevkov: 641
Pridružen: 18 Apr 2001, 01:00
Kraj: Ljubljana - Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a saso » 07 Mar 2006, 09:16

Kdo se javi za moderatorja? :)
lp,
Saso \:D/

Uporabniški avatar
čavka
Profesor
Prispevkov: 1605
Pridružen: 16 Nov 2004, 18:45
Kraj: Besnica

Odgovor Napisal/-a čavka » 07 Mar 2006, 13:11

Skoraj si upam trdit da znam solidno letet, ampak včeraj sem se na shokflyerju učil hoowering :oops: Sem že letel isto stvar na polju in se stvar neverjetno realistično obnaša...priporočam =D>
Če ne bo drugega bom pa pomoderiral :oops: ...samo malo mi bo moral kdo povedati zakaj gre [-o<
Pa lep dan še naprej............Aleš

Uporabniški avatar
alesb
Profesor
Prispevkov: 1600
Pridružen: 03 Maj 2001, 01:00
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a alesb » 07 Mar 2006, 13:41

Se da to kupiti pri nas?

Uporabniški avatar
čavka
Profesor
Prispevkov: 1605
Pridružen: 16 Nov 2004, 18:45
Kraj: Besnica

Odgovor Napisal/-a čavka » 07 Mar 2006, 14:46

Lindinger 169 Euro, razen..... :wink:
Pa lep dan še naprej............Aleš

Uporabniški avatar
Parky
Dr. Modelar
Prispevkov: 3052
Pridružen: 12 Sep 2004, 18:24
Kraj: EU-Slovenia

Odgovor Napisal/-a Parky » 07 Mar 2006, 15:53

Tud jest se na realflightu igram G3 pa bi blo fajn in se strinjam s Čavko
da se ga doda :wink:

Slika

Pa še en heli za na povrh :P

Slika
Lp,Borut
IksDe --->Das Hubschrauber Heli Team <---xD :car:

Uporabniški avatar
čavka
Profesor
Prispevkov: 1605
Pridružen: 16 Nov 2004, 18:45
Kraj: Besnica

Odgovor Napisal/-a čavka » 07 Mar 2006, 19:38

Real Flighta še nisem videl v živo.....ali je tudi tako doteran?
Pa lep dan še naprej............Aleš

Uporabniški avatar
Parky
Dr. Modelar
Prispevkov: 3052
Pridružen: 12 Sep 2004, 18:24
Kraj: EU-Slovenia

Odgovor Napisal/-a Parky » 09 Mar 2006, 08:01

Je ja moraš met kar dobro mašinco predvsem je grefika huda :D ,

je pa na rcunivverse ne enem izmed forumov tema o tem ki se
veliko lahko naučiš :wink: , pa dodatke imaš, lahko si importaš
letala, terene, barvne sheme letal ... svaka čast američanom ker
nekateri lahko kar sami delajo avione tako kot je zgornja slikca od extre
ki jo je en naredu =D>
Lp,Borut
IksDe --->Das Hubschrauber Heli Team <---xD :car:

Uporabniški avatar
Parky
Dr. Modelar
Prispevkov: 3052
Pridružen: 12 Sep 2004, 18:24
Kraj: EU-Slovenia

Odgovor Napisal/-a Parky » 17 Mar 2006, 16:26

Kakor zgleda ni nobenega zanimanja v tej smeri :cry:
Lp,Borut
IksDe --->Das Hubschrauber Heli Team <---xD :car:

Uporabniški avatar
miha100k
Tekmovalec
Prispevkov: 422
Pridružen: 05 Jan 2006, 14:53
Kraj: Divača,vas domača
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miha100k » 17 Maj 2006, 13:46

A je kdo v Sloveniji že poskušal narediti iz panoramske slike(naših vzletišč) sceno za letenje v AFPD ali XTR.Zanimivo pa bi bilo tudi narediti recimo iz panoramske slike Strmce ali pa kakšnega drugega hriba sceno v stilu scene hanggliding v AFPD,kjer lahko dejansko jadraš in se tudi spustiš pod hrib,medtem ko so razne panoramske slike narejene nerealno,ploščato,tako da lahko npr. pristaneš na nebu(npr. camponi).

ZLOBNI JANEZ
Razpravljalec
Prispevkov: 52
Pridružen: 12 Mar 2006, 18:31

Odgovor Napisal/-a ZLOBNI JANEZ » 17 Maj 2006, 15:28

RealFLight G3 mi sicer cela noče in noče delat, sem pa igral demo verzijo, in sem mislil da bo slabša!

Na emuli lahko downloadaš zazipanih 3GB simulacij, seveda če ti to internet dopušča! :wink:

Uporabniški avatar
Parky
Dr. Modelar
Prispevkov: 3052
Pridružen: 12 Sep 2004, 18:24
Kraj: EU-Slovenia

Odgovor Napisal/-a Parky » 17 Maj 2006, 17:48

Nč ne bo s temi piratskimi verzijami se je knife edge dobro potrudil [-X #-o
Lp,Borut
IksDe --->Das Hubschrauber Heli Team <---xD :car:

Uporabniški avatar
carcar
Profesor
Prispevkov: 1045
Pridružen: 28 Avg 2005, 08:48

Odgovor Napisal/-a carcar » 01 Okt 2006, 11:53

Glede simulatojev: probal sm skoraj vse in lahko trdim da čez AFPD ga ni. =D> Tudi G3 je dobr sm ne tako kakor AFPD, seveda če imaš dovolj map in letal....



