nastavitev dx6i-t rex450

Akrobatski in 3D modeli
Odgovori
natro
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 01 Nov 2014, 17:57

nastavitev dx6i-t rex450

Odgovor Napisal/-a natro » 01 Nov 2014, 20:59

lp

Sem novopečeni lastnik helikopja t rex 450 sport super combo , ter t rex 450 se v2 , oba sem kupil pred kratkim! Za komande imam specktrum DX6I ter sprejemnik AR6200,
sedaj se že nekaj časa ubadam z nastavitvami in nikakor mi ne uspe nastavit helikopterja ter komand tako da bi lahko letel ](*,) ! Zato sem se odločil da vprašam če mi lahko kdo pomaga z nastavitvam oz. mi lahko da kakšen uporaben nasvet, sem pa iz koroške .

Uporabniški avatar
ajnstajn
Freak
Prispevkov: 577
Pridružen: 13 Avg 2006, 09:58
Kraj: Ljubljana

Re: nastavitev dx6i-t rex450

Odgovor Napisal/-a ajnstajn » 01 Nov 2014, 23:56

Precej bi pomagalo, če bi povedal bolj konkretno kaj te zanima. Sta helija flybarless? Napiši še, kakšno opremo imata.

natro
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 01 Nov 2014, 17:57

Re: nastavitev dx6i-t rex450

Odgovor Napisal/-a natro » 02 Nov 2014, 01:22

lp

SE V2
Turnigy Regler
Turnigy motor typhon
ASSAN Gyro
3 x Turnigy Servo
1 x Corona digital Servo

Super combo je v org. izvedbi in sicer:
gyro Align gp750
servo 3 x Align ds410m , 1x ds 420m
ter org. regler ter motor

Vse skupaj se je začelo tako da sem si prvo kupil lama 400d in z njo letel kakšen mesec, nakar mi je postal ta heli dolgočasen in sem se odločil za nakup t rexa , malo sem pogledal po bolhi in našel en rabljen 450 se v2 , po nakupo sem kar hitro ugotovil da je bol primeren za rezervne dele oz. za konkreten servis, med iskanjem delov na ebay-ju sem potem naletel na 450 sport, ki ni bil še nikoli v zraku ,zato sem se odločiv za nakup le tega.Dodatno sem dokupil še komande, sprejemnik ter baterijo. Heli ima zasabo en sam polet in sicer par sekund , potem je pa pristal v travi ](*,) na srečo je ostal nepoškodovan :) sem pa na začetku nastavil vse po navodilih , je pa res da sem v tem sportu popolen novinec in mi ni še popolnoma nič jasno :oops: zaraditega bi prosil če ima kdo nastavitve da mi jih napiše oz če je kdo kje iz bližine Slovenj Gradca ali okolice da bi mi lahko vse skup pregledal in nastajo komande tako kot morajo bit. Drugače pa helikopter vzleti normalno ampak ga vleče v levo ter gyro ni nastavljen pravilno ker se rep ne pusti krmilit pravilno .

Uporabniški avatar
Rocher
Freak
Prispevkov: 499
Pridružen: 16 Sep 2013, 20:25
Kraj: Celje

Re: nastavitev dx6i-t rex450

Odgovor Napisal/-a Rocher » 02 Nov 2014, 12:19

Tole bi znalo pomagat. Poglej si vse tri dele nastavljanja helija in komande, bi znalo pomagati.

https://www.youtube.com/watch?v=JjiQtdahFRg

Sicer pa si poglej še kakšen vodič kako nastaviti CCPM helicopter, v seriji teh videov lahko spoznaš kaj vse moraš nastavljati:

https://www.youtube.com/watch?v=Z4zJREpU7u0

lp
*LOSi 8ight 2.0 EU - Novarossi*
*LOSi Ten SCBE*
*HPi SavageXL 5.9*
*AXiAL SCX10 Jeep Wrangler Unlimited Rubicon - Yeah Racing*
*KingKong Tiny6*
*JK Stinger X210 - RunCam Swift 2*
*DiATONE GT R249*

Uporabniški avatar
ajnstajn
Freak
Prispevkov: 577
Pridružen: 13 Avg 2006, 09:58
Kraj: Ljubljana

Re: nastavitev dx6i-t rex450

Odgovor Napisal/-a ajnstajn » 02 Nov 2014, 15:43

Priporočam ogled videov na tem linku, da si najprej pridobiš osnovno znanje. Potem se bo lažje pogovarjati. :)

http://www.helifreak.com/showthread.php?t=11373

Uporabniški avatar
goodhunting
Freak
Prispevkov: 842
Pridružen: 10 Apr 2011, 16:14

Re: nastavitev dx6i-t rex450

Odgovor Napisal/-a goodhunting » 02 Nov 2014, 15:51

Tukaj pa si lahko preberes se nastavitve za zacetnika in nekaj osnovnih vescin za letenje....
http://www.rchelicopterfun.com/how-to-f ... pters.html

Gh

natro
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 01 Nov 2014, 17:57

Re: nastavitev dx6i-t rex450

Odgovor Napisal/-a natro » 02 Nov 2014, 20:14

Najprej hvala za hiter odziv , sem si pogledal v vse linke ampak nazalost anglesko zastopim zelo malo, ce bi blo v nemskem jeziku pa nebi biloproblema . A mi lahko kdo prepise nastavitve z njegove komande rabil bi pa seveda taksne da bi bile primerne za lebdenje , ker kar se tice helikopterja sem ga nastavil z pomocjo youtuba se pravi max pich ter min pich ter seveda vse kote , servoti gredo tudi vsi pravilno tako da mislim da moram res se samo gyro nekod nastavit ter sevedo komande! Imam pase eno vprasanje ali je bolje da je gyro v normal mode ali tadrugi ?

Uporabniški avatar
goodhunting
Freak
Prispevkov: 842
Pridružen: 10 Apr 2011, 16:14

Re: nastavitev dx6i-t rex450

Odgovor Napisal/-a goodhunting » 02 Nov 2014, 20:32

Ce bos samo prepisal nastvitve od koga drugega potem je to recept za katastrofo.
Pac vsak del tega sistema je potrebno razumet in tudi nastavit....
Ce ti samo za zacetek povem da se bos moral odlocit ali bos letel 3d ali pa scale. Glavna razlika je v tem da za sport ali 3d nastavis pitch (naklon glavnega rotorja) tako da imas kot 0 stopinj v polozju ko je collective (gas) na sredini. Pri scale pa imas v tem polozaju 5.5 stopinj kar je tisti kot pri katerem helikopter lebdi v zraku. No ja nic od tega ni obvezno ampak ne skodi da se na zacetku navadis tega kar bos potem uporabljal dalje...
Potem so tu se min in max naklonski kot. Pa nastavitev ESCja. Pa repa. In se kaj bi se naslo. Mislim da se ti ne splaca prehitevat...

Gh

saso11
Tekmovalec
Prispevkov: 325
Pridružen: 12 Feb 2013, 21:19
Kraj: Velike Brusnice- Novo mesto

Re: nastavitev dx6i-t rex450

Odgovor Napisal/-a saso11 » 03 Nov 2014, 15:02

če ti resnično manka samo še nastavitev gyrota. večino stvari narediš na gyru. izbereš frekvenco servota 720 oz 1540, nastaviš na digital ali analog, omejiš hode servota levo ter desno. na komandi na rudderju nastaviš trim točno na 0 in ga nikoli ne spreminjaj, ter v meniju "gyro" nastavi pozicijo 1 na 35%, pozicijo 2 na 65%. če boš želel normalno leteti ti mora na gyru svetit zelena lučka, sepravi stikalo na poziciji 2 (65% gain)

natro
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 01 Nov 2014, 17:57

Re: nastavitev dx6i-t rex450

Odgovor Napisal/-a natro » 04 Nov 2014, 02:20

Evo fantje da vam javim , sem nastajo vse skupaj ter končno je heli vzletev , sam edino kar mi še ni najbolj jasno a mora biti giro vedno v hold mode , ker v normal mode mi rit počasi suče nočem pa kaj ekstra prestavljat ker v hold lebdi pa v okvirju 1m2 tu pa tam ga samo malo popraviš ter še nekaj ali se samo meni zdi ali so te stvarce precej živahne :)

saso11
Tekmovalec
Prispevkov: 325
Pridružen: 12 Feb 2013, 21:19
Kraj: Velike Brusnice- Novo mesto

Re: nastavitev dx6i-t rex450

Odgovor Napisal/-a saso11 » 04 Nov 2014, 06:01

natro napisal/-a:Evo fantje da vam javim , sem nastajo vse skupaj ter končno je heli vzletev , sam edino kar mi še ni najbolj jasno a mora biti giro vedno v hold mode , ker v normal mode mi rit počasi suče nočem pa kaj ekstra prestavljat ker v hold lebdi pa v okvirju 1m2 tu pa tam ga samo malo popraviš ter še nekaj ali se samo meni zdi ali so te stvarce precej živahne :)
Vedno se leti v head hold načinu. Gyro ti drži heli glede na rudder in nič drugega. hovering na 1m2 je vse v tvojih rokah kar pomeni da nima gyro tu nobene vloge.
Načeloma drži da manjši kot je bol je živahe, vendar se ga z dobrimi mastavitvami leti lahko pravtako mirno in stabilno kot 600 velikost

natro
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 01 Nov 2014, 17:57

Re: nastavitev dx6i-t rex450

Odgovor Napisal/-a natro » 04 Nov 2014, 11:38

Imam se eno vprasanje in sicer zakaj mi na trenutke rit prestaji za cetrt obrata gyro je pa nastavljen na 35% ter ali moram ko heli vklopim imeti gyro v normal mode pred vzletom pa hold mode preklopit ali lahko ima skoz vklopljeno?

saso11
Tekmovalec
Prispevkov: 325
Pridružen: 12 Feb 2013, 21:19
Kraj: Velike Brusnice- Novo mesto

Re: nastavitev dx6i-t rex450

Odgovor Napisal/-a saso11 » 04 Nov 2014, 15:16

tako kot si napisal.
ko heli prenašaš okoli imaš vključen normal mode. v položaju v katerem misliš zleteti nato prestaviš v head hold mode.

natro
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 01 Nov 2014, 17:57

Re: nastavitev dx6i-t rex450

Odgovor Napisal/-a natro » 05 Nov 2014, 13:10

Lp ali je mozno da na vsem lepem crkne servo ds410, ne da nic od sebe! Zanima me katere sevote mi priporocate da jih kupim da bom imel porem mir ! Align ali hitec ali kaj drugega?

saso11
Tekmovalec
Prispevkov: 325
Pridružen: 12 Feb 2013, 21:19
Kraj: Velike Brusnice- Novo mesto

Re: nastavitev dx6i-t rex450

Odgovor Napisal/-a saso11 » 05 Nov 2014, 16:02

natro napisal/-a:Lp ali je mozno da na vsem lepem crkne servo ds410, ne da nic od sebe! Zanima me katere sevote mi priporocate da jih kupim da bom imel porem mir ! Align ali hitec ali kaj drugega?
vsak hvali tistega katerega uporablja tako da... kupi hitrega in digitalnega. če uzameš futaba, align, savox,... nimaš kaj zgrešit

natro
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 01 Nov 2014, 17:57

Re: nastavitev dx6i-t rex450

Odgovor Napisal/-a natro » 05 Nov 2014, 16:05

Lp mislim da bo kr align sam ne vem kaj je bolse ds416m ali ds430m?

saso11
Tekmovalec
Prispevkov: 325
Pridružen: 12 Feb 2013, 21:19
Kraj: Velike Brusnice- Novo mesto

Re: nastavitev dx6i-t rex450

Odgovor Napisal/-a saso11 » 07 Nov 2014, 12:40

hitrost je pri obeh ista, razlika je samo v moči. ds430m ima 2,9 kg pri 6.0V, ds416m in 2,7kg pri 6.0V. vsekakor vzemi močnejšega, razlika je samo 1€ v ceni.

natro
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 01 Nov 2014, 17:57

Re: nastavitev dx6i-t rex450

Odgovor Napisal/-a natro » 11 Nov 2014, 00:54

lp evo pa sem danes dobil servone ds 430m sm za heck servo sn se malo oštev sm kupo ds 525m je pa nekako prevelik, bom mogu zamenjat :)
Mam pa še eno vprašanje ker delam sedaj 450 se v2 skup ali je potrebno če dam flybarles upgrade glavo gor še kakšna dodatna elektronika ( sem nekaj po netu gledo 3gx ali nekaj takega,) ali gre brez tudi ?

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Re: nastavitev dx6i-t rex450

Odgovor Napisal/-a Brane » 11 Nov 2014, 09:09

Dobrodošlo bi bilo, če bi pri pisanju malo bolj pazil, ker bi bilo tako bolj jasno kaj v bistvu želiš.
Če vgradiš flybarless glavo, je namesto repnega gyra, skoraj obvezno uporabiti tudi flybarless gyro. Ko vgradiš fbl. glavo (ki je veliko bolj preprosta od normalne glave) taka glava nima dela vzvodovja, ki skrbi za stabilizacijo, zato mora v primeru fbl. glave razen za rep, elektronika poskrbeti tudi za stabilizacijo ciklike.

Sicer se v primeru fbl.glave, da leteti tudi brez elektronske podpore ciklike, sam sem že poizkusil, ampak pretiranega veselja pa pri takem letenju ni.
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 4000
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Re: nastavitev dx6i-t rex450

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 11 Nov 2014, 18:44

Če se navadiš leteti brez flybarless elektronike tudi ni nič narobe. Je pa sigurno dobro, da se prvo dodobra spoznaš s krmiljenjem preden se podaš v take vode. Kar se mene tiče, ga še ni FLB sistema, ki bi stabiliziral in vseeno dopuščal vse popravke kot jih lahko delaš na "goli varianti". Elektronika ima vedno svoje ideje o "popravkih".

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Re: nastavitev dx6i-t rex450

Odgovor Napisal/-a Brane » 12 Nov 2014, 09:14

Ne verjamem, da je prav veliko lastnikov modelov, ki brez stabilizacije letijo z veseljem. Večinoma gre zgolj za izziv, FBL oz elektronska stabilizacija pa je zgolj nadomestilo mehanske, s tem da je veliko bolj udobna saj omogoča veliko udobnejše nastavljanje in se bistveno bolj temeljito prilagaja našim željam kot relativno toga mehanska stabilizacija. Pri letenju z modeli helikopterjev je ugodnost FBL sistema kot celote še dodatna, FBL glava ima manj delov, torej manj možnosti da kaj crkne in pri krešu manj delov potrebnih menjave.
Ne vem kaj si hotel reči s tem ko praviš da ima elekronika svoje ideje o popravkih, v resnici dela točno to, kar smo ji naročili in prav nič po svoje(razen če crkne).
Sicer pa smo v dobi elektronkih pomagal, tega bo vsepovsod tudi v vsakdanjem življenju vedno več. Elektronika nam omogoča da obvladujemo česar brez elektronike ne zmoremo, lahko se nekaj naučimo še tako dobro, s pomočjo elekronike bomo isto opravili še bolje.
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Odgovori

Vrni se na