SPLOŠNO - Krmilniki elektromotorjev, nastavitve - ESC

Akrobatski in 3D modeli
Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 08 Jun 2010, 09:28

Imam samo še enega za 105e z usb linkom.... ceneje ne gre (cena je garantirnao nižja kot v drugih trgovinah...)
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Golobinho
Razpravljalec
Prispevkov: 119
Pridružen: 09 Jan 2009, 19:06

Phoenix Ice 75

Odgovor Napisal/-a Golobinho » 19 Jun 2010, 12:00

Zdej me pa še mal zanima kako se ga dobr naštima da ga nebi spet skuru.
Mam pa motor od aligna 600L in baterije Lipo AP4500xp 22C, 22,2V.
Pa še zanima me kaj pravzaprav pomen ta governor mode. Hvala

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 19 Jun 2010, 16:47

Governor pomeni, da krmilnik drži fiksne obrate motorja negled ena obremenitev,recimo, ko dodaš pitch obrati zaradi obremenitve padejo, če imaš dober governor krmilnik doda malo "gas" da obrati ne padejo, ko se obremenitev zmanjša pa malo "gasa" odvzame... dober governor je zlata vreden po kvaliteti izstopa kontronik, nato je castle pa yge pa jeti... ostali so neuporabni.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
denys
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 06 Jun 2007, 16:23
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a denys » 19 Jun 2010, 17:18

Škoda, da se še niso spomnili (ali so se?), da bi komanda linerno dodajala gas čez cel polet. Naprimer bi začel z 75% throttle in bi linearno dodajala throttle npr. do 95% skozi cel polet. Če bi prav nastavil in seveda še vmiksal Aile,Evel->throttle bi se dalo priti do podobnega rezultata kot z governorjem.

Uporabniški avatar
nori-modelar
Profesor
Prispevkov: 1075
Pridružen: 07 Apr 2009, 10:08
Kraj: Slovej Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nori-modelar » 19 Jun 2010, 19:55

Nvm bom še kar jaz tukaj uprašu....kateri regler bi bil naj. za trex600ESP
in sicer za 44,4V torej 12S?
LP, Timotej

SUBSCRIBE ---> https://www.youtube.com/channel/UC8nkCBAdDMwPn-ENDuHjC1A

Uporabniški avatar
Parky
Dr. Modelar
Prispevkov: 3052
Pridružen: 12 Sep 2004, 18:24
Kraj: EU-Slovenia

Odgovor Napisal/-a Parky » 19 Jun 2010, 21:11

Najboljši je definitivno Kontronik JIVE :lol: sicer maš pa zgoraj že vse napisano ... a moramo vsakič na novo zapisat, začnite brat poste na pa samo zadnjega :evil:
Lp,Borut
IksDe --->Das Hubschrauber Heli Team <---xD :car:

Uporabniški avatar
nori-modelar
Profesor
Prispevkov: 1075
Pridružen: 07 Apr 2009, 10:08
Kraj: Slovej Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nori-modelar » 20 Jun 2010, 07:36

LP, Timotej

SUBSCRIBE ---> https://www.youtube.com/channel/UC8nkCBAdDMwPn-ENDuHjC1A

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 20 Jun 2010, 08:04

YGE je cenejši od kontronika, vendar je dejansko kopija (projektanti iz kontronika so naredili svojo firmo)...
CC je polovico cenejši od kontronika in dela zelo dobro (vendar brez usb nastavitve ne gre)...
Če denar ni problem kontronik (in kartica) drugače pa CC (in USB, ga dobiš zastonj če pošlješ kodo) ali YGE (in kartica).

Sicer pa enkrat ko imaš governor imaš tole :D


V Evropi imajo CC najceneje Čehi (www.horejsi.cz), se splača pogledat, jaz nisem imel problemov(2 dni po pošti), da o pomoči CC iz USA ne zgubljam besed, so totalni carji, ko sem dobil kupone za USB linke, so mi ZASTONJ poslali iz Amerike tri linke...

http://www.castlecreations.com/support/helisetups.html

še link kjer dobiš priporočene CC krmilnike za helije...

p.s. Jure hvala
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
križnikm
Razpravljalec
Prispevkov: 162
Pridružen: 20 Feb 2006, 11:41
Kraj: Tabor

Odgovor Napisal/-a križnikm » 06 Jul 2010, 18:21

Pozdravljeni!
Se opravičujem ampak si bom izposodil kar tole temo, ker se nanaša na Trex 600.
Namreč tudi meni se je pokadilo iz regulatorja. Popolnoma novi motor+regulator proizvajalca Align mi je najprej deloval dobre dve minuti. Potem sem dopolnil celice in hotel ponovno zagnati motor (v obeh primerih do manj kot polovico!). Motor je zaštartal v blagih poskokih nakar se je pokadilo.
Zanima me ali lahko ima vpliv kakšna napaka na motorju? Npr. navitje ali kaj podonega? Namreč če kupim nov regulator da ne bo isti konec!
Celice 6S, kakor je predpisano.

