SPLOŠNO - Krmilniki elektromotorjev, nastavitve - ESC

Akrobatski in 3D modeli
Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3996
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 19 Nov 2010, 01:30

Premikam iz T-rex 600 debate... drugače kot citat ne gre, zato prosim pišite o reglerjih tu.

bruhpilot napisal/-a:
Parky napisal/-a:Bruh pilot : jest bi dal upor na konektorju dol ... sploh pa pri Jive-u ... SPARK IS YOUR FRIEND ;)
Maybe my friend, vsekakor pa ne frend konektorjev, uporček je že fajn stvar :wink: #-o
Parky napisal/-a:J*ebeš konektroje k so par € ne pa regler k je par 100 ... sicer pa kakor hočeš ...
Coil napisal/-a:Zakaj bi upor škodil regulatorju?
Parky napisal/-a:Spark is your friend!

Per castle's website:

The spark is your friend. If ever you plug your pack into your controller and you don’t see the spark, contact tech support and send the controller in for repair. Your capacitors will need to be changed. NEVER fly if you do not see the spark, especially with high voltage applications! The higher the voltage, the bigger the spark should be. Remember, the spark is your friend!!!

Odvisno je tudi kakšne konektorje imaš... nekateri so bolj občutljivi oz. kvalitetni od drugih ...
mato napisal/-a:Samo ta citat ne pomeni, da iskra pozitivno deluje na regler. S tem samo ugotoviš v kakšnem stanju imaš kondenzatorje, v smislu, če so slabi, ni iskre.

Če bi kondenzatorje testiral na kakšen bolj prijazen način, bi mirno lahko uporabljal upor.
Parky napisal/-a:Malo na helifreaku pa na rr preberi, kjer so nekateri testiral in vedo nekaj več ... ](*,)

[-X =;
bovi napisal/-a:Jaz mislim, če bi bil uporček res potreben, bi proizvajalec sam navedel ali celo priložil zraven? Nisem pa to opazil ne v Kontronikovih navodilih, ne v CC-jevih, lahko pa se motim...
Jaz jih ne uporabljam.
denys napisal/-a:Pri nas imamo vsi upor za 6S in več, do sedaj ni nobeden imel problemov zaradi tega.
Karbonko napisal/-a:Tud js na mojmu logotu uporabljam upor in še nisem imel nobenih problemov!


Lp!
bruhpilot napisal/-a:
Parky napisal/-a:Malo na helifreaku pa na rr preberi, kjer so nekateri testiral in vedo nekaj več ... ](*,)

[-X =;
...mogoče pa ne vedo tak fejst [-X . Včasih je dobro tudi s svojo glavo mislit.

Kondenzatorji tudi ne marajo isker - to je tak, kot da bi si ti v delčku sekunde vsipal porcijo ričeta v želodec :P :roll: .

V trenutku stika steče v kondenzator (velik) kratkostični tok, kar jim sigurno ne koristi. Torej 2:0 za upor :D Je pa res ja, če ni iskre (pri regulatorjih, ki nimajo zaščite pred iskrenjem), ko stakneš (brez upora) so kondenzatorji sigurno za v kanto za smeti.

PS: To debato bo moral Phoenix spet premaknit pod priljubljeno tematiko o Krmilnikih...
Melly napisal/-a:YGE ima avtomatiko proti iskrenju... niso vsi krmilniki enaki, pa tudi vsi kondenzatorji niso pokvarjeni, če ne iskri. (tavelik YGE 120 HV ima še eno rdečo žičko, ki gre v plus priključek, gor piše "bis 14 Lipo" dobrih 60V..., to je že smrtno nevarno...)

p.s. na CC imam upor, na MSH 80A sem imel upor, na Jeti SPIN 66 tudi imam upor...

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3996
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 23 Nov 2010, 12:09

Ima kdo za posodit CC USB adapter, samo toliko da sprogramiram?

