SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Akrobatski in 3D modeli
Flarefire
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 30 Jun 2012, 18:10

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a Flarefire » 26 Avg 2012, 16:20

Flarefire napisal/-a:Lp.
Ugotovil sem,da ta kabel ni ta pravi:
http://en.esky-sz.cn/products_detail/&p ... 40b8d.html
This flight simulation modul is designed for you to link both your computer and R/C transmiter,and with this doing you will ready to enjoy your flight and improve your skill to prevent crashing in the real future check the particular information).

Remark: Only for transmitters of EK20400A,K2-0400B,K2-0400C,K2-0404,K2-0404A of E-Sky company (With Simulator FMS).
Prosim a bi mi lahko kako svetovali? #-o #-o #-o
Na e-bay-u sem pogledal,a tam ni bilo nič... :o :o :o
Kje naj še pogledam?
Prosim za odgovore [-o< [-o< [-o<
+Tega ima komanda enaki "input" kod za ostale modele(od Esky).
Še poslikal Vam bom par slikic:
Slika
Slika

Lp
Lp FlareFire :car: :lol: :car: :lol:

symch999
Tekmovalec
Prispevkov: 362
Pridružen: 17 Jun 2011, 22:26
Kraj: Primorska

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a symch999 » 26 Avg 2012, 19:12

http://www.dealextreme.com/p/usb-2-0-al ... ngle-51480

To kupi pa ti bo delalo na vseh simulatorjih (preizkušeno: AeroFly, Phoenix RC, Realflight G4,5)...

Flarefire
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 30 Jun 2012, 18:10

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a Flarefire » 27 Avg 2012, 11:23

Hvala :)
Ampak mene še zanima kako to naj priključim v računalnik? :-k :-k
Slika:
Slika

Lp.
Lp FlareFire :car: :lol: :car: :lol:

symch999
Tekmovalec
Prispevkov: 362
Pridružen: 17 Jun 2011, 22:26
Kraj: Primorska

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a symch999 » 27 Avg 2012, 11:28

Slika

En konec gre v tisti adapter, drugi pa v tisto napravo in potem USB v računalnik...

Flarefire
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 30 Jun 2012, 18:10

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a Flarefire » 27 Avg 2012, 11:29

:)
Hvala,da ste mi vse povedali
Zelo se vam zahvaljujem :D :D
To bi mogel kupiti tukaj:http://www.dealextreme.com/p/usb-2-0-al ... -844051480
Če se ne motim?
- USB 2.0/1.1 compatible
- Almighty RealFlight G2/G3/G3.5/G4/G4.5/G5?Reflex XTR?AeroFly Professional Deluxe?PhoenixRC 2.0\2.5\3.0?Virtual RC Racing RC flight simulator
- Directly support G5/G4.5/G4, do not need EMV break
- Support Phoenix RC 3.0
- Support online upgrade
- Package included:
- 1 * USB simulator dongle
- 1 * 3.5mm audio cable
- 1 * Esky small round adapter
- 1 * Futaba square adapter
- 1 * Futaba big round adapter
- 2 * Software CD
A to pomeni,da ne morem imeti Phoenix simlator v4.0? #-o
Lp FlareFire :car: :lol: :car: :lol:

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2874
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 28 Avg 2012, 06:21

tudi 4.0 dela na tem kablu, razlika med 3.0 in 4.0 je samo programska in ne potrebuje novega kabla (kot je bilo to pri nadgradnji iz 2.5 na 3.0).

tu imaš ceneje:
http://www.helibuy.com/simulator-cable- ... p-342.html
Slika

Flarefire
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 30 Jun 2012, 18:10

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a Flarefire » 28 Avg 2012, 10:05

AlesZ napisal/-a:tudi 4.0 dela na tem kablu, razlika med 3.0 in 4.0 je samo programska in ne potrebuje novega kabla (kot je bilo to pri nadgradnji iz 2.5 na 3.0).

tu imaš ceneje:
http://www.helibuy.com/simulator-cable- ... p-342.html
verzija 4.0k je tale:http://mibomodeli.si/trgovina/index.php ... ts_id=7569
Ali je verzija 4.0k nadgradnja vseh ostalih?
In kaj se bolj splača kupiti verzijo 3.0 in si jo nadgraditi na 4.0k?
In mene še zanima,če je verzija 4.0k enaka (vsi modeli,in "FLYING SITES")kot,če bi si jo kupil pri "Mibomodeli"(http://mibomodeli.si/trgovina/index.php ... ts_id=7569)ali pa kupim Phoenix Simulator v3.0(http://mibomodeli.si/trgovina/index.php ... ts_id=6958)In si jo nadgradim na v4.0k(+"prišparam" 10€)
Hvala AlesZ za ta link :)
Kaj pa z carino,poštnino?(Se ne spoznam tako na "en" :( ) :D
Lp FlareFire :car: :lol: :car: :lol:

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2874
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 29 Avg 2012, 08:07

jaz sem tale kabelček iz Kitajske dobil bp (vse do 22€ pride brez carine).

