Slike niso vidne

Vaše utemeljene kritike, vprašanja in problemi

Moderator: Mipo

Slike niso vidne

OdgovorNapisal/-a _ID_ » 30 Jan 2012, 11:42

Pozdravljeni.

Odkar je posodobljen forum, mi ne delajo slike. Če je post v temi nov, sliko vidim, slike v vseh predhodnih postih pa so prazne. Pojavi se mi samo prostor s sliko v belem oknu v katerem piše samo ime slike, slike pa ne morem videti.

Še komu ne delajo slike? Uporabljam zadnjo verzijo firefoxa (9.0.1).
_ID_
Razpravljalec

Kraj: Bratonci, Beltinci, Murska Sobota

Re: Slike niso vidne

OdgovorNapisal/-a master_wood » 30 Jan 2012, 14:50

Poizkusi najprej z brisanjem zgodovine in piškotov (Ctrl+Shift+Del).

lp
master_wood
Razpravljalec

Kraj: blizu Kopra

OdgovorNapisal/-a Klemen P » 30 Jan 2012, 16:12

_ID_ napisal/-a:Pozdravljeni.

Odkar je posodobljen forum, mi ne delajo slike. Če je post v temi nov, sliko vidim, slike v vseh predhodnih postih pa so prazne. Pojavi se mi samo prostor s sliko v belem oknu v katerem piše samo ime slike, slike pa ne morem videti.

eNAKO,TUDI VSE SLIKE KI SEM JIH NALOŽIL TUKAJ IN KOPIRAL NA DRUG FORUM NE DELAJO-NOBENA...IN ME ŽE SPRAŠUJEJO KJE SO SLIKE :x
Slika
Uporabniški avatar
Klemen P
Profesor

OdgovorNapisal/-a T0RN4D0 » 30 Jan 2012, 16:33

Klemen P napisal/-a:
_ID_ napisal/-a:Pozdravljeni.

eNAKO,TUDI VSE SLIKE KI SEM JIH NALOŽIL TUKAJ IN KOPIRAL NA DRUG FORUM NE DELAJO-NOBENA...IN ME ŽE SPRAŠUJEJO KJE SO SLIKE :x

To je verjetno feature in ne bug. :) (linkanje drugam)
Fly it like you stole it!
Uporabniški avatar
T0RN4D0
Dr. Modelar

Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a Klemen P » 30 Jan 2012, 16:46

Sem naložil preveč slik da bi se mi dal sedaj popravljat :( ](*,)
Slika
Uporabniški avatar
Klemen P
Profesor

OdgovorNapisal/-a Ultralajt » 30 Jan 2012, 21:06

Meni je na ta način (linkanje slik z našega foruma) izginilo veliko materiala na rcgroups (tema o gradnji Gupijev), pa še na parih drugih forumih, tako da so sedaj teme popolnoma neuporabne, saj je samo tekst v katerem se omenja tudi slike, a slik ni.

Sedaj mi ne preostane drugega da poizkusim pogruntati kje je v postih bila kaka slika, jih naložit na nek zanesljiv strežnik in vstaviti nazaj v teme (rcgroups).
Ker sem zadeve skupaj postavljal leta, bo delo na popravljanju dolgotrajno.

Hvala novi forum! Čisto brez predhodnega opozorila!

No, pa adijo!

Mitja
Zadnjič spremenil Ultralajt, dne 30 Jan 2012, 21:14, skupaj popravljeno 3 krat.
Those who don't know history are destined to repeat it.
Uporabniški avatar
Ultralajt
Dr. Modelar

OdgovorNapisal/-a skorp_jon » 30 Jan 2012, 21:10

Veliko strani in prepoved oziroma blokado linkanja slike, ker se njim porablja bandwidth in oni nimajo nič od tega. Služi pa drugi forum z reklamami.

Najboljše je vedno nalagat slike na forum kjer pišete. Linkanja pa jaz ne podpiram ravno zaradi tega, ker bo nekdo nekje nekaj spremenil in bodo slike izginile.
Futaba 12FG 2.4Ghz
Uporabniški avatar
skorp_jon
Profesor

Kraj: Odranci

OdgovorNapisal/-a T0RN4D0 » 30 Jan 2012, 22:59

Ja, kakorkoli se mi že ne dopade ta spremeba, se s to "novostjo" žal moram strinjat. Sploh če jambramo o počasnosti foruma, hkrati pa hotlinkamo slike svetovne forume. To je bil zajeb že prejšnjega sistema in ni čudno da je bilo včasih vse tako počasno.

