MSHeli PROTOS

Akrobatski in 3D modeli
Odgovori
Uporabniški avatar
MatejMusic
Freak
Prispevkov: 658
Pridružen: 06 Apr 2009, 14:53
Kraj: Cerklje

Odgovor Napisal/-a MatejMusic » 30 Jan 2011, 11:54

Melly napisal/-a:A si je kdo ogledal datum, kdaj je bil ta video posnet... (2008).
Rešitev je MSH takoj objavil, kasneje (začetek 2010) pa so vsi boom bloki in boomi prevodni, tako, da statike ni več.

p.s. v moji predstavitvi gradnje je natančno opisano, kako ozemljiš boom.
Hoy, nič slabega nisem mislil, narobe sem se izrazil pri besedilu, hotel sem nekako pokazati, kako statika preskoči, ker sem iskal video od Trexa, pa mi je ta pod klik prišel, sicer je pa tud Align cel statičen, če je CF verzije, pač tukej se lepo vidi, kako iskrica preskoci.

Brez zamere Melly, ker ni blo mišleno pluvanje po heliju!!
Sem pa prebiral tvojo temo, ta video si že objavil, tako da, lahko kamot pobrišeš!

Me pa zanima, kako so se obnesli Turngy servoti v Protosu? Moji Futabini imajo že malenkost lufta v neutralu, pa me zanima, kako se obnesej kitajci?


Matej

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 30 Jan 2011, 12:01

Matej, moj zapis leti na Bruhpilota... nekam je alergičen na vse kar ni Align... potrebno je sestaviti in leteti, da lahko primerjaš ali kritiziraš (da ne napišem zajebavaš).
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
bruhpilot
Profesor
Prispevkov: 1427
Pridružen: 14 Dec 2004, 17:38
Kraj: blizu Šentilja

Odgovor Napisal/-a bruhpilot » 30 Jan 2011, 14:14

Melly napisal/-a:Matej, moj zapis leti na Bruhpilota... nekam je alergičen na vse kar ni Align... potrebno je sestaviti in leteti, da lahko primerjaš ali kritiziraš (da ne napišem zajebavaš).
Ojoj you ve got serious problem man #-o, reakcija kot pri užaljenem majhnem otroku. Neverjetno, kako se vsedeš v želodec nekaterim, če v tebi ni črednega nagona. Pač je bila šala, ker je zadeva spominjala na vžigalnik za plinski gorilnik in ker je bil na sliki Protos, sem pač napisal Protos, če bi bil Align, bi pač napisal Align. Sicer pa sem že tudi napisal, da je menda boljši Protos kot Trex500, ker je lažji in če bi zdaj kupoval 500 klaso, bi najbrž kupil Protosa. Tako da niti malo alergije na Protosa :P Ampak 600-tka je pa še boljša kot 500, če ne drugega jo bolje vidiš v zraku :P , tako da je interesantna še kakšna 700tka ali pa nekaj v stilu Logota 600 SE - ima kolega ->pravi strojček =P~ =P~ Logo 600 SE je energetsko varčna "skoraj 700 tka" :wink: zeleno je moderno :P

PS: napisano izraža zgolj mnenje avtorja
Zadnjič spremenil bruhpilot, dne 30 Jan 2011, 19:56, skupaj popravljeno 1 krat.
lp Aleš
Acro fan, scale fan, heli fan, glider fan
GSM 041 389 347

Uporabniški avatar
zosek
Tekmovalec
Prispevkov: 218
Pridružen: 08 Avg 2008, 13:47
Kraj: Vrtojba

Odgovor Napisal/-a zosek » 30 Jan 2011, 15:32

Da skočim malo na temo. A ve kdo slučajno kakšne velikosti repnih blejdov potrebuje protos? (70, 72??)
Lp, Matija

Uporabniški avatar
Parky
Dr. Modelar
Prispevkov: 3052
Pridružen: 12 Sep 2004, 18:24
Kraj: EU-Slovenia

Odgovor Napisal/-a Parky » 30 Jan 2011, 18:34

Bruhpilot da te popravim Logo 600 se je samo streched 600 blejde ima pa 690mm kakor mi je znano, ne vrjamem da lahko daš nan 710mm tko da ji mal fali do 700ke-90ke ;) :lol:
Pride pa tudi 700 ...

sry za offtop. :P
Lp,Borut
IksDe --->Das Hubschrauber Heli Team <---xD :car:

Uporabniški avatar
bruhpilot
Profesor
Prispevkov: 1427
Pridružen: 14 Dec 2004, 17:38
Kraj: blizu Šentilja