LP

Uporabniški avatar
flyboy00486
Razpravljalec
Prispevkov: 160
Pridružen: 10 Jun 2006, 18:12
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a flyboy00486 » 01 Okt 2006, 12:52

Ko smo že ravno pri tej temi. Kaj je vsaka RV primerna za povezavo z računalnikom za simulator? Na primer jaz imam MC-10. Pa kje se dajo kupit en pošten simulator (AFPD).

Hvala za odgovore.
Lp, Primož.
"Aerodynamically, the bumble bee shouldn't be able to fly, but the bumble bee doesn't know it, so it goes on flying anyway."

Uporabniški avatar
carcar
Profesor
Prispevkov: 1045
Pridružen: 28 Avg 2005, 08:48

Odgovor Napisal/-a carcar » 01 Okt 2006, 13:01

Z MC-10 se da sm moraš nardit kabl, zdej AFPD se da kupt recimu pr LINDINGERJU. Na tem linku maš vse kar se v zvezi simulatorji da kupt:
http://shop.lindinger.at/index.php?cPath=1445_1331

Sm te pa pride mnogo cenejš, če simulator downloadaš prek neta, kabl pa narediš sam :lol:

Uporabniški avatar
flyboy00486
Razpravljalec
Prispevkov: 160
Pridružen: 10 Jun 2006, 18:12
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a flyboy00486 » 01 Okt 2006, 13:40

Kam pa je kabl sploh na RV treba priključit?
Lp, Primož.
"Aerodynamically, the bumble bee shouldn't be able to fly, but the bumble bee doesn't know it, so it goes on flying anyway."

Uporabniški avatar
mobil11
Freak
Prispevkov: 534
Pridružen: 15 Feb 2004, 14:30
Kraj: Bizeljsko

Odgovor Napisal/-a mobil11 » 01 Okt 2006, 14:15

Jst mam mc-10 in mam tako rešeno:
Priponke
. 003.jpg
Sem priključim povezavo do pc.ja, povezavo do komand in adapter:
. 003.jpg (86.83 KiB) Pogledano 7670 krat
. 002.jpg
vtičnica je tako povezana:
. 002.jpg (88.97 KiB) Pogledano 7670 krat
. 001.jpg
Ne zgleda ravno lepo (morem dat ploščico nazaj)
. 001.jpg (44.77 KiB) Pogledano 7670 krat

Uporabniški avatar
miskolin
Dr. Modelar
Prispevkov: 2756
Pridružen: 02 Feb 2004, 22:52
Kraj: VESOLJE

Odgovor Napisal/-a miskolin » 02 Okt 2006, 18:40

Pozdravljeni.
No torej na koncu kateri simulator nastimat?
U sredo dobim nov comp pa me zanima. Sedaj sem se matral z 233mhz :zeham: sedaj bo pa akcija :jumpjump:
To bo moj prvi simulator, ce ne stejem FMS-ja.
Hvala
LP

djcarboy
Začetnik
Prispevkov: 49
Pridružen: 16 Apr 2006, 08:28

Odgovor Napisal/-a djcarboy » 02 Okt 2006, 19:00

a se da Aerofly Pro Delux špilat z tipkonnico ali z igralno palico?

Uporabniški avatar
JKSniper
Dr. Modelar
Prispevkov: 3576
Pridružen: 02 Sep 2005, 12:38
Kraj: Celje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a JKSniper » 02 Okt 2006, 21:06

igrati se ga da z "joystickom", torej igralno palico, na tipkovnico pa mi ga ni uspelo naštimati.

LP!
Jure

Uporabniški avatar
miha100k
Tekmovalec
Prispevkov: 422
Pridružen: 05 Jan 2006, 14:53
Kraj: Divača,vas domača
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a miha100k » 02 Okt 2006, 23:04

miskolin napisal/-a:Pozdravljeni.
No torej na koncu kateri simulator nastimat?
U sredo dobim nov comp pa me zanima. Sedaj sem se matral z 233mhz :zeham: sedaj bo pa akcija :jumpjump:
To bo moj prvi simulator, ce ne stejem FMS-ja.
Hvala
LP
XTR Reflex in AFPD =D>

Uporabniški avatar
tornado
Dr. Modelar
Prispevkov: 2383
Pridružen: 17 Jan 2003, 01:00
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a tornado » 16 Okt 2006, 10:06

Zanima me, ali je priklop iz komande Futaba FF-7 na računalnik z 9 pinskim vtikačem univerzalen za vse simulatorje, ali mora biti priklop preko USB-ja?
Lp Rado


Slika
Slika


Skype: tornado2405

Uporabniški avatar
Kladu
Profesor
Prispevkov: 1305
Pridružen: 29 Mar 2005, 15:09
Kraj: Center Evrope-Šiška
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Kladu » 16 Okt 2006, 10:54

tornado napisal/-a:Zanima me, ali je priklop iz komande Futaba FF-7 na računalnik z 9 pinskim vtikačem univerzalen za vse simulatorje, ali mora biti priklop preko USB-ja?
Za AeroFly profi je priporočljivo priklopiti na rač. preko COM port-a.
Za USB vtičnico potrebuješ še softwerski umesnik, da simulator prepriča, da je to ComPort vhod.

To težavo sem imel pri priklopu na laptop-a.


Lp

Tomaž
Davno nazaj smo na balso v vrstah čakali!!!!!!!!

Uporabniški avatar
jernejk
Profesor
Prispevkov: 1116
Pridružen: 02 Apr 2005, 23:29
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a jernejk » 16 Okt 2006, 11:09

A je kdo preizkusil simulatorje z Windows Vista? Jaz imam RC1, pa mi ne dela ne APFD, ne XTR. Na sumu imam USB povezave oz. gonilnike...

Lp
J

Odgovori

Vrni se na