Slike so pa podatkovno ravno najbolj požrešne. Že če samo na RCgroups imajo teme o guppyjih okoli miljon ogledov... Pa imamo precej zanimivih projektov za pokazat, na precej forumih (s precej višjo obiskanostjo kot je naš). Bi bilo zanimivo videt kakšno statistiko koliko pasovne širine se je zaradi takšnih hecov pobralo :D
Uporabniški avatar
T0RN4D0
Dr. Modelar

OdgovorNapisal/-a Pisaneli » 30 Jan 2012, 23:08

Kolikor sem na hitro pogledal so moje slike vse vidne. Nalagam jih 90% na Photobucket in zadeva dela.
Sem pa opazil, da ni naložilo slike, ki je bila dostopna na spletni strani modelarske trgovine.
Slika

There are three simple rules for making a smooth landing. Unfortunately, no one knows what they are.
Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar

Kraj: Žiče-Slov. Konjice

OdgovorNapisal/-a Pisaneli » 30 Jan 2012, 23:19

Ultralajt napisal/-a:Meni je na ta način (linkanje slik z našega foruma) izginilo veliko materiala na rcgroups (tema o gradnji Gupijev), pa še na parih drugih forumih, tako da so sedaj teme popolnoma neuporabne, saj je samo tekst v katerem se omenja tudi slike, a slik ni.

Sedaj mi ne preostane drugega da poizkusim pogruntati kje je v postih bila kaka slika, jih naložit na nek zanesljiv strežnik in vstaviti nazaj v teme (rcgroups).
Ker sem zadeve skupaj postavljal leta, bo delo na popravljanju dolgotrajno.

Mitja

Verjetno so se ob nadgradnji foruma spremenili naslovi slik. Za kar pa ne more biti kriv upravitelj foruma ampak lastnik slik.
Dandanes so podatki tako ranljivi, da so hitro izgubljeni če ne izvedemo ustreznih varnostnih ukrepov. Forumi za mene niso nikoli bili mesto za varno shranjevanje slik.
Spomnite se samo HK foruma, mislim da sedaj teče že tretji.
Slika

There are three simple rules for making a smooth landing. Unfortunately, no one knows what they are.
Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar

OdgovorNapisal/-a T0RN4D0 » 31 Jan 2012, 20:35

Tudi varjante photobucket se običajno ne obnesejo najbolje oziroma slej ko prej zginejo. Še nekako najbolj "zanesljivo" so priponke na vsakem forumu posebej. In tam ponavadi zgine in eno in drugo naenkrat, se ti ni treba sekirat da bi ostali čudni teksti z referencami na neobstoječe slike.
Uporabniški avatar
T0RN4D0
Dr. Modelar

OdgovorNapisal/-a Pisaneli » 31 Jan 2012, 22:01

T0RN4D0 napisal/-a:Tudi varjante photobucket se običajno ne obnesejo najbolje oziroma slej ko prej zginejo. Še nekako najbolj "zanesljivo" so priponke na vsakem forumu posebej. In tam ponavadi zgine in eno in drugo naenkrat, se ti ni treba sekirat da bi ostali čudni teksti z referencami na neobstoječe slike.

Ne vem od kod ti takšne informacije vendar Photobucket obstaja že od leta 2003 in je dobil že nekaj nagrad za uspešnost in je tudi privzeta platforma za deljenje slik na Twitterju. Tako da ne verjamem da bo slej ko prej izginil. :wink:

Dandanes najbolj zanesljiva hramba slik na internetu so takoimenovani oblaki ali clouds po angl.. Recimo Skydrive od Microsofta ali Picasa od Googla. Ta giganta verjetno ne bosta tako hitro izginila. :wink:

Forumi so tak tak. Za nobenega ne moreš vedeti kako dolgo bo živel. Pa tudi, ljudje zamerijo in gredo na druge alternativne forume.
Slika

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar

OdgovorNapisal/-a T0RN4D0 » 31 Jan 2012, 22:22

Forumi definitivno so nezanesljivi, ampak načeloma gre vse skupaj v maloro, besedila in tekst.

Photobucket bo verjetno še nekaj časa okoli, ni pa to nujno za podobne servise, ki so se pojavili in tudi že izginili. Sam sem včasih precej uporabljal shrani.si, ampak so tudi vmes šle slike.
Uporabniški avatar
T0RN4D0
Dr. Modelar

OdgovorNapisal/-a Pisaneli » 31 Jan 2012, 22:33

T0RN4D0 napisal/-a:Forumi definitivno so nezanesljivi, ampak načeloma gre vse skupaj v maloro, besedila in tekst.

Photobucket bo verjetno še nekaj časa okoli, ni pa to nujno za podobne servise, ki so se pojavili in tudi že izginili. Sam sem včasih precej uporabljal shrani.si, ampak so tudi vmes šle slike.

Res je, danes ni nič ziher. Trenutno človeštvo nima trajne rešitve kam shraniti toliko podatkov za naslednje rodove.
Včasih so zapisali par podatkov v kamen in ta se je ohranil tisočletja. Kam boš pa danes shranil Gyga, Tera, ... podatkov da bodo trajali 1000 let.

