SPLOŠNO - Elektronska stabilizacija (Gyro, FBL, helicommand)

Akrobatski in 3D modeli
Odgovori
Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3995
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Heading lock gyro

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 19 Okt 2006, 10:45

Je ta gyro za kaj al samo za kak kakec kje poštukat? Preveč poceni se mi zdi.

http://trgovina.mibomodeli.si/IzpisArtikla.asp?id=1738

Kje bi dobil kak GY401 ugodno? Nekaj sem zasledil tu: http://www.aeromicro.com/Catalog/futaba ... 000995.htm



Zasledil sem debato o mikro servotu za ta gyro. Seme je bilo potem kaj s tistim digitalčkom?

Uporabniški avatar
MIBO
Trgovina
Prispevkov: 3094
Pridružen: 22 Jan 2003, 01:00
Kraj: Tržaška c. 87b, 1370 Logatec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MIBO » 20 Okt 2006, 10:55

Pozdravljeni,

zasledili smo, da je govora o gyro RCE-500X proizvajalca Align, ki ga prodajamo.

Gyro je dobro poznan pri modelarjih z modeli T-rex.

http://www.trextuning.com/alignhhgyro.php
TRGOVINA MOBI: 041 669 111
Slika

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3995
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 20 Okt 2006, 14:09

Kako je pa kaj z garancijo, servisom? Kot sem zasledil je v redu gyro, bi pa rad slišal če je kdo že uporablajl to zadevo.

Uporabniški avatar
MIBO
Trgovina
Prispevkov: 3094
Pridružen: 22 Jan 2003, 01:00
Kraj: Tržaška c. 87b, 1370 Logatec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MIBO » 20 Okt 2006, 14:26

Veljajo splošni garancijski pogoji, ki so zapisani na naši spletni strani.
TRGOVINA MOBI: 041 669 111
Slika

FAAC
Razpravljalec
Prispevkov: 67
Pridružen: 28 Mar 2006, 16:10
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a FAAC » 24 Okt 2006, 19:30

Kupi kar F401. Zihr je zihr.
Iščem profija, ki mi pomaga izvesti loop - sem ga že najdu a še ne sreču, tud sreču, pa prej heli razturil.

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3995
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 24 Okt 2006, 20:28

Sem ga. Povsod sem zasledil na forumih, da slej ko prej vsak konča na 401, tako da sem se malo pregrešil denarno in ga kupil, skupaj z s3110. Jutri vgrajujem vse skup.

Uporabniški avatar
Seme
Razpravljalec
Prispevkov: 128
Pridružen: 14 Jan 2006, 09:45
Kraj: Dol pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Seme » 25 Okt 2006, 21:18

Pravilna odločitev.
"The one"
"Freestyler"
R90V2
T14MZ

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3995
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 26 Okt 2006, 19:28

Rabim pomoč

Vgradil sem GY401. 4 kanal je smer ven iz gyrota, 5 kanal "sensitivity". Na tem petem kanalu nimam nič drugega, naštimal sem vrednosti ki jih papir govori, 72% up, 54 down (stikalo za 5 kanal).

In poženem helikopter (v rokah, drugače bi bil spet v kosih). Ves čas mi utripa rdeča lučka, enakomerno * * * * Na polovici gasa vklopim 5 kanal, v momentu mi navije gas!!! (od kje ima 5 kanal gas če ga do sedaj ni imel) za tem pa začne trzati ciklik naprej (servo za elevator). Brez tega vklopa na 5 kanal nimam AVCS mode. Pojma nimam kako lučke takrat utripajo, sem se ukvarjal z držanjem ne z gledanjem.

Sedaj ves posran čakam če ima kdo kak recept, navodila so le za futabine oddajnike, jaz imam mx-12, sprejemnik R700.

Help!

FAAC
Razpravljalec
Prispevkov: 67
Pridružen: 28 Mar 2006, 16:10
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a FAAC » 26 Okt 2006, 19:34

En mix maš na 5. kanalu. Sam imam FF6, tu ti lahko pomagam.
Iščem profija, ki mi pomaga izvesti loop - sem ga že najdu a še ne sreču, tud sreču, pa prej heli razturil.

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3995
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 26 Okt 2006, 19:39

Vse mikse sem odstranil iz tega kanala, MX1 in 2 sta na off.