Za Phoenix-a je čisto vseeno katero verzijo kupiš, ker jo potem nadgradiš preko interneta (ima simulator vgrajeno avtomatsko posodabljanje).
Flarefire napisal/-a:Ali je verzija 4.0k nadgradnja vseh ostalih?
Da, to je najnoveša posodobitev za ta simulator.

Letališča in modeli so prav tako vključeni v posodobitve - tako, da nisi za nič prikrajšan tudi če kupiš nižjo verzijo.
http://www.phoenix-sim.com/downloads.asp
Slika

Flarefire
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 30 Jun 2012, 18:10

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a Flarefire » 29 Avg 2012, 08:16

Hvala :)
Kaj pa pomeni "bp"?
Se opravičujem za morebitno smetenje :)
Lp FlareFire :car: :lol: :car: :lol:

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3995
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 29 Avg 2012, 08:32

Brez posebnosti...

Flarefire
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 30 Jun 2012, 18:10

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a Flarefire » 10 Sep 2012, 07:09

The transmitter should be PPM, or can be set to PPM mode.
Most of 2.4G transmitter do not need to set up.
Kaj pomeni PPM mode? ](*,) ](*,) :roll:
Lp FlareFire :car: :lol: :car: :lol:

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3995
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 10 Sep 2012, 07:18


Flarefire
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 30 Jun 2012, 18:10

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a Flarefire » 10 Sep 2012, 14:06

hi,
several new E-Sky "advanced" helicopters (e.g. Belt-CP V2, Honey Bee
King 3) come with a new EK2-0406F (001007 / 001715 / ET6I) 6-channel
transmitter.

It is easy to get it working with the EK2-0900A USB simulator "Softdog"
Cable (000499, included also in the E-SKy 000502 / 002203 / EK2-0905A
simulator package).

First, please notice all your "factory" settings of all transmitter
switches (turn the transmitter OFF before you start to play with it
now). Keep these notes in a safe place afterwards. You will need to
restore all switches back to these "factory" positions before you turn
on your real helicopter!

In my EK2-0406F (Mode 2), coming with an E-Sky Belt-CP V2, I have:
1. front transmitter panel: AIL = NOR, ELE = REV, THR = NOR, RUD = REV,
2. four switches inside of the transmitter, in the battery compartment
(remove the battery cover from the back of the transmitter, and then
remove all batteries from the transmitter, in order to see them; see
also http://www.helifreak.com/showpost.ph...08&postcount=2 as the
battery compartment of the older EK2-0406A looks the same): two (i.e.
both) separated switches down-left in the compartment : DOWN-POSITION,
two DIP switches in the up-middle in the compartment: DIP.1 = OFF,
DIP.2 = ON.

We are ready now to prepare the transmitter for a simulator.

1. Switch DIP.1 to ON and DIP.2 to OFF (this will turn off the CCPM
mode in the transmitter before you use the E-Sky's Softdog cable - both
DIP switches in the up-middle in the battery compartment, of course).

2. Put in the batteries again (the PC does not power the transmitter,
batteries are required).

3. There seems to exist a bug in the E-Sky's Softdog - you may get
random glitches / jumps on all "channels" in the simulator from time to
time - helicopter crash almost guaranteed. I have found that the
following settings help a lot. Turn the "HOV.PIT" trimmer (top-left of
the transmitter) to it's most-left "-" position (NOT "+"). Turn the
"CH5 Gyro gain" trimmer (top-right of the transmitter) to it's most-
right "+" position (NOT "-"). Switch the "GYRO.SW" (front panel of the
transmitter, up-left) to "0" (NOT "1"). Switch the "IDLE UP" (top-left
of the transmitter) to "N" (NOT "1").

4. Remove the X.TAL (front panel of the transmitter, down-left) - this
is not strictly necessary but, it will reduce battery consumption when
you play with the simulator.

You should be able to use your E-Sky's Softdog USB cable now (connect
the cable to the transmitter and to the PC, turn the transmitter ON).