Uporabniški avatar
bovi
Freak
Prispevkov: 671
Pridružen: 24 Jul 2009, 11:58
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a bovi » 23 Nov 2010, 12:34

imam, pa quick link tudi... :)

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3996
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 23 Nov 2010, 14:57

Bi ti to lahko kaj posodil, da nastaviva ICE 100-ko?

Uporabniški avatar
bovi
Freak
Prispevkov: 671
Pridružen: 24 Jul 2009, 11:58
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a bovi » 23 Nov 2010, 15:19

...seveda, kdaj, kje, kako? :)

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 24 Nov 2010, 07:39

Phoinix napisal/-a:Bi ti to lahko kaj posodil, da nastaviva ICE 100-ko?
A si dobil kupon zraven CC krmilnika? Piši ZS, ker imam jaz tudi enega za vnovčit.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3996
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 24 Nov 2010, 07:54

Hvala, imam, ampak pricakujem, da bo trajalo :)

Uporabniški avatar
FlyByWire
Profesor
Prispevkov: 1087
Pridružen: 21 Mar 2009, 20:52
Kraj: LJ-BROD

Odgovor Napisal/-a FlyByWire » 24 Nov 2010, 17:21

Phoinix tudi jaz ti ga lahko posodim, če bo panika. Al pa če se dobimo v Krtini ta vikend? Bovi ti imaš ponavadi laptop s seboj ga boš morda imel tudi čez vikend?
Semi-scale JET RANGER III 700 size with Flasher 600 mechanics- under development,
SAB GOBLIN 630,HPS HEAD,MS COMPOSITE main and tail blades,ALIGN 750MX 530kv, A.DS615, F.BLS251,YGE120HV
Futaba Transmitter 10CHG !

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3996
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 24 Nov 2010, 17:29

Hvala, verjetno bova z Boštjanom jutri že porihtala setup.

Uporabniški avatar
FlyByWire
Profesor
Prispevkov: 1087
Pridružen: 21 Mar 2009, 20:52
Kraj: LJ-BROD

Odgovor Napisal/-a FlyByWire » 24 Nov 2010, 17:55

Ok. Jaz sem pa danes dobilodgovor iz Teng-a glede O-ringov le-te pošljejo tudi po povzetju, kar pomeni, da ni treba lovit njihovih blagorečeno "čudnih" obratovalnih ur :) Vprašal sem tudi če je možno dobit račun z vključeno poštnino pa se enostavno nakaže preko e-banke oni pa zadevo pošljejo. Odgovor na zadnje vprašanje še čakam, toliko v vednost inu ravnanje :o

EDIT: TENG pošilja tako po povzetju kot tudi da napravijo ponudbo in vračunajo poštnino nakazilo je možno preko sodobnih e-bančnih poti :)
Če bo koga zamikalo, da si naroči O-ringe :)
Semi-scale JET RANGER III 700 size with Flasher 600 mechanics- under development,
SAB GOBLIN 630,HPS HEAD,MS COMPOSITE main and tail blades,ALIGN 750MX 530kv, A.DS615, F.BLS251,YGE120HV
Futaba Transmitter 10CHG !

Uporabniški avatar
nori-modelar
Profesor
Prispevkov: 1075
Pridružen: 07 Apr 2009, 10:08
Kraj: Slovej Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nori-modelar » 20 Dec 2010, 11:02

Imam eno vprašanje:

Je tole orginal?
http://www.helidirect.com/castle-creati ... p-2968.hdx

110A HV od CC nisem našel na uradni strani!

Imajo samo 40HV, 60HV, 80HV, 120HV, 160HV

In pa še nekaj:

Mnenje glede tega motorja:

http://www.helidirect.com/neu-motor-191 ... -20034.hdx
Zgleda kar soliden :lol:
Ga ima kdo mogoče?
Priponke
product-phxhv-110.jpg
product-phxhv-110.jpg (13.58 KiB) Pogledano 5425 krat
LP, Timotej

SUBSCRIBE ---> https://www.youtube.com/channel/UC8nkCBAdDMwPn-ENDuHjC1A

Uporabniški avatar
bovi
Freak
Prispevkov: 671
Pridružen: 24 Jul 2009, 11:58
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a bovi » 20 Dec 2010, 11:18

...po moje da je, ne vem, če bi si helidirect, ki je OK prodajalec, privoščil kaj narobe.
Je pa "navadni" phoenix in ne ice.