FAAC
Razpravljalec
Prispevkov: 67
Pridružen: 28 Mar 2006, 16:10
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a FAAC » 26 Okt 2006, 19:55

Neki si zajebu. Če ni mix, maš pa narobn kanal ali celo šalter. Dej na kakšen drug kanal.

Lučka na 401 utripa dokler se le ta kalibrira. Heli vklopiš vedno s stikalom na komandi v HH modu, po 3x mižikanju je zadeva ready. HH lahko potem izklopiš, če štartaš z izklopljenim HH ne dela.

Potem ko izklopiš HH natrimaj rep da bo pri miru (v lebdenju), potem pristani in 3x hitro prižgi in ugasni HH, 3x pomižikne in gyro je kalibriran (ne bo driftal)

Če ga vžgeš HH off lučka mižika v neskončnost, sicer v HH sveti in HH off ne sveti. Ob premikanju ruderja v HH ugaša, v ne HH pa se prižiga.
Iščem profija, ki mi pomaga izvesti loop - sem ga že najdu a še ne sreču, tud sreču, pa prej heli razturil.

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3995
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 26 Okt 2006, 21:51

Hvala za napotke. Jutri preizkusim zadevo.

Sem imel mali problemček z nastavitvijo. Nekako sem v osnovnih nastavitvah naštimal da se GEAR vlkaplja z levim stikalom... ki mi pa vklaplja tudi motor, in je prištel te procente 5 kanala vrednosti throtla... prav grozen filing je bil ko gre gas na 100%.

Limite 5 kanala sem nastavil na 72%, -54% kot piše na papirju.

Phoinix
Dr. Modelar
Prispevkov: 3995
Pridružen: 27 Okt 2005, 21:19

Odgovor Napisal/-a Phoinix » 27 Okt 2006, 13:46

Moje izkušnje danes z GY401, karkoli drugega ko WAU!!! lahko zanemarim. To je prav neverjetno kolk to drži rep. Ma ni za milimeter ne krene iz pozicije, sploh ni važno kaj mu delam.

Tako stabilno je, da celotno manevriranje postane zelo enostavno. Sploh ni skrbi da bi karkoli odstopalo npr. pri hitrem zaustavljanju... ko sem zategnil ciklik me je bol skrbelo da mi helikopter ne skoči nazaj v fris kot pa da se bo obrnil kot se je poprej.

Kakorkoli že, priporočam ta nakup vsakomur, res da ni poceni (skupaj s futabinim S3110 servotom me je prišlo 35.000 v MANTUA Modeli) ampak je vreden vsakega tolarja pa še kak čips zraven. Priporočilo tudi začetnikom, vse postane veliko veliko lažje.

Gremo letet! :D

Uporabniški avatar
krux666
Razpravljalec
Prispevkov: 124
Pridružen: 23 Mar 2006, 15:17
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a krux666 » 03 Nov 2006, 00:20

Zivio,

Ali je kdo ze preizkusal kako se obnese Piezo Gyro PG-01?
LP
Krux

Uporabniški avatar
krux666
Razpravljalec
Prispevkov: 124
Pridružen: 23 Mar 2006, 15:17
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a krux666 » 08 Nov 2006, 12:40

Ce komu pomaga se slika.
Priponke
pg-01.jpg
pg-01.jpg (10.98 KiB) Pogledano 6735 krat
LP
Krux

FAAC
Razpravljalec
Prispevkov: 67
Pridružen: 28 Mar 2006, 16:10
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a FAAC » 08 Nov 2006, 17:56

Zgleda podobno kot F601, ki je super ......


Ne tegale pa še nismo vidl.
Iščem profija, ki mi pomaga izvesti loop - sem ga že najdu a še ne sreču, tud sreču, pa prej heli razturil.

Uporabniški avatar
krux666
Razpravljalec
Prispevkov: 124
Pridružen: 23 Mar 2006, 15:17
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a krux666 » 10 Nov 2006, 23:20

Nameravam ga uporabit za Shoguna V2. Kupil sem ga preko ebay-a za malo cez 10k. Bral pa sem, da je dokaj dober za taksne variante helijev kot so T-Rex, Shogun,...
Tehta pa samo 16g.

