SPLOŠNO - Simulatorji letenja

Akrobatski in 3D modeli
kalimakali
Začetnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 21 Apr 2007, 22:41
Kraj: Velenje

simulatorji

Odgovor Napisal/-a kalimakali » 22 Apr 2007, 12:27

jst bi vas sam vprašau kake simulatorje za helikopterje predlagate kr jst se na to čisto nič ne spoznam ampak me to nekeko zelo veseli!

a kaj takega

http://www.bolha.com/oglas2249739
to se mi zdi malo drago pa me zanima če je to tisto pravo al ne??

Uporabniški avatar
Parky
Dr. Modelar
Prispevkov: 3052
Pridružen: 12 Sep 2004, 18:24
Kraj: EU-Slovenia

Odgovor Napisal/-a Parky » 22 Apr 2007, 13:32

Reflex XTR ali Real Flight 3,5 sta zame najboljša ... dober simulator ni poceni ;) ... tega jest ne poznam, tko da nevem kaj dosti povedat.

Malo preglej forum je veliko napisanega ...
Lp,Borut
IksDe --->Das Hubschrauber Heli Team <---xD :car:

kalimakali
Začetnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 21 Apr 2007, 22:41
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a kalimakali » 22 Apr 2007, 14:11

parky hvala za tole sj vem da je vlk teh informacij sam ko je tok tega jst sm pa mal bol nov pa še ne vem kje nj iščem zato sm vprašu sj zdj sm dau tam pod išči pa vpisu real flight 3.5 pa najdu velik koristnih informacij tk da hvala :D

sam neki še a s katero koli konzulo , vmesnik al on dalinc al kar kol je že lah igraš kiro koli simulacijo- mogoč so moja vprašanja res butasta sam res nimam pojma #-o

lp kalimakali
Priponke
123.jpg
123.jpg (15.48 KiB) Pogledano 8853 krat

Uporabniški avatar
Parky
Dr. Modelar
Prispevkov: 3052
Pridružen: 12 Sep 2004, 18:24
Kraj: EU-Slovenia

Odgovor Napisal/-a Parky » 22 Apr 2007, 14:51

Odvisno kakšen oddajnik imaš :-? najverjetneje bi si moral kupiti ''vmesnik'' ... kaj takega klik

Lp
B
Lp,Borut
IksDe --->Das Hubschrauber Heli Team <---xD :car:

kalimakali
Začetnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 21 Apr 2007, 22:41
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a kalimakali » 22 Apr 2007, 21:16

thx da si me malo razsvetliv :D

Uporabniški avatar
Parky
Dr. Modelar
Prispevkov: 3052
Pridružen: 12 Sep 2004, 18:24
Kraj: EU-Slovenia

Odgovor Napisal/-a Parky » 23 Apr 2007, 20:44

:wink: pri simulatorju vsaj €€€€ ne trpijo :lol:

Lp
Lp,Borut
IksDe --->Das Hubschrauber Heli Team <---xD :car:

kalimakali
Začetnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 21 Apr 2007, 22:41
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a kalimakali » 23 Apr 2007, 21:20

to maš pa prav :D

sam res use pohvale tep kr zdaj sem si vzem malo časa in si prebral mal tale forum in ugotovil da sem spraševal skoraj iste stvari ki so bile že vsaj 2krat napisane ti pa si mi vseeno prijazno odgovoril RES HVALA :D

sam neki me še zanima mogoč je že blo ki sam vprašu bi te če bi mi poslal prek zs REAL XTR, najdu sem samo demo REAL FLIGHT 3G pa neki torenti so tut se mi zdi da bli sam me neki tam zafrkava pa noče [-X downloadat. Sem pa tudi zasledil da so zelo zaščiteni in me zanima če je to sploh mogoče da bi mi poslal pa bi men delalo, pa če bi mi sločajno kaj bi rabu

drgač pa parky res hvala za pomoč


lp kalimakali

Uporabniški avatar
Parky
Dr. Modelar
Prispevkov: 3052
Pridružen: 12 Sep 2004, 18:24
Kraj: EU-Slovenia

Odgovor Napisal/-a Parky » 24 Apr 2007, 08:37

Kolega pod pod vzdevkom gregio ima reflexa pa ga kontaktiraj ;)

Lp
Lp,Borut
IksDe --->Das Hubschrauber Heli Team <---xD :car:

kalimakali
Začetnik
Prispevkov: 33
Pridružen: 21 Apr 2007, 22:41
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a kalimakali » 25 Apr 2007, 18:27

thx sm se dns mal pogovoril z njim :D
pa mi je mal povedu o helikopterjih tako da upam da ne bom več sprašveval toliko bedarij #-o

pa za začetek mi je svetoval dragonfly 4 helikopter :D

Uporabniški avatar
ZERO
Razpravljalec
Prispevkov: 117
Pridružen: 25 Dec 2006, 11:02
Kraj: Ormož