Vzami raje ICE HV varianto.
Pa ne vem, koliko se ti splača iz amerike, boš plačal še 20% ddv-ja :( .
Poglej tu: www.horejsi.cz , morda http://www.rcmarket.org/search.php?mode=search&page=1

Uporabniški avatar
Parky
Dr. Modelar
Prispevkov: 3052
Pridružen: 12 Sep 2004, 18:24
Kraj: EU-Slovenia

Odgovor Napisal/-a Parky » 20 Dec 2010, 11:31

Na tvojem mestu ne bi jemal NEU motorjev ... vzemi raje Kontronika, Scorpiona ... lahko tudi Xera.

Sam ti priporočam Scorpiona najboljše razmerje med ceno in kvaliteto ;)
Lp,Borut
IksDe --->Das Hubschrauber Heli Team <---xD :car:

Uporabniški avatar
nori-modelar
Profesor
Prispevkov: 1075
Pridružen: 07 Apr 2009, 10:08
Kraj: Slovej Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nori-modelar » 20 Dec 2010, 11:36

Hehe, kontronik je visoko nad mojim proračunom :D

ICE HV ter SCORPION potem =P~
LP, Timotej

SUBSCRIBE ---> https://www.youtube.com/channel/UC8nkCBAdDMwPn-ENDuHjC1A

Uporabniški avatar
THE DOCTOR
Freak
Prispevkov: 853
Pridružen: 04 Jun 2008, 19:33

Odgovor Napisal/-a THE DOCTOR » 20 Dec 2010, 13:04

Ja kje boš pa axo dobil za škorpiona?
V kolker jaz vem boš moral za parkijev heli axo pošteno podaljšat, razen če poznaš kakšnega brusilca ki ti bo iz 8mm izmetača ( orodno jeklo ) pobrusil na 6mm , varianta je še če dobiš pinion za 8mm axo ampak boš moral v tem primeru tudi zgornji ležaj pa najbrž tudi nosilec za ležaj zamenjat.

Ali pa seveda da kupiš Kontronika, ti da lahko že Parki narejeno axo ali pa kupiš 6mm izmetač pa ga obiješ na mero.



Neu ali KDE pa sigurno odpade, ker ne boš mogel zamenjat axe.



Regle pa vzami ICE 80 ali 120 HV.

Ta, ki si ga ti našel je zastarel regler, brez datalogerja.

LP
Bile so glave s pedli, komande so imele dolge antene in quartze ter letelo se je na metanol

Uporabniški avatar
Parky
Dr. Modelar
Prispevkov: 3052
Pridružen: 12 Sep 2004, 18:24
Kraj: EU-Slovenia

Odgovor Napisal/-a Parky » 20 Dec 2010, 13:18

Da kakor je Doctor napisal poglej v mojo temo od E-MAXa je vse napisano ... pinion pride 6mm, spodnji blok ter ležaja je tudi 6mm... tko da mal preglej kak motor bi dal notr ;)
Lp,Borut
IksDe --->Das Hubschrauber Heli Team <---xD :car:

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 20 Dec 2010, 13:20

THE DOCTOR napisal/-a:Regle pa vzami ICE 80 ali 120 HV.

Ta ki si ga ti našel je zastarel regler, brez datalogerja.

LP
ICE 80 HV je tovarniško testiran do 200A 12 celic... dovolj za večino ljudi
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
nori-modelar
Profesor
Prispevkov: 1075
Pridružen: 07 Apr 2009, 10:08
Kraj: Slovej Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nori-modelar » 20 Dec 2010, 13:51

THE DOCTOR napisal/-a:


Regle pa vzami ICE 80 ali 120 HV.

Ta, ki si ga ti našel je zastarel regler, brez datalogerja.