Hvala za odgovor.

Lp, Bogomir

Uporabniški avatar
denys
Freak
Prispevkov: 677
Pridružen: 06 Jun 2007, 16:23
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a denys » 06 Jul 2010, 20:28

Verjetno napaka na reglerju

http://www.youtube.com/watch?v=E8xQT5IZdbI

dennis
Razpravljalec
Prispevkov: 102
Pridružen: 26 Avg 2008, 10:51

Regler 100A

Odgovor Napisal/-a dennis » 12 Avg 2010, 20:18

Pozdrav!

CC ICE 100A ima vgrajen bec al ne?
Kolk je pomemben BEC, ponavadi reglerji z že vgrajenim BEC dajo 5V ali 5.25V, MKS 8910 servo pa na primer deluje na 4.8V. Je potrebno na to zelo pazit al ne? (nisem glih od tega pa me zanima #-o )

LP
Denis
Stop cryin` start flyin`

Uporabniški avatar
THE DOCTOR
Freak
Prispevkov: 853
Pridružen: 04 Jun 2008, 19:33

Odgovor Napisal/-a THE DOCTOR » 13 Avg 2010, 07:50

Hoj !

Pri ICE reglejih lahko štelaš bec na 0,1 volta natančno od 4,5 do 6,8 V.

Po defoltu pa mislim da je nastavljen na 5 voltov, ampak vseeno preveri z volt metrom.

LP
Bile so glave s pedli, komande so imele dolge antene in quartze ter letelo se je na metanol

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 13 Avg 2010, 09:18

Deklariran na 4,8V pomeni, da dela na 4 celice NiMH ko so polne ali cca. 6V.
Če nastaviš 5,5V bi sigurno dovolj nizko za MKS8910.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Parky
Dr. Modelar
Prispevkov: 3052
Pridružen: 12 Sep 2004, 18:24
Kraj: EU-Slovenia

Odgovor Napisal/-a Parky » 13 Avg 2010, 09:24

Pri 5,5V vse dela ;) še BLS 251 :P
Lp,Borut
IksDe --->Das Hubschrauber Heli Team <---xD :car:

dennis
Razpravljalec
Prispevkov: 102
Pridružen: 26 Avg 2008, 10:51

Odgovor Napisal/-a dennis » 13 Avg 2010, 14:33

mh...hvala za odgovore
Stop cryin` start flyin`

dennis
Razpravljalec
Prispevkov: 102
Pridružen: 26 Avg 2008, 10:51

Odgovor Napisal/-a dennis » 18 Avg 2010, 07:29

Pozna mogoče kdo razliko med "ICE 100A" in "ICE 100A lite"?
Od zunaj sta drugačna, eden je s tistimi zelenimi rebri, lite pa je le zavit v neki heatshrink...Kaj pa ostalo?

LP
Denis
Stop cryin` start flyin`

Uporabniški avatar
Mipo
Dr. Modelar
Prispevkov: 2911
Pridružen: 15 Nov 2004, 11:59
Kraj: Vrtojba

Odgovor Napisal/-a Mipo » 18 Avg 2010, 11:35

The Phoenix Ice Lite 100 controller is only intended to be used in applications where the controller is placed in a very high airflow. A 20mph airflow over the controller is required in order to achieve the advertised ratings.Use the standard Ice 100 wherever possible.

dennis
Razpravljalec
Prispevkov: 102
Pridružen: 26 Avg 2008, 10:51

Odgovor Napisal/-a dennis » 18 Avg 2010, 11:53

Ola, to je to :D
Hvala
Stop cryin` start flyin`

Uporabniški avatar
bovi
Freak
Prispevkov: 671
Pridružen: 24 Jul 2009, 11:58
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a bovi » 31 Avg 2010, 09:27

sem dobil reglerje...
cc ice 50 (za 450tko)
cc ice 75 (za 500tko / avion)
cc ice 100 (za 500 in morda za 600, ki je naslednji projekt)
vzel sem še usb connect za setup.

Vse je super sploh nastavljanje in logger.
Pri nastavitvah mi kar kakšna zadeva še ni jasna, je res obširno.
dobiti morem le še Quick Connect kabel, da mi ne bo potrebno vsakič, ko nastravljaš, vleči kablov iz reglerja.