Zaradi vsega tega se mi ne zdi smiselno se jeziti na forum, sploh ker po mojem mnenju namen foruma ni shranjevanje slik.
Slika

Uporabniški avatar
Pisaneli
Dr. Modelar

OdgovorNapisal/-a saso » 01 Feb 2012, 07:49

Slike se niso izgubile in so še vedno na voljo. To, da se ne prikažejo pri linkanju na druge forume in strani pa ni nikoli bil namen tega foruma.
lp,
Saso \:D/
saso
Administrator
Administrator

Kraj: Ljubljana - Slovenia

OdgovorNapisal/-a megane » 01 Feb 2012, 12:23

Zakaj bi delil bandwith tega foruma še zaradi prikazov slik na drugih tujih forumih.
Verjetno je tole zelo upočasnjevalo delovanje tega foruma, tako da super da je sedaj
to onemogočeno.

LP, Dejan
megane
Freak

Kraj: Bogu za hrbtom

OdgovorNapisal/-a master_wood » 01 Feb 2012, 12:46

Pa se nebi lahko uvedlo neko prehodno obdobje, da si tisti ki ima kaj za poštimat to uredi in se potem (nazaj) zaklene?
Škoda izničit toliko vloženega truda, zaradi take postranske stvari...
master_wood
Razpravljalec

Kraj: blizu Kopra

OdgovorNapisal/-a saso » 01 Feb 2012, 12:49

Ni fora v temu, da je "zaklenjeno". Fora je v tem, da je dostop do priponk v novi verziji drugače urejen in se zaradi tega ne prikažejo.
lp,
saso
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a megane » 01 Feb 2012, 13:12

To dejansko ni postranska stvar, še manj pa nedolžna stran.
Slika katera je na našem forumu naložena ima recimo tukaj 500 pogledov v enem dnevu,
če je pa nekdo sliko linkal še na 10 drugih forumov pa je lahko ta številka za faktor x večja.
Ne vem zakaj bi serversko moč katera je namenjena našemu forumu dajal na razpolago
še X drugim forumom.

LP, Dejan
megane
Freak

OdgovorNapisal/-a Ultralajt » 01 Feb 2012, 13:29

Najlažje je površno brati temo, potem pa pametovati ter iz muhe narediti ne slona ampak kar celega sinjega kita!

V mojem konkretnem primeru, katerega sem omenil v svojem prejšnjem postu, se gre za slike naložene na forum najmanj 6 let nazaj, katerih velikost je bila v povprečju ~100kb, formata ~650x390 pikslov. Večje se takrat itak niso dale gordajati.. par let pred tem je bila omejitev slike celo 50kb. 100-150kb dandanes ne pomeni praktično nič.

Saj bom prebolel, itak tema o prvem Gupiju ni več tako zanimiva na forumih, ker sem medtem že ustvaril nekaj novejših modelov, za katere pa pretežno linkam na vse forume slike z mojega spletnega albuma. Torej gre gledanje teh slik (za katere še vedno pazim da niso velike) na moj račun in ne na škodo brzine foruma!

Če gre še komu v nos in misli da s svojimi slikami zaviram forum, lahko prav vse pobrišem, pa vam bodo potem mali oglasi delali s tako brzino kot še nikoli. #-o

Mitja

Morda se kdo sprašuje, kaj počne tako velika pasica te dni v mojem podpisu?
Ja, majčkeno bremzam forum, ane!
Those who don't know history are destined to repeat it.
Uporabniški avatar
Ultralajt
Dr. Modelar

OdgovorNapisal/-a saso » 01 Feb 2012, 13:34

Nisem rekel, da je težava v preobremenjenosti ali izkoriščanju tega. s tem nismo imeli težav in tudi v prihodnje ne bo zaprto...

Se je pa zaradi konverzije foruma spremenila "pot" oz. "način" dostopa do slik. Slike, ki so objavljene na našem forumu delujejo. Slikam, ki so objavljene drugje, bi bilo potrebno porpaviti url in bi delovalo naprej...
lp,
saso
Administrator
Administrator

OdgovorNapisal/-a megane » 01 Feb 2012, 13:49

Ultralajt napisal/-a:Če gre še komu v nos in misli da s svojimi slikami zaviram forum, lahko prav vse pobrišem, pa vam bodo potem mali oglasi delali s tako brzino kot še nikoli. #-o

Ne vem zakaj misliš da zadeva leti nate?
Tako da ne pretiravat.

Osebno ne povoham letalske sekcije niti približno, tako da nimam pojma kje si ti ali kdo drug objavljal slike.
Slike so bile nasplošno izpostavljene kot primer.

Če pa ti v vsakem postu vidiš napad nate, pa je to tvoja težava.

Pa ni zdaj zaradi tega treba odpirati nove teme z anketo in naslovom "Ali moje slike res obremenjujejo forum?".

Lep dan, Dejan
megane
Freak

Vrni se na Pohvale, pritožbe in pomoč uporabnikom

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost