HK 550 TT FBL

Akrobatski in 3D modeli
Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a Brane » 21 Mar 2013, 11:24

Ta helikopter sem kupil relativno kmalu potem ko je prišel v prodajo v HK. Bil mi je všeč, imel sem pa tudi dobre izkušnej s HK450 v2, čeprav ta ni tako smešno poceni, je pa vseeno primerjalno cenovno zelo ugoden.
Do sedaj se je na njem nabralo cca 100 poletov in splača se vtise strniti v nekaj prispevkov, ki bodo morda v pomoč komu, ki se odloča za podoben helikopter.
Za začetek nekaj vtisov, ko sem dobil paket.
Vsesplošno navdušenje nad kvaliteto, ko sem odprl paket, je kasneje skalilo kar nekaj detajlov, ki so kvalitetno povsem neustrezni.
Paket je prišel lep in nepoškodovan, ne pa tudi vsa njegova notranjost. Kabina iz podobnega materiala, kot so kabine na modelih letal (vakumirana), je bila na več mestih počena in glede na to kako je pakirana dvomim, da jih veliko pride v roke lastnikom neoporečnih. Je iz sicer zelo krhke plastike zato jo v bližini pakiran, slabo zaščiten okvir z lahkoto poškoduje. Je pa nekaj trakov selotejpa čez razpoke kabino naredilo uporabno, da sem brez problema letel, dokler ni prišla prava lepa kabina.
S sestavljanjem ni bilo nobenih problemov, so pa šli vsi vijaki ven in nazaj not zaščiteni z loctitom, čeprav je bilo tu in tam čutiti, da so ga kitajci uporabili.
No nekaj problemov je bilo s podvozjem. Noge so bile, kot bi bile napihnjene in na mestih, kjer nalegajo na okvir, sem jih moral kar pošteno brusiti, da so sedle kot je treba. Kasneje sem jih pri enem lažjem začetnem krešu polomil in ugotovil da je bila plastika v notranjosti vsa luknjasta-nekako prekuhana. V glavnem izdelek, ki bi moral pri končni kontroli v smeti, a ni šel, ker kitajci pač porabijo vse, ni važno če skazijo splošno dober vtis o izdelku.
No ampak to je šele začetek, kaj več pa drugič.
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Uporabniški avatar
skorp_jon
Profesor
Prispevkov: 1331
Pridružen: 09 Avg 2006, 09:02
Kraj: Beltinci

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a skorp_jon » 21 Mar 2013, 22:06

Imam čisto enak heli.

- Sem dobil počeno kabino. Sem pisal na hobbyking in dobil zastonj novo, ki mi leži doma.
- Sem kupil kabino od trexa
- Anti Rotation Bracket "nevem kako se temu reče v slovenščini" je v originalu bil napačen. Sem ga moral zbrusit, da sem lahko nastavi hode servo motorja za višino. Potem pa sem kupil drugega, ki je pravilen.

Drugega mislim, da nisem nič menjaval. Z helijem sem še trenutno zadovoljen, glede na moje bolj enostavno letenje. Bom pa drugič verjetno šel sprobat kakšno drugo firmo,da vidim razliko. Recimo SAB "goblin" ali gaui.
Futaba 12FG & Taranis Q X7

Uporabniški avatar
Damjan
Začetnik
Prispevkov: 50
Pridružen: 04 Apr 2003, 10:35

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a Damjan » 22 Mar 2013, 20:10

Dobro si začel, ravno ko je postalo zanimivo si končal :(

Kaj pa servoti & stabilizacija ?
Trenutno malce cincam med "HK - ZYX-S 3-Axis Flybarless System" in Spektrum - AR7200BX, ki v bistvu vsebuje sprejemnik in BeastX.
Adut prvega je seveda mamljiva cena, zanima pa me, če ima kdo izkušnje z njim.

Uporabniški avatar
skorp_jon
Profesor
Prispevkov: 1331
Pridružen: 09 Avg 2006, 09:02
Kraj: Beltinci

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a skorp_jon » 22 Mar 2013, 20:35

Jaz imam v mojem:

BeastX
Savox servo motorje za cikliko in futabo bls za rep
In EDGE 523 FBL glavne rotorje.

ESC: YEP 100A
BEC: CC Pro 20A

To vse skupaj me je stalo skoraj toliko kot original Aign heli. Tako, da na koncu ne prišparaš kaj dosti.
Futaba 12FG & Taranis Q X7

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a Brane » 23 Mar 2013, 19:07

Moj helikopter krmilijo servoti Mi Digital, cikliko 47003DMG, rep 47902TM-HV, ki ga je kasneje zaradi nihanja repa, za kar se je kasneje pokazalo, da ni imel servo nič zraven, zamenjal BL 89601.
Mi pomeni magnetna indukcija, kar spet pomeni, da servoti nimajo potenciometra, pač pa položaj odčitava magnetna indukcija, ki naj bi pomenila kvalitetni skok tako v natančnosti kot v trpežnosti. No zaenkrat sem s servoti navdušen, kako bo pa s trpežnostjo, bomo pa videli s časom.
Zanimivost teh servotov je vsekakor to, da nimajo omejilca in jih nepriključene lahko prosto vrtimo za 360 stopinj, se pravi neomejeno.
Oba repna sevota, MiDigita 47902 in BL 89601 sedaj vodita rep absolutno neoporečno, a treba je reči da Mi digital na testerju daje veliko boljši vtis, deluje veliko bolj precizno in je opazno hitrejši a se pri nastavitvi gyra 333 veliko bolj greje, za razliko od BL ki je po poletu praktično hladen.
Stabilizacijo sem zaupal KDS EBAR-u ki je s priloženim programatorjem res uporabniku prijazna zadeva, glede delovanja stabilizacije, pa primerjelno z YXZ Tarot bistveno boljši (no tudi bistveno dražji)
O KDS EBAR-u bi lahko pisal same superlative, pa se je zgodil 27. polet ko mi je helikopter nenadoma nagnilo desno, a sem ga s polno nasprotno komando uspel izravnati in v enem kosu pristati [-o<
Pri preizkusu na tleh sem ugotovil, da se je EBAR u pomedlo v elektroniki. Na polno pitch komando, ko morajo ciklični servoti enakomerno od ene do druge točke, sta dva servota opravila gib kot je treba, eden pa je normalno začel približno na sredini pa se je obrnil in se vrnil v začetni položaj.
Seveda sem zadevo preveril tudi na drugem setu servotov in izključil možnost defektnega servota. No EBAR je reklamacijsko romal nazaj, pri HK sem dobil bonus točke, ki pa jih nisem porabil za nov EBAR. Ugotovil sem namreč, da Beastex ni toliko dražji in prevladal je razum. Zdaj Beastex skrbi za stabilizacijo in to zaenkrat uspešno.
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Uporabniški avatar
skorp_jon
Profesor
Prispevkov: 1331
Pridružen: 09 Avg 2006, 09:02
Kraj: Beltinci

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a skorp_jon » 23 Mar 2013, 19:52

A rep čisto malo niha levo in desno?

Pri meni je bilo čisto isto. Sem se igral z nastavitvami gyroja in prešraufal rep nekaj krat. Sedaj je skoraj vredu, vendar še ni tisto kar bi želel. Ali lahko zaupate kaj je bilo pri vas krivo za nihanje repa?
Futaba 12FG & Taranis Q X7

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a Brane » 23 Mar 2013, 22:27

Reševanje težav z repom ni bilo niti hitro niti enostavno, zamenjal sem veliko nepotrebnega, odkril eno hudo napako na mojem helikopterju, da je zadeva trajala še dalj, naredil eno bedasto napako in odprava te, je kasneje zaključila mojo agonijo z repom.
Začel sem z menjavo zobnika avtorotacije z original align-po nepotrebnem sigurno.
Za tem sem zamenjal vse stožčaste zobnike TT z orig. align- najbrž po nepotrebnem.
Pri enem od mnogih remontov sem odkril hudo zračnost v sprednjem stožčastem zobniku na TT.
Nosilec booma ki je hkrati tudi sedišče ležajev tega zobnika je bil totalen škart, zaradi nezalite plastike so ležaji v sediščih plesali 2,5mm levo desno. Kot rezervni del se tega v HK sploh ne dobi, ali je alignov del primeren ne vem, jaz sem del popolnoma predelal. Kdor pozna kako je to izvedeno pri HK 450 proTT, sem izvedel približno na ta način. Pozor, je drugače kot pri align 450 pro. Kakor koli, da se izvede tako predelavo, je treba imeti stružnico, uspelo mi je zelo dobro in sklepam, da je bila ta napaka ena ključnih za težave z repom, a ker sem vmes sam naredil banalno napako se rep še ni umiril.
Naslednji poizkus je bil menjava komplet repne mehanike, z repno mehaniko starega ERGO ta, a strašne razlike tudi to ni prineslo.
Nihanje se je sicer že omejilo na samo kake malo agresivnejše manevre, vsekakor pa je v takem primeru še vedno prišlo do nihanja repa. Ko sem tako enkrat letel na modelarski stezi za letališčem Lesce, je prišel na letališče gledat prijatelj modelar, ki tudi sam leti s helikopterjem. Ko sva tako kramljala o izkušnjah in težavah, je izrazil dvom, v pravilnost vpetja FBL gyra na helikopter. Vpetje se mu je zdelo premehko, nikoli namreč nisem uporabil originalne lepilne gobice FBL sistema, pač pa zelo debele mehke gobice od običajnih gyrov.
Sam sicer v začetku temu nisem dajal prevelike teže, a ker FBL gyro nalepiti na bolj trdo originalno gobico pač ni neko hudo delo, pa tudi stane ne prav veliko, se je prav to izkazalo kot piko na i. Od tedaj je rep kot pribit. Vmes sem menjal tudi repne serve, a brez opazne razlike.
Sklepam, da je glavnino težav povzročila zračnost v ohišju stožčastega zobnika, morda nekaj tudi repna mehanika, ki ni povsem brez zračnosti, a to je za sedaj zgolj ugibanje, ko se mi bo ljubilo bom repno orig. HK mehaniko spet preizkusil, da bom videl če se pojavijo kaka nihanja.

Brez povezave s tem kar sem pisal sedaj, moram od ničvrednih detajlov omeniti še glavni zobnik, ki je dober le za lebdenje in lahko nežno letenje ne pa za 3D helikopter.
Moj originalni je trajal točno do prvega malo močnejšega sunka s pitch komando (približno kako minuto) in enake kakovosti so tisti ki se pri HK dobijo kot rezervni del .
V glavnem, letenje kot ga kažejo v predstavitvenem filmčku na HK strani, ja super, ampak ne z original glavnim zobnikom :^o :^o :^o
Za vsakega, ki počne kaj več kot zgolj lebdenje in nežno kroženje, so original alignovi zobniki cenejši-brez vsakega dvoma.
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Uporabniški avatar
Damjan
Začetnik
Prispevkov: 50
Pridružen: 04 Apr 2003, 10:35

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a Damjan » 24 Mar 2013, 14:37

Nekako dobivam občutek, da se HK serija 450 dejansko finančno izplača (še posebej z mehansko stabilizacijo), pri seriji 550 FBL pa je to že večje vprašanje, saj dobra elektronika zmanjšuje relativni vpliv nižje cene mehanike.

Uporabniški avatar
skorp_jon
Profesor
Prispevkov: 1331
Pridružen: 09 Avg 2006, 09:02
Kraj: Beltinci

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a skorp_jon » 24 Mar 2013, 14:42

Če bi še jaz enkrat kupoval 550 bi vzel Aligna ali kaj drugega. HK 550 me je pritegnil z nizko ceno kit modela.

Moram pa povedat, da jaz nimam težav s tem, da bi imel luknjasto plastiko. Vsaj ne vidi se na prvi pogled.
Futaba 12FG & Taranis Q X7

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a Brane » 24 Mar 2013, 15:52

Damjan napisal/-a:Nekako dobivam občutek, da se HK serija 450 dejansko finančno izplača (še posebej z mehansko stabilizacijo), pri seriji 550 FBL pa je to že večje vprašanje, saj dobra elektronika zmanjšuje relativni vpliv nižje cene mehanike.
Po tem, ko sem nekajkrat prebral kar si napisal, ne morem reči, da točno razumem, kaj si hotel povedat .
Malo sklepam, da namiguješ na vprašanje, ali se ceni navkljub, takega HK550TT FBL splača kupiti, če lahko vzameš original in nimaš težav in ob vseh dokupljenih stvareh cenovna razlika ni več tako velika, kot je videti v začetku.
Osebno mislim da je to odvisno od posameznika. Jaz osebno bi ta helikopter takoj še enkrat kupil.
Zakaj: 1. je zelo cenovno ugoden, na njem pa še vedno dovolj neoporečne kakovosti.
2. še lažje bi se za še enega odločil sedaj, saj vem kaj moram preveriti in kaj zamenjati.
3. kitajce poznam in vem da premorejo vso možno super tehnologijo, a se zavedajo, da delajo poceni, zato jim sladko dol visi za kakovost. Supermoderni visoko proizvodno zmogljivi stroji, itak delajo neoporečne izdelke, a šele ko so dobro nastavljeni in ogreti prej pa ne. No in kitajci tega od prej ne zmečejo stran, ker se tega nobenemu ne ljubi, pač pa podelajo v končni izdelek, ki ga pač določen procent kupcev dobi.
4. vsem težavam navkljub, sem se naučil par stvari, ki se jih sicer nebi, pač rad raziskujem, odkrivam, testiram...
5. če bi moral odkartati toliko, kot stane nov align 550 fbl , nebi z njim letel nikoli. No vsaj sedaj ne, morda kdaj v bodočnosti.

Še bi lahko našteval a bodi dovolj tega, ne rečem pa, da mi ne gre na živce, da vem, da rezervnih glavnih zobnikov nima smisla naročati v HK, saj jih gola moč motorja, ki stane 30$ posname, brez izrednih obremenitev, kot so kreši itd, ob tem da na 450 helikopterju kaj takega še nisem doživel, pa si na 450 helikopterju veliko več upam, kot na tem 550.
Je pa res da moje znanje letenja ni na ne vem kako visokem nivoju, sem pač začetnik ki je že skozi najhujše. Vem, da z rastočim znanjem rastejo tudi zahteve po kvaliteti helikopterja s katerim letiš. Morda za ta helikopter nekje obstaja meja, preko katere predelavam navkljub ne moreš, a zame to še ni blizu. Ko se pa pokaže, je pač treba seči precej globje v žep.
Zadnjič spremenil Brane, dne 24 Mar 2013, 21:57, skupaj popravljeno 1 krat.
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Uporabniški avatar
skorp_jon
Profesor
Prispevkov: 1331
Pridružen: 09 Avg 2006, 09:02
Kraj: Beltinci

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a skorp_jon » 24 Mar 2013, 16:17

Še moje kratko mnenje o Align in drugih.

Jaz bi pa vzel sedaj nekaj drugega. Pa ne zaradi tega, ker bi bil ta slab. Do sedaj koliko sem letel ni nekih problemov. Rad bi pač probal nekaj drugega in primerjal z HK heliji. Lahko, da bom razočaran, ker ne bodo čisto nič bolje leteli za večji denar. Ali pa mi bo žal, ker nisem že prej kupil kaj drugega.
Futaba 12FG & Taranis Q X7

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a Brane » 24 Mar 2013, 22:32

skorp_jon napisal/-a:Še moje kratko mnenje o Align in drugih.