It is not strictly necessary but, you might consider calibrating your
new controller in Windows. Go to "Start" -> "Settings" -> "Control
Panel" and run "Game Controllers". In the "Game Controllers" window
choose "PPM", then click the "Properties" button. In the "Properties"
window click the "Settings" tab, then click the "Calibrate" button, and
then follow the instructions.

I tested this setup with two free simulators:

1. HeliSimRC

http://www.marksfiles.net/HeliSimRC/index.htm

(I downloaded and installed the newest "HeliSimRC - 2.0".)

In the "Joystick" -> "Controller Select" menu choose "PPM".
Then, do "Joystick" -> "Calibrate".
Then, do "Joystick" -> "Mapping".

Set the following "Mapping":
Roll Cyclic: Choose Channel 0 and select Reverse
Pitch Cyclic: Choose Channel 1 and select Reverse
Tail Rotor: Choose Channel 3 and select Reverse
Throttle (Collective): Choose Channel 2 and select Reverse
Collective: select "Use Simulator Throttle/Pitch Curves"
Idle Up: select "Keyboard"
Throttle Hold: select "Keyboard"

You can toggle the "Idle Up" mode by two, the "I" and the "Left-CTRL",
keyboard keys. The "IDLE UP" switch of the transmitter (top-left) does
NOT work in the simulator (leave it in the "N" position).

You can toggle the "Throttle Hold" by two, the "H" and the "Right-
CTRL", keyboard keys. There is no corresponding switch in the
transmitter.

Enjoy ...

2. The Flying-Model-Simulator (FMS) :

http://n.ethz.ch/student/mmoeller/fms/index_e.html

(I downloaded and installed the newest "Version 2.0 Alpha 8.5".)

In the "Controls" -> "Analog Controls..." menu select "Joystick
interface", then click the "Mapping / Calibration" button.

Set the following "Mapping":
Rudder: Channel 4 and select Inv
Elevator: Channel 2 (NON-Inv)
Aileron: Channel 1 and select Inv
Throttle: Channel 3 (NON-Inv)
Tail: Channel 4 and select Inv
Nick: Channel 2 (NON-Inv)
Roll: Channel 1 and select Inv
Pitch: Channel 3 (NON-Inv)

Then click the "Calibrate" button.

From the helimaniacs.de page, you can download a suitable "Chopter X
450 SE" model:

http://www.helimaniacs.de/mod/downlo...=showcat&id=11
By:http://www.helifreak.com/showthread.php?t=140663

Pozdravljeni!
Jaz bom svoj ET6I uporabljal samo za Phoenix simulator.
Ali mi lahko na kratko predstavite-poveste ali je/ni komanda PPM ali je PCM?
In še,če mi lahko razložite par kratic npr. CCPM
Lp FlareFire :car: :lol: :car: :lol:

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3995
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 10 Sep 2012, 14:20


Uporabniški avatar
ASDFGH
Razpravljalec
Prispevkov: 70
Pridružen: 12 Okt 2011, 15:56

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a ASDFGH » 14 Feb 2013, 21:52

Zdravo!
Kupil sem helikopter in zraven tudi DX6i. Prijatelj mi je posodil USB priključek za simulator (http://www.modelarstvo-stopar.si/produc ... roduct=195), jaz pa sem si iz interneta naložil REFLEX Model Flight Simulator in Aerofly Professional Delux. Na komandi je en kanal že nastavljen za simulator od prejšnega lastnika ki je letel na simulatorju. Ko priključim komando na računalnik in izberem kanal za simulator, mi noben od simulatorjev ne zazna komande. Ali kdo mogoče ve kakšen je problem?


Lp, Anže

Uporabniški avatar
jenx1lo
Razpravljalec
Prispevkov: 157
Pridružen: 24 Jan 2010, 11:26
Kraj: Celje

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a jenx1lo » 07 Apr 2013, 13:17

Glej razkiraj 20 eur in si tule od Jožeta vzemi tale USB,ki jih že en čas prodaja na velko, in ne boš imel več problemov z usb simulatorji!!
http://www.bolha.com/hobi-zbirateljstvo ... 1364221041

Uporabniški avatar
zosek
Tekmovalec
Prispevkov: 218
Pridružen: 08 Avg 2008, 13:47
Kraj: Vrtojba

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a zosek » 23 Jun 2013, 11:58

Živjo,

ima kdo mogoče update za phoenix iz v2 na v3 pa bi ga bil pripravljen uploadat na kakšno stran? Zgleda, da so ga pobrali iz njihove strani dol ](*,)
Lp, Matija

Uporabniški avatar
AlesZ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2874
Pridružen: 22 Maj 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a AlesZ » 11 Jun 2014, 13:31

prihaja nov simulator z malo drugačnim konceptom:

https://www.youtube.com/watch?v=IFOfJgzF72M
Slika

Uporabniški avatar
ssikuc
Freak
Prispevkov: 675
Pridružen: 10 Sep 2005, 21:02
Kraj: Zagorje

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a ssikuc » 19 Avg 2014, 06:46

Pozdravljeni!