Odgovor Napisal/-a bruhpilot » 30 Jan 2011, 20:02

zosek napisal/-a:Da skočim malo na temo. A ve kdo slučajno kakšne velikosti repnih blejdov potrebuje protos? (70, 72??)
Po moje je oboje OK, je majhna razlika. Rex ima 70 mm. 70 mm -> malo večji gain, 72 mm -> malo manjši gain na gyrotu in si nekje na istem?
lp Aleš
Acro fan, scale fan, heli fan, glider fan
GSM 041 389 347

Uporabniški avatar
nori-modelar
Profesor
Prispevkov: 1075
Pridružen: 07 Apr 2009, 10:08
Kraj: Slovej Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a nori-modelar » 31 Jan 2011, 11:00

Ampak še vedno najlepši :lol:

Slika

Uploaded with ImageShack.us
LP, Timotej

SUBSCRIBE ---> https://www.youtube.com/channel/UC8nkCBAdDMwPn-ENDuHjC1A

Uporabniški avatar
bovi
Freak
Prispevkov: 671
Pridružen: 24 Jul 2009, 11:58
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a bovi » 22 Feb 2011, 21:52

Par dni nazaj je poletel moj nadgrajen strečan protos, FBL, Beastx, Kontronik Jive, škorpijonček...
The Doctor je opravil odlično delo, kako leti, bo pa sam povedal :) , jaz sem sam :o .

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 22 Feb 2011, 22:04

Kakšen zobnik imaš (14 ali 13), na mojemu strečanemu je bil 14 kar preveč z Jive krmilnikom.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
bovi
Freak
Prispevkov: 671
Pridružen: 24 Jul 2009, 11:58
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a bovi » 22 Feb 2011, 23:23

14T, prej je bilo 16T...

Krivulja na gasu je flat 20 za huvranje, 40 je Ok, 60 pa strela.
Za obrate še ne vem, bmo pa preveril, na oko po moje 2000, okoli 2400 in 2600+.

Uporabniški avatar
THE DOCTOR
Freak
Prispevkov: 853
Pridružen: 04 Jun 2008, 19:33

Odgovor Napisal/-a THE DOCTOR » 23 Feb 2011, 06:49

Hoj !

Ja tale streč je haud k šnopc.

Tako da ko bom jaz neredu butare, gre gor obvezno steč.

Mogoče bi lahko bil zobnik malo manjši, glede da že na 60 procentov Jiveta strela da ni več ničemur podobno.

Samo če se ne motim je neka špecialna izvedba zobnika ki ima na zgornji strani podaljšek.

Ja Meli če se da dobiti en zob manj bi ga kar priporočal boviju, glede na to da bo šel poten tudi cajt letenja gor.

LP
Bile so glave s pedli, komande so imele dolge antene in quartze ter letelo se je na metanol

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 23 Feb 2011, 16:08

Zobnik je navaden, gred zobnika je pa drugačna, tako, lahko daš navaden 13Z noter, vendar jih trenutno nimam na zalogi, zato sem mojega odstrečal (najprej pa raztreščil)...
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
bovi
Freak
Prispevkov: 671
Pridružen: 24 Jul 2009, 11:58
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a bovi » 23 Feb 2011, 16:16

Melly napisal/-a:Zobnik je navaden, gred zobnika je pa drugačna, tako, lahko daš navaden 13Z noter, vendar jih trenutno nimam na zalogi, zato sem mojega odstrečal (najprej pa raztreščil)...
A fajn?

... zaenkrat bom zobnik kar pustil kot je.

wince
Razpravljalec
Prispevkov: 99
Pridružen: 26 Maj 2003, 18:23
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a wince » 08 Jun 2011, 21:38

...malo bolj viden 8)

PS:hvala Melly
Priponke
Protos_01.jpg
Protos_01.jpg (103.92 KiB) Pogledano 3158 krat
Protos_02.jpg
Protos_02.jpg (100.56 KiB) Pogledano 3158 krat

zorg
Začetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: 15 Sep 2010, 19:14
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a zorg » 16 Avg 2011, 20:34

Hoj,

Izgleda, da je Melly na dopustu, jaz pa bi nujno rabil en del za Protosa in sicer drsno ploščico z vtorom (MSH 50095), ki je del Tail pitch assembly-ja (MSH51032). Če ima kdo to ploščico ali celoten Tail pitch assembly odveč naj me prosim kontaktira na ZS.