Jaz bi pa vzel sedaj nekaj drugega. Pa ne zaradi tega, ker bi bil ta slab. Do sedaj koliko sem letel ni nekih problemov. Rad bi pač probal nekaj drugega in primerjal z HK heliji. Lahko, da bom razočaran, ker ne bodo čisto nič bolje leteli za večji denar. Ali pa mi bo žal, ker nisem že prej kupil kaj drugega.
V zgornjem prispevku nisem napisal, da bi kupil še enega, pač pa da bi takoj kupil še enkrat ta helikopter, ali prevedeno, zdi se mi vreden svojega denarja, navkljub napakam ki jih ima. Upam, da se razumemo, v čem je razlika :-$
No nasprotno temu, se mi zdi da so HK glavni zobniki, naj gre za original priložen temu helikopterju, ali kot rezervni del, tako zanič, da kljub temu da so 5x cenejši od alignovih, niso vredni svojega denarja.
Ampak tako to izgleda z mojega zornega kota, za nekoga, ki bo samo lepo lebdel in nežno vozil kroge in osmice, bodo tudi tisti od HK dobri in je po svoje butasto, če bi po nepotrebnem kupoval 5x dražje zobnike.
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Uporabniški avatar
skorp_jon
Profesor
Prispevkov: 1331
Pridružen: 09 Avg 2006, 09:02
Kraj: Beltinci

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a skorp_jon » 13 Maj 2013, 18:26

No jaz se pa še vedno mučim z nastavljanjem gyroja in fiksiranjem prednjih ležajev pri torque tubi. Kljub vsemu temu mi še vedno rep hodi levo in desno.

Počasi bom odnehal in zamenjal beastx z nečim drugim. Namreč ta beastx je bil na moji stari 450 in tam je tudi vedno smer hodila levo in desno. Sedaj sem ta heli prodal in na njem je drugi gyro in smer je kot pribita na miru.
Na drugi 450 imam tudi beastx, kjer pa je čisto vse mirno na repu. Sedaj že sumim, da bestx zajebava ali pa da ga enostavno ne vem nariktat, da bi smer držal kot mora. Je pa na internetu vse polno težav z "tail wagom", ki jih je težko rešit.
Futaba 12FG & Taranis Q X7

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a Brane » 14 Maj 2013, 09:50

Moj HK 550 TT FBL je pa sedaj paradni heli v mojem hangarju. Bogato nabira polete redno skoraj vsak dan od 4 pa tudi do 10 poletov. Obenem intenzivno testiram dva nova lipota, hitro polnjenje na terenu pa mi omogoča čudežna škatlica na slikah in 400W polnilec.
Nekaj besed o čudežni škatlici, ki hitro napolni več lipotov kot 120Ah avtomobilski akumulator.
Notranjost, ki dizajnersko ni za javnost, vsebuje 6 kom odsluženih 4S lipo paketov, paralelno povezanih, ki premorejo dovolj energije, da iz te škatlice, 400W polnilec v 15 minutah napolni lipo paket 6S cca 4000mAh in to 5X zapored.
Priponke
001.JPG
001.JPG (93.55 KiB) Pogledano 6004 krat
002.JPG
002.JPG (92.18 KiB) Pogledano 6004 krat
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a Brane » 19 Sep 2013, 07:53

Včeraj je kitajska kvaliteta ponovno pokazala pravi obraz. Na začetku včerajšnjega tretjega poleta, je pri sunku s korakom zamolklo počilo, rotorska kraka sta odletela vsak v svojo stran ( k sreči nista merila vame, čeprav je bil helikopter kar daleč, sta letela dovolj daleč da bi me kateri lahko zadel) helikopter pa je s kakih treh metrov padel kot kamen na tla. Poškodovan ni veliko, na nekaj mestih počena kabina, in seveda, ker motorja nisem uspel ugasniti dovolj hitro, sprednji konični par zobnikov od gredi ki žene zadnji rotor. Glavni zobnik je tokrat preživel, saj se je na tleh brez rotorjev prosto vrtel, le glava je navila nekaj trave :lol:
Priponke
001.JPG
001.JPG (203.09 KiB) Pogledano 5814 krat
003.JPG
003.JPG (124.14 KiB) Pogledano 5814 krat
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 4005
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 19 Sep 2013, 08:15

Tole pa sreča. Koliko ur cca je vijak zdržal?