Imam pa vprašanje:
pri ice 100 so kabli res zajetni, tako da ni šans da spravim gor od 500tke konektorje za baterijo, kjer uporabljam 4mm in za motor 3,5mm.

Bo OK, če naredim mini podaljšek na eni strani za 500tko in na drugi takšne konektorje, da gredo na kable od kontrolerja in bodo ok za večji heli? Kakšen drug predlog?

Kakšne konektorje se pa uporablja za baterijo in motor pri 600 in recimo 700 klasi?

hvala in LP!

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 31 Avg 2010, 10:08

Motor 4mm baterija 6 mm. Ampak ice100A je u iber preveč za 500 klaso, nekateri vozijo kar ice50A pa je dovolj. Računaj, da ice75A zdrži špice vsaj 105A...

Nastavitve pa so nkje zapisane na forumu, malo poišči.

A si dobil kupone za USB povezavo?
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
THE DOCTOR
Freak
Prispevkov: 853
Pridružen: 04 Jun 2008, 19:33

Odgovor Napisal/-a THE DOCTOR » 31 Avg 2010, 10:46

ICE "rocks"

Če te kaj zanima za "štelungo" kar vpraš

LP
Bile so glave s pedli, komande so imele dolge antene in quartze ter letelo se je na metanol

Uporabniški avatar
bovi
Freak
Prispevkov: 671
Pridružen: 24 Jul 2009, 11:58
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a bovi » 09 Sep 2010, 07:27

Prva proba je mimo in CC Ice je res super (ice50 na 450tki)...

Drugače pa ja, vem da je ful preveč, ice100 sem nameravam uporabiti na 600, na 500 sem ga hotel dati samo na "posojo".

zanimivo, da na cc-jevi web strani (pod Recommended ESCs for Heli Setup) priporočajo za protosa 75 oz. ice100...

eni letijo z ice50 huryja 550 brez problemov.
golobinho ima ice75 na rexu 600 in ostane lepo "hladen".

Kupone sem dobil :), jih bom z veseljem "vnovčil".


Aja, ali je varno pri rexu600 in ice100 uporabiti notranji bec ali je bolje uporabiti zunanjega, dodatnega s svojim napajanjem?

Uporabniški avatar
THE DOCTOR
Freak
Prispevkov: 853
Pridružen: 04 Jun 2008, 19:33

Odgovor Napisal/-a THE DOCTOR » 09 Sep 2010, 09:21

Pri 600-ki bi bilo mogoče pametno uporabiti exstra bec, glede na to da imaš ta velike servote, ki pa so tudi velikosti primerno bolj pogoltni, sploh če imaš v mislih kakšen FBL sistem.

Sicer ICE ima bec ki je deklariran do 5amperov, vendar ziher je ziher.

LP
Bile so glave s pedli, komande so imele dolge antene in quartze ter letelo se je na metanol

Uporabniški avatar
FlyByWire
Profesor
Prispevkov: 1032
Pridružen: 21 Mar 2009, 20:52
Kraj: LJ-BROD

Odgovor Napisal/-a FlyByWire » 09 Sep 2010, 13:22

Jaz za FBL TREX600 uporabljam CC BEC pro z ločenim napajanjem ter ESC CC ICE 100A.
Semi-scale JET RANGER III 700 size with Flasher 600 mechanics- under development,
SAB GOBLIN 630,HPS HEAD,MS COMPOSITE main and tail blades,ALIGN 750MX 530kv, A.DS615, F.BLS251,YGE120HV
Futaba Transmitter 10CHG !

dennis
Razpravljalec
Prispevkov: 102
Pridružen: 26 Avg 2008, 10:51

ICE throttle calibration

Odgovor Napisal/-a dennis » 21 Sep 2010, 19:46

Živjo!

Zanima me kako štartnem z nastavitvami "throttla" pri ICE100 reglerju?
Imam dx7, throttle curve normal imam 0-25-50-75-100.
Nato sem znižal v meniju "travel adjust" low in high throttle na 75%.
Daš palčko za gas na full in priklopiš regulator, nato povečuješ travel adjust dokler ne zaslišiš piska..... ampak tega piska ne dočakam :ratata: :ratata:

Neki ne naredim prov, kdo bi vedu zakaj se gre? Je mogoče tudi kaj odvisno od samih nastavitev regulatorja preko cc linka? Tu not imam izbran heli mode...

Denis
Stop cryin` start flyin`

Odgovori

Vrni se na