Odgovor Napisal/-a ZERO » 13 Jun 2007, 14:38

Mene zanima kateri driver rabim za povezavo komande na COM port. V simulatorjih mi komande ne najde. Če kdo uporablja takšen način mi prosim naj sporoči kateri software uporablja.
LP

mimixtz
Začetnik
Prispevkov: 40
Pridružen: 28 Dec 2007, 20:12
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a mimixtz » 28 Dec 2007, 20:26

LP vsem,
da ne načenjam nove teme. Nedavno sem nabavil helikopter Lama HM 5-4 s komando HM177238B (pač tisto, ki je zraven). Komanda ima zadaj konektor in nabavil sem USB Simulator Iterface Cable Hitec.

http://www.hitecrcd.com/accessories/sho ... ator+Cable

In sedaj mi seveda konektor ne paše. Na moji komandi je 4-pinski okrogel konektor. Seveda sem upalč češ, saj sta samo 2 žici, bom že zvezal. Iz neta sem potegnil FMS simulator in ne dela nič. Še na tipke ne. Računalnik je vmesnik lepo inštaliral kot joystick. Poskušal sem z vsemi mogočimi kombinacijami, da bi našel prave pine, pa ne gre. Tudi ko grem na control panel in tam najdem joystick in grem na test, ne reagira skoraj nič.

Povejte mi prosim, ali je sploh možno to z mojo komando in s tem vmesnikom? Kaj storiti/kupiti, da bi se na računalniku naučil vsaj to, kateri prst v določenem trenutku uporabiti? Ne rabim, da bi bila zadeva vrhunska, le da bi mi malo prišlo v kri, katero ročico v katero smer potisniti in pri tem ne razbiti helija.

V naprej hvala za odgovore.

Uporabniški avatar
jakc94
Freak
Prispevkov: 588
Pridružen: 28 Okt 2007, 23:28
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jakc94 » 28 Dec 2007, 20:41

V FMS simulatorju in tudi na ostalih simulatorjih je CALIBRATE... S tem nastaviš da dela...
Mislim pa da je v FMS-ju tako, da daš calibrate in ti spodaj piše "move the sticks several times in circle until range is adapted", se pravi ročke zavrtiš malo naokrog in klikneš next... Potem pa nastaviš kako hočeš imet gor,dol, levo,desno...
Upam da sem ti pomagal
Lep pozdrav
Jaka

www.jakasworld.com

Uporabniški avatar
jakc94
Freak
Prispevkov: 588
Pridružen: 28 Okt 2007, 23:28
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jakc94 » 28 Dec 2007, 20:42

Aja, kje si pa kupil tak kabel?
Jaz imam tudi takega, pa rabim še enega
Lp
Lep pozdrav
Jaka

www.jakasworld.com

mimixtz
Začetnik
Prispevkov: 40
Pridružen: 28 Dec 2007, 20:12
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a mimixtz » 28 Dec 2007, 21:10

Sem poskusil vse, pa ne dela. Celo odprl sem komando da sem videl, kateri pini so uporabljeni in našel pina, zvezal, preizkušal, pa nič.
Očitno s to komando sploh ne gre, ali pa vmesnik enostavno ni kompatibilen z njo?
Kabel sem kupil v trgovini Modelar v Brežicah, 25€.

Uporabniški avatar
duki
Začetnik
Prispevkov: 18
Pridružen: 06 Okt 2006, 11:45
Kraj: Ljubljana

Brezplačen simulator za 450

Odgovor Napisal/-a duki » 19 Jan 2008, 18:39

Na tem naslovu http://www.marksfiles.net/HeliSim/index.htm
-je brezplačen in majhen in nima dll in drugih knjižnic,
-simulator za helije razreda 450 (TREX-450). Heli se po moje obnaša bolj resnično kot v IPACS-u,
-nastaviš lahko kopico parametrov kot pri pravem in preizkušaš, kaj nastavitve pomenijo v praksi,

rodniy
Začetnik
Prispevkov: 6
Pridružen: 10 Jun 2006, 20:28

Re: Brezplačen simulator za 450

Odgovor Napisal/-a rodniy » 20 Jan 2008, 10:31

Evo najlazji recept za FMS simulator s komandami, ki jih dobis zraven Lame in podobnih e-helijev.

Ko instaliras FMS, si z neta snami se SMARTPROPOPLUS (http://www.smartpropoplus.com/BlueAndGrey/default.asp). Vse datoteke potem enostavno odpakiraj direktno v FMS programski direktorij.
Naslednjic ko zazenes FMS, se potem avtomaticno zazene se vmesnik za RC interface.