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a Brane » 19 Sep 2013, 11:51

Hja po svoje bedno, vijak oz. oba vijaka bi z lahkoto nadomestil s kakima kvalitetnima, že pri manjših kitajcih, sem izkusil, da jim kvaliteta vijakov še posebej NI boljša stran. V KAMM-u v Šenčurju bi kupil imbus vijake primerne kakovosti in jih na pomembnih mestih nadomestil. A da M4 vijak na tem mestu lahko crkne, brez kake hude 3D nažigancije, si nisem mislil. Zgodilo se je pa na 245-em poletu, polete imam pa dolge cca 5 min.
Sedaj je dodaten problem, da rezervnih delov za to FBL glavo ni. Računam sicer da so nekateri deli (v glavnem vse kar rabim) enaki kot na klasični glavi, bo pa sigurno treba malo reskirati in naročiti na pamet.
Najverjetneje bom snel glavo z ERGO-ta 50 s katerim ne letim več. Tam imam Hirobo FBL glavo, ki jo bo treba sicer rahlo predelati, tako da je vprašanje, če bom HK glavo sploh popravljal.
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a Brane » 19 Sep 2013, 20:27

No ja, helikopter je spet leteč, zanimivo, da je po koraku nekoliko bolj len kot je bil prej. Res da so ročice na nosilcih krakov daljše, a Beastexa sem prenastravil tako da imam ponovno +-11stopinj, kot prej. Ker imam že nekaj časa kupljene aluminijaste ročice servotov, ki so nekoliko daljše, jih bom verjetno sedaj zamenjal, da vidim če bo kaj boljša odzivnost koraka
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a Brane » 15 Okt 2013, 07:40

Ročice na servotih sem že zamenjal z aluminijastimi, ki so daljše od tistih, ki so original priložene servom za cikliko. Odzivnost je sedaj spet taka kot je bila, kar pomeni, da je hitrost cikličnih servotov povsem na limitu in se nekoliko spremenjeno razmerje ročic že pozna na odzivnosti. Če bi mi to kdo povedal....nebi verjel =;
No ja, zato se pa proba 8)
Po krešu je sedaj helikopter naredil 28 poletov in sedaj leti kot prej, vendar sedaj ne letim veliko z njim, ker letim s Protosom 500, na katerem zelo intenzivno, pod zelo ostrimi pogoji preizkušam 2 različni lipo bateriji. Z dvemi 6S paketi letim praktično neprekinjeno, z enim letim drugi se polni z 9C in je poln v cca 6 min.
Tako naredim navadno v cca uri in pol 10 ali 12 poletov, ker za toliko polnjenja zadostuje moja čudežna škatlica, ko gre za en 1800mAh in en 2200mAh 6S paket . Še dva dni, da oba presežeta 200 ciklov, potem ju dam malo počivat in pride HK 550 spet na vrsto.
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Uporabniški avatar
bric
Začetnik
Prispevkov: 8
Pridružen: 24 Apr 2013, 19:31
Kraj: Goriška brda

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a bric » 10 Nov 2013, 07:24

Zdravo kot sem isledil iz vaših pogovorov,je najboljše odštet malo vač za aligna in bo to to al kaj,zakaj to govorim imam align 450 pro v2 in mi je že drugič odlomilo vijake na glavi in pometalo po travi,,klub temu da sem jih z taboljšim lepilom zalepu,,in stem da sem z njimi naredu preblizno 20 poletov 3d.
Takoda si nebi mogu predstavljat kaj naredi na 550 clasi..
prosim za nasvet ,kopujem align 450l ,,a kdo že ve kako se zadeva odnese,,Hvala lep dan.