Lep pozdrav vsem

Uroš

Uporabniški avatar
FlyByWire
Profesor
Prispevkov: 1032
Pridružen: 21 Mar 2009, 20:52
Kraj: LJ-BROD

Odgovor Napisal/-a FlyByWire » 16 Avg 2011, 21:15

Uroš zakaj ne kontaktiraš Melly-a na ZS. Če ima kdo kaj za Protosa bo to sigurno on :)
Semi-scale JET RANGER III 700 size with Flasher 600 mechanics- under development,
SAB GOBLIN 630,HPS HEAD,MS COMPOSITE main and tail blades,ALIGN 750MX 530kv, A.DS615, F.BLS251,YGE120HV
Futaba Transmitter 10CHG !

zorg
Začetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: 15 Sep 2010, 19:14
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a zorg » 16 Avg 2011, 22:13

FlyByWire napisal/-a:Uroš zakaj ne kontaktiraš Melly-a na ZS. Če ima kdo kaj za Protosa bo to sigurno on :)
Sem mu že pisal v četrtek, pa ni odgovoril. Najbrž je na dopustu. Tudi v njegovem zadnjem postu, ki ga je objavil, pravi, da odhaja na dopust. Danes sem ga klical na telefon, ki ga ima na www.asi-print.si , pa ga zaenkrat nisem uspel dobiti.

l.p. Uroš

EDIT: Melly se je potem kmalu oglasil in poslal vse dele. Melly, še enkrat hvala!

Uporabniški avatar
Bor00
Tekmovalec
Prispevkov: 427
Pridružen: 04 Mar 2007, 18:35

Odgovor Napisal/-a Bor00 » 29 Okt 2011, 21:37

Evo še en ponosen lastnik protosa. Včeraj zadeva prvič poletela in lohk sam rečem noro gre. Je elektro precej drgač k metanol.
Treba še mal naštimat nastavitve drugač pa super.
Setup imam čist kitajski razen repnega setupa, ki je gy401 in 9527 repni servo. Ostalo je pa vse od turnigyja.

Tomislav
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 07 Nov 2011, 08:20

Odgovor Napisal/-a Tomislav » 10 Nov 2011, 10:15

Zdravo vsi skupaj!

Tudi sam sem se odločil da bom ubodel protosa :D Imam eno praktično vprašanje: videl sem, da za T-REXa obstaja tak kuferček da vse not zložiš da laži okol nosiš. Obstaja kaj takega za Protosa? :)

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 10 Nov 2011, 10:25

Po mojem za 500 klaso nima smisla. Lahko daš protos v kovček od trex 500.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Parky
Dr. Modelar
Prispevkov: 3052
Pridružen: 12 Sep 2004, 18:24
Kraj: EU-Slovenia

Odgovor Napisal/-a Parky » 10 Nov 2011, 10:36

Melly napisal/-a:Po mojem za 500 klaso nima smisla. Lahko daš protos v kovček od trex 500.
Samo align značko moraš ''pošmerglat'' :lol: :P
Lp,Borut
IksDe --->Das Hubschrauber Heli Team <---xD :car:

Tomislav
Začetnik
Prispevkov: 17
Pridružen: 07 Nov 2011, 08:20

Odgovor Napisal/-a Tomislav » 10 Nov 2011, 11:05

Vprašanje za tiste ki so bolj podkovani kot jaz, bi tale komplet bil OK za protosa (gyro in repni servo)?

KLIK

Uporabniški avatar
Parky
Dr. Modelar
Prispevkov: 3052
Pridružen: 12 Sep 2004, 18:24
Kraj: EU-Slovenia

Odgovor Napisal/-a Parky » 10 Nov 2011, 12:48

Ne! Melly ti bo svetoval mislim, da so največkrat uporabljali Quark ali Gy520 ....
Lp,Borut
IksDe --->Das Hubschrauber Heli Team <---xD :car:

Uporabniški avatar
Melly
Dr. Modelar
Prispevkov: 3879
Pridružen: 15 Feb 2007, 22:51
Kraj: Ankaran, Ocizla

Odgovor Napisal/-a Melly » 10 Nov 2011, 13:00

Jaz mu ponujam gyrobot 700... na testnem protosu.
V tem času montirat flaybar glavo nima smisla.
lp Melly

Aj em bak!

Pulti za oddajnike.
http://forum.modelarji.com/viewtopic.php?f=64&t=71649

Uporabniški avatar
Parky
Dr. Modelar
Prispevkov: 3052
Pridružen: 12 Sep 2004, 18:24
Kraj: EU-Slovenia

Odgovor Napisal/-a Parky » 10 Nov 2011, 13:19

Se strinjam ...
Lp,Borut
IksDe --->Das Hubschrauber Heli Team <---xD :car:

Odgovori

Vrni se na