Kar se pa kabla tice, je pa najlazje, da ga sestavis sam. In sicer za racunalniski konec potrebujes en star mikrofon, ki ga odcvikas stran, na strani daljinca pa vzames en star konektor od miske ali pa od kakega starega s-video kabla (ne vem vec tocno). Kako tocno zvezati kable med mikrofonskim kablom in miskinim se ne spomnem, pa niti ni bistveno. Jaz sem vedno znova enostavno probaval in ko vidis da ti na strani racunalnika zacnejo drsniki skakati gor dol, potem je to to. Da bi kaj skuril, se ni za bat, so signali premajhni. Vsaj nobenemu od kolegov, ki so delali po tem principu to se ni uspelo.

lp

mimixtz
Začetnik
Prispevkov: 40
Pridružen: 28 Dec 2007, 20:12
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a mimixtz » 24 Jan 2008, 22:09

No, saj sem dobil USB interface prav za to komando od Lame.
Potem sem se lep čas zafrkaval, da sem naštimal tiste uboge 4 kanalčke, ampak sedaj dela. Je pa res dobro samo za to, da dobiš občutek, kaj dela katera ročka in nič drugega. Nisem še sicer upravljal RV helija z repnim rotorjem, kakršen je v FMS-ju, ampak ali ostane resen heli, ko ga recimo pomakneš v stran, po izpustu ročice še vedno nagnjen v stran? Ali vsak heli z repnim rotorjem tako močno ''sili v lupinge'' kakor tisti v FMS-ju? Saj sem snel iz neta tudi LAMA model za FMS. Izgled in zvok je že kot Lama, ostalo pa skoraj isto kot kot ostala 2 modela, ki sta že v FMS-ju. Sem snel torrent za nek boljši program, čigar bližnjica je v eni izmed teh tem, ampak mi zadeve še ni uspelo zagnati. Ali imam preslab računalnik (star 7 let), ali ni dober crack, ne vem, nimam toliko časa za to.
Je pa lepo izrabiti oba akuja moje Lame vsak dan, leti lepo, samo še vedno jo ves čas gledam v rep. Nekajkrat sem jo že obrnil, pa je bil enkrat manjši crash, v ostalih primerih pa sem komaj rešil situacijo. Zatakne se mi, ko so potrebni malo hitrejši popravki. Zmedem se in je konec. Zato bom, preden ga ponovno obrnem, še malo povadil s simulatorjem.

Uporabniški avatar
zosek
Tekmovalec
Prispevkov: 218
Pridružen: 08 Avg 2008, 13:47
Kraj: Vrtojba

Simulator

Odgovor Napisal/-a zosek » 27 Feb 2010, 14:26

Živjo,

sem pregledal a te teme tukaj nisem našel. Če pa sem jo spregledal, prosim moderatorje, da jo izbrišete.

Sicer pa sem hotel vprašati:

1. Kateri simulator vozite?
2. Medtem ko "trenirate" sedite ali stojite?
3. Ste zadovoljni s simulatorjem?
Lp, Matija

Uporabniški avatar
8pac
Profesor
Prispevkov: 1608
Pridružen: 07 Sep 2008, 15:26
Kraj: LJ

Re: Simulator

Odgovor Napisal/-a 8pac » 27 Feb 2010, 15:42

zosek napisal/-a:Živjo,

2. Medtem ko "trenirate" sedite ali stojite?
Jaz osebno delam počepe #-o #-o

Uporabniški avatar
denys
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 06 Jun 2007, 16:23
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a denys » 27 Feb 2010, 16:12

1. RealFlight 4.5
2. sedim
3. da

Uporabniški avatar
Karbonko
Tekmovalec
Prispevkov: 277
Pridružen: 09 Sep 2008, 15:24
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Karbonko » 27 Feb 2010, 18:26

-real flight G4.5

-sedim (verjetno se da tudi stoje):lol:

-ja trenutno je najbolši!!


Lp!
Slika Slika

Uporabniški avatar
8pac
Profesor
Prispevkov: 1608
Pridružen: 07 Sep 2008, 15:26
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a 8pac » 27 Feb 2010, 18:59

A kdo slučajno ve kje bi lahko dobil g5 update za g4,5??

Uporabniški avatar
Karbonko
Tekmovalec
Prispevkov: 277
Pridružen: 09 Sep 2008, 15:24
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Karbonko » 27 Feb 2010, 20:30

Slika Slika

Uporabniški avatar
zosek
Tekmovalec
Prispevkov: 218
Pridružen: 08 Avg 2008, 13:47
Kraj: Vrtojba

Odgovor Napisal/-a zosek » 27 Feb 2010, 20:45

Jaz že nekaj časa uporabljam Phoenix-a, in sem zelo zadovoljen. V RF se nisem znašel. Pa tudi vsi updati so zastonj! Plačal sem ~80€ in ima vse kar potrebujem.
Lp, Matija

Uporabniški avatar
mat3
Razpravljalec
Prispevkov: 56
Pridružen: 26 Nov 2009, 21:28
Kraj: Vrhpolje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mat3 » 27 Feb 2010, 22:19

Tudi sam uporabljam Phoenixa. Me je bolj prepričal kot RF. Do njega se da preko vzhodnih bratov priti tudi ceneje. Seveda pri letenju v simulatorju sedim, mogoče ni napačno tudi stati, vendar bi potreboval višje postavljen monitor :P Seveda pa noben simulator ni zamenjava za resnično letenje in tam pridobljene izkušnje. 8)

Odgovori

Vrni se na