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a Brane » 10 Nov 2013, 10:30

No, jaz prav nič ne obžalujem, da sem kupil HK 550 TT in nisem mnenja, da je že v začetku najbolje vzeti Aligna. Za denar, kot se ga dobi ponuja dovolj, vseeno pa je na njem kar nekaj delov popolnoma nesprejemljive kakovosti, a ko se to uredi, je to helikopter ki je povprečno zahtevnemu helikopterašu lahko v veselje.
Je pa res, da z rastočimi zahtevami in izboljševanjem znanja letenja ta helikopter nekje doseže limit, ko je treba priznati ... no ja, do tu je šlo, sedaj bo pa treba pomisliti na nekaj, kar je v celoti boljše kakovosti. A do tu trpinčiti Aligna bi bilo po moje škoda
Jaz helikopter boljše kakovosti že imam, s HK 550 TT pa še vedno z veseljem letim, ker mi za moje znanje in način letenja še vedno zadošča. Ko ne bo več bom začel več leteti z boljšim, a s HK 550 TT sem naletel že toliko, da z njim sigurno ne morem biti nezadovoljen.
Kar se pa trganja vijakov na tvojem Alignu 450 pa tole, če ti jih trga, to z lepljenjem nima nobene veze, to bi imelo vezo če se odvijejo. Sicer pa, če ti jih potrga po 20 poletih, boš moral najti vzrok zakaj se to dogaja in ga odpraviti.
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 4005
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 10 Nov 2013, 11:08

Koliko pa zategneš vijake v glavi? Si ga mogoče preteral?

majstoralc
Razpravljalec
Prispevkov: 52
Pridružen: 30 Dec 2009, 18:08

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a majstoralc » 19 Dec 2013, 20:26

Naročil sem heli HK 550:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... r_Kit.html
Kakšen setup mi priporočate.
Vse bom nabavil v hobbyking-u.
Vesel bom vsakega komentarja.
LP

Uporabniški avatar
Brane
Dr. Modelar
Prispevkov: 4585
Pridružen: 15 Nov 2004, 12:30
Kraj: Moste

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a Brane » 20 Dec 2013, 08:02

Povezavo za helikopter si dal iz mednarodnega skladišča :-k upam da si ga v resnici naročil iz evropskega skladišča, ker ga boš v nasprotnem primeru dalj časa čakal, zaradi poštnine in dajatev, pa tudi precej dražje plačal :-k
V opisu mojega helikopterja sem že napisal kakšne servote in gyro sem uporabil. Res da je moj FBL tako da boš moral izbrati nek dober repni gyro, servote pa lahko uporabiš enake, jaz sem s svojo izbiro zelo zadovoljen.
Helikopter ima sedaj za sabo 309 poletov in razen opisanih težav, ki pa z izbrano opremo nima nobene veze, leti kot je treba.
Motor ki je v mojem helikopterju je
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Heli_.html
dela dobro, vendar bi sedaj izbral nekoliko višje vrtečega, čeprav je na 6S lipo za kak soft 3D tudi ta dober, za kaj bolj umirjenega pa še sploh, a je pač tako, da z vajo apetiti počasi rastejo in takrat si zaželiš več vrtljajev.
Regler
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=20695
dela odlično, eden redkih kitajskih reglerjev, kjer governor ni zgolj na papirju, pač pa tudi dejansko dela.
Kaj bo, ko se razve, da so nekatere kopije že boljše od originalov???

Uporabniški avatar
modelarr
Freak
Prispevkov: 491
Pridružen: 06 Feb 2010, 13:22
Kraj: Kočevje

Re: HK 550 TT FBL

Odgovor Napisal/-a modelarr » 20 Dec 2013, 08:48

Hvala Brane za odgovore.
Za servote sem se že odločil. Vzel bom enake kot ti.
Motor sem se odločil da vzamem tega:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
Za lopatice še niham med tema dvema:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=18189
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=6596
Hmm... gyroskop pa res ne vem.... :-k

Aja, pa noročil sem ga iz evropskega skladišča, tako da ga še letos pričakujem (upam) [-o<
Kr neki !!

Odgovori

Vrni se na