LP
Ja obvezno ICE....za axo sva se pa s Parkyem zmenila :wink:
LP, Timotej

SUBSCRIBE ---> https://www.youtube.com/channel/UC8nkCBAdDMwPn-ENDuHjC1A

Uporabniški avatar
nori-modelar
Profesor
Prispevkov: 1075
Pridružen: 07 Apr 2009, 10:08
Kraj: Slovej Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nori-modelar » 08 Jan 2011, 17:36

No dobil sem ICE 120HV ampak brez bona :cry:

Ima kdo USB adapter za posodit, mogoče prodati?
LP, Timotej

SUBSCRIBE ---> https://www.youtube.com/channel/UC8nkCBAdDMwPn-ENDuHjC1A

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 08 Jan 2011, 18:42

Kje si kupil CC?
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
nori-modelar
Profesor
Prispevkov: 1075
Pridružen: 07 Apr 2009, 10:08
Kraj: Slovej Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nori-modelar » 08 Jan 2011, 19:27

Mah v Švajgiju :roll:
LP, Timotej

SUBSCRIBE ---> https://www.youtube.com/channel/UC8nkCBAdDMwPn-ENDuHjC1A

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 08 Jan 2011, 21:09

www.horejsi.cz sem še vedno dobil kupone... lahko, pa da je akcije konec.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
nori-modelar
Profesor
Prispevkov: 1075
Pridružen: 07 Apr 2009, 10:08
Kraj: Slovej Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nori-modelar » 22 Jan 2011, 17:07

No danes sem dobil CC USB programming kit, in morem rečt, da je vse skupaj zelo enostavno in uporabno :wink: =D> =D>

Priklopiš in že programiraš 8)
LP, Timotej

SUBSCRIBE ---> https://www.youtube.com/channel/UC8nkCBAdDMwPn-ENDuHjC1A

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 27 Jan 2011, 19:01

Včeraj sem v strechanega Protosa zmontiral Kontronik Jazz 80 LV. Z 14 zobnikom imam krepko več obratov na glavi kot s CC ICE 75, podobno se je obnašal tudi Jeti SPIN 66 (imel je več obatov cca. 10%), očitno imajo boljši izkoristek (boljši mosfeti). Jutri vtaknem še YGE 60 za test.

Danes sem s 50% gasa imel 2200 obratov, s 60% pa 2400 obratov, samo verjetno moram še enkrat nastavit end pointe za gas signal. Po računih bi moral imeti največ (100%) 2600 obratov, torej ...

Sem pa ob tej menjavi odkril uničen ležaj v dodatnem nosilcu gredi motorja (4x8x2... 2 kosa sem menjal s 4x8x3 en kos, imajo pa v rcbearingsu tudi valjčni ležaj 4x8x6 mogoče ga vzamem).

p.s. CC ICE 75 sedaj poganja Scorpion S4025-16 v F3A letalu na 8 celic.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

skyscan
Začetnik
Prispevkov: 8
Pridružen: 22 Feb 2011, 13:36

Odgovor Napisal/-a skyscan » 22 Feb 2011, 13:55

bom še tukaj positnaril :) imam problem, motor mi pri višjih obratih "kašlja" - se za trenutek ustavi in potem spet naprej vrti :cry: govorim o brezkrtačnem motorju in regulatorju firme Modelcraft (kupljeno v konradu)
človek bi mislil da zaradi vibracij (nahaja se v helikopterju Ikarus ECO 8 ) prihaja do stikov v povezavi baterija-krmilnik oz krmilnik-motor, vendar je cel komplet nov.
res da sem moral kable do motorja na novo zvezati da se je v pravo smer vrtelo ampak so priključki čisto novi in zalotani.
je morda eden od 3eh kablov narobe? (kolikor vem je, če se motor vrti, potem ni panike)
ali gre za problem krmilnika?
kakšna ideja kaj bi lahko bilo narobe?

vnaprej hvala za odgovore, lp

Odgovori

Vrni se na