Kot popolni začetnik v heli sceni, sem se najprej odločil za nakup simulatorja v katerem bom osvojil nekaj osnov.

Odločam se med Realflight 7 interface edition in AccuRC. Če sem dobro prebral, lahko v oba vklopim svoj DX6i.
Realflight poznam že od G4 naprej a z nekim ''aftermarket'' USB vmesnikom in DX6i trenutno ne deluje tako, kot bi želel ...

Je že kdo testiral ta nov simulator AccuRC?

Kateri simulator mi vi priporočate?


Hvala za odgovore in lep pozdrav!
How hard can it be?

Uporabniški avatar
Sali
Tekmovalec
Prispevkov: 265
Pridružen: 27 Dec 2009, 17:58
Kraj: Hrastnik

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a Sali » 19 Avg 2014, 19:22

Jst sm na Phoenixu, lahka prideš pogledat in probat , glede na to da si 5 minut stran doma...
Ko enkrat poskusiš letenje, boš vedno hodil po zemlji z očmi uprtimi v nebo, ker tam si bil in tja se želiš vrniti. L.d.V.

Uporabniški avatar
FlyByWire
Profesor
Prispevkov: 1047
Pridružen: 21 Mar 2009, 20:52
Kraj: LJ-BROD

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a FlyByWire » 19 Avg 2014, 19:54

Jaz tudi furam Phoenix, zaenkrat sem zadovoljen.
Semi-scale JET RANGER III 700 size with Flasher 600 mechanics- under development,
SAB GOBLIN 630,HPS HEAD,MS COMPOSITE main and tail blades,ALIGN 750MX 530kv, A.DS615, F.BLS251,YGE120HV
Futaba Transmitter 10CHG !

Uporabniški avatar
Sali
Tekmovalec
Prispevkov: 265
Pridružen: 27 Dec 2009, 17:58
Kraj: Hrastnik

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a Sali » 19 Avg 2014, 20:09

Pozabu napisat sem extra zadovoljen in vse posodobitve so zastonj tudi to nekaj velja...
Ko enkrat poskusiš letenje, boš vedno hodil po zemlji z očmi uprtimi v nebo, ker tam si bil in tja se želiš vrniti. L.d.V.

Uporabniški avatar
ssikuc
Freak
Prispevkov: 675
Pridružen: 10 Sep 2005, 21:02
Kraj: Zagorje

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a ssikuc » 27 Avg 2014, 21:18

Hvala Sali, da sem lahko sprobal Phoenix simulator, čeprav sem se že pred tem odločil za AccuRC (naučakanost) 8-[

Simulator sem danes dobil in sem zaenkrat zelo presenečen nad vsemi detajli, sem pa kot začetnik zbegan, ker je polno razno raznih nastavitev, ki jih še ne poznam :oops:

Itak sem moral prvo sprobati Goblina 700 :lol:
Slika
AccuRC workshop:
Slika
How hard can it be?

Uporabniški avatar
Sali
Tekmovalec
Prispevkov: 265
Pridružen: 27 Dec 2009, 17:58
Kraj: Hrastnik

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a Sali » 11 Okt 2014, 22:21

Če mogoče koga zanima, se prodaja Phoenix simulator:
viewtopic.php?f=10&t=89438&p=552198&hil ... ix#p552198
Ko enkrat poskusiš letenje, boš vedno hodil po zemlji z očmi uprtimi v nebo, ker tam si bil in tja se želiš vrniti. L.d.V.

Uporabniški avatar
Karbonko
Tekmovalec
Prispevkov: 277
Pridružen: 09 Sep 2008, 15:24
Kraj: Velenje

Re: SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Odgovor Napisal/-a Karbonko » 24 Jan 2015, 13:50

Ma gdo RF7.5 , da mal letimo skupi prek neta?

Lp!
Slika Slika

Odgovori

Vrni se na