Bom pa sporocil ko ga preizkusim.
LP
Krux

Uporabniški avatar
Seme
Razpravljalec
Prispevkov: 128
Pridružen: 14 Jan 2006, 09:45
Kraj: Dol pri Ljubljani

Logictec Žiroti

Odgovor Napisal/-a Seme » 15 Jan 2007, 19:36

http://www.runryder.com/helicopter/t286458p1/

Zanimivo branje, očitno so dobili Futabini žiroskopi prvo resono konkurenco, na vseh nivojih.

LP Seme
"The one"
"Freestyler"
R90V2
T14MZ

Uporabniški avatar
Parky
Dr. Modelar
Prispevkov: 3052
Pridružen: 12 Sep 2004, 18:24
Kraj: EU-Slovenia

Odgovor Napisal/-a Parky » 16 Jan 2007, 09:13

V USA stane 290$$$$ .... Futaba 611 pa 370$$$$
Konkurenca Futabi =D>

Lp
Lp,Borut
IksDe --->Das Hubschrauber Heli Team <---xD :car:

Uporabniški avatar
Seme
Razpravljalec
Prispevkov: 128
Pridružen: 14 Jan 2006, 09:45
Kraj: Dol pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Seme » 16 Jan 2007, 22:25

Ja! Pa folk pravi da zadeva še celo dela brezkompromisno,za razliko od dosedanjih Futabinih konkurentov.
"The one"
"Freestyler"
R90V2
T14MZ

PrimožR
Razpravljalec
Prispevkov: 74
Pridružen: 14 Jul 2005, 12:47
Kraj: Lenart-Maribor
Kontakt:

Vprašanje-žiroskop

Odgovor Napisal/-a PrimožR » 12 Sep 2007, 19:59

Zdravo

Imam vprašanje glede starejšega robbejevega žiroskopa. Modelar ki je kupil helikopter je dobil zraven žiroskop omenjene firme, navodil pa ne. Sestavljen je iz večih samostojnih delov, žiroskop in ostale enote za nastavljanje. Nikakor pa ga nisma mogla pravilno sestavit oz. spravit servomehanizma v pogon, zato bi prosil za kakršno koli pomoč. Edini podatki ki bi lahko poimenovali ta žiroskop so FP-G153BB in FP-63BB. Ne vem pa tudi če spada del na drugi sliki k žiroskopu saj ima 3 priključke za servomotorje. Dobrodošel je vsak nasvet ali kak link do kakšnih navodil. Dodajam tudi dve sliki.

Hvala in lep pozdrav, Primož


Slika

Drugi del, ki je na prvi sliki čisto zgoraj
Slika

Uporabniški avatar
Saphir
Freak
Prispevkov: 866
Pridružen: 17 Nov 2004, 16:58
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Saphir » 12 Sep 2007, 20:43

Tole bo eno :kronik:
Priponke
3.JPG
3.JPG (54.01 KiB) Pogledano 6747 krat
2.JPG
2.JPG (48.83 KiB) Pogledano 6747 krat
1.JPG
1.JPG (46.56 KiB) Pogledano 6747 krat
fly it like u stole it

Uporabniški avatar
Saphir
Freak
Prispevkov: 866
Pridružen: 17 Nov 2004, 16:58
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Saphir » 12 Sep 2007, 20:44

...
Priponke
6.JPG
6.JPG (45.35 KiB) Pogledano 6741 krat
5.JPG
5.JPG (33.49 KiB) Pogledano 6741 krat
4.JPG
4.JPG (57.3 KiB) Pogledano 6741 krat
fly it like u stole it

Uporabniški avatar
Saphir
Freak
Prispevkov: 866
Pridružen: 17 Nov 2004, 16:58
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Saphir » 12 Sep 2007, 20:45

...
Priponke
9.JPG
9.JPG (34.28 KiB) Pogledano 6734 krat
8.JPG
8.JPG (26.18 KiB) Pogledano 6734 krat
7.JPG
7.JPG (15.09 KiB) Pogledano 6734 krat
fly it like u stole it

Uporabniški avatar
Saphir
Freak
Prispevkov: 866
Pridružen: 17 Nov 2004, 16:58
Kraj: Domžale
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Saphir » 12 Sep 2007, 20:47

Tisto škatlico na kateri piše bordcomputer pa kar preč vrži...samo dodatna "navlaka".

lp,Simon
fly it like u stole it

Odgovori